Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Orvos válaszol - Fej-nyaksebész

Fej-nyaksebész

Tisztelt Doktor úr/nő! Édesanyám 76 éves és bal oldali frontobasalis meningeomája van. Idézek a leletből: "Az elváltozás 5 mm-el meghaladja a középvonalat, az arteria cerebri anteriorokat jobbra dislocálja. A terime eléri a bal nervus opticus intracranialis szakaszát, de a chiasmáig nem terjed. Mindkét nagyagy féltekében subcorticalisan és a trigonumok régiójában számos 2-8 mm-es góc van." Anyukámnak hetek óta tartó, a fogsor jobb oldalán jelentkező fogfájása van, csináltak röntgent is, de problémát nem találtak nála. Kérdésem az lenne, hogy ez a meningeoma és a gócok okozhatnak-e fogfájást? 3 hét múlva kell mennie kontrollra az idegsebészhez, de addig is szeretnénk tudni, hogy kihuzassa-e ezeket a fájó fogakat, vagy a daganattal kell kezdeni valamit? Mert már a fájdalom az egyre tűrhetetlenebb. Műtét javasolt, de kockázatos, mert közel van a látóideg, ezért eddig nem mert anyukám belemenni a műtétbe. Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: Honey71 Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor Úr/Hölgy! Egy éve diagnosztizáltak nálam right parapharyngeal mass-t. Mérete 2,5 cm. A korom 40 év. Ez év májusában csináltak transoral biopsy of right parapharyngeal mass with tonsillectomy for access (altatásban), mert nagyon mélyen van a daganat a fülem alatt valahol az alsó állkapcsom mögött, ezért nem tudtak simán csak tűvel mintát venni. Megállapították, hogy a daganat nem rosszindulató, viszont növekszik, és el kell távolítani. A kérdésem az lenne, hogy milyen daganat ez? Nyálmirigy vagy garat daganat? Mit jelent ez ? Kérdeztem az orvosomat, aki a műtétet fogja végezni, hogyan zajlik ez. Ő azt mondta, hogy félbevágja az alsó állkapcsomat, azt szétnyitja, és úgy fér hozzá a mass-hoz. Ezt sehogy sem tudtam elképzelni. Le tudná írni, hogy hogyan történik az ilyen műtét? Nagyon izgulok, már aludni sem tudok lassan tőle. Köszönöm szépen válaszát! Mészáros Anna
Kérdező: thetis Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor!Tavaly április elején egy enyhe torokfájást és hig orrfolyást követöen bal fülem eldugult és zúgni kezdett.Azt gondoltam fülzsírdugasz ezért Boramid fülcseppet használtam ami átmenetileg segîtett,de éjszaka felébredt és iszonyatosan szédült és ismét zúgott a fülem.Másnap háziorvoshoz mentem aki egy virusos fertőzést állapitott meg.Mivel aznap fülész nem rendelt .Néhány nap múlva a zúgás ismét kelentkezett és zavaró volt hallani a ház előtt járó autókat de mèg sokszor ha léptem is bebúgott a fülem.Nasivint kezdtem használni Valsalvázt de maradt a mély hangú búgás.Végre eljutottam szakorvoshoz de semmit nem talált biszont mivel sokáig használtam a Nasivint Rhinoqort Aqua64et javasolt.Megkerestem egy màsil fülészt aki mko behúzódott dobhártya fülkürthurut diagnózissal müszeres hallásvizsgálatta küldött.A vizsgálat 1hét múlva volt negativ eredménnyel akkor pont nem volt fülzugás.3hèt után a zúgás megszünt de a zúgós fül körül az arc és a fül mögötti kopogtatásra rezgő hang keletkezett ezenkívül utazáskor az autóból kiszállva is zúg pár percig.4 hónap szünet után ismét ugyan azon az oldalon dugulás zúgás.Ismét elmentem fülészetre,átfújták.Ez volt szeptemberben.Azóta kisebb nagyobb szünetekkel de mély hangon búg.Folyamatosan használom a Rhinocortot, mert volt egy olyan elmélet hogy allergia de a teszt negativ lett,igaz penészre pl nem nézték.Voltam nyaki gerinc röntgenen,carotis uh-on kedden megyek ct-re.Az eddigi vizsgálatok negativok lettek.Nem tudom miért maradt meg a zúgás.Azt érzem hogy összefügghet a fülkürt működésével is.Valsalvázom azóta is de nem mindig tudom azonnal átfújni.Sokszor bedugul és pattog mind a kettő fülem.Ha zúg és közben Valsalvázom erősödik a búgás.Újabb hallásvizsgálat és tympanometria is teljesen tendben volt.Mi lehet Ön szerint a visszatérő fülbúgás oka?
Kérdező: veramente Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2016-05-17 08:32:57
Tisztelt Doktornő !Tudnának- e Önök erre a betegségre valamilyen megoldást találni, avagy kihez fordulhatnék ezzel a kéréssel. Dg.:G2 430 -spasticus torticullis
Tisztelt Cím! 3 évvel ez előtti zárójelentésemen ez a BNO kód szerepel: H9190 Hallásvesztés, k.m.n. Az lenne a kérdésem, hogy ez alapján jogosult vagyok-e az adókedvezményre. Várom válaszukat. Köszönettel: Csaba
Kérdező: Trym84 Válaszok száma: 0 db
Kedves Dr, Úr! Nő! A kérdésem igazán hogy hová forduljak még? Milyen vizsgálatra kellene mennem? Már jó ideje van a problémám a torkommal,mindig vmit érzek,és folyamatosan be van gyulladva. Mintha sose gyógyulna.Az orromból a váladék hátra a torkomon keresztül folyik,és az orrgarat és szájgaratnál látok piros nyálkahártya duzzanatokat állandóan. Voltam már jópár fül orr gégészeten ,nem kapok rá semmit,csak gargalizáljak. Ez nem jön be. OMü ct kis polypoidokat mutatott ki,de nem lényeges azt mondták. Különösebbet nem tudnak. Már tükröztek is,de semmi.Szokott fájni a nyakam is, hátul a nyelvgyöknél is,de ott sem láttak semmit.a füleimbe is kisugárzik a fájdalom.Torokváladék minta eredménye,stapyholcoccus. És néha még elől a nyakam szokott fájniaz áll alatti résztől lefelé az ádámcsutkán keresztül.Nem tudom mitől lehetnek ezek.Nyaki uh csak a pjzsmirigyben találtak egy echoszegény göböt,ami állítólag nem okoz problémát. Egyéb panaszom miatt mint lábzsibbadás,bizsergés,vizsgáltak,és sm re utalható jeleket találtak a koponya mr képen,vmint a gerinc mr en is.Jelenleg ezzel sem csinálnak semmit,mert a vér nem mutatott ki semmit,csak az összes töbi vizsgálat,agyviz vétel. Arra gondolok,hogy esetleg nem e lehet a torokpanaszom is vmi féle autoimmun betegség,vagy allergia. Remélem csak,hogy nem vmi nagyon komoly! Ebben kérném a segítségüket,hova forduljak??
Kérdező: kollat81 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2013-07-03 09:46:23
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Körülbelül 7 hónapja a fültő mirigyben észrevettem egy kis csomót, melyből citológiai mintát vettek. A vélemény a következő volt: A cytomorfológia alapján az elváltozás benignos nyálmirigy tumornak tartható, melynek pontos szöveti típusa a látottak alapján nem megítélhető. Diagnózis: Parotis jóindulatú daganata. A daganat az ultrahangos kontrollok során nem változott. (a legnagyobb átmérője kb. 3 cm). A kérdésem az lenne, hogy milyen szövődményei lehetnek a műtétnek, illetve annak ha nem műttetem meg. Én nem akarok belemenni, a műtétbe, félek tőle és két pici gyermekem van. Ön mit javasolna? (Panaszom nincs miatta). Melyiknek van nagyobb kockázata? Sajnos eddig kérdéseimre válaszokat senkitől sem kaptam :( Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Syrinx Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-06-17 09:03:18
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Azzal a panasszal fordulnék önhöz, hogy 3 hete kb meg van duzzadva a jobb oldali nyirokcsomóm. A jobb oldali mindig is nagyobb volt és mindig is kitapintható volt ahogyan édesanyámnak is, nem is volt vele soha semmi probléma.3 hete viszont elkezdett fájni. Ekkor felkerestem egy fül-orr-gégész szakorvost aki megtapogatta és azt mondta, hogy borsónyi nagyságú sima felszínű terime ( és, hogy valószínűleg egy reaktív nyirokcsomó) és azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni csak, hogy ha további panaszokat okoz " akkor ki lehet szedetni" . Én azonban nem borsónyi nagyságúnak érzem hanem 2-3 cm esnek. Vérképet csináltunk semmilyen eltérést nem mutatott. Nem hagytam annyiban a dogot mivel sokszor fájt, elmentem egy fej-nyaksebész orvoshoz az Onkológia intézetbe, aki szintén megtapogatott és azt mondta, hogy ez "semmi" de egyéb információt nem mondott, hogy ez mitől lehet. Rá egy hétre pedig kijött rajtam egy igen erős nátha. Köhögés torokfájás. Visszamentem a füll-orr-gégész doktornőhöz aki felírt antibiotikumot amit 2 napja szedek mostmár nincsen egyéb tünetem néha köhögés, de a nyirokcsomóm még mindig igen be van duzzadva és fáj is. Amit arról letudok írni az az, hogy mobilis , viszont úgy érzem, hogy " több részből" áll nem pedig egy csomó. Válaszát előre is nagyon köszönöm, ugyanis nagyon jó lenne ha valaki tudna bármi féle magyarázatot adni. Egy aggódó lány
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! A kisfiam 6 éves, nem sokat beteg, de ha igen, akkor mandulagyulladása van, ráadásul egy ideje hangosan hallgat zenét, és sokszor nem figyel arra, amit mondunk, és kicsit orrhangon beszél. Mikor forduljunk orvoshoz, és mikor gondoljunk arra, hogy a mandulájával van gond, mikor arra, hogy a hallásával? Ha a mandulájával van gond, akkor a műtét megoldás lehet?
Kérdező: moka Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Fekete-Szabó Gabriella 2013-02-27 10:44:37


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK