Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Miért szorongunk szülés után?
2013. március 12. 09:42

terhesség, szülés, depresszió, szorongás, várandósság

Miért szorongunk szülés után?
A szorongás gyakoribb lehet a depressziónál. Egy új tanulmány arra az eredményre jutott, hogy minden ötödik kismamánál jelentkezik a szülés utáni szorongás, de csak viszonylag rövid ideig tart. A kutatók azt is megállapították, hogy a szorongó anyák hajlamosak jelentősen lerövidíteni a szoptatási időt.
Miért szorongunk szülés után?
"A szülés utáni depresszió valamiért sokkal nagyobb figyelmet kap, mint a szülés utáni szorongás, pedig a szorongás valódi akut probléma. A nők többségének számára a szülés jellemzően nem depressziót, hanem inkább szorongást keltő szituáció, különösen az első gyerek születése idején" - mondta dr. Ian Paul, a Pennsylvania Állami Egyetem Orvosi Karának gyermekgyógyász és közegészségtan professzora, a tanulmány szerzője.
 
Paul professzor és kutatótársai több mint 1100 kismamát vizsgálatok meg kórházi tartózkodásuk ideje alatt, az anyák átlagos életkora 29 év volt. A kutatók később telefonos felmérést végeztek ugyanezen kismamák körében két héttel, két hónappal és végül hat hónappal a szülést követően. 

A kutatók megállapították, hogy a kismamák 17 százaléka szenvedett szülés utáni szorongás tüneteitől, miközben ugyanezen időszak alatt mindössze 6 százalékuknál jelentkezik szülés utáni depresszió. A szorongási ráta idővel jelentősen lecsökken, így hat hónappal a szülés után a nők csupán 6-7 százalékánál figyelhetők meg a szorongás tünetei, de a legtöbb anyánál a tünetek teljesen maguktól, mindenféle kezelés nélkül hetek alatt megszűnnek. 

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!



További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK