Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - 13 éves gyermek pajzsmirigy alulműködése mitől alakulhatott ki?

13 éves gyermek pajzsmirigy alulműködése mitől alakulhatott ki? kérdések és válaszok

13 éves gyermek pajzsmirigy alulműködése mitől alakulhatott ki?
Tisztelt Doktor úr/nő!
Fiam,13 éves.Csak egy háziorvos-váltásnak köszönhetem,hogy elküldtek vele vérvételre,ahol megnézték a pajzsmirigy működését is.
Az eredmény mindannyiunk számára megdöbbentő értéket mutatott:
T4: 4.,5
T3: 2,96
TSH: 100 fölött!
Szerencsére jó kezekbe kerültünk,azonnali kivizsgálások sora következett,és vannak még eredmények,amit csak jövő héten tudunk majd meg.A nyaki pajzsmirigy ultrahang kimutatta,hogy szerkezete elváltozott,és mérete megnagyobbodott. Jelenleg elkezdtük szedni a l-thyroxin 100 mikrogramm napi 1 tablettát.Diétáznunk,és tornáznunk kell. Nagyon sok információt kaptam,de nem jutott akkor minden eszembe,és valamire válaszolni sem tudtak. Mitől alakulhatott ki a fiamnál ez a betegség? Láttuk,tudjuk,hogy nagyon sok ,kb.30 kg-ot hízott 2 év alatt,és nagyon nagyot nőtt! 172 cm magas, 119 kg. Arra gondoltunk,hogy az elmúlt időben annyi csapás ért minket,hogy nem tudta feldolgozni,és mivel magam is állandó nagy súlyfelesleggel küzdök,tőlem örökölte..Ezért hízott meg ennyire,és fordult magába,tanulmányait pedig nagyon lerontotta az elmúlt 2 évben.
Magamat hibáztatom,a súlya miatt hamarabb is fordulhattam volna orvoshoz.
Lehetséges ,hogy egy korábbi ,,félrekezelésnek " lett áldozata a gyerkőc? Karácsonykor volt 2 éve,hogy egy lábsérüléssel kórházba kerültünk.Röviden a történet: fel kellett nyitni a lábán a sérülést,becsövezték amíg szükséges volt. Vénásan antibiotikumot kapott-ezt túladagolták,a lábát pedig állandó bő betadinos kötéssel ,,zárták le "Lába nem javult,egyre nagyobb,és terjedelmesebb lett a fertőzés,mert a kórházban elfertőződött a lába.Addig,amíg attól tartottak már,hogy csontig hatol a fertőzés..Egy lelkiismeretes orvos javasolta abban a kórházban,hogy vigyük el azonnal a gyereket egy másik kórházba..Ott kb.2 hét alatt rendbe tették szerencsére.Kiderült,hogy a rengeteg betadin okozta a problémát.Azóta jódallergiás a gyermek. Ennek az esetnek lehet köze a pajzsmirigybetegség kialakuláshoz? A gyógyszert lehet,hogy élete végéig szedni kell? Mi történik,ha nem tudom rávenni,hogy diétázzon,és többet mozogjon? Mert eddig is számtalanszor kértem..Sajnos nem tudok állandóan mellette lenni.Sőt..a munkám miatt sokkal kevesebbet,mint szeretnék.Megbeszéltem vele,hogy mennyire fontos,hogy életmódot változtassunk.Remélem,megérti ennek a fontosságát,és elfogadja a segítségemet,és megfogadja az orvos tanácsait is. Most még beszélni sem nagyon hajlandó a témáról.Van kiút ebből a betegségből?
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK