Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Tartály leírása, hatása

Tartály

Kis, műanyag vagy fémtartó, amelyet műtéti úton a bőr alá helyeznek, és egy centrális vénás katéterhez kapcsolnak. Speciális tű segítségével vér vagy folyadék juttatható a testbe vagy abból ki a tartályon keresztül.

Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó videók
A kifejezéshez kapcsolódó orvosoknak feltett kérdések és válaszok
Tisztelt Kardiológusok! Kérem adjon tanácsot, hogy mit csináljak! Hova fordulatok? Ez egy tanulságos,egyben szomorú történet. Ezt az egészet annak idején a megyei kórház rontotta el.kompromitáló leletek tüntek el.ekg-k.holterek.mentőben készitett ekg..megmondták.hogy melyik vizsgálattól.nem lehetek rosszabbúl az egyik a terheléses a másik az elektrofiziológia vizsgálat után., ez a két vizsgálat az életembe kerűlhetett volna, annyit mondtak a vizsgálatoktól nem lehetek rosszabbúl az evés utáni eszméletvesztés túl súlyos szivbetegség biztos nincs, a terhelésre fokozodó mellkasi fájdalom fulladás nem probléma 190 pulzussal sétálhatok, szerintem ez nem normális felelős nincs. Az orvosok zárnak, hogy ne legyen felelős. Ime a történetem: Arimias pulzus,bal kamra hipertrophia,59 mm.vlot vesek,spvt-k,vezetési késés ,pitvarfribrilláció,kamrai tachicardia,supraventlicularis tachicardia,qs komplexus,st-t eltérések,széles prs tachicardia 126qrs,sineoralis,funkcionalis szárblokk,av vlokk,bal elülső fascicualis blokk,jobb szárblokk.repol zavar,falmozgászavar, billentyű hiba, holosistoles zörej ,ef 30-40 %,szimptómás szivelégtelenség nyha3-4 stadium," restriktiv cardiomyopathia.."DCM.hipofizis microadenoma.ezek dokumentálva vannak. amit okoz :só viz kálium hormonháztartás felborulása ill.zsir anyagcsere zavar miatt kialakuló szivizomsorvadása.erek meszesedése.Konkrétan teljesen meggátolja a szívizomsejtek nátrium-kálium-pumpájának működését, vagyis az a fehérje válik miatta működésképtelenné, amely nélkül a szívizomsejtek képtelenek nátriumot és káliumot felvenni és leadni – márpedig ez elengedhetetlen a ritmikus összehúzódásokat irányító elektromos impulzusok működéséhez. Ez egyben azt is jelenti, hogy a szív többé már nem képesek összehúzódni,Elviselhetetlen gyomorfájdalom, hasogató fejfájás, hányás, hasmenés és persze a szívritmus teljes felborulása, Végül tehát a szívösszehúzódásokat vezérlő elektromos rendszer összeomlása okozza az illető halálát, tünetek:2008 káliumhiány utána magasabb pulzus gyengébb, pulzus megváltozott fáradékonyabb lettem.nem megy az erős fizikai munka elötte 10 évig erdei munka. az enyhe mellkasi nyomás ill. magas 190 pulzus miatt.nem tudtam erős fizikai munkát végezni.nyha1.elötte a maximális pulzus futásnál 115 volt.leépűlés kezdődött nyugalmi 40.2010 evés után 35 pulzus egy pillanatnyi ájulás..2012 még gyengébb, fáradékonysabb lettem, futni úszni biciklizés fizikai munka favágás fűnyirás nem megy a 190 pulzussal kezdett elmenni az erő, ,izmok sorvadása ,melegintolarencia,alkoholtól ,kávétól rosszullét(10 évig napi 8 kávé)gond a házasálettel melegben.nyha2.2013 még gyengébb, fáradékonyabb lettem, erős hasi hizás +20kg egy két ételtől elfáradás.ez érdekes volt. 2014 máj. szivbeindulások éjjel mellkasi nyomással fülzúgással karzsibbadással nyha3..pár nap múlva 2014.jun. 200 méter után a pulzus elérte a 190et, nem megy le 1 órán keresztűl le kellett ülnöm útközben, itt szakadt rólam a víz, .nem megy a lépcsőzés 1 emelet is gond itt is leültem., nem megy le a frekvencia, szakadt rólam a víz aztán 2014.06.28. Munkából fáradtan értem haza, rosszul éreztem magam, ettem, majd lefeküdtem, evés után alvásból 170 pulzusra ébredtem szakadt rólam a víz, alig láttam, egészen 240 ig itt erős mellkasi nyomás fulladás karzsibbadás hátszúrás hányinger homályos látás szédülés 200 nál, beszélni nem tudtam a földön feküdtem. 240 nél szakadást éreztem az erőmet mindörökre elveszitettem.mentőt nem hivtam mert azt hittem elmúlik de nem. 2.5 órán keresztűl teljesen rendszertelenül.sajnos időben ekg nem készült .felelőtlenség miatt..a pulzus terhelés nélkül 80-160 között ingadozott.késöbbi ekgn vezetési késés.labor magas ck 222.ckmb 15.hugysav.420got.gpt.hgb.180cukor.7.5koleszterin.7.5crp.17alacsony kálium.3.4.tesztoszteron 4,5,emelkedett probnp, azóta teljes korlátozás nyha4.a szivemet lehetetlen terhelni. folyamatos gyengeség szédülés ujjak lábak gyengesége.zsibbadása ujjak dagadása lila kézfej.erőtlenség.fáradtság állandó fülzúgás.köhögés.sétánál erősödö.mellkasi nyomás fulladás.emelni nem tudok egyből szorit a mellkasom a pulzus a maximumra ugrik. olyan ritmuszavar ami valószínűleg infarktus ez is, az eröltetéstől hányingerrel mellkasi nyomással fulladással hátszurással szédüléssel karzsibbadással eszméletvesztéssel jár az eszméletvesztés evéstúladagolás miatt is.ha eszek még 100 méter is sok.ill eszméletvesztés az emelgetés miatt.ami még tilos.a kávétól gyengeség..meleg.alhohol 170 pulzus..fekete tea .sós füszeres étel .meg a fürdővizem se lehet meleg.ill.intim együtlét esetén erős mellkasi nyomás fulladás hányinger teljes erővesztés ill.eszméletvesztés is lehet.ezért szigorú ágynyugalom.ill.a terheléses vizsgálatnál a 2 fokozatban 185 pulzus a széket alám kellett tenni bal kamra hipertrophia piros ekg. az elektrofiziológia vizsgálat után teljes kimerültség nem tudtam felkellni annyira kimerültem, hogy még a beszéd is nehezemre esett, ahogy beszéltem, úgy fulladtam, és nyomott a mellkasom .extrém erős mellkasi nyomás fulladással 5 méter is gond 4 óra mulva még mindig 100-160 között ingadozott.ha fel akartam kellni kisebb mozdulatokra drasztikus pulzusemelkedés extrém erős mellkasi nyomás ill. fulladás. pulzus 200.aztán az erőltetés miatt .6x 7x beindult a szivem és hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással szédüléssel hátszúrással fulladással teljes leizzadással eszméletvesztésem lett a kezem -lában a gyengeségtől 3 napig remegett kb 5 nap alatt állt helyre a szív olyan volt, mint a végelgyengülés, mondtam, hogy nagyon rosszul vagyok a vizsgálatoktól, az volt a válasz erre, hogy a vizsgálat után nem lehetek rosszabbúl, amit nem lehet kontrollálni gyógyszerekkel sem.a vérnyomásom 99/85 ,75/55 ,130/110.205/150 diastoles értékem emelkedett.ill.a két érték között sokszor 15-30 közötti különbség van..pacemakerem van a 30 as pulzus ill.asistolia miatt. Az evés után következő dolog történik erőtlenség gyengeség erősödő fűlzúgás mellkasi fájdalom ami hátba sugárzik szédülés ill evéstúladagolás miatt ájulás következik be Eddig 7x volt ájulásom.sajnos.semmit sem tudok csinálni pár méter is gond .a két kamra csúcshoz közeli résznél a sövény altt,hegesedés,falmozgászavar. gyógyszereim:inspra,coverex.a pulzuscsökkentőket már nem birja mégjobban fulladok szorit a mellkasom szédülök és hányingerem is van még a víz is levert tőle, mert gyengíti a szív működést. a többi gyógyszert birja..ráadásul volt olyan azt hittem meggyógyultam bevettem a pulzuscsökkentőt próbáltam dolgozni de a szivem kiütötte.eszméletvesztésem lett.ezt kellene regisztrálni csak a pacet ki kell kapcsolni.hogy túlterhelés esetén mit csinál a sziv?mert ez igy egy élhetetlen élet.szeretnék teljes életet élni amit most sajnos nem tudok.ez bármikor összeomolhat,ülve alszom de egész éjjel nyom a mellkasom átsugárzik a hátamba a karomba néha az álkapcsomba és a kulcscsontomba.az időjárásváltozás is megvisel.akkor mégjobban nyom a mellkasom fulladok, meg hányingerem is van. aki eddig vizsgált:Dr .H. K. . echo bal kamra 59mm ef 35 %.Dr .N. S. . echo 40% DCM..Dr F. G. echo 32%.infarkt nyoma. qs komplexus.bal kamra hipertrophia st-t eltérések.falmozgászavar a két kamra sövény alatt csúcshoz közel,elég rossz helyen.tágabb bal kamra. a széles qrs az infarktus nyoma az ekg-n.a billenyűhiba is .DCM.Dr V. Pp. .45%sziranyagcsere zavar miatt kialakult. szivizomgyengeség.szivizombiopszia.szivizomsorvadás sejtszinten restrektiv cardiomyopatia. Prof :Sz. Z. pulzus 185 mert megmozdultam, 100 ról, azért, mert felültem az ekg ágyra, korábbi echo 35%további vizsgálatok szükségesek...prof .P.L. DCM. holosistoles zörej.billentyűhiba,v iv ben ,súlyos frekvenciazavarok,a sziv pumpafunkciója gyenge..ritka szivizombetegség, amit a tartós káliumhiány éveken keresztül okozott, amit az agyalapi mirigy daganat okozott, szivizmot kicserélni nem lehet kardiomiopátia nyha4.ami nem műthető 1 esély van javaslatok:transzplantáció?a káliumot képtelen felvenni a szivem, ez sajnos biokémia, ami gyógyíthatatlan. Bno:i2380 Elöbbi betegségekKoraszülött voltam 7 hónapra születtem 1.3 kg anya arh negativ apa pozitiv .vérösszeférhetetlenség állt fenn.teljes vérátömlesztést kaptam igy maradtam életben.2 testvérem elhunyt.születési rendellenesség ezért valószinű garantált volt a szivbetegség.1984 mandulaműtét1994 magas 41.5 fokos láz .véres széklet.180/110 vérnyomás 1 évig nyomó mellkas csak feküdtem .Tesztek:pulzus 70 mert arra van állítva a Pacemaker egyébként 30~40 közötti felállok 120.séta 200 méter 190.álló pulzus 170..próbáltam biciklizni ill.fát vágni a pulzus pillanatok alatt 180 erős mellkasi fájdalom szédülés fulladás .190 pulzusnál összeestem .az erőltetés miatt a mellkasi fájdalomból, késöbb .hányingerrel mellkasi fájdalommal fulladással szédüléssel hátszúrással karzsibbadással eszméletvesztésem lett.gondolom ujabb infarktus.hiába próbálok mindent nem megy .2 autóbalesetem is volt az egyik az evéstúladagolás a másik az emelgetés miatt.egész életemben erős fizikai munkát végeztem erdei munka stb .a 240 óta meg semmi. Van olyan ekg amin ez áll.144 pulzus bal elülső fascicualis blokk.inferior infarktus.anterior infarktus nem zárható ki.ez biztos nem jó. a bal elülső fascicuális blokk az infarktus miatt hegesedés.ezért bár mikor összeomolhat minden hirtelen szivhalál.59mm tágabb bal kamra 3 echo igazolta. az első infarktus fáradtam értem haza evés utáni alvás utána történt 2014.06.28.eszm.vesztés 240 es pulzus, ekg nem készült felelőtlenség miatt, itt fáradtan értem haza evés után lefeküdtem, 170 pulzusra ébredtem itt erős mellkasi nyomás fulladással hátszúrással karzsibbadással szédüléssel szemhomállyal, hányinger teljes leizzadással 200.nál már a földön feküdtem beszélni sem tudtam 240 el ment a szivem 2.5 ~3 órán keresztül, ott éreztem, hogy valami megszakadt az erő örökre elment, ekg nem készült felelőtlenség miatt. a második infarktus újsághordás biciklizés közben az eröltetés miatt 2014,06,30.eszm.vesztés, alig tudtam tekerni a biciklit, azt vettem észre, aztán az erőltetés miatt hányingerrel mellkasi nyomással fulladással hátszúrással karzsibbadással szédüléssel szemhomállyal fulladással eszméletvesztés lett megint. a harmadik infarktus az elektrofiziológia után túlterhelés miatt.2014.09.12.eszm.vesztés.a vizsgálat után teljes kimerültség nem tudtam felkellni annyira kimerültem.extrém erős mellkasi nyomás fulladással 5 méter is gond ha fel akartam kellni kisebb mozdulatokra drasztikus pulzusemelkedés extrém erős mellkasi nyomás fulladással 4 óra mulva még mindig 100-160 között ingadozott.ha az erőltetés miatt 6x 7x beindult a szivem és megint hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással szédüléssel hátszúrással fulladással eszméletvesztésem lett a kezem lábam remegett a gyengeségtől 3 napig 5 nap alatt állt helyre a sziv.amit nem lehet kontrollálni gyógyszerekkel sem. a negyedik infarktus a terheléses vizsgálat után .túlterhelés miatt.2014.09.15.eszm.vesztés. ugyanaz mint az elektrofiziológia után az ötödik infarktus terheléses vizsgálat után megint 2015.05.eszm.vesztés. a hatodik infarktus favágás miatt emelgetés miatt 2016.02.eszm.vesztés.megpróbáltam fát vágni kB 5 percig sikerűlt is aztán a pulzus 190 erős mellkasi nyomás fulladással, meg szédültem, a teraszon összeestem, később az erőltetés miatt a mellkasi fájdalomból hányingerrel mellkasi nyomással fulladással hátszúrással karzsibbadással szédüléssel szemhomállyal fulladással eszméletvesztés lett. evéstúladagolás miatti eszméletvesztés.2015.12.10.evés után jön a szédülés erösödő mellkasi fájdalom fulladás ami kisugárzik a hátamba, gyengeség, ill. evéstúladagolás miatt ájulás következik be. ezért szigorú ágynyugalom! Nem akarok több kisérletezgetést! senki leleteimet nem nézi meg pedig mindenhol van eltérés. Megvan az eredmény 54%-ot lát 140 es pultusnál.30-40%jhelyett. Ill.interventlicularis aszinkronia a jobb kamra késésével.ill.kontraszt anyag adását követően a basalis anteroseptalis segmentumban látható myocardialis halmozás.ez mit jelent?esetleg az infarktusok miatt halmozódik a kontrasztanyag?itt kötőszövet van a szivizomszövet helyett mondta a radiológus. Intraventlicularis vezetési zavarra utaló falmozgás kontrakciós mintázat ha lassabban dobog a szivem érzem a famozgászavart is.azért jutottam idáig mert annak idején nem hivtam mentőt ill .az ügyeletes nem csinált ekg-t . A DCM-es esetek 1/3-ában látjuk, de nem az az okozó, csak egy részjelenség. Üdv: Dr.T. A. Némi kötőszövet van ott, nem szivizomszövet.sérűlt a szivizom, szivizomgyulladás ez biztos nem normális.restriktiv cardiomyopathia.valami megtámadta a szivizmot. Kedves Kérdező, Az első három sor alapján szívizomkárosodás van a jobb és bal kamra közti falrészleten. Ritmuszavar nehezíthette a vizsgálatot, erre következtetek a tovább szövegből, illetve az EF: 30-40% azt jelenti, hogy közepes mértékben károsodott a szív pumpáló képessége. Többet megállapítani nem tudok, de beszélje meg a leletet a beutaló orvossal is. Tisztelettel: Dr.S.E. Ill.itt egy sziv mr lelet is az eredmény 54%-ot lát 30-40% helyett 140 es pultusnál Ill.interventlicularis aszinkronia a jobb kamra késésével.ill.kontraszt anyag adását követően a basalis anteroseptalis segmentumban látható myocardialis halmozás.ez mit jelent?esetleg az infarktusok miatt halmozódik a kontrasztanyag? Intraventlicularis vezetési zavarra utaló falmozgás kontrakciós mintázat ha lassabban dobog a szivem érzem a famozgászavart is A kardiológus semmit sem mondott a Kezembe nyomta aztán ennyi. válaszát köszönöm. Kedves Kérdező! Leletén röviden összefoglalva súlyos ritmus és ingerületvezetési zavar, a bal kamra túlterheltsége (magas vérnyomás?) és szívelégtelenség képe látható A lehetséges kezelés meghatározása mindenképpen kardiológus feladata. Üdvözlettel: Dr. N. M. .kardiológiai vélemény. hypertonia?érbet poz.doh nincs,alk nincs,drog nincs,vc IGT,pp érték 1.0,hasi tip.elhizás volt utána 12 kg fogyás,chol:pot,tg,hdl,hugysav elev.koraszülött,pm betegség,sok léguti hurut,teszt.szint csökk.évekkel ezelött felmerült sss gyanu,pm-t latolgatták,lab.hypertoniát nem kezelték,2014.jun.inf myoc,2015 dec autóbaleset,evéstúladagolás miatt gyógyszer szedés bizonytalan, a .megyei card. gondozta EF,PM impl,coron megtörtént,mindez neg.????eredménnyel???.kizárt. 2008 káliumhiány.óta egyre fáradékonyabb.mellkasa nyom,fullad,1 alk.volt eszméletvesztéses rosszullét kapcsán 240/min frekv széles qrs tachycardiája,állitólag EF szerintl.nem ventr. eredettel????korábban már voltak ekg-ján vez zavarok,ES-ek,SVPT.k,a PM beült.után is.holter igazolta RR volt.kl,ingadozó,max 180/110,hgm volt,sec DCM alakult ki,rossz bkf-fel-PM functio??? panangin,metropol z napi fél időnként 2008 óta fokozatosan romló status,fáradékonyság mellkasi nyomás RR p ingadozások,12 kg fogyás,rutmuszavarok egyértelmüen fiz. terhelésre,sex terhelésre ill-étkezésre indulnakel.bb.nem segit.status.Pulmo tiszta,cor balra 2 hu maius,légzési arrh,,sovány ,hepar 1 hu,anasaraca nincs,cyan nincs acrák hidegek.St p impl PM/Metronic 1 éve/elmondás alapján jó PM funct,holteren 150-180/min frekv tachycardiák,maior esemény nincs. testm:180 súly 63 kg .RR B:115/80 J:135/85.Ekg jelenleg 71/min átl frekv,bal dev,PQ,0,21 l foku AV blokk p pum,p term force,QRS,0,10,0,11,Qtc0,44,V1-3 r reductioQS,átm V5,V4-6 T magas csúcsos poz,BK i vol terh jelek,ill qs,T poz,pozic,mko carotis compr neg. hozott Ekg 144/min frekv vékony QRS tachycardia,sec ST T eltérésekkel.Echo:BK 59/40,S:11/9,Hf 14/10,a septum és a csúcs anterior regioban distalisan elvékonyodott,hypo-akinetikus,uez látható a posterio basalis regioban,a BK hátsó fala hypertoniás,mozog,E/A 60/79,Vo 0,99 m/s EF:32-35%.MMV vastagabb prolabál,MPS MI i-ii,perif jet,non signif.MS nincs,ao gy 29,asc 39!!!!kit 22,AI I-II,érdemi grad AS nincs.JK 29,BP,43x43,JP 43 mm,TI I-II Apsp 20+15 Hgmm,elev,jelzett PF a csúcson,nagy üregi thr-t,acut történést nem látok,PI jelzett,PS nincs.Diagnózis:Hypertonia lab,BKH,sec,dilat,DCM,csökkent glob BKF,fenti falmozgászavarok,amelyek lezajlott myoc történést valószinűsitenek.a két kamra .csúcshoz közeli részén a sövénynél hegesedés..SSS emiatt PM impl,ennek ellenére hiányos med miatt RR és pulzus ingadozások,adynamia.Ao asc picit tágabb,AI I.II,érdemi AS nincs,funct TI,emelk.APSP,min PF,THr,acut tört nincs,szóba jón Ao asc controllja,progresszió esetén mellkasi ct aneur kizárásra.PM funct kontroll Metab paraméterek,és TSH ell.P.RR,labor kontroll ,CDS,ill. perif Doppler.IEprofilaxis.Card gondozás.gyógyszeresen .coverex.1x1.inspra 50mg 1x1.a katétervizsgálat eredménye kérdéses.a LAD distalis harmadban gracilisabb lefutást mutat..ez is okozhatta az infarktust, csak nem véleményezték. Javaslatok icd,végső esetben transzplantáció. beteg amnaesiseben évtizedek óta hypertónia ischemias szivbetegség inf.myoc elhúzodó kamrai tachykardia miatt 1.33 postprandalis vc. sin. arithmia kp tengely állás p pulmonale pq 0.20 qrs 0.85 qtc 0.045 v1-v3 ban qs komplexus t poz átmenet v5 ben v 4-6 ig t magas csucsos poz avlt izo spike nincs,lab. hypertonia st post inf. myoc.mi ti . csökk. bkf 32% eszméletvesztést okozó ventlicularis tachycardia.igen minimális terhelésre erősödő mellkasi fájdalom, ekgján sín arritmia, kardinális panaszai fokozódnak ezért hospitalizációja javaslom ICD beültetéssel wood kritériumok mérlegelés évvel transzplant áció céljából, P. L. hasonló javaslata alapján Hazaengedni így nem tudom A szivultrahang vizsgálat eredménye attól függ ha sziv lassaban ver látható a falmozgászavar csökkent ef 30%.ha a sziv gyorsabban ver a vizsgálat alatt akkor jobb ef mérhető falmozgászavar nélkül.ez sajnos tiszta fizika.Kedves László, sajnálom, de ez egy teljesen más szakterület, melyhez nincs képesítésem. Itt kizárólag szorongás és pánikbetegségben szenvedőkkel foglalkozunk. Igazán sajnálom! Dr. K.Sz. az EKG.Bigemimia látszik.2 központ működik.A normális sinus ütést szinte minden alkalommal egy jobb szárblokkosan vezetődő ütés követi.Mikori ez az EKG?Nekem úgy tűnik, h volt egy teljes - pitvar - kamrai disszociáció, vagy harmadfoku AV block.Majd ezután a lezajlott infarctus képe. az MR - t. A qrs 0,08 normálusan.Önnek 0,126.Annyit jelent , hogy a kamrákban az ingervezetés lassult.Önnél a dilatatió és a infarctus miatt.Ha a kamrai vezetés lassult, akkor nem syncron a 2 kamra munkája.Ez neheziti a balkamra functioját. Ami biztosan látszik, az egy tágabb, rosszul contraháló Balkamra és egy normális jobb kamra.Mi 2 heget látunk.Az egyértelműen nagyobb, pericardiumhoz nőtt mellső fali és csúcsi nagyobbat, illetve egy oldalsò a jobb kamra felé iranyuló postetior kisebbet. A LAD , azaz a mellső bal oldali leszálló koszorúsér ágban egyenetlensegek, meszek.Kis mesz az aortaban és amennyire megitélhető a kéthegyű billentyú felfüggesztésénél az annulusban.volt infarctus , betegek a koszorúserek ,tagult a a balkamra ,mozgása renyhe asyncron.ez az igaz. Az adenoma daganatok sebészi rezekciója szinte teljes gyógyulást ígér. Kisebb daganatoknál a műtét halálozási aránya 1% alatt van, nagyobb tumorok esetén 3% körüli. A további túlélési esélyek kevésbé függenek az életkortól, sokkal inkább a már kialakult szövődmények határozzák meg a végleges gyógyulási esélyeket. Cushing-kór esetén például a túlélési esélyek függenek a kór szövődményeinek (magas vérnyomás, cukorbaj, érelmeszesedés, koszorúér-betegség, kardiomiopátia, stb.) stádiumától is. Vezető tünetek: arrhythmia, decompenzáció, kamrai tachycardia.... javaslom minél hamarabb !! Szívelégtelensége van és ennek egyrészt oka a magas pulzusszám, másrészt következménye. A folyamatos tachycardia tovább rontja az állapotát.... véleménye alapján (amennyiben javasolják a várólistára vételt) - szívtranszplantáció. Ha a... vizsgálnak, és már P. L.prof is látta, akkor én többet ehhez sajnos nem tudok hozzátenni. A leírásod alapján nagyon súlyos cardiomyopathiát van, amelyet kardiológiai kezelésekkel már nem tudnak korsában tartani, mindenképpen szívtranszplantációra lesz szükséged, addig esetleg ICD terápia, esetleg ideiglenes műszívkezelés szóbajöhet. ha szívtranszplantra lesz szükség, azt is ők fogják végezni. Kedves Kérdező! Ez egy előrehaladott betegség. Súlyos szívelégtelensége van, ami nem fog sokkal javulni. Öröm a kezelő orvosának, ha szinten tudja tartani. Életmódbeli változásokkal sokat tud javítani az állapotán. Vegetáriánusként, kávé nélkül sokkal több energiája marad. Üdvözlettel:Dr.W. J. Tisztelt M. Az Ön által leírt vizsgálati eredmények alapján a panaszok hátterében súlyos szívelégtelenség, különféle ritmuszavar áll, mely alapján szigorú orvosi ellenőrzés, kórházi ellátás szükséges. Kérem sürgősen keresse fel a kardiológusát a fent leírt panaszai miatt. Tisztelettel: Dr Sz. I. A szívnek az a része, amelyik a nagy vérkörbe, tehát az egész testbe pumpálja a vért, megvastagodott. A szív ingerültvezető rendszere, ami a szívveréseket generálja, elégtelenül működik, túl gyorsan és szabálytalanul ver a szív. Ezek meglátszanak az EKG hullámon is. Elég komoly szívritmuszavar, a szív pumpafunkciója 30-40%ban, tehát közepes mértékben csökkent. Nyugalomban, illetve a legkisebb fizikai aktivitás hatására is fokozódnak a beteg panaszai (nyha 3-4). Számtalan szívbetegség létezik - azoknak számtalan stádiuma - minden általánosított leírás hamis, mert minden szervezet különbözik ! Szívbetegséget csak a beteg egyénre vonatkoztatva szabad orvosilag értékelni. Jó példa a koleszterin-kérdés - Mást mondott Dr. H. I. mást mond Dr. P. L. Egyikük orvos-biokémikus (volt sajnos.....:( ) - másikuk szívsebész, akinek módjában állt "egyenesben" összehasonlítani a boncoláskori állapotot, a kardiológus véleményét, a szedett gyógyszereket és hatásukat ......A beteget folyamatosan kezelő, kontrolláló orvos látja igazán a folyamatot - mert folyamatról van szó. Ahogy az életkor halad előre, úgy kell - szükséges mindig az aktuális helyzet szerint kezelni a beteget. A tíz éve meghatározott gyógyszerelés már lehet idejétmúlt, túlhaladott - az újonnan felírt gyógyszerek hatása egy adott betegnél csak v á r h a t ó s á g - előre úgyszólván semmi nem biztos. A biztos csak egy.....de azzal ne foglalkozzunk !!! Nem hiszek a nagy hirtelen kimondott "pánik betegség"-ben.......amit ma pánikbetegségnek mondunk, az régen vegetatív neurózis volt, azaz szervi elváltozás nélküli funkcionális zavar. De ehhez előbb alaposan ki kell zárni minden szervi betegség lehetőségét !!!!! " a terhelésre fokozodó mellkasi nyomás nem probléma.ill.nem lehetek rosszul a terheléses vizsgálat (közben...) után..... " Akárki mondta, hazudik !!!!! Vagy nem hozzáértő !!!!!László Valami nem jó.nekem ilyen a pulzus meg a vérnyomás (fénykép).......Erre írtam:A vérnyomásod normális, a pulzusod nagyon megfutott...mit csináltál?? Úgy értem, milyen mozgást végeztél ??300 méter séta 180 pulzus, annyi az eltérés az ekgn, hogy nem is sorolom. Dr. Sz. M. Tisztelt M. Köszönöm megtisztelő bizalmát, hogy hozzám fordult a panaszával.Átnéztem a z elküldött anyagot, levelezést, kórtörténetet, a felállitott dg-t. Az a véleményem, hogy állapotát, kezelést leginkább a lakóhelye szerinti Szivelégtelenség Ambulancián tudják ellenőrizni, kezelni. Az Ambulancián, ha indokolt, megszervezik önnek a resynchronizáló Pacemaker kezelést is, optimalizálják a gyógyszer-beállitást,életmódbeli tanácsokkal lát ják el, hiszen döntő többségében az Önéhez hsasonló szivpanaszokkal biró betegekkel foglalkoznak, nagy tapasztalattal. Üdvözlettel: dr, Z. J. kardiológus Levelében leírtak alapján Ön súlyos szívbetegségben szenved, mely alapján állandó orvosi felügyeletre és szükség esetén kórházi ellátásra szorul. Javasolnám, hogy lakhelyéhez minél közelebbi kardiológus segítségét kérje, aki kórházi hátteret is tud biztosítani. Kitartást, egészséget, sok türelmet és egy jó kezelő orvost kívánok Önnek! Üdvözlettel: Dr. Sz. I. A jobb és a bal kamra nem szinkron mozog a bal kamráé rosszabb, mint a jobb kamráé, az intra és Intraventlicularis vezetési zavar resynchronizáló terápiát igényelnek, tehát a pitvari Pacemaker nem jó, nem a pitvarnak van baja, olyan kellene ami a jobb kamra oldaláról segíti a bal kamrát, de mivel több probléma is van transzplantáció.a LAD fejletlenebb koszorúér okozhatott infarktust az adott területen, a kontrasztanyag halmozás hegeket jelent, a károsodás a kamra fal bal oldalán van. A magas hemoglobin, szint az oxigén hiányt csökkentik, de a keringést rontják az erekben szíverekben is 2019.04.09. Kardiológiai vélemény Anamnézis :ISzB, st, p, inf, myoc, sec, dilat, Mi, TI. 2 éve asystolia? miatt PM. impl. Biotronic AAI. 2 éves vidéken. Azóta számos helyen vizsgálták. Rosszullétei miatt. Igen gyenge pulzusa pillanatok alatt 190 ig felmegy. Fullad, otthonában feküdni tud csak mellkasa gyakran nyom RR labilis. 130-140 min. Supraventlicularis paroxyzmussal érkezik köhögés ingere van. Carotis pressióra semmi változás pp, vc alacsony volt 1-2 hypofizis microadenoma. Gyógyszerei:coverex AS 1x5 mg. Inspra 1x 25 mg. Cave:nem tud róla. Jelen panaszok, 120-140/min supraventlicularis paroxyzmus tachycardia sec. isch. Qrs 0,11. carotis pressió hatástalan. Status, sovány pulmo tiszta, cor b maius. ritmusos tachycard szív hangok, hepar 1 hu anasarca nincs, mko FV. perif cyan. Magasság 180 cm. Súly 63 kg. Vérnyomás bal 148/100.jobb 130/100. EKG, 140/min supraventlicularis paroxyzmus tachycardia. sec, isch, AAI PM mellett. Echo:BK 59/42mm,Septum 13/11mm. Hátsó fal 13/9mm. Posterobas hipoakinesis, az anterior Septum és a csúcs elvékonyodott mozgása dyskinetikus a globális BKF jelentősen csökkent E/A 50/65 a két hullám összeolvadása a bal pitvari nyomás növekedésére utal. V-0 0,95 m/s EF 30-32%MMV vastagabb meszes prolabál Mi gr I-Ii MS nincs 3 tasakos jól nyíló aorta billentyű Ao gyök 28 mm Ao asc. 34-35mm Ao Bill sep 22mm AI gr I-Ii Ao max gr 10 hgmm JK 32mm BP 40x39 mm JP 44mm TI gr II APSP 20+15 Hgmm IVC 16mm Thrombus és Friss PF nem látható. Jobb pitvarban követhető a PM elektróda. Diagnózis supraventlicularis parox tachycardia, DCM st p inf. myoc jelentősen csökkent BKF. Amely inspra ellenére sem mutat javulást calcif, MMV, MPS I-Ii. Ao asc tágasság a norm felső határán. fenti áramlás zavarok, emelkedett APSP, Card. decomp. NYHA III.v AAI PM impl utáni Status a PM impl 2 éves. Továbbra is isch eredetű DCM csőkk BKF, fenti vitiumok, AAI PM funkciója nem elég ehhez az állapothoz. ICD? HTX lista?a LAD a bal kamrához vezető koszorúér veleszületettel túl vékony ez okozhatta a problémát, de ezt senki sem véleményezte, pedig kellett volna. Ráadásul be van szorulva pont a LAD 2 izom közé A kezelőorvosom leirta, hogy hol vannak a bajok, Av blokk van, tehát a koszorúserekkel baj van, a bal elülső fascicuális blokk az infarktus miatt, a 126qrs szivelégtelenséget jelent, a szív zörej, meg billentyűhibát, a magas ck ckmb szintén a károsodás miatt. 1, a bal kamra 59mm az aorta tágabb, 2,két heg van a szív mren, késik a jobb kamra aszinkron mozognak a kamrák, 3,a billentyűk meszes nem jól zár a kéthegyű,meg az aorta billentyű is. 4,az egyik koszorúér a LAD, veleszületettel túl vékony, ráadásul be van szorulva 2 izom közé, kp harmadban jelentős kaliber ingadozású járó bridge látható ez is okozhatta a bajt, bomlik a szív izom kötőszövetté alakul, ritka szivizombetegség magas ck, ckmb, látta a szív uhn, sajnos nem mindenki veszi észre , meg melyik betegség mit okozott, de ez senkit sem érdekel,nagyon alaposan megvizsgált, és átnézett mindent. szeretném ha segítene. Hiába mondja a kardiológusom, hogy nagy a baj ez nem játék 40 éve van a szakmában, nem törődik senki sem vele, ez a szomorú. Eddig senki sem vette a fáradságot, hogy átnézze Leleteimet, pedig minden Leleten van eltérés, csak 2 orvos. P. L. és a kezelőorvosom. Dr. F. G. főorvos. 3x küldőtt sürgősségivel, de senki sem tesz semmit Köszönöm, hogy elolvasták. A LAD kp. jelentős kaliber ingadozású járó bridge látható. Jobb domináns keringés. Tehát a bal rossz. Lényegében egy szívizom részlet nyom (systole-kor) egy koszorúeret.e van szorulva egy koszorúér két izom közé születési rendellenesség miatt. Általában jól reagál a dolog bétablokkolókra (pl. Nebilet) Pitvar-kamrai blokk esetén nem ajánlott (Meg kell nézni a leletek szöveges leírását - szerepel-e "blokk" !!!!!!!)sajnos blokkok vannak, 6 féle van, van av, bal elülső fascicualis, sineoralis, funkcionalis, jobb szárblokk, pitvar~kamra blokk is van. Ezért vagyok rosszúl a pulzuscsökkentőktől. Mutatott a vérvétel magas ck 222.ckmb, ckmb 15, magas, gót, gpt, ggt, bilirubinok, hgb 180, cukor 7,5,koleszterin 7,5,crp 17,5,alacsony kálium 3,3,alacsony tesztoszteron 4,5,emelkedett probnp 120 ami szivelégtelenséget jelent. mutatott az ekg, nincs 2 egyforma ekgm bal elülső fascicualis blokk inferior infarktus, nem zárható ki anterior infarktus abnormális ekg 126qrs szivelégtelenséget jelent Terheléses vizsgálatnál eltérés séta 190 pulzus bal kamra hipertrophia piros ekg, eltérés az ekgn, a széket alám kellett tenni összeestem, 2 napig fel se tudtam kellni, később pedig az erőltetés miatt hányingerrel mellkasi nyomással fulladással hátszúrással karzsibbadással szédüléssel szemhomállyal fulladással eszméletvesztés lett, megint infarktus. Olyan volt, mint a végelgyengülés. Holteren asistólia, 30~190 közötti pulzus sétánál, spvt, sineoralis, funkcionalis, av, pitvar kamra blokk, jobb szárblokk, Szívultrahang 3 echon tágabb bal kamra 59.mm,kéthegyű billentyú és az aorta billentyű nem jól zár, meszes, tágabb aorta 38mm,falmozgászavar. A szivmr Intraventlicularis asszinkronia a jobb kamra késésével, ill, kontrasztanyag beadását követően a basalis anteroseptalis segmentumban látható myocardialis halmozás.Intraventlicularis vezetési zavarra utaló falmozgás kontrakciós mintázat, megvannak a hegek, de nem foglalkoztak vele felülbirálták. 2 heg van a hátsó falon is és az első falon is az orvosom egyből észrevette, meg látta az mrt is. A katéteres vizsgálatnál a LAD a bal kamrához vezető koszorúér veleszületettel túl vékony, gracilis, ill.. kp harmadban jelentős kaliber ingadozású járó bridge látható,be van szorulva egy koszorúér két izom közé de azRCX része hiányzik.az orvosom szerint ott is van baj. ez is baj, Av blokk is van. Szivzörej van, tehát a billentyű rossz Van itt még vezetési késés, spvt, pitvarfribrilláció, kamrai tachicardia, supraventlicularis tachicardia, repol zavar, qs komplexus lvot vesek, st-t eltérések csökken bal kamra funkció, csökkent diastoles bal kamra funkció. Tehát ami árt a szívnek a mozgás, az emelgetés, az evés, a meleg, az alkohol,a 180 pulzus erőtlenség gyengeség, teljes leizzadással, eszméletvesztés az alkohol miatt, kávé, kávétól gyengeség erőtlenség, a sex, energiaital, sós, fűszeres, zsíros étel, szénsavas, ital, még a fürdővizem se lehet meleg, ott is eszméletvesztés volt, lassan felállni, mert, terhelés nélkül is rosszúl vagyok mellkasi fájdalom fulladás ami terhelésre fokozodik, amiből bármikor infarktus lehet megint, az erőltetés miatt. ezért szigorú ágynyugalom. A máj nagyobb a vese funkció rosszabb lett. Kardiológiai lelet 2020.01.07. Anamnesis Ism.vizsgáljuk a DCM~es több myoc infarktuson átesett továbbá több alkalommal eszméletvesztéses rosszullétel kezelt AAI PM~es ritmuszavarom beteget, aki hypokalemias tartósan bbt szedni nem tud. Típusos effort panaszai pulzus ingadozásal vannak, az elmúlt hetekben készült coron LAD bridge igazolt,jelentős kaliber ingadozással, a jobb coront épnek találta az RCX dist része nincs lierva, hogy azzal mi van???? Korábban jelentős BKF csökk nyha III-IV Card dekomp ismert kamrai asszinkróniával, különböző ritmuszavarokat, jelenleg eleve probnp látszik, és 3,3 kálium szint, továbbá a korábban is leirt, FV-i cyanózist, ennek vizsgálata nem történt meg Hypertóniás, koraszülött, hipofízis microadenomás, nem gondozott, CMP-s beteg. Terápia:Inspra 25 mg, coverex 5mg Cave bbt. szedni nem tudott, más pulzuscsökkentő nem merűlt fel. Panaszok:Tipikus effort panaszok most már nyugalomban is fullad, epigastr fáj palpitatió érzése van. Utolsó collapsus 2016.fizikai munka közben. Emelgetés miatt, favágás. Az erőltetés miatt hányingerrel mellkasi nyomással fulladással hátszúrással karzsibbadással szédüléssel szemhomállyal eszméletvesztésem lett, csak később tértem magamhoz. Status:Card cachexia, pulmo felett édesebb légzés, cor b 2 hu maius ritmusos tachycard szív hangok, 1-1 és, légszomj, FV-i cyanózis, fáradékonyság PM-el mitr 3/6-os syst zörej, Ao felett halk diast zörej, hepar 1,5 hu, anasarca nincs. Magasság 180 cm, 60kg. B 110/70,J 128/80 EKG 84/min sr, bal, dev, PQ o, 16,QRS 0,11,QTC 0,43,VI-3 r Red, Inc RBBB póz, átm V4, V4-6T magas csúcsos póz. Echo:BK 59/43,S 13/11,HF 13/10,a inferiolat régió, és a anterior Septum dísz ⅔-a hypokin, kamrai asszinkrónia, E/A 55/80,vo 1,1 MS, EF 32-35%JKF jó. Meszes mitr mellső vitorla Mi I-Il, mész a 3 tasakos Ao billentyűn, Ao gy 28,asc 34-35 mm! kit 22 AI I-Ii, AS nincs JK 37,BP43x42,JP 43 TI I II APSP eleváltr,IVC 16 PF thr nincs. A jobb szív félben a JK csúcsáig PM elektróda követhető. Dr Gellért állított a PM-n, így a múlt alkalommal észlelt supraventlicularis paroxyzmus jelenleg nem látható, 80 körüli frekv - nál 1-1 PM ütés látható már, Diagnózis :DCM congenit, csökk BKF, kamrai asszinkróniával, emelkedett APSP, Card dekomp NYHA III, amelyet probnp eleve is alátámaszt, hipofízis microadenoma, hypokalemia. Terhelhelhetetlen Status, FV-i cyanózis, erről doplert nem látok. Coron beteg, LAD bridge, st p inf myoc rec SSS? asystolia? miatt AAI PM impl. Card szempontból továbbra is HTX lista jönne szóba, addig is ICD mérlegelés, ill. Kálium pótlás, frekvtól függően esetleg, ha szükséges, Ivabradin adás, nagyon nem csökkentené a frekvt, mert jelenleg ez az egyetlen módja, hogy a keringés ne omoljon össze, MR korábban pozitív volt több ág bret-nek megf mutatott myd, myoc halmozást, asszinkróniát. A beteg panaszai fokozódnak HTX listára kerülés indokolt. minden elvégzett vizsgálat fényében. Gondoljanak bele, hogy milyen élet ez? Az egyik ismerősöm is így halt meg a 3 infarktus vitte el és senki sem vette észre az első kettőt sem pedig akkor kórházban is volt ő is lábon hordta kise szivct se katéter pedig 4x volt neki, se szivmr, se ekg, se terheléses ekg, se szívultrahang, hiába mondta, hogy rosszul van, a boncolás mutatta ki. borzasztó, ha nem hisznek a betegnek, leleteknek, másik kardiológusnak aki alaposan átnézett mindent és le is írta. 4x küldött a klinikára, de hiába minden.nekem meg minden mutatott, csak oda kell figyelni. Direkt megmutatta a szívultrahangon 30 percig csinálta, mindent észre is vett, a billentyűhibákat, és a falmozgászavart is, és a tágabb bal kamrát is láttam.direkt lelasitotta a felvételt,a 2/3 része hipoakinesis így jobban észrevenni. . Ő senki kedvéért nem fog hazudni, csak az igazat írta le. Amit leirtam letesztelhető bár mikor. Valamiért senki sem meri bevállalni, hogy nézzük meg milyen ez a szív valójában, sokmindent elmondott az orvosom, hogy mi miért falsh, de ehhez több idő kell, nem 5 perc, legalább 1 óra, hogy mindent átnézze Elérhetőségem ha segíteni szeretne valaki 06706291574 Súlyossági stádiumok A szívelégtelenség legrégebben és legszélesebb körben használt stádiumbeosztása a New York-i Kardiológus Társaság (New York Heart Association, rövidítve NYHA) javaslata alapján az alábbiak szerint történik: NYHA I. osztály: ebben a stádiumban a fizikai teljesítőképesség nem korlátozott, a szokásos fizikai aktivitás nem okoz fáradtságot, nehézlégzést, vagy szívdobogásérzést. NYHA II. osztály: ebben a stádiumban a fizikai terhelhetőség enyhén korlátozott, a beteg nyugalomban panaszmentes, a szokásos fizikai aktivitás azonban fáradtságot, nehézlégzést, vagy szívdobogásérzést okoz. NYHA III. osztály: ebben a stádiumban a fizikai terhelhetőség kifejezetten korlátozott, a beteg nyugalomban panaszmentes, de már a szokásosnál kisebb fizikai aktivitás is tüneteket okoz. NYHA IV. osztály: ebben a stádiumban bármilyen fizikai aktivitás kivitelezhetetlen panaszok nélkül, a betegnek nyugalomban is vannak szívelégtelenségre jellemző panaszai.
Kérdező: murmannlaszlo Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Kardiológiai vélemény Anamnézis :ISzB, st, p, inf, myoc, sec, dilat, Mi, TI. 2 éve asystolia? miatt PM. impl. Biotronic AAI. 2 éves vidéken. Azóta számos helyen vizsgálták. Rosszullétei miatt. Igen gyenge pulzusa pillanatok alatt 190 ig felmegy. Fullad, otthonában feküdni tud csak mellkasa gyakran nyom RR labilis. 130-140 min. Supraventlicularis paroxyzmussal érkezik köhögés ingere van. Carotis pressióra semmi változás pp, vc alacsony volt 1-2 hypofizis microadenoma. Gyógyszerei:coverex AS 1x5 mg. Inspra 1x 25 mg. Cave:nem tud róla. Jelen panaszok, 120-140/min supraventlicularis paroxyzmus tachycardia sec. isch. Qrs 0,11. carotis pressió hatástalan. Iu Status, sovány pulmo tiszta, cor b maius. ritmusos tachycard szív hangok, hepar 1 hu anasarca nincs, mko FV. perif cyan. Magasság 180 cm. Súly 63 kg. Vérnyomás bal 148/100.jobb 130/100. EKG, 140/min supraventlicularis paroxyzmus tachycardia. sec, isch, AAI PM mellett. Echo:BK 59/42mm,Septum 13/11mm. Hátsó fal 13/9mm. Posterobas hipoakinesis, az anterior Septum és a csúcs elvékonyodott mozgása dyskinetikus a globális BKF jelentősen csökkent E/A 50/65 a két hullám összeolvadása a bal pitvari nyomás növekedésére utal. V-0 0,95 m/s EF 30-32%MMV vastagabb meszes prolabál Mi gr I-Ii MS nincs 3 tasakos jól nyíló aorta billentyű Ao gyök 28 mm Ao asc. 34-35mm Ao Bill sep 22mm AI gr I-Ii Ao max gr 10 hgmm JK 32mm BP 40x39 mm JP 44mm TI gr II APSP 20+15 Hgmm IVC 16mm Thrombus és Friss PF nem látható. Jobb pitvarban követhető a PM elektróda. Diagnózis supraventlicularis parox tachycardia, DCM st p inf. myoc jelentősen csökkent BKF. Amely inspra ellenére sem mutat javulást calcif, MMV, MPS I-Ii. Ao asc tágasság a norm felső határán. fenti áramlás zavarok, emelkedett APSP, Card. decomp. NYHA III. AAI PM impl utáni Status a PM impl 2 éves. Továbbra is isch eredetű DCM csőkk BKF, fenti vitiumok, AAI PM funkciója nem elég ehhez az állapothoz. ICD? HTX lista? ,
Kérdező: murmannlaszlo Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz:
Tisztelt Dr.Úr/Nő Azt szeretném megtudni,hogy 32 évesen az normális ha nincs ingerem a -sedre? Engem nem is zavar inkább az,hogy a párom aki 50 éves ő igényelné,és igen csak rossz neven veszi,hogy havonta egyszer történik valami. Nincs ingerem egyátalán másra sem egyátalán nem érdekel a dolog.Ehhez hozzátartozik,hogy 4 éve vagyunk együtt és nem vedekeztünk és még sem sikerült a teherbe esés Aggódom ,hogy a párom ezt sérelmezi és elhagy!
Kérdező: Lexi86 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Vajda Júlia 2019-02-05 11:28:20
Tisztelt Doktor/Doktornő ! Egy vidéki kis városban élünk. Édesanyám Ct-je tumort mutatott a jobb felső tüdőcsúcsban.Anyukám 73 éves,sok egyéb betegsége van,túl vagyunk egy méhnyakrákon is,ami az eredmények szerint 7 éve gyógyult. A Ct azt írja mindezek ellenére,hogy lehet áttétes és akár egy újabb tumor is ez a tüdőben található max. 2 cm-es lágyrészképlet. Elkerültünk a tüdőgyógyászhoz,de ő most PET CT- re akar küldeni,ha a bizottság elfogad, akkor is ez akár több hónapot is igénybe vehet. Nem értem,hogy miért nem vesz szövetmintát és miért mondja ,hogy csak a kemo jöhet szóba,amit szerintem az anyu nem fog tudni elviselni. Véleménye szerint az anyu a műtétre öreg (73 év) és gyenge.Igaz mozgáskorlátozott,de erős a szervezete,főleg a szíve. Mindig azt halljuk,hogy a betegek késő kerülnek az orvoshoz. Most itt vagyunk egy aránylag nem túl nagy tumorral és úgy érzem nem történik igazán semmi. Szeretném tudni,hogy ez így helyes,amiket a doktornő mond ? Ha elmegyünk Bp-re privát tüdőgyógyászhoz,ő végig visz bennünket kicsit gyorsabban a pontos diagnosztizáláshoz szükséges vizsgálatokon ?
Kérdező: gyöngygyöngy Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Jobb oldalon a tüdőcsúcsban egy szabálytalan alakú 20 mm legnagyobb átmérőjű szabálytalan kontúrú lágyrészképlet van. Az elváltozás spiculált és finom kötegek mind a ventralis medialis és a lateralis pleurát is elérik,egyéb kóros a tüdőparenchymában nem látható.Kóros nyirokcsomó a mediastinumban, hílusokban nem látható. Pleuralis, pericardialis folyadék nem látható. Amikor a Ct készült,anyukám nagyon meg volt fázva és csúnyán köhögött. Mivel asztmás, nem lehetséges,hogy ez a képlet ebből is adódhatott? Azóta a köhögés is megszűnt. Nem volna lehetséges egy újabb Ct igy egészségesen,mielőtt a komolyabb vizsgálatok megkezdődnének? Sajnos alig tud mozogni és egyébb problémák is vannak, ezért ha csak egy mód is van szeretném a fájdalmas vizsgálatoktól megkímélni.
Kérdező: gyöngygyöngy Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2019-01-13 11:10:42
Tisztelt Dr úr,nő! Kérem értelmezze a sziv mr leletét! Megvan az eredmény 54%-ot lát 140 es pultusnál Ill.interventlicularis aszinkronia a jobb kamra késésévem.ill.kintraszt anyag adását követően a basalis anteroseptalis segmentumban látható midmyocardialis halmozás.ez mit jelent? Intraventlicularis vezetési zavarra utaló falmozgás kontrakciós mintázat
Kérdező: murmannlaszlo Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt .Dr úr!.azt !szeretném kérdezni ,hogy ez baj-e? Arimias pulzus,bal kamra hipertrophia,59mm.vlot vesek,spvt-k,vezetési késés ,pitvarfribrilláció,kamrai tachicardia,supraventlicularis tachicardia,qs komplexus,st-t eltérések,széles prs tachicardia 110 qrs,sineoralis,funkcionalis szárblokk,av vlokk,bal elülső fascicualis blokk,repol zavar,holosistoles zörej ,ef 30-40 %,szimptómás szivelégtelenség nyha3-4 stadium,"Városmajori Szivklinika"DCM.hipofizis microadenoma.amit okoz :só viz kálium hormonháztartás felborulása ill.zsir anyagcsere zavar miatt kialakuló szivizomsorvadása.erek meszesedése. tünetek:2008 káliumhiány utána magasabb pulzus gyengébb fáradékonyabb lettem.nem megy az erős fizikai munka a mellkasi nyomás ill. magas 190 pulzus miatt nyugalmi 40.2010 evés után 35 pulzus egy pillanatnyi ájulás..2012 futni úszni biciklizés fizikai munka nem megy a 190 pulzussal ,izmok sorvadása ,melegintolarencia,alkoholtól ,kávétól rosszullét(10 évig napi 8 kávé)gond a házasálettel melegben.2013 erős hasi hizás egy két ételtől elfáradás.2014 szivbeindulások éjjel mellkasi nyomással fülzúgással karzsibbadással .pár nap múlva 200 méter után apulzus 190 nem megy le 1 órán keresztűl nem megy a lépcsőzés 1 emelet is gond .aztán evés után alvásból 170 pulzus egészen 240 ig itt erős mellkasi nyomás fulladás karzsibbadás hátszúrás hányinger homályos látás szédülés beszélni nem tudtam 240 nél szakadást éreztem az erőmet mindörökre elveszitettem 2.5 órán keresztűl teljesen rendszertelenül.sajnos időben ekg nem készült.késöbbi ekgn vezetési késés Labor magas ck.ckmb.hugysav.got.gpt.hgb.cukor.koleszterin.crp.alacsony kálium.azóta teljes korlátozás a szivemet lehetetlen terhelni. folyamatos gyengeség szédülés ujjak lábak gyengesége.zsibbadása ujjak dagadása lila kézfej.erőtlenség.fáradtság.sétánál erősödö.mellkasi nyomás fulladás.emelni nem tudok egyből szorit a mellkasom a pulzus a maximumra ugrik. olyan ritmuszavar ami az eröltetéstől hányingerrel mellkasi nyomással fulladással hátszurással szédüléssel karzsibbadással eszméletvesztéssel jár az eszméletvesztés evéstúladagolás miatt is.ha eszek még 100 méter is sok.ill eszméletvesztés az emelgetés miatt.ami még tilos.a kávé.meleg.alhohol.fekete tea .sós füszeres étel .meg a fürdővizem se lehet meleg.ill.intim együtlét esetén erős mellkasi nyomás fulladás hányinger teljes erővesztés ill.eszméletvesztés is lehet.ezért szigorú ágynyugalom.ill.a terheléses és az elektrofiziológia vizsgálat után teljes kimerültség extrém erős mellkasi nyomás fulladással 5 méter is gond ha fel akartam kellni pulzus 200.azrán az erőltetés miatt .6x 7x beindult a szivem és hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással szédüléssel hátszúrással fulladással eszméletvesztésem lett a kezem -lában a gyengeségtől 3 napig remegett kb 5 nap alatt állt helyre a sziv.amit nem lehet kontrollálni gyógyszerekkel sem.a vérnyomásom 99/85 ,75/55 a diastoles értékem emelkedett.ill.a két érték között sokszor 15-30 közötti különbség van..pacemakerem van a 30 as pulzus ill.asistolia miatt. Az evés után következő dolog történik erőtlenség gyengeség erősödő fűlzúgás mellkasi fájdalom ami hátba sugárzik szédülés ill evéstúladagolás miatt ájulás következik be Eddig 5x volt ájulásom.sajnos.semmit sem tudok csinálni pár méter is gond .a két kamra csúcshoz közeli résznél falmozgászavar.gyógyszereim:inspra,coverex.a pulzuscsökkentőket már nem birja mégjobban fulladok szorit a mellkasom szédülök és hányingerem is van a többi gyógyszert birja..ráadásul volt olyan azt hittem meggyógyulram bevettem a pulzuscsökkentőt próbáltam dolgozni de a szivem kiütötte.eszméletvesztésem lett.
Kérdező: murmannlaszlo Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz:
Tisztelt Doktor Asszony/Úr! Férjemnél 2016 nyarán rosszindulatú végbél és prosztata daganatot diagnosztizáltak. Mindkettőre kapott sugárkezelést, a végbél - szigmabél határán lévő daganatra preoperatív kezelést, 28x1,8 Gy dózist, a prosztatára definitív kezelést, 40x1,8 Gy dózist, összesen 122,4 Gy-t. Ez után a végbéldaganatát műtétileg eltávolították, majd kemoterápiát kapott. A bél kivezetésére nem volt szükség. A kemoterápia utáni második felülvizsgálata is jó eredményekkel zárult, kiújulás, áttét nincs a szervezetében, azonban a végbéltükrözés során a gasztroenterológus megállapította, hogy a végbél 10-13 cm-es alsó szakasza jelentősen összeszűkült. A férjem a műtét óta széklettartási gondokkal küzd. Jelenleg is napi 15-20-szor van széklete, de már nem vérzik. Az időnként elég nagyfokú vérzést a gasztroenterológus szüntette meg úgy, hogy kauterizálta az érintett bélszakaszt. Ennek már fél éve. Kérdésem az, hogy mi okozhatja ezt a nagyon gyakori székletürítési kényszert, és amennyiben a végbélszűkület, orvosolható-e ez, vagy csökkenthető-e? Emiatt a férjem gyakorlatilag szobafogságra van ítélve. Amennyiben orvosolható a dolog, kérdésem, hogy kihez fordulhatunk ez ügyben?
Kérdező: Medve Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Góbor László 2019-03-07 21:27:26
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azért fordulok Önhöz, hogy kérem, segítsen értelmezni apukám mellkas Ct eredményét. 1 hónapja véres vizelet miatt fordult orvoshoz, ahol találtak valamit a húgyhólyagján. A további kivizsgálások közben derült fény arra, hogy a tüdején is probléma van. Ő 68 éves, fiatal kora óta dohányzik, erősen köhög. És a lelet: A részletes vélemény: Jobb oldalon a felső lebenyben a hilus felső pólusával összekapaszkodóan egy 62 x 51 x 68 mm-es, a pleurával is összekapaszkodó, spikulált kontúrú, a kontrasztanyagot halmozó lágyrész terime figyelhető meg. Jobb oldalon S6-ban 5 mm-es subpleuralis nodulus látható. Egyebekben a tüdőparenchymában gócos vagy diffúz eltérés nem ábrázolódik. Pleuralis, pericardialis folyadékgyülem nincs. Jobb oldalon a hilusban egy 18 mm-es és egy 12 mm-es, paratrachealisan pedig egy 11 mm-es pathologiás jellegű nyirokcsomó figyelhető meg. A bal hilusban kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem detektálható. A trachea illetve a nagyobb hörgők lefutása és tágassága szabályos. Axillarisan pathologiás lgl. nincs. A jobb mellékvesében 16 mm-es alacsony denzitású körülírt képlet figyelhető meg. Csontablakkal áttekintve secunder eltérés nem azonosítható. Radiológiai vélemény: Tu. pulmonis l.d. A jobb hilusban és paratrachealisan kórosan megnagyobbodott nyirokcsomók. Adenoma suprarenale l.d. Mielőbbi válaszát előre is köszönöm. Sajnos nem reménykedek abban, hogy nincs nagy baj, de nem szeretnék tudatlanul súlyos következtetéseket levonni. Üdvözlettel: Krisztina
Kérdező: kriszti21 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Dr Mit jelent ez pontossan C800 Neoplasma malignum,primarium ignotum,sic dictum továbbá Institio cordis,non specificata,,,Statis respiratoria,,,Exsudatio pericardii non inflammatoria,,Fibrillatio atriorum et fluctuatio atriorum és még Effusio pleuralis. A férjem 57 évessen meghalt 21 napot volt korházban több mind egy hét eltelt mire kiderült mi a baja ami allitólag vele nem is közöltek mert rohamossan romlott az állapota.Azt mondtak haza küldik pár hónapja van erre két nap múlva meghalt.Konkrét magyarázatot nem kaptam.Mibe halt meg a rákba vagy másba ? vagy a rák okozta a sziv problémákat is ? Nagyon köszönöm válaszát.
Kérdező: ValentinaTina Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2018-02-28 21:02:39
Tisztelt Dr Mit jelent ez pontossan C800 Neoplasma malignum,primarium ignotum,sic dictum továbbá Institio cordis,non specificata,,,Statis respiratoria,,,Exsudatio pericardii non inflammatoria,,Fibrillatio atriorum et fluctuatio atriorum és még Effusio pleuralis. A férjem 57 évessen meghalt 21 napot volt korházban több mind egy hét eltelt mire kiderült mi a baja ami allitólag vele nem is közöltek mert rohamossan romlott az állapota.Azt mondtak haza küldik pár hónapja van erre két nap múlva meghalt.Konkrét magyarázatot nem kaptam.Mibe halt meg a rákba vagy másba ? vagy a rák okozta a sziv problémákat is ? Nagyon köszönöm válaszát.
Kérdező: ValentinaTina Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt DR főorvos úr, szeretném a véleményét kikérni a leleteim ellentmondásosak.jelenleg a kardiológusok nem értenek egymással egyet,valaki látja és hallja is ,hogy mi a probléma aki odafigyel,mindenki mást vett észre.sajnos túl későn vették észre ,hogy mi a baj.Tisztelt Dr úr,leirok minden részletet-2008-ban kezdődött káliumhiánnyal ill. valószinű tesztoszteronhiányom is lehetett ez sajnos hormonális problémákat ill.vérnyomásproblémát is okoz hosszú távon tönkreteszi a szivet érrendszerproblémák és sajnos infarktushoz vezet ill.cukorbetegségre is ezt csak nagyon tapasztalt kardiológus értheti nem mindenki.már akkor is.az agyalapi mirigyben elváltozás,hogy mi mit okozott azt P.professzor vette észre és egy Dr nő is érti hogy mi mit okozott.a káliumhiány után sokkal magasabb lett a terhelési puzusom 180.viszont a nyugalmi 40.visszamenni az erdőre nem tudtam.nehéz fizikai terhelés esetén éreztem először mellkasi fájdalmat gyengébb fáradékonyabb lettem.leépülés kezdődött nyhA1.2012-ben melegintolarencia alakult ki a kávé alkohol nem esett jól az izmaim kezdtek gyengülni futni úszni biciklizni fát vágni a 180 pulzussal nem tudtam.a házasélet melegben nem müködött nyha2.2013 elkezdtem hasra hizni kb 8-kg.ot 1-2 ételtől kezdtem elfáradni még gyengébb lettem nyha3.2014 május először indult be a szivem éjjel erős mellkasi fájdalmat ill.fülzúgást éreztem leizzadtam utána mindig beindult.1 hónappal késöbb 500 méter után a pulzusom elérte a 180-190-et.le kellett ülnöm út közben 1 órát vártam mig 100 alá lement aztán megint visszament.az 1 emeletre nem tudtam felmenni le kellett ülnöm a lépcsőre,tudtam,hogy valami nem jó.1 héttel késöbb itt nagyon nagy hibát követtem el nem hivtam mentőt de azt hittem elmúlik.mindenkinek azt tudom tanácsolni hogy ilyen esetben hivjon,mert keresheti az igazát.fáradtan értem haza ettem ,majd lefeküdtem kb 170 pulzusra ébredtem szoritott a mellkasom fulladtam izzadtam szédültem alig láttam zsibbadtak a karjaim azt hittem elmúlik de sajnos nem 200-nál már a földön feküdtem beszélni alig tudtam összeestem halálfélelemem is volt .Bementünk az ügyeletre az orvos fogta a fejét a pulzus túl gyors és aritmiás menjünk a kórházba de se ekg se vérnyomásmérés.mire beértünk az egész lezajlott kb 2 órán keresztül ment 200 fölött kb 240 -nél valamilyen szakadást éreztem teljesem elment az erőm ami soha többé nem jött vissza a kórházban annyit láttak ,hogy 80-160 között ingadozott vezetési késésem lett.mást nem vettek észre nem tudom mi történt a szivemmel,de azóta teljes korlátozásban élek csak ülök és fekszek a szivemet lehetetlen terhelni azóta nyha4.tünetek a 240 óta terhelés nélkül is folyamatosan rosszul ,gyenge erőtlen,fáradt vagyok,lábak,ujják zsibbadása,fülek zúgása. alig állok a lábamon.gyengébb végtagok terhelés nélkül mellkasi fájdalom fulladás szédülés sétánál erősödő mellkasi fájdalom fulladás emelni nem tudok egyből szorit a mellkasom a pulzus egyből ugrik.olyan ritmuszavarok ezek sajnos még nincsenek regisztrálva amik mellkasi fájdalomból indulnak és hányingerrel mellkasi fájdalommal fulladással szédüléssel karzsibbadással hátszúrással ájulással vagy anélkül járnak az eröltetéstől 50 perc kb aztán vagy visszaáll vagy nem ebből 2 fajta van a másik hányinger karzsibbadás nélküli ezek veszélyesek ezért meg sem merek mozdulni vannak még vlot vesek ill. extrák ezek ártalmatlanok pár perc alatt elfáradok.a következő probléma az evés mindig szerettem enni a 240-ota evés után falmozgászavart érzek ha eszek még 50 méter is gond annyira legyengit.egyébként se tudok 100 méternél többet elmenni mert egyből szorit a mellkasom és fulladok is egyszer túlettem magam elkezdtem szédülni erősödő mellkasi fájdalom fulladás erős fülzúgás erötlenség szapora pulzust éreztem majd az eszméletemet veszitettem pont az autóba ültem majdnem az életembe került az evés a kórházban tértem magamhoz tehát enni többször keveset ezt be kell tartani az ekg-m eltünt ,összekeverték ,de vannak még érdekes dolgok a következő intim együttlét esetén erős mellkasi fájdalom fulladás hányinger teljes erővesztés lábösszecsuklás de eszméletvesztés is lehet.ez sem müködik aludni ülve alszom de nagyon rosszul vagyok főleg hajnali órákban szorit a mellkasom fulladok zsibbadnak a karjaim izzadok az időjárásváltozást is megérzem a 240 óta csináltak katétert ami állitólag jó 10 perc de én és a Dr nő is kételkedik.sziv uh 35% viszont elektrofiziológiát is ami után még rosszabbul lettem tünetek teljes kimerültség 5 métert nem tudtam megtenni annyira kimerültem hogy 2 napig fel se tudtam kellni extrém erős mellkasi fájdalmam lett még jobban fulladtam még a beszéd is kimeritett 4 óra mulva a pulzus még mindig 100-150 között ingadozott fel akartam kellni egyből 190 lett.a vizsgálat miatt 6x 7x beindult a szivem aztán egyszer csak a mellkasi fájdalomból hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással szédüléssel szemhomállyal hátszúrással fulladással járó ritmuszavar lett az eröltetéstöl ez a lelet is eltünt. ez szerintem nem normális kb 1 hét alatt állt helyre a pulzus 3 napig a kezem-lábam remegett a gyengeségtől az elektrofiziológia után próbálták megterhelni a szivem a 2 fokozatban már 180 pulzusom volt a széket alám kellett tenni bal kamra hipertrophia alacsony terhelhetőség a szivem ugyanazt csinálta mint elekrtrofiziológia után úgy kimerült hogy 5 métert nem tudtam megtenni 4 óra mulva 100-150 között ingadozott felkellni nem engedett kisebb mozdulatokra tulzott pulzusemelkedés 180 extrém erős mellkasi fájdalom mégjobban fulladtam a beszéd is kimeritett 6x7x mégjobban beindult a szivem aztán megint hányingeres ritmuszavar lett az eröltetés miatt 2 napig nem tudtam felkellni 3 napig a kezem-lábam remegett a gyengeségtől tehát lehetetlen terhelni hiába akarom nem megy valami itt nagyon nem stimmel.ami eddig kiderült 240 előtt normál sinus ritmus utána aritmias pulzus,bal kamra hipertrophia,pitvar-kamra blokk,sineoralis blokk,funkcionalis szárblokk,repol zavar,gyors tachycardiozolodas,alacsony terhelhetőség,vlot vesek,spvt,hányingeres eszméletvesztéses ritmuszavarok az eröltetéstől ezért szigorú ágynyugalom,sick sinus sindroma ,qs komplexus,supraventricularis ill.ventlicularis tachycardia,széles ill.keskeny qrs tachicardia ,fascicualis blokk,holosistoles zörej,súlyos frekvenciaingadozások,pitvarfribrillácio a professzor úr szerint a károsodás miatt lehet.ezek erőltetéstől vannak még nincsenek meg elektrofiziologia terheléses vizsgálat után és minden eröltetéstől bármikor jelentkezhet ezért mindent lassan ovatosan csinálni felállni is csak lassan,vezetési késés,a máj nagyobb a vesefunkció rosszabb lett.mivel járni nehezen tudok felvitettem magam P. professzorhoz akinek elmeséltem mindent a diagnózisa túl gyors pulzus a sziv nagyobb mint kellene a sziv rendszertelenül megy pumpafunkciója gyenge holosistoles zörejeket(billentyű hiba) hallott súlyos frekvencia ingadozásokat irt le őszinte volt átlátta a káliumhiány a teszt.hiány 2008-tól ill- a 240 (infarktus)volt és tönkrement a szivem ezért ájulok el evés után házaséletkorlát ill.nem emelhetek ezért lettem még rosszabbul a vizsgálatoktól is erre a gyenge szivre sajnos gyógyszer nem ajánlott ezt én is igy tapasztaltam a gyogyszerektől mégjobban fulladok szorit a mellkasom szédülök ill.hányingerem is van és az erőm se jön vissza a diagnózis DCMP ill.ADP nem operálható nyha4 szivtranszplantáció szükséges tanácsokkal ellátott ne emeljek enni többször keveset felállni lassan tapasztalatának köszönhetően tudta mi a gond.furont q10-et panangin fortet irt ezt sajnos a többi orvos nem vette észre de később még valaki igen.egy másik professzor észrevett pitvarfribrilláviót is megkérdeztem egy gasztroenterologust ,hogy miért ájulok el evés túladagolás után és miért vagyok rosszul elmagyarázta ,hogy az emésztéshez 1.5 liter vér szükséges azonnal forduljak kardiológushoz mert gyenge a szivem.elmentem vittem minden leletem elmeséltem,hogy hogyan jártam 240 nem emelhetek,házaséletkorlát,evéskorlát,vizsgálatoktól rosszabbul lét annyit mondott az evéskorlát túl súlyos szivbetegség biztos nincs a vizsgálatoktól nem lehetek rosszul mondtam próbáljuk ki ,hogy rosszabbul leszek vagy nem .ezt nem vállalta be.egy sima ultrahangos orvos észrevette a falmozgászavarokat a korházban nem vették észre az éjjeli 30-as pulzus miatt raktak be pacemakert,meg a szivem ki is hagyott ezt egy másik kardiológus vette észre ebből látszik.hogy sérült a sziv,de sajnos az erőm attól sem jött vissza teszteltem magam pulzus 40 felállok 120,300 méter gyalog pulzus 170-180,pulzus 40 100 méter +15 kg pulzus 170 a vérnyomás sokszor leesik elmegy az erő a 240 óta 30 pulzus 160/1110, 180 pulzus 100/60 vérnyomás.de volt a pulzus 40 vérnyomás 70/50 tehát tud olyat a szivem,hogy alacsony pulzus magas vérnyomás.ill.magas puzus alacsony vérnyomás. az egyik ismerősöm járt úgy mint én neki is szoritott a mellkasa fulladt gyenge volt 4x katéterezték csináltak sziv uh-t ct-t,mr-t és senki és semmi nem vette észre ,hogy 2 infarktuson volt túl hiába vizsgálták a 3. infarktus vitte el ezért fontos,hogy mit érez a beteg nem véletlenül vannak tünetek nem szeretnék az ö sorsára jutni Ami jelenleg árt a szivemnek:a mozgás,meleg,kávé,alkohol 170 pulzus 2dl bortól 4 órán át itt eszméletvesztés is lehet tulzott alkoholfogyasztás esetén ,sós,füszeres,szénsavas,emelés,intim együttlét,fekete tea még a fürdővizem se lehet forró-ill.elektrofiz.ill.terheléses vizsgálat után mégrosszabbul lét-jelenleg élhetetlen az életem.nem a magas pulzussal van bajom hanem a 240 szövödményeivel ezt helyrehozni már nem lehet ezt P.professzor is leirta már réges régen a transzplantációs listán kellene lennem a 240 pulzus szövödményét meg tudom mutatni eröltetni kell a szivet aztán valószinü hányingeres ritmuszavar lesz ezt kiszámitani nem lehet.de ehhez ki kell kapcsolni a pacemakert különben falsch adatot kapunk szivmonitort beültetni de ezt sem vállalta be senki egyik kardiológus sem én már mindent átéltem ami a szivvel kapcsolatos a 30 pulzustól a 240(infarktust)is ráadásul hátsófalit amit nem kellett volna túlélnem ezzel tisztában vagyok,de túl éltem ,kaptam egy esélyt.de még egyet nem fogok és bármikor jöhet a következő ill.3 féle ritmuszavar van amiből 2 halálos is lehet Megpróbáltam erőltetni a szivem a 240-óta 5 percig pakoltam fát elkezdtem szédülni homályosabb lett a látásom,gyors pulzus 180 mellkasi fájdalom fulladás ill.lábösszerogyás később megint hányingeres ritmuszavar az eröltetéstől nem megy hiába próbálom aztán vagy visszaáll vagy nem .terhelhetetlen.a 240 laborja ck270,ckmb15 got50,hgb180,cukor7,koleszterin 6.5,crp17,rossz májfunkció,vesefunkció,sziv uh 35% tesztoszteron 4.9 .További számomra érthetetlen dolgok amikor rosszabbul lettem elektrofiz.után az ekg-m eltünt a főnővér szerint rossz volt,autóbaleseti ekg-m eltünt ,helyette idegen férfié van nálam,a 3 napos holter felvételéből 2 nap hiányzik,pedig a felrakási ill- levételi időpont egyezett azt mondzák,hogy rossz volt a gép pedig működött,a várnyomásmérö rögzitett 70/50 értéket is szintén rossz volt a gép,továbbá megmagyarázták melyik vizsgálattól nem lehetek rosszabbul itt már gondolni kellett volna valamire.itt több orvos véleménye is látszik az esetemről.a gyógyszeres kezeléstől mégrosszabbul lettem.P.L.ill.egy Dr nő szerint is árthat .próbálom kimélni magam sok orvost megkérdeztem erről az egészről,kardiort,kardit,pszichiátert is ő is azonnal a kardiológiára irányitott ugyanis a nyugtatóktól mégjobban fulladtam ,szoritott a mellkasom,szédültem ,de még hányingerem is lett.mindenkinek ugyanaz a véleménye.remélem van megoldás,hogy teljes életet élhessek.én is szeretnék dolgozni,emelni ,enni,aludni,de nem ülve,házaséletet élni ill. legalább 1 kávét meginni,de a 240-óta nem tudok.elég nehezen mozgok a mellkasi fájdalom miatt 100méter is nehezen megy voltam a szivklinikán is elmeséltem mindent kapok holtert nem biztos,hogy sikerül eszméletvesztéses ritmuszavart produkálnom különben is ki kell kapcsolni a pacemakert ,hogy valós adatokat kapjunk ez már a 240 szövődménye.egyszer hibáztam ez lett a vége.eszméletvesztés étel túlzásba vitele ill.fizikai megterhelés esetén (emelés) de ha utána nézünk mit okoz a teszt.hiány ill.káliumhiány.ön is megérti mi lehetett a 240 pulzus. további betegségek .anya arh- szivbeteg apa arh+ súlyos Alzheimer kór vérösszeférhetetlenek elöttem 2 testvérem elhunyt e miatt én 7 hónapra születtem 1.30kg teljes vérátömlesztést kaptam úgy maradtam életben.1984 mandulaműtét.1994 . 41.5 láz véres széklet 1 évig magas 180/110 vérnyomás szorito mellkas.itt már valami volt 11 évig hordtam ujságot is akkor vettem észre hogy baj van amikor a 240 után nem ment a biciklizés és ujsághordás után le kellett feküdnöm elötte ilyen nem volt 2x estem le a bicikliröl erőltettem majd az eröltetéstöl hányingeres ritmuszavar lett úgyhogy ezt is abba kellett hagynom az hogy az ember szeretne dolgozni de nem tud az baj a szivem egyből jelez hogy ne terheljem ahogy Papp Lajos professzor úr is elmondta 1 esély van a szivtranszplantáció.vagy icd ? sziv uh 1 éve ao gyök 31 bal pitvar31 bal kamra47/27 septum10/13 hátsó fal 10/13 jobb kamra 29.mostani sziv uh.ao gyök 36 bal pitvar 40 bal kamra 49/33 septum11/13 hátsó fal 11/14 jobb kamra 28.megint rosszul lettem egy dr nő csinált sziv uh t amin észrevette az infarktus nyomait tágabb bal kamrát ill.billentyűhibát átnézte összes leletemet .nagy szakértelmének köszönhetően megtalálta a problémákat nagyon alaposan megvizsgált a sziv uh legalább 30 percig tartott .véleménye a beteg amnaesiseben évtizedek óta hypertónia ischemias szivbetegség inf.myoc elhúzodó kamrai tachykardia miatt 1.33 postprandalis vc. sin. arithmia kp tengely állás p pulmonale pq 0.20 qrs 0.85 qtc 0.045 v1-v3 ban qs komplexus t poz átmenet v5 ben v 4-6 ig t magas csucsos poz avlt izo spike nincs,lab. hypertonia st post inf. myoc.mi ti non signif csökk. bkf 32% eszméletvesztést okozó ventlicularis tachycardia kardalis panaszai fokozódnak ezért hospitalizációja javasolt szükség szerint icd beültetéssel wood kritériumok mérlegelésével esetleges szivtranszplantáció céljából minden dokumentáció a betegnél ill.P. hasonló javaslatát beutalóval elléttam igy hazaengedni nem tudom. sajnos a Dr nő a szivklinikán nem tudta átnézni a leleteket,ill,nem tudtam elmondani,hogy mi történt velem.a rövid idő miatt és hogy mi mit okozott a sziv.32 vagy 35%-os echo: bk 58/48 ef 35 % i mi i ti apsp 30hgmm. évek óta ismert szívelégtelenség eszméletvesztés evés túladagolás miatt gyógyszert nem szed mert rosszul van töle .a beteg gyógyszeres kezelése elengedhetetlen .icd véleményezése 3 havi gyógyszeres kezelés után javasolt.transzplantáció jelenleg nem jőn szóba egyebekben véleményezése csak a beállitott gyogyszeres kezelés után meghatározott vizsgálatok elvégzése után lehetséges.mivel szivelégtelenségre gyogyszer árt P. szerint ill.a Drnő aki észrevette az infarktusomat szerint is árt. Gyengiti az amúgy is gyenge szív munkáját.mi a véleménye Dr.úr ,.mert ez igy egy élhetetlen élet.ha gondolja elbeszélgetés céljából találkozhatunk. A holteren található nem pitvarfribrilláció hanem kamrai tachikardia ami a Dr nő szerint nem mindegy az egyik halálos is lehet a másik nem.dilatadiv cardiomyophatia a véleménye.annyit mondott még ,hogy a billentyűvel is valami gond van.rosszul zár. átélt pulzusok 180 könnyü elérni 300 m gyalog itt elmegy az erő fulladás mellkasi fájdalom szédülés lábösszerogyás ,240 itt kaphattam infarktust elment az erőm és nem jött vissza .azóta se lett kezelve bármikor jöhet a következő azóta vannak eszméletvesztések hányingeres ritmuszavarok az erőltetéstől.30 pulzus éjjel hányinger fulladás mellkasi fájdalom leizzadás a pacemaker után nincs de akkor is rosszul vagyok sajnos az erőm a gyogyszerektől biztos nem jön vissza ami tönkrement az tönkrement. most nagyon meg kell gondolni mit tegyen az ember..egyébként a gyógyszerektől mégjobban fulladok szédülök hányingerem is van és jobban szorit a mellkasom a Dr nő szerint gyengiti az amúgy is gyenge szivet a qs komplexus ill.bal kamra hipertrophia a billentyűhiba rajta van az ekg-n ill.a sziv uh-n az infarktus nyoma is látszik mondta a Dr-nő a sziv balra húz amit nem mindenki vesz észre .. Ha segitenének egy szerencsétlenül járt betegnek .köszönöm. vércukor terhelés eredménye 5. 2 óra után 1.3.valószinű a káliumhiány ill.teszt.hiány tönkretette a szivet.persze a 240 is. a gyógyszerek amik ártanak,procolaran,rythmonor,concor,metoprolol z.azerőm nem jött vissza sőt mégjobban szédültem fulladtam mégjobban szoritott a mellkasom ill.hányingerem is lett sajnos az lenne a legjobb,ha gyógyszerekkel megoldható lenne a probléma de ettől sajnos komolyabb a baj.2017.10.13 voltam a kórházban vittem az ellentmondó leleteket 3 at.devisszautasitották P Professzort,aki dijjas. A Szivklinikát és a Dr nőt is. elküldtek az endokrinológiára hiába mondtam hogy ami tönkrement az tönkrement ez nem úgy van és a pszichiátriára irányitottak ráirták a leletre hogy 35% szorit a mellkasa ájulások transzplant nem jön szóba annyit kérdeztem hogy a Dr nőt többi orvost is oda kell irányitani? elküldtek a kórházból azt mondták oda ne menjek ha nem szedem a gyógyszert ez csak tüneti kezelés .nem baj ha rosszabbul vagyok tőle csak akut esetben látnak el. ez visszafordithatatlan sajnos ma nagyon sok a felületes orvos ill.egy másik orvos leletét se fogadják el hiába van leirva főleg ha a beteg panaszos mellkasi fájdalom fulladás stb.az orvosok egymásra mutogatnak..ADr nő is csodálkozott és fel is háborodott mert mi biztosan tudjuk hogy nem igy vanhogy a kórházban mindent elutasitanak vizsgálatokat elutasitják soha nem ismerik be és át sem nézik az eddigi leleteket hogy valahol hibázik ez az egész itt a hozzáállással is gond van. 3 lelet mikor mégrosszabbúl lettem autóbaleseti.elektrofiziologia utáni ekg k eltüntek holter lelet is.hol vannak ezek a leletek?. Állandóan támadják a beteget ill. Más orvosokat aki egyetért velem és tudja hogy mi mit okozott. is P. ill. A Dr nő is mondta hogy nem értenek hozzá de visszafele is mondták itt már senki nem ért semmihez?nem baj akkor irányitsanak máshová ahol kivizsgálnak.becsülettel. nem baj ha nem értik mi az ok és okozat ez a betegség igen ritka de miért kell elutasitani más orvosokat aki észrevett valamit ill. A beteget sem de ezt sem. milyen hozzáállás ez?j az ekg-n ez áll sinus tachycardia jobb pitvar megnagyobbodása bal elülső fasciculáris blokk inferior infarktus .anterior infarktus nem zárható ki abnormális ekg.frekvencia 144.vérnyomás 130/70.ebben a stádiumban az ember az életéért küzd.ha tudnak kérem segitsenek.köszönöm.Dr. válaszol Kedves Kérdező! Leírása alapján súlyos szívelégtelenségben szenved. Ennek kezelésében, gondozásában kardiológusok segítségét tudja igénybe venni. Valóban nem egyszerű a helyzete. Üdvözlettel: dr. gasztroenterológus.Tisztelt Sajnos olyan bonyolult esetről van szó, hogy csak a klinikán tudnának segíteni. Üdvözlettel Dr. kardiológus.Kedves Sajnálatos az Ön egészségügyi problémája, de ilyen súlyos betegségek esetében már csak az orvosi terápiák javasoltak, természetes terápiák nem jönnek számításba. Az orvostudomány folyamatos fejlődése ellenére sajnos még is csak vannak korlátok.. A miértekre pedig nem tudok Önnek válaszolni. Jobb egészséget kívánva, Dr. Tisztelt Uram, Terjedelmes levelét elolvastam, számos mellékelt leletét átnéztem. Önnek sajnos súlyos szívelégtelensége van, melynek hátterében dilatatív cardiomyopathiat véleményeztek az orvos kollegák. Leszögezném, hogy nem vagyok sem kardiologus, sem egyéb szívspecialista. Mindenképpen valamelyik kardiologiai centrumban való rendszeres gondozása indokolt, mert csak ezeken a helyeken tudnak Önnek érdemben segíteni, esetleges szívtransplantációs váró listára kerüléséről dönteni. Üdvözlettel: Dr. A szívtranszplantációs listát dr. professzor úr vezeti a klinikán. Az ő orvosai megvizsgálhatják, hogy tényleg a szívátültetés lenne a megfelelő módszer.Személyes kivizsgálás nélkül felelőtlenség lenne bármit mondani. Tisztelettel Dr Tisztelt Uram, A leírása alapján nagyon összetett problémáról van szó, melynek megoldása túlmutat egy magánrendelés lehetőségein. Azt ajánlom városmajori Szív Klinika, *szívelégtelenség ambulanciájára k*érjen konzultációs időpontot. Ebben a kórházban a legtöbb lehetőség egy helyen adott, ami egy súlyos szivbetegségben szenvedő beteg kivizsgálását, kezelését segítheti.Üdvözlettel Dr .tt egy pár orvos véleménye is látható. Tisztelt M Elolvasva a levelét én is úgy vélem, hogy egy igen összetett egészségügyi problémával állunk szemben. Természetesen a leírtak alapján lehetetlen véleményt a formálni a betegségéről, ahhoz sokkal alaposabb áttekintésre lenne szükség. Azonban a levelét olvasva biztos vagyok benne, hogy a probléma messze meghaladja egy magánrendelés, de még egy kisebb, városi kórház lehetőségeit is. Teljes mértékben egyet értek az előttem álláspontjukat kifejtő kollégákkal és én is csak azt tudnám javasolni, hogy mielőbb keresse fel.Szív i Klinikát, ahol kiváló szakemberek vannak és nagyon magas szintű diagnosztikai és terápiás lehetőségek állnak a rendelkezésükre. Dr. F A bal elülső fascicualis blokk elnevezésü állapot során a sziv bal kamrájának egy része Hegesedik. A rendellenességgel érintett betegekre a szivelégtelenség a hirtelen szivhalál és a pitvarfibrilláció megnövekedett kockázata leselkedik. A Dr nő szerint a sziv uh-nak bár igy is észrevehető a falmozgászavar.valaki látja valaki nem ill.holter vizsgálatnak úgy van értelme szerintem is ha pacemakert kicsit leállitjuk 30-ra úgy csinálják meg a vizsgálatokat különben falsch adatokat kaphatunk.azekg-m teljesen más lett mind a káliumhiány ill.azinfarktus után is ez is látszik nincs 2 egyforma ekg-m balra húz az is látszik.kardiológiai vélemény. hypertonia?érbet poz.doh nincs,alk nincs,drog nincs,vc IGT,pp érték 1.0,hasi tip.elhizás volt utána 12 kg fogyás,chol:pot,tg,hdl,hugysav elev.koraszülött,pm betegség,sok léguti hurut,teszt.szint csökk.évekkel ezelött felmerült sss gyanu,pm-t latolgatták,lab.hypertoniát nem kezelték,2014.jun.inf myoc,2015 dec autóbaleset,gyógyszer szedés bizonytalan, a megyei card. gondozta EF,PM impl,coron megtörtént,mindez neg.????eredménnyel???.2013-óta egyre fáradékonyabb.mellkasa nyom,fullad,1 alk.volt eszméletvesztéses rosszullét kapcsán 240/min frekv széles qrs tachycardiája,állitólag EF szerintl.nem ventr. eredettel????korábban már voltak ekg-ján vez zavarok,ES-ek,SVPT.k,a PM beült.után is.holter igazolta RR volt.kl,ingadozó,max 180/110,hgm volt,sec DCM alakult ki,rossz bkf-fel-PM functio??? panangin,metropol z napi fél időnként 2013 óta fokozatosan romló status,fáradékonyság mellkasi nyomás RR p ingadozások,12 kg fogyás,rutmuszavarok egyértelmüen fiz. terhelésre,sex terhelésre ill-étkezésre indulnakel.bb.nem segit.status.Pulmo tiszta,cor balra 2 hu maius,légzési arrh,egyébként ritm szivh ES-ekkel,sovány ,hepar 1 hu,anasaraca nincs,cyan nincs acrák hidegek.St p impl PM/Metronic 1 éve/elmondás alapján jó PM funct,holteren 150-180/min frekv tachycardiák,maior esemény nincs.testm:180 súly 63 kg .RR B:115/80 J:135/85.Ekg jelenleg 71/min átl frekv,bal dev,PQ,0,21 l foku AV blokk p pum,p term force,QRS,0,10,0,11,Qtc0,44,V1-3 r reductioQS,átm V5,V4-6 T magas csúcsos poz,BK i vol terh jelek,ill qs,T poz,pozic,mko carotis compr neg. hozott Ekg 144/min frekv vékony QRS tachycardia,sec ST T eltérésekkel.Echo:BK 59/40,S:11/9,Hf 14/10,a septum és a csúcs anterior regioban distalisan elvékonyodott,hypo-akinetikus,uez látható a posterio basalis regioban,a BK hátsó fala hypertoniás,mozog,E/A 60/79,Vo 0,99 m/s EF:32-35%.MMV vastagabb prolabál,MPS MI i-ii,perif jet,non signif.MS nincs,ao gy 29,asc 39!!!!kit 22,AI I-II,érdemi grad AS nincs.JK 29,BP,43x43,JP 43 mm,TI I-II Apsp 20+15 Hgmm,elev,jelzett PF a csúcson,nagy üregi thr-t,acut történést nem látok,PI jelzett,PS nincs.Diagnózis:Hypertonia lab,BKH,sec,dilat,DCM,csökkent glob BKF,fenti falmozgászavarok,amelyek lezajlott myoc történést valószinűsitenek.SSS emiatt PM impl,ennek ellenére hiányos med miatt RR és pulzus ingadozások,adynamia.Ao asc picit tágabb,AI I.II,érdemi AS nincs,funct TI,emelk.APSP,min PF,THr,acut tört nincs,szóba jón Ao asc controllja,progresszió esetén mellkasi ct aneur kizárásra.PM funct kontroll Metab paraméterek,és TSH ell.P.RR,labor kontroll ,CDS,ill. perif Doppler.IEprofilaxis.Card gondozás.gyógyszeresen panangin tovább,Q10,Metroprolol pici dózis. ez az utolsó lelet.valami nem jó az aortáknál sem 39mm tágabb ellentmondásos a kettő a Dr nő magyarázta nincs öszhangban a kettő.ezért kétséges a katétervizsgálat eredménye nem lehet negativ!!!bal kamra tágabb 59mm én csak annyit szeretnék hogy nézzük meg az eszméletvesztéses ritmuszavarokat az eröltetéstől vagy evés túladagolás miatt erre keresek kardiológust de ehhez tőbb napra van szükség.vagy túl kell ennem magam vagy emelgetnem kell.kockáztatnom kell mást nem tehetek mert ez igy egy élhetetlen élet.és ha hibázok összeomolhat.teszteltem mit csinál a sziv ha gyógyszert veszek be és megterhelem magam elkeztem dolgozni emelgettem stb. ismét erősödött a mellkasi fájdalom volt egy kis dolgom az autóba ültem és megint a mellkasi fájdalomból hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással szédüléssel szelhomállyal fulladással járó ritmuszavar lett legalább 30 perc nagyon nehezen állt vissza még éppen félretudtam húzni a kormányt. a concort simán kiütötte én megpróbáltam mindent minden hatástalan és bármikor jöhet vagy evéstúladagolás vagy emelgetés miatt erőm sincs csak szigorú ágynyugalom az a baj hogy terhelés nélkül is rosszul vagyok a rossz keringés miatt Itt hármas hatás van gyengébb szivizomzat,valószinű túl tág érrendszer,billentyűk megnyúlása (szivzörej)gyengesége a 240 infarktus miatt . Tények agyalapi mirigyben elváltozás microadenoma amit okoz magas vérnyomás,hormonproblémák tesztoszteron cukorbetegség lásd 1.3 cukor terhelés után labor igazolta ennek következtében érrendszeri szivizomproblémák kikezeletlenűl szivinfarktus ,szivroham 240 pulzus laborja magas ck 272,magas ckmb 15 magas hugysav 420 ,magas crp 17,magas koleszterin 6.3,magas hgb 180 alacsony tesztoszteronszint 4.9.az infarktus következtében gyengébb szivizomműködés 59mm tágabb bal kamra 2 sziv ultrahang is igazolta.az egyik a Szivklinika ill.a Dr nő a nagy sebesség miatt sérült megnyúlt rosszul záró billentyűk holosistoles zörej ezt Pés a Dr nő igazolta továbbá tágabb aorta 39mm ez is igazolta a sziv ultrahang tehát rossz billentyűk rossz bal kamra funkció ill érbetegség is van.35%-os szivműködés.ez egyenként is súlyos szivbetegség nem ennyi ezért vagyok folyamatosan rosszul.gyenge fáradt erőtlen szorit a mellkasom fulladok szédülök ezért 100 méter is gond továbbá spvt holter igazolta alacsony terhelhetőség ergometria igazolta itt van még 180 pulzus 300 méter után vlot vesek qs komplexus aritmiás pulzus bal kamra hipertrophia pitvar-kamra blokk sineoralis blokk funkcionalis szárblokk st,t eltérések.repol zavar gyors tachicardiozolodás alacsony terhelhetőség vlot vesek spvt hányingeres eszméletvesztéses ritmuszavarok az erőltetéstől ezért szigorú ágynyugalom sick sinus sindroma supraventricularis ill.ventricularis tachycardia széles ill.keskeny qrs tachycardia fascicualis blokk holosistoles zörej súlyos frekvenciaingadozások pitvarfribrilláció a professzor úr szerint a károsodás miatt lehet a hányingeres eszméletvesztéses ritmuszavarok az erőltetéstől lesznek ill.elektrofiziológia terheléses vizsgálat után minden erőltetéstől bármikor jelentkezhet ezért mindent lassan óvatosan csinálni felállni is csak lassan vezetési késés a máj nagyobb vesefunkció rosszabb lett eszméletvesztések emelés ill.evéstúladagolás miatt ill.intim együttlét után erős mellkasi fájdalom fulladás hányinger szédülés teljes erővesztés ill.a terheléses vizsgálat ill.elektrofiziológia utáni extrém rosszabbúllét hányingeres eszméletvesztéses ritmuszavarral az erőltetéstől.Voltam az endokrinológusnál átnézte leleteimet ami rá vonatkozo vizsgálatokat megcsinálja de a véleménye azonnali kardiológia nem érti .hogy miért nem érti néhány kardiológus mi mit okozott és miért utasitanak el mindent más orvosokat .leleteket tényeket.miért hagynak ilyen súlyos betegséggel magamra?Tehát érrendszert,balkamrát,szivizmot kicserélni nem lehet!esetleg a billentyűket.illetve a kórház álltal észre nem vett hátsófali infarktus 2 kardiológus ill. P egyből észrevette...ezt sP.professzor is mondta ezért transzplantációt javasolt.Kedves Uram! Köszönöm, hogy rendkívül szerteágazó egészségügyi panaszaival megkeresett. A leírt tünetek és panaszok nagyon sokrétűek. egyben számos betegségre is jellemzőek lehetnek! Levelét olvasva még tájékozódó jellegű véleményt sem mernék megfogalmazni! Legcélravezetőbb lenne, ha lakóhely szerint illetékes kardiológiai osztályra kérne beutaló Háziorvosától. Teljes kivizsgálásához az ambuláns szakvizsgálat nyújtotta keretek valószínűleg nem lennének alkalmasak. Kérem forduljon bizalommal Háziorvosához és kérje segítségét egy kórházi beutaláshoz. Üdvözlettel Prof.Dr Tisztelt László! Ez nem az én szakterületem, így nem tudok érdemben hozzászólni. Üdvözlettel, dr. K. pszichiáter. Kedves Kérdező! A fenitek alapján a leírásban egy rosszul működő szívizomzatról van szó, ennek pontos oka nem megállpítható. A felsorot gyógyszeres terápia nem tűnik a szakmai ajánlásokkal egybehagzónak, de pontos vélemény nem modható a részletek ismerete nélkül. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. M.D.kardiológus. A Dr nő aki vizsgált véleménye..Ebből sem a jòindulat látszik sajnos.A baj az h amit ők leìrtak , azt mi biztosan tudjuk h nem ìgy van.Kár támadni egy betegre.Ez csúnya dolog.Szakmailag is és viselkedésben is csúnyA.És nem így vanl.korrigálni lehetett volna egy kis emberséggel , és szakmai odafordulással.A beteg okos , tudja mit érez , es látja ezt a borzasztó magatartást. elmondtam atörténetünket.Természetesen azon túl h szörnyülködés .Eszméletvesztéssel pitvari tachycardia nem jar! Kamrai igen.Ezt nem vállslja fel senki.Meg azt h infarctus okozta a kamrai tachycardiát eszmélet vedztést , és a nem afekvát kezelés a tágulatot bkf romlást.Sántít az egész.Vmiért eltűntek leletek és nem vállalja fel más .Ezért.Ezt PL is látta mwg én is.A megoldás nem transzplant, hanem ICD es gyógyszer.Remélem lrontott szituációt nem vállal be senki.Elhajtják , bkf - t csalnak leletek tűnnek el.Így összeáll mielőbb szeretnék pontot tenni az ügy végére,de úgy nem tudok,hogy az itteni kórház csak részben veszi észre a problémákat elutasitja a vizsgálatokat minden elől elzárkózik.megmondja milyen vizsgálattól lehetek rosszúl a mellkasi fájdalom eszméletvesztések 180 pulzus 200 m.után nem probléma szerintük ez nem kóros.ill.elutasit egy Szivklinikai leletet,P.L-t.a Dr nőt aki észrevett valamit.eltünt kompromitáló leletek beteg elutasitása.magára hagyása ill.tisztességtelenség.fel nem vállalások.a hibáikért. ha segitenének.hogy mit csináljak akkor irjanak köszönöm.van beutalóm is a rehab osztályra is. hipofízis adenoma kialakulása Okai között elsősorban a feltételezett genetikai rendellenességeket kell említeni, mint pl. p53 kromoszóma mutáció, „ras” génmutáció, G-protein abnormalitás. Ritkán, de előfordul másodlagos adenoma, mindkét mellékvesekéreg sebészi eltávolítását követően (Nelson-szindróma). Egyes adatok szerint a fogamzásgátló tabletták is fokozhatják a prolaktint termelő daganat gyakoriságát. Hipofízis adenoma tünetei Ha a következő tünetekből három, vagy több együttesen fordul elő, az már a hipofízis jóindulatú daganatát jelzi: Szexuális diszfunkció, Depresszió, Galactorrhea (tejcsorgás, ritkán férfiaknál is fellépő tünet), Meddőség, Növekedési problémák, Osteoporosis (csontritkulás), Elhízás (elsősorban hasra lokalizált), Súlyos látási zavarok, Könnyen keletkező lila foltok a testen, Fájó csuklók, Kéztőcsatorna szindróma (a kézujjak zsibbadása jelzi), Darabos menstruáció, Izomgyengeség, Kimerültség, Erős fejfájás. Ezeken kívül egyéb tünetek is mutatkozhatnak, mint pl. hőhullám, emlőfeszülés, szőrösödés, fokozott izzadékonyság stb. A hipofízis adenoma diagnózisa A beteg fizikális vizsgálata már önmagában is utalhat a hormonális rendellenesség lényegére: a Cushing-szindróma, a pajzsmirigy-elégtelenség vagy túlműködés esetei, a galactorrhea-amenorrhea, az arányos törpenövés, vagy az akromegália esetei mindig jelzik a hipofízis adenoma fennállásának lehetőségét. Az anamnézist és a fizikális vizsgálatokat követően kerül sor a képalkotó eljárások alkalmazására: CT és MRI vizsgálatokra. A hagyományos röntgenfelvétel az elégtelen eredmény miatt már ritkán alkalmazott eljárás. Szemészeti vizsgálattal, a látótér vizsgálatával a kétoldali oldalsó ("temporális") látótérkiesés igazolható. A szemféki vizsgálat alkalmas a koponyaűri nyomásfokozódás, a daganat agykamrákra való átterjedésének igazolására. Laboratóriumi vizelet- és vérvizsgálatokkal, a vér hormonszintjeinek mérésével mutathatók ki a csak fokozott hormontermelésben megnyilvánuló adenomák. Hipofízis daganat esetén jellemző a napi hormonszint-változások megszűnése, és a normálisnál magasabb, illetve alacsonyabb hormonszintek. Terheléses próbák segítségével a hipofízis eredetű és a perifériás mirigytúltengés esetei különíthetők el egymástól (Cushing-szindróma). A kapott eredmények alapján határozható meg a legcélravezetőbb kezelési mód. Általános, hogy a végső diagnózist az orvosok csak a sebészi rezekció után mondják ki. A hipofízis adenoma kezelése Azonnali sebészi beavatkozás szükséges fokozott koponyaűri nyomás esetén, melynek célja a beteg életének megmentése. A daganatok eltávolítását célzó sebészi rezekcióval a hormontúltermelés és az elnyomott hormontermelés normalizálható, és sor kerülhet a látás javítását célzó sebészi beavatkozásokra is. A daganat kimetszését általában a legkisebb megterheléssel járó, az orrüregen és az ékcsonton keresztül történő ún. transsphenoidális mikrosebészeti koponyafeltárással végzik. Meghatározott esetekben a minimálisan invazív, az orrlyukon keresztül, 4 mm-es endoszkóppal történő sebészi beavatkozás is lehetséges. Nagyobb daganatok esetében szükség van a transfrontalis, homlokcsonton keresztüli behatolásra, ami alkalmas a látóidegek, illetve az agy más területeire ráterjedt daganatok eltávolítására és a koponyaűri nyomás normalizálására. Mind a transsphenoidális, mind a transfrontalis, kraniotómiás beavatkozás technikai háttere a nagy teljesítményű, jól mozgatható, állítható fókusztávolságú binokuláris mikroszkóp. A hormonálisan inaktív adenomák, a Cushing-kór, az akromegália esetében a műtéti beavatkozásnak nincs alternatívája. Irradiációs (besugárzásos) kezelés nagyméretű daganatok esetében jöhet szóba, illetve akkor, ha a műtét során nem sikerült a daganat egészét eltávolítani. Mikroadenómák esetén is a sugárkezelésé a főszerep. Sugárkezelés lehetséges kobaltágyú, vagy hagyományos röntgenterápiás eszközökkel. A sztereotaktikus célzással történő, egyszeri nagydózisú besugárzásról is kedvezőek a tapasztalatok. A prolaktint termelő hipofízis adenomák elsődleges kezelésére a dopamin-receptor agonista gyógyszerek alkalmazhatók. A prolaktint termelő adenomák 80-90%-a dopamin-receptor agonista hatóanyagú gyógyszeres kezelésre jól reagál, a gyógyszer hatására nemcsak a prolaktin, vagy a növekedési hormontermelés csökken, de az adenóma is visszafejlődhet. A műtéti rezekciót követően sor kerül a különböző típusú adenomák hormonpótló terápiájára is. A kezeléseket követően szükség van utógondozásra. Gyakorisága az esetlegesen visszamaradt tumor jelenlététől, a látási deficittől, a hormonális igényektől, a radioterápia sikerességétől és más egyéb tényezőktől is függ. A gyógyulás esélyei A látás műtéttel az esetek 75%-ában javul vagy normalizálódik. 20%-ban a romlás megállítható és a látásromlást csak az esetek 5%-ában nem sikerül eredményesen gyógyítani. Az adenoma daganatok sebészi rezekciója szinte teljes gyógyulást ígér. Kisebb daganatoknál a műtét halálozási aránya 1% alatt van, nagyobb tumorok esetén 3% körüli. A további túlélési esélyek kevésbé függenek az életkortól, sokkal inkább a már kialakult szövődmények határozzák meg a végleges gyógyulási esélyeket. Cushing-kór esetén például a túlélési esélyek függenek a kór szövődményeinek (magas vérnyomás, cukorbaj, érelmeszesedés, koszorúér-betegség, kardiomiopátia, stb.) stádiumától is. A leggyakrabban diagnosztizált jóindulatú agydaganatok Címkék: Agyalapi mirigy, hipofízis adenoma, agy, idegrendszer, koponya.
Kérdező: murmannlaszlo Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Dr Ur! 43 eves no vagyok. 3x pozitiv szekletvervizsgalat utan tukrozes kovetkezett, mely az anustol 45 cm-re egy kb 3 cm-es adenocarcinomat igazolt, amit a CT vizsgalat is latott. Egyeb szervek a CT szerint daganatmentesek. Idén novemberben volt a laparoszkópiás vastagbél műtétem daganat miatt, melynek mellékelem szövettani eredményét: Makroszkópos leírás: Bélszakasz felvágatlanul, melynek hossza 14,5 cm. A bélszakasz külső vizsgálatakor azon tumorszövet nem tör ki. A pericolicus zsírszövet tömeges mennyiségű, kissé szakadozott, de nagyrész megtartott. A bélszakaszt felvágva, annak centrumában egy a lumenbe részben beemelkedő, a centrumában kssé kifekélyeződött elváltozás volt azonosítható, mely szélesen elnyúlt a bélnyálkahértya felszínén. Az egyik reszekciós végtől való távolsága 45 mm, a másik resectios végtől való távolsága 63mm. A tumor dimenziói: PD: 30 mm, Transversalisan Kb 35 mm. Makroszkóposan a bélfal szerkezete a tumor területén elmosódott, zsírszöveti infiltráció egy-egy területen sejthető. A tumor harmadik dimenziója: mélységi kiterjedése kb. 9-11-mm. 1.2. resectios végek 2 db 2 blokk 3.4.5.6. tumor metszéslapjaiból, illetve a tumor ép atmenetből 4 db 4 blokk 7.8.9.10.11.12.13.14. külön nyirokcsomó átmetszetek 14 db 8 blokk. 14.blokk apicalis nyirokcsomó külön indulva/N Mikroszkópos leírás 1.2. resectios végek szabályosak. 3-6. Szabályos vastagbél nyálkahártya folytatásába kifekélyesedő és infiltratív terjedés mutató daganatszövet látható. A daganat mirigyes jellegű a mirigyek változó tágasságúak, kanyargósak helyenként zsúfoltan állnka. A cytoplazma intenzív besophiliát mutat, a magok cytoplasma rovására szabálytalanul megnagyobbodottak. Számos oszló alak figyelhető meg atypusos mitosis mellett. Nyáktermelés alig mutatkozik. Számos daganatos mirigy lumenében necrotikus törmelék és szegmentált magvú leukocytak halmozódtak fel. A daganatos mirigye kközötti stromát igen nagy számu vegyes sejtösszetételü idült gyulladásos sejt járja át. A mirigyes jelleg mindenütt megőrzött, nyáktócsa képződés nincs. Perineuralis vagy vaskuláris tumorterjedés nem látható. A daganat mélységi infiltrátiója során az izomréteget teljes vastagságában beszűri, de a subserosa zsírszövetébe nem lép át. 7-14. A reionálos nyirokcsomók egyike sem tartalmaz daganatszövetet, a mérsékelten megnagyobbodott nyirokcsomók fullicuralis hyperplasiának, vagy nyirokpangásnak felelnek meg. Diagnózis: Jól differenciált / grade 1 / adenocarcinoma exulcerans coli. Tumormentes regionalis nyirokcsomók. Szabályos resectios végek. A daganat patologiai stádiuma: pT2N0V0pn0. Meg annyit szeretnék írni, hogy 2009-ben eltávolították a jobb petefészkemet grade 1 adenocaecinoma miatt. Miután burokban volt, csak negfigyelés kellett. Azonban pár hónap múlva pecsételő vérzés utáni szövettan igazolta, a méh grade 1 adenocarcinómát. Ezután eltávolították a másik petefészket, méhet, nyirokcsomókat és csepleszt. A nagy szövettan is 5 mm, grade 1 adenocarcinoma, nyirokcsomó érintettség nélkül. Miután kettős tumorról volt szó, kaptam rá 6 db kemoterápiát, taxol-carboplatin, 5fu. Abból meggyógyultam. A vastagbéldaganattal kacsolatban az immunhisztokémiai viszgálat igazolta, hogy a 2 daganatnak nincsen semmi köze egymáshoz, a mostani vastagbél daganat primer. Szeretném a véleményét kérni abban, hogy Ön szerint a fenti adatok alapján szükséges-e kemoterápia es ha igen, melyik fajta? Köszönöm,hogy elolvasta Udvozlettel, Andi.
Kérdező: andi1974 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
TISZTELT DOKTOR ÚR DOKTOR NŐ!! Érdeklődni szeretnék hogy a következő betegségeim vannak REUMA:IZÜLETI ELVÁLTOZÁS-SYNOVITIS ÉS TENOSYVITIS.EPICONDYLITIS MEDIALS PSYCHIÁTRIA:KÖZEPES DEPRESSZIÓS EPIZOD KARDIÓLOGIA:IDÜLT ISCHAEMIÁS SZIVBETEGSÉG,K.M.N-RÉGI SZIVIZOM ELHALÁS NEUROLOGIA:PARKINSON KOR Ezzekel a betegséggékkel el lehet-e inditani a leszázalékolást:: Válaszukat előre is köszönöm szépen
Kérdező: Brigitta2 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz:
mit tegyek?Tisztelt Dr urak professzorok.nők.leirok minden részletet. 2008 ban kezdődött káliumhiánnyal ill.valószinű már akkor is tesztoszteronhiányom is lehetett az agyalapi mirigyben elváltozás hogy mi mit okozott azt P.L professzor vette észre.a káliumhiány után sokkal magasabb lett a pulzusom az erdőre visszamenni nem tudtam nehéz fizikai munka esetén éreztem előszőr mellkasi fájdalmat gyengébb fáradékonyabb lettem .leépülés kezdődött 2012 ben melegintolarencia alakult ki a kávé alkohol nem esett jól az izmaim kezdtek gyengülni futni uszni biciklizni fát vágni a 180 pulzussal nem tudtam .a házasélet melegben nem működött.2013 elkezdtem hasra hizni kb 8 kg ot 1-2 ételtől kezdtem elfáradni.még gyengébb lettem 2014 május előszőr indult be a szivem éjjel erős mellkasi fájdalmat ill.fülzúgást éreztem leizzadtam.utána mindig beindult.1 hónappal késöbb 500 méter után a pulzusom elérte a 180-190 et le kellett ülnöm út közben 1 órát vártam mig lement 100 alá aztán megint visszament.az 1 emeletre nem tudtam felmenni le kellett ülnöm a lépcsőre.tudtam hogy valami nem jó.1 héttel késöbb itt nagyon nagy hibát követtem el nem hivtam mentőt de azt hittem elnúlik.fáradtan értem haza ettem majd lefeküdtem kb 170 pulzusra ébredtem szoritott a mellkasom fulladtam izzadtam szédültem alig láttam zsibbadtak a karjaim azt hittem elnúlik de nem 200 nál a földön feküdtem beszélni alig tudtam ősszeestem halálfélelmem is volt bementünk az ügyeletre az orvos fogta a fejét a pulzus tul gyors és aritmiás menjünk a kórházba de se ekg se vérnyomásmérés mire beértünk az egész lezajlott kb 2 órán át ment 200 fölött kb 240 nél valamilyen szakadást éreztem teljesen elment az erőm és soha nem jött vissza a kórházban annyit láttak hogy 80-160 között ingadozott vezetési késésem lett. Mást nem láttak.nem tudom mi történt de azóta teljes korlátozásban élek csak ülök és fekszek a szivemet lehetetlen megterhelni azóta tünetek a 240 óta terhelés nélkül is folyamatosan rosszul gyenge fáradt vagyok gyengébb végtagok erötlenség.terhelés nélkül mellkasi fájdalom fulladás szédülés .sétánál erősödö mellkasi fájdalom fulladás emelni nem tudok egyből szorit olyan ritmuszavarok ezek sajnos nincsenek regisztrálva amik az erőltetéstől mellkasi fájdalomból indulnak és hányingerrel mellkasi fájdalommal fulladással karzsibbadással szédüléssel ájulással vagy anélkül járnak kb 55 perc vagy visszaáll vagy nem ebből van 2 fajta a másik hányinger karzsubbadás nélküli ezek veszélyesek lehetnek?vlot vesek ill.extrák ezek megvannak ezek ártalmatlanok.pár perc alatt elfáradok.következő probléma az evés a 240 óta evés után a puzus 150 falmozgászavart érzek.ha eszek 20 méter is gond egyébként se tudok 100 méternél többet elnenni mert szorit a mellkasom.egyszer túlettem magam eljezdtem szédülni zúgott a fülem szapora pulzust éreztem majd eszméletem vesztettem az autóba ültem majdnem az életemmbe került a kórházban tétrem magamhoz.az evés tehát enni többször keveset az ekg m eltünt összekeverték de vannak még érdekes dolgok következő intim eggyütlét esetén erős mellkasi fájdalom fulladás teljes erővesztés hányinger ez se működik .aludni ülve jobb oldalt alszok de nagyon rosszul vagyok főleg a hajnali órákban szorit a mellkasom fulladok zsibbadnak a karjaim izzadok.az időjárásváltozást is megérzem.a 240 óta csináltak katétert ami állitólag jó ill sziv uh az is jó55% de viszont elektrofiziologiát ami után még rosszabbul lettem tünetek teljes kimerültség a 5 métert nem tudtam megtenni annyira kimerültem hogy 2 napig egyáltalán nem tudtam felkellni extrém erős mellkasi fájdalmam lett mégjobban fulladtam még a beszéd is kimeritett 4 óra mulva a pulzus mindig 100-150 között ingadozott ha fel akartam kellni egyből 190 lett a vizsgálat miatt 6x7x beindult a szivem a mellkasi fájdalomból egyszer csak hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással szédüléssel ájulással vagy ájulásérzettel járo ritmuszavar lett az erőltetés miatt ez szerintem nem normális kb 1 hét alatt állt helyre a pulzus 3 napig a kezem lábam remegett a gyengeségtől .voltam terheléses vizsgálaton a 2. Fokozatban már 180 pulzusom volt a széket alám kellett tenni.bal kamra hipertrophia alacsony terhelhetőség a szivem ugyanazt csinálta mint elektrofiziologia után úgy kimerült 5 métert nem tudtam elmenni 4 óra mulva 100-150 között ingadozott felkelni nem engedett kisebb mozdulatokra tulzott pulzusemelkedés extrém erős mellkasi fájdalom mégjobban fulladtam beszélni alig tudtam még többször beindult a szivem késöbb megint hányingetes ritmuszavar lett 2 napig nem tudtam felkellni a kezem lábam remegett 3 napig a gyengeségtöl tehát nem terhelhető valami nem stimmel ami eddig kiderült a 240 előtt normal sinus ritmus utána aritmias pulzus bal kamra hipertrophia pitvar kamrai blokk gyors tachikardiozolodás alacsony terhelhetőség.vlot vesek hányingeres ritmuszavarok holosistoles zörej súlyos frekvenciaingadozások.pitvarfribrilláció a professzor úr szerint a károsodás miatt lehet.erőltetéstől ezek még nincsenek meg elektrofiziologia terheléses vizsgálat után és minden erőltetéstől.vezetési késés,szárblokk a máj nagyobb vesefunkció rosszabb lett.mivel járni nem tudok felvitettem magam P.L.professzorhoz akinek elmeséltem mindent .a diagnózisa túl gyors púlzus a sziv nagyobb mint kellene a sziv rendszertelenűl megy pumpafunkcioja gyenge holosiistoles zörejeket súlyos frekvenciaingadózásokat irt le öszinte volt átlátta a káliumhiány teszt.hiány 2008 tól .ill a 240 tönkretette a szivem a ezért ájulok el evés után házaséletkorlát ill. Nem emelhetek ezért vagyok rosszabbul a vizsgálatoktol is gyenge szivre gyógyszer nem ajánlott árt ezt én is igy tapasztaltam a gyogyszerektől mégjobban fulladok szédülök hányingetem van és az erőm se jön vissza.a diagnózis dcmp ill.adp nem operálható nyha4.szivtranszplantáció szükséges tanácsokkal ellátott ne emeljek enni többször keveset felállni lassan amit érzek azt elmondta nagy tapasztalatának köszönhetöen egyből tudta mi a gond.furont q10 et panagin fortet irt..ezt a többi orvos ill se sziv uh.se vette észre.egy másik professzor észrevett pitvarfribrillációt is ezt se vették észre továbbá egy gasztroenterologust is megkérdeztem hogy miért vagyok rosszul evés után elmagyarázta az emésztéshez 1.5 liter vér kell valósuinü gyenge a szivem menjek kardiologushoz .elmentem vittem minden leletem elnondtam mindent a 240 evés korlát nem emelhetek házaséletkorlát stb vizsgálatoktol rosszabbul lét annyit mondott a vizsgálatoktól nem lehetek rosszul biztos ő érzi .az evéskorlát tul sulyos szivbetegség biztos nincs . Egy sima ultrahangos orvos észrevette a falmozgászavart a sziv uh. Miért nem látta?egyébként az éjjeli 30 pulzus miatt raktak be pacemakert és mert kihagyott ebből látszik hogy sérülhetett a sziv de az eröm nem jött vissza attól sem .teszteltem magam pulzus 40 felállok 120 .300 méter gyalog pulzus 190 .pulzus 40 . 100 méter +15 kg pulzus 170.vérnyomás sokszor leesik a 240 óta 30 pultuz 160/110 .180 pulzus 100/60 vérnyomás.de volt pulzus 40 vérnyomás 70/50 .egyik ismerősőm járt úgy mint én neki is szoritott a mellkasa fulladt gyenge volt 4x katéterezték csináltak sziv uh. Ct. Mr.t senki és semmi nem vette észre hogy 2 infatktuson túl volt hiába vizsgálták a 3. Vitte el.nem szeretnék az ő sorsára jutni.ami jelenleg árt a szivemnek a mozgás,meleg,kávé,alkohol 170 pulzus 2dl bortol 4 oránát.,sos,fűszeres,szénsavas,emelés,intim eggyüttlét.jelenleg élhetetlen az életem.mit tegyek nem a magas pulzusszámmal van bajom hanem a 240 szövödményeivel ezt helyrehozni nem lehet ezt P.L.professzor is elmondta.kérem segitsenek.a 240 szövödményét meg tudom mutatni erőltetni kell a szivet aztán valószinű hányingeres ritmuszavar lesz,de ezt se válalta be egyik kardiologos sem.a professzorok látják hogy baj van és hallják is a kardiológusok miért nem én már mindent átéltem amit a szivvel kapcsolatos 30 pulzustól 240 ig valószinü infarktust is illetve 3 féle ritmuszavart amiből valószinű 2 halálos is lehet.megprobáltam erőltetni a szivem a 240 óta 5 percig pakoltam fát elkeztem szédülni gyors pulzus mellkasi fájdalom fulladás illetve lábösszerogyás pulzus 190 később megint hányingeres ritmuszavar lett az erőltetéstől egyszerüen lehetetlen terhelni a 240 óta a 240 laborja ck 270 ckmb25 got 50 hgb180 cukor7 crp 17 rossz májfunkció sziv uh ev55%tesztoszteron 4.9 .további érdekes dolgok amikor rosszabbul lettem elektrofiziologia után ekg eltünt a főnövér szerint rossz volt ,autobaleseti ekg m eltünt helyette idegen férfié van nálam a 3 napos holter felvételéből 2 nap hiányzik pedig a felrakási ill.levételi időpont egyezett azt mondták rossz volt a gép pedig működött.a vérnyomásmérő rögzitett alacsony 70/50 vérnyomást is azt mondták rossz volt a gép miért csinálják ezt.továbbá megmagyarázták melyik vizsgálattol nem lehetek rosszabbul.itt egy másik orvos véleménye is látszik az egészről.a gyógyszeres kezeléstől még rosszabbul lettem.gyenge szivre szivgyógyszer?Papp Lajos professzor szerint is ez árt.jelenleg probálom kimélni magam.sok orvost megkérdeztem erről az egészről a kardiocentert ill.kardioközpontot is mindenkinek ugyanaz a véleménye.remélem találunk megoldást hogy teljes életet élhessek.szeretnék dolgozni enni emelni házaséletet élni de a 240 óta nem tudok.van egy naplóm is amiben mindent leirtam ezt mindenképpen el kell olvasnia hogy mindent megértsen köszönöm ehez legalább 20 perc szükséges.elég nehezen mozgok a mellkasi fájdalom miatt mivel 100 méter is probléma .csak a véleményükre vagyok kiváncsi mivel dolgozni nem tudok a 240 óta .voltam egy szivklinikán is elmondtam mindent és simán hazaküldtek mellkasi fájdalommal fulladással pedig csak 2 napot kértem hogy megmutassam mi a probléma de elutasitották.ugyhogy szenvedek tovább mondják meg mit tegyek?köszönettel egy egyszer hibázott beteg eszméletvesztés tulzott ételfogyasztás illetve fizikai megterhelés esetén. Dr. Wacha Judit válaszol Kedves Kérdező! Leírása alapján súlyos szívelégtelenségben szenved. Ennek kezelésében, gondozásában kardiológusok segítségét tudja igénybe venni. Valóban nem egyszerű a helyzete. Üdvözlettel: dr. Wacha Judit
Kérdező: murmannlaszlo Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Megosztás

Ha tetszett, lájkolja, pluszegyelje, küldje tovább!


Flattr this




INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank