Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Orvos válaszol - Fül-orr-gégész

Fül-orr-gégész

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 42 éves nő vagyok, 20 éve szültem, azóta vannak panaszaim, előtte semmi hasonló gondom nem volt, a súlyommal sem, bármit ehettem.. Hajhullás, szőr növekedés, hízás, allergiás tünetek (ezen belül fém allergia is), valamint egész éven át tartó allergia, orrhanggal, orrdugulással, az orrcseppre is rászoktam a terhesség alatt, mert nem kaptam levegőt. Sorozatban egyik náthából a másikba estem éveken át, már rettegtem, hogy mikor kapok el megint valamit. 20 éve a tünetek kezdetekor elmentem az endokrinológiára, annyit mondtak szedjek vitaminokat. Most, hogy ennyi év alatt már a régi hajmennyiségemnek az 1/3-a van meg csak vissza mentem ismét az endokrinológiára ugyan ezekkel a panaszokkal. Labort csináltak, a labor eredményem szerint minden rendben az orvos szerint , D vitaminból írtak föl nagyobb adagot csak, hogy azt szedjek többet, az 1000- es helyett 2000- et (TSH,FT4,Tgl,AT, TPOAT,Testos,Prol,Prog,ACTH,Kortizol,DHEA-S,Hpg,D-vit,Folsav, B12 vit, szinteket néztek). Elküldtek hasi ultrahangra. A hasi ultrahang szerint mindenem tökéletes, makk egészséges vagyok. Az ultrahang közben megkérdezte a doktornő, hogy mikor néztek nekem pajzsmirigy ultrahangot? Mondtam, hogy még soha, most sem azt kértek. Ránézett a pajzsmirigyemre és azt mondta nagyon nincs rendben, viszont nem írhatja a papíromra rá, arra nem vonatkozott a beutalón a kérés. Most kértem ultrahangra beutalót, ahol is a következőt írta rá az orvos: " A pm. jobb lebenye 44*26*24mm, a bal lebeny szabályos méretű. Mk lebeny echoszegény, inhomogén, kifejezetten durván rajzolt. Határozott göb egyik oldalon sincs. jelentősebb lgl. egyik oldalon sem látható. A nyálmirigyek rendben. Vélemény: Thyreoiditis jelei. Mérsékelt nagyobb jobb lebeny. " Kértem ismét beutalót a házi orvosomtól az endokrinológiára az UH eredményemmel a kezemben , aki igazából nem értette miért akarok ismét menni. Szerinte ez így nem gond és rendben van Az ultrahangon a doktor úr meg azt mondta menjek vissza az endokrinológiára. Szeretném megkérdezni azt, hogy a gyanúm szerint lehet ez autoimmun betegség is, jó lehet e a sejtésem? Illetve érdemes e endokrinológushoz fordulnom ezzel, tud e segíteni? Lehet e összefüggésben a hajhullásom, az allergiás tüneteim, a magas vérnyomásom valamilyen betegséggel a pajzsmirigyem kapcsán ( Hashimoto?). COPD-s vagyok, belégzőt használok, ezen kívül magas vérnyomásom van, amelyre szedek gyógyszert. Ez befolyásolhatja esetleg a betegségemet?
Kérdező: Dius Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan kérdésem lenne, hogy hár hónapok óta a bal fülembe ha az orromon veszem a levegőt ott hallom belül a súgást amikor a levegőt fújom az orromon kifelé, néha kattan is egyet, és rosszabbul is hallok vele mint a másikkal. Ha befogom az orrom és fujogatni kezdem a levegőt akkor azon a felén erősebb fujáskor fütyülő hangot hallok, fülészeten voltam vele azt mondta nincs benne semmi fülzsír. Pedig szerintem van, és tegnap fülpiszkálóval nyultam vele és fájt valami belül. És ugyanazon a felén az orromból kevésbé jön erősen a levegő mint a másikból. És volt ,hogy jobbra balra mozgattam az állkapcsom és egy nagy recsenést hallottam abból a fülemből. Néha ha belenyúlok óvatosan fültisztító pálcikával a fülembe "felülre" és felfelé nyomom akkor kicsi fájdalom van és ezután elmúlik a fülsúgás levegő vételkor is. Ez mitől lehet? Kövirózsa csepp jó lenne rá? 31/Férfi
Kérdező: storm29 Válaszok száma: 0 db
Egy megfàzàst követően az augmentin elfogyásàt követően csütörtökön reggelre megfájdult a fülem. Az nap felàllìtottàk a diagnózist otitis externa, k.m.n.. Bal hallójàrat duzzadt beszűkült. Gyógyszeres csìkot kaptam a fülembe. Esztékàs rendelésen Pénteken semmi vàltozàs hatàsàra elmentem privàt fizetős orvoshoz, ahol szintén pimafucort gyógyszeres csìkot kaptam. Ìrtak akril duót 875 mg/125 mg filmtablettàt, pimafucort krémet otthoni hasznàlatra, cataflam fàjdalom csillapìtót és mondtàk vegyek otipax fülcseppet. Vasàrnap van és semmi vàltozàst nem tapasztalok. Cseppentek a fülembe otipax, nyomom a fülembe a pimafucort krémet gézzel zàrom. Akkor tudom elviselni a fàjdalmat feszìtő, lüktető érzést ha 4 órànként szedem 2x a cataflamot. Mikor vàrható hogy hasson a gyulladàs csökkentő? Múljon a fàjdalom? Kell- e visszamennem a napokban orvoshoz vagy szedjen be az akril duót és majd csak utàna? Vàrom mielőtti vàlaszukat! Egy szenvedő pàciens.
Kérdező: Delfi21 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor/Doktornő! 34 éves Férfi vagyok. 8 éve folyamatosan szipogok, és enyhén mindig folyik az orrom. Szem körüli fájdalom esetenként szokott csak lenni. Egyszer már próbáltam kivizsgáltatni magam, de akkor azt mondták a szipogásom csak egy rossz szokás és nincs semmi bajom. Most újra előkerült az eset, és új kivizsgálás sorozaton mentem végig. Mindenhol mást mondanak, és sajnos képes vagyok az internetes keresések segítségével a legrosszabb dolgokra következtetni. 1. Orvos látogatás: STATUS: Ép hallójáratok, és dobhártyák. kp. nagy lobmentes tonsillák. Gége nyálkahártya kissé vérbő, ép, jól mozgó hangszalagok. Felszini érzéstelenítés után kissé jobbra devialó septum, bal alsó orkagyló hátsó polusában szeder szerű duzzanat, kp. kagyló kissé deformált Kóros váladék nem található. Epipharynx szabad. Therápia: Nasorex orrspray 2x1-1 puff Javaslat: Allergia vizsálat Arckoponya CT javasolt Diagnózisok: J3100/3 – Idült Rhinitis 2.CT Eredmények A vizsgálatot axialis síkban a sinus frontalis felső szélétől a keményszájpad magasságáig végeztük, coronalis és saggittalis síkú rekonstrukciókat végezve. A bal oldali sinus maxillaris medialis falán proximálisan 7x14 mm-es nyálkahártya kiszélesedés látszik. Az ethomoid sejtek részlegesen csaknem mindkét oldalon fedettek. A sinus frontális distalis részén ugyancsak mindkét oldalon polypoid jeleggel kiszélesedett nyálkahártya látható. Az alsó orrkagylók nyálkahártyája ugyancsak duzzadt. A csontos septum nasi „S’ alakban ugyancsak devial. Vélemény: Fenti localosatioban sinusitis chr. polyposa, 3. Második Orvos látogatás: Itt az orvos csak annyit mondott, hogy Ök másképp nézik a CT leletet, és semmi mást nem lát a felvételeken, ami rendellenes elváltozásra utalna, csak enyhe allergiára utaló jeleket. Majd az allergológián kivizsgálnak. 4. Allergológia: Az allergia vizsgálat negatív eredménnyel zárult, de a doktornő fül-orr-gégész révén endoszkóppal megnézte az orromat, de a CT leletet nem, és mégis talált valamit. Szerinte nem kell semmi komolyra gondolni. Status: Vérbő fellazult garatnyh. érz. után endoscoppal: mkét choana felső részébe betüremkedő orrgarati szövet (orrmandula ?) Javaslat: Mintavétel, majd ennek ismeretében eltávolítás. Therápia: Monetason orrspray 2x1-1 puff Mi lehet az a szeder szerű duzzanat, amit nem neveztek meg? Hogy lehet hogy az egyik orvos CT felvétel és endoszkóp segítségével sem talált semmit, a másik orvos pedig azonnal kiszúrta? Sajnos olvastam egy oldalon, hogy egy középkorú embernél, jó ideje tartó garati váladékcsorgás panasszal CT, és orr endoszkóp használatával orrmandula megnagyobbodást észleltek, és csak mintavétel után derült ki, hogy nasopharyngealis carciomáról van szó ami halálos betegség, és azóta folyamatosan rettegek, hogy nálam is hasonló dolgot fognak találni.Kérem segítségét, hogy a lentebb leírtak alapján kell e valamitől komolyabban tartanom. Válaszát előre is megköszönve. Tisztelettel, Gyula
Kérdező: FredericoSS Válaszok száma: 0 db
Néhány éve minden előjel nélkül kifakadt a fülem, akkor félévig volt bedugulva. Már tejesen gyógyultnak lászszott, de nem mólt el. Még CT is csináltattam, de látszólag semmi oka nem volt, hogy . Az orvos szerint akkor hegesedett és most minden alkalommal, amikor megduzzad az orrnyálka hártyám, néha minden kisérő tünet nélkül, akkor bedugul a fülem. Ilyenkor behúzódik a dobhártíám. Néha napokig , néha hetekig. Igen kelleletlen, Szövettani viszgálat is volt negatív. Nincsenek allergiás tüneteim sem. A másik problémám, hogy éjszak amelyik oldalamon fekszem az az orrlyukam bedugul. éha annyira, hogy aludni sem tudok tőle , fel kell kelnem. Az orröblítés és utána a sinol orrspray segít. Szeretném megtudni, hogy mi okozza ezeket a problémákat ? Van-e rá gyógymód ?
Kérdező: Oszlay Anna Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm ! Érdeklődnék, hogy dobhártya traumás perforációnál a tympanoplasticat milyen gyakran csinálják retrolobularisan nyert zsírszövettel? Válaszát köszönöm.
Kérdező: Szaza Válaszok száma: 0 db
Kedves Orvosok! Az Asonor spray tényleg jó horkolásra? Ha nem mit lehetne ellene tenni?
Kérdező: Rebiike19 Válaszok száma: 0 db
Kedves Orvosok! Az Asonor spray tényleg jó horkolásra? Ha nem mit lehetne ellene tenni?
Kérdező: Rebiike19 Válaszok száma: 0 db
Jó napot! Az alábbiakban szeretnék segítséget kérni. Közel egy éve fullad ( nehezen kapok ) levegőt végig jártam minden lehetőséget amit lehetett azt mondták hogy nem szervi baj így hát elmentem pszichológushoz de ő is azt mondta hogy nem lát semmi lelki eredetű problémát. De sajnálatos módon a fulladás egyre rosszabb már egy szimpla házi munka is nagyon ki fullaszt és sokszor fáj is amikor levegőt veszek. Minden segítséget szívesen fogadok és előre is köszönöm hogy időt szakítanak rám.
Kérdező: petogabo Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Úr/Hölgy 39 éves Nő vagyok,az elsődleges problémám az emésztésemmel kapcsolatos,gyakran van közvetlen étkezések utáni " hasmenésem",függettlen attól ,mennyit,mit és milyen gyorsan- vagy lassan eszem,gyakori vizelési ingerem van és gyakran fáj a vesém,az ez irányú uh vizsgálat nem mutat semmit,vese,hólyagok rendben,vizeletben csak az aszkorbinsav ++ Nem rég volt két éjjeli gyomorgörcsöm,nagyjából másfélnap szünettel (2-3 óra erős görcs,vizes hasmenés) ,közben Mindkét vádlim begörcsölt,az izom gyakorlatilag " felugrott" és úgy is maradt,a munkanap végére előrefelé is bedagadtak az izmok(?),szinte egésznap vezetek,a pedál nyomogatás nem okozott gondot,csak a járás volt fájdalmas és nehéz.másnap nem tudtam felkellni,tekintve a hajnali gyomorgörcsöket és lábgörcsöket,ágyban maradtam,visszaaludtam arra kelltem,hogy az arcüregem is begyulladt...du. mire orvoshoz mentem a lábam már csak feszült,de nem volt szerencsére megdagadva,a hasam is rendben volt,csak a szokásos étkezés utáni hasmenés volt.Az orvosom nem mondott semmit,csak megkérdezte milyen vizsgálatot szeretnék :), nem ajánlott fel gyógyszert sem,( tudom,hogy lehetett csak egy vírus,de ennek legalább a felvetése,felmerülhetett volna az orvosban..)másnapi vérvétel eredménye ( csak az eltéréseket írom le) vérkép fehérvérsejt (+)13,11 10^9/1 lymphocyta(-) 17,66 %,vvt haemoglobin koncentráció (-) 31,2 g/dl,húgysav (-)151umol/ L , trigliceridek(+)1,63mmol/L,szérum vas (+)35,1umol/L,crp (+)10,26 mg/ L.nagyjából sejtem,vizeletben pedig csak az aszkorbinsav ++. Tudom,hogy az arcüregem bellobbanása lehet a gyulladásra utaló értékekért a felelős,de az orvosom szerint ez egy tökéletes vérkép,nem vitatkoztam vele.elmentem magánorvoshoz komplex ultrahangra.vélemény,a pajzsmirigy Mindkét lebenyében lévő göb FNAB- ja javasolt( kolloid göbök? Malignitás is felmerül)a jobb oldali submandibularis nyálmirigy nem azonosítható (aplasia/atrophia?) Kórosmérethatárt el nem érő reaktív nyirokcsomók.carotis atherosclerosisra utaló jel nem látható.Arrythmia.Variációs lefutású jobb a.vertebralis.Enyhefokú hepatomegalia.Herina umbilicalis.mélyvénás thrombosis vagy varicositas nem igazolható. FNAB eredmény( méretét tekintve,csak a jobb oldali göb volt érintett)12x10x9mm benignus ,cystusosan degenerált strúma göb.Endrokinológiára még távoli az időpont ezért magánúton szurattam meg.a HTSH normális volt.ahogy olvastam nagyon izgulni valóm nincsen .a bal lebenyben tavaly még nem volt semmi,most egy picike 8x7x4mm-es echoszegény udvarral körülvett,isoechogen göb van,folyt.köv az endokrinologián..(a jobb oldali évekóta megvan,uh kontrollra járok vele) Másfél évig intenzíven hullott a hajam,fáradékonyság,izomgyengeség,kedvetlenség,szapora szívverés,szívritmuszavar évekóta hétköznapi,megszokott dolgok. Szívultrahang vizsgálat( szintén magán úton)lelet mitrálisanteriol prolapsus,jelzett MI,egyebekben norm.viszonyok.Ez velemdszületett,mert csecsemőkoromban többször leált a szívem,így sok időt töltöttem szívkorházban,a diagnózisra Anyukám már nem emlékszik Mindenesetre a pajzsmirigy egyébb vizsgálatáig várok még a felírt béta blokkoló szedésével,tekintve,hogy vezetek egésznap és folyton fáradt vagyok Ami még van kezdödő csontritkulás,gerincben,bal lábban,karokban,több helyen gerincferdülés,tinédzser kori rendellenes fejlődés aminek következtében egyenesedik a gerincem ,meszesedés.Itt az egyettlen problémám az izom és izületi görcsök ,lábhajlat környékén és a derekamnál börfelszin fájdalom( azthittem az erek fájnak a lábamban,de azok renben,ezert javasoltak egy MR-t) magnéziumot,kálciumot rendszeresen szedek,nagyritkán 1 szem alpha d3 ) A jobboldali nyálmirigyem nincs meg,pedig tavalyóta puffadtabb az arcélem a jobb oldalon Ami igazán érdekel engem az a vas szérum,ami rendszeresen magasabb,hol kicsit,hol jobban.Edesanyámnak alkoholos májzsugorja van,a nővére 18 ébesen halt meg májrákban,a másik 2testvére is májbeteg ( volt,a bátyja már meghalt,szintén májbetegségbő kifolyólag)Édesapámnak is volt májnagyobbodása,Ő tavaly halt meg(61évesen) gyomorrákban.Szóval ha csak a szérum vas emelkedett,a májam csak kicsit megnagyobbodott,a családi anamnézis nem ad okot ujjab vizsgálatokra? Hosszúra sikeredett ,elnézést,csak szerettem volna minnél többet láttatni az egészségügyi állapotomról.Átlagos testalkatú vagyok 164/57 ,egészségesen étkezem,rossz szokásom a dohányzás és heti 1x alkoholt is fogyasztok.Orvoshoz évente egyszer járok,rutinvozsgálatokra,betegállományban most voltam elöszőr ,2 napot mindössze.Édesapám halála ösztönzött további vizsgálatokra,mivel csak az én közbenjárásomra és túl későn fordult orvoshoz Válaszukat előre is köszönöm Üdvözlettel
Kérdező: szkati Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Úr/Hölgy 39 éves Nő vagyok,az elsődleges problémám az emésztésemmel kapcsolatos,gyakran van közvetlen étkezések utáni " hasmenésem",függettlen attól ,mennyit,mit és milyen gyorsan- vagy lassan eszem,gyakori vizelési ingerem van és gyakran fáj a vesém,az ez irányú uh vizsgálat nem mutat semmit,vese,hólyagok rendben,vizeletben csak az aszkorbinsav ++ Nem rég volt két éjjeli gyomorgörcsöm,nagyjából másfélnap szünettel (2-3 óra erős görcs,vizes hasmenés) ,közben Mindkét vádlim begörcsölt,az izom gyakorlatilag " felugrott" és úgy is maradt,a munkanap végére előrefelé is bedagadtak az izmok(?),szinte egésznap vezetek,a pedál nyomogatás nem okozott gondot,csak a járás volt fájdalmas és nehéz.másnap nem tudtam felkellni,tekintve a hajnali gyomorgörcsöket és lábgörcsöket,ágyban maradtam,visszaaludtam arra kelltem,hogy az arcüregem is begyulladt...du. mire orvoshoz mentem a lábam már csak feszült,de nem volt szerencsére megdagadva,a hasam is rendben volt,csak a szokásos étkezés utáni hasmenés volt.Az orvosom nem mondott semmit,csak megkérdezte milyen vizsgálatot szeretnék :), nem ajánlott fel gyógyszert sem,( tudom,hogy lehetett csak egy vírus,de ennek legalább a felvetése,felmerülhetett volna az orvosban..)másnapi vérvétel eredménye ( csak az eltéréseket írom le) vérkép fehérvérsejt (+)13,11 10^9/1 lymphocyta(-) 17,66 %,vvt haemoglobin koncentráció (-) 31,2 g/dl,húgysav (-)151umol/ L , trigliceridek(+)1,63mmol/L,szérum vas (+)35,1umol/L,crp (+)10,26 mg/ L.nagyjából sejtem,vizeletben pedig csak az aszkorbinsav ++. Tudom,hogy az arcüregem bellobbanása lehet a gyulladásra utaló értékekért a felelős,de az orvosom szerint ez egy tökéletes vérkép,nem vitatkoztam vele.elmentem magánorvoshoz komplex ultrahangra.vélemény,a pajzsmirigy Mindkét lebenyében lévő göb FNAB- ja javasolt( kolloid göbök? Malignitás is felmerül)a jobb oldali submandibularis nyálmirigy nem azonosítható (aplasia/atrophia?) Kórosmérethatárt el nem érő reaktív nyirokcsomók.carotis atherosclerosisra utaló jel nem látható.Arrythmia.Variációs lefutású jobb a.vertebralis.Enyhefokú hepatomegalia.Herina umbilicalis.mélyvénás thrombosis vagy varicositas nem igazolható. FNAB eredmény( méretét tekintve,csak a jobb oldali göb volt érintett)12x10x9mm benignus ,cystusosan degenerált strúma göb.Endrokinológiára még távoli az időpont ezért magánúton szurattam meg.a HTSH normális volt.ahogy olvastam nagyon izgulni valóm nincsen .a bal lebenyben tavaly még nem volt semmi,most egy picike 8x7x4mm-es echoszegény udvarral körülvett,isoechogen göb van,folyt.köv az endokrinologián..(a jobb oldali évekóta megvan,uh kontrollra járok vele) Másfél évig intenzíven hullott a hajam,fáradékonyság,izomgyengeség,kedvetlenség,szapora szívverés,szívritmuszavar évekóta hétköznapi,megszokott dolgok. Szívultrahang vizsgálat( szintén magán úton)lelet mitrálisanteriol prolapsus,jelzett MI,egyebekben norm.viszonyok.Ez velemdszületett,mert csecsemőkoromban többször leált a szívem,így sok időt töltöttem szívkorházban,a diagnózisra Anyukám már nem emlékszik Mindenesetre a pajzsmirigy egyébb vizsgálatáig várok még a felírt béta blokkoló szedésével,tekintve,hogy vezetek egésznap és folyton fáradt vagyok Ami még van kezdödő csontritkulás,gerincben,bal lábban,karokban,több helyen gerincferdülés,tinédzser kori rendellenes fejlődés aminek következtében egyenesedik a gerincem ,meszesedés.Itt az egyettlen problémám az izom és izületi görcsök ,lábhajlat környékén és a derekamnál börfelszin fájdalom( azthittem az erek fájnak a lábamban,de azok renben,ezert javasoltak egy MR-t) magnéziumot,kálciumot rendszeresen szedek,nagyritkán 1 szem alpha d3 ) A jobboldali nyálmirigyem nincs meg,pedig tavalyóta puffadtabb az arcélem a jobb oldalon Ami igazán érdekel engem az a vas szérum,ami rendszeresen magasabb,hol kicsit,hol jobban.Edesanyámnak alkoholos májzsugorja van,a nővére 18 ébesen halt meg májrákban,a másik 2testvére is májbeteg ( volt,a bátyja már meghalt,szintén májbetegségbő kifolyólag)Édesapámnak is volt májnagyobbodása,Ő tavaly halt meg(61évesen) gyomorrákban.Szóval ha csak a szérum vas emelkedett,a májam csak kicsit megnagyobbodott,a családi anamnézis nem ad okot ujjab vizsgálatokra? Hosszúra sikeredett ,elnézést,csak szerettem volna minnél többet láttatni az egészségügyi állapotomról.Átlagos testalkatú vagyok 164/57 ,egészségesen étkezem,rossz szokásom a dohányzás és heti 1x alkoholt is fogyasztok.Orvoshoz évente egyszer járok,rutinvozsgálatokra,betegállományban most voltam elöszőr ,2 napot mindössze.Édesapám halála ösztönzött további vizsgálatokra,mivel csak az én közbenjárásomra és túl későn fordult orvoshoz Válaszukat előre is köszönöm Üdvözlettel
Kérdező: szkati Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Úr/Hölgy 39 éves Nő vagyok,az elsődleges problémám az emésztésemmel kapcsolatos,gyakran van közvetlen étkezések utáni " hasmenésem",függettlen attól ,mennyit,mit és milyen gyorsan- vagy lassan eszem,gyakori vizelési ingerem van és gyakran fáj a vesém,az ez irányú uh vizsgálat nem mutat semmit,vese,hólyagok rendben,vizeletben csak az aszkorbinsav ++ Nem rég volt két éjjeli gyomorgörcsöm,nagyjából másfélnap szünettel (2-3 óra erős görcs,vizes hasmenés) ,közben Mindkét vádlim begörcsölt,az izom gyakorlatilag " felugrott" és úgy is maradt,a munkanap végére előrefelé is bedagadtak az izmok(?),szinte egésznap vezetek,a pedál nyomogatás nem okozott gondot,csak a járás volt fájdalmas és nehéz.másnap nem tudtam felkellni,tekintve a hajnali gyomorgörcsöket és lábgörcsöket,ágyban maradtam,visszaaludtam arra kelltem,hogy az arcüregem is begyulladt...du. mire orvoshoz mentem a lábam már csak feszült,de nem volt szerencsére megdagadva,a hasam is rendben volt,csak a szokásos étkezés utáni hasmenés volt.Az orvosom nem mondott semmit,csak megkérdezte milyen vizsgálatot szeretnék :), nem ajánlott fel gyógyszert sem,( tudom,hogy lehetett csak egy vírus,de ennek legalább a felvetése,felmerülhetett volna az orvosban..)másnapi vérvétel eredménye ( csak az eltéréseket írom le) vérkép fehérvérsejt (+)13,11 10^9/1 lymphocyta(-) 17,66 %,vvt haemoglobin koncentráció (-) 31,2 g/dl,húgysav (-)151umol/ L , trigliceridek(+)1,63mmol/L,szérum vas (+)35,1umol/L,crp (+)10,26 mg/ L.nagyjából sejtem,vizeletben pedig csak az aszkorbinsav ++. Tudom,hogy az arcüregem bellobbanása lehet a gyulladásra utaló értékekért a felelős,de az orvosom szerint ez egy tökéletes vérkép,nem vitatkoztam vele.elmentem magánorvoshoz komplex ultrahangra.vélemény,a pajzsmirigy Mindkét lebenyében lévő göb FNAB- ja javasolt( kolloid göbök? Malignitás is felmerül)a jobb oldali submandibularis nyálmirigy nem azonosítható (aplasia/atrophia?) Kórosmérethatárt el nem érő reaktív nyirokcsomók.carotis atherosclerosisra utaló jel nem látható.Arrythmia.Variációs lefutású jobb a.vertebralis.Enyhefokú hepatomegalia.Herina umbilicalis.mélyvénás thrombosis vagy varicositas nem igazolható. FNAB eredmény( méretét tekintve,csak a jobb oldali göb volt érintett)12x10x9mm benignus ,cystusosan degenerált strúma göb.Endrokinológiára még távoli az időpont ezért magánúton szurattam meg.a HTSH normális volt.ahogy olvastam nagyon izgulni valóm nincsen .a bal lebenyben tavaly még nem volt semmi,most egy picike 8x7x4mm-es echoszegény udvarral körülvett,isoechogen göb van,folyt.köv az endokrinologián..(a jobb oldali évekóta megvan,uh kontrollra járok vele) Másfél évig intenzíven hullott a hajam,fáradékonyság,izomgyengeség,kedvetlenség,szapora szívverés,szívritmuszavar évekóta hétköznapi,megszokott dolgok. Szívultrahang vizsgálat( szintén magán úton)lelet mitrálisanteriol prolapsus,jelzett MI,egyebekben norm.viszonyok.Ez velemdszületett,mert csecsemőkoromban többször leált a szívem,így sok időt töltöttem szívkorházban,a diagnózisra Anyukám már nem emlékszik Mindenesetre a pajzsmirigy egyébb vizsgálatáig várok még a felírt béta blokkoló szedésével,tekintve,hogy vezetek egésznap és folyton fáradt vagyok Ami még van kezdödő csontritkulás,gerincben,bal lábban,karokban,több helyen gerincferdülés,tinédzser kori rendellenes fejlődés aminek következtében egyenesedik a gerincem ,meszesedés.Itt az egyettlen problémám az izom és izületi görcsök ,lábhajlat környékén és a derekamnál börfelszin fájdalom( azthittem az erek fájnak a lábamban,de azok renben,ezert javasoltak egy MR-t) magnéziumot,kálciumot rendszeresen szedek,nagyritkán 1 szem alpha d3 ) A jobboldali nyálmirigyem nincs meg,pedig tavalyóta puffadtabb az arcélem a jobb oldalon Ami igazán érdekel engem az a vas szérum,ami rendszeresen magasabb,hol kicsit,hol jobban.Edesanyámnak alkoholos májzsugorja van,a nővére 18 ébesen halt meg májrákban,a másik 2testvére is májbeteg ( volt,a bátyja már meghalt,szintén májbetegségbő kifolyólag)Édesapámnak is volt májnagyobbodása,Ő tavaly halt meg(61évesen) gyomorrákban.Szóval ha csak a szérum vas emelkedett,a májam csak kicsit megnagyobbodott,a családi anamnézis nem ad okot ujjab vizsgálatokra? Hosszúra sikeredett ,elnézést,csak szerettem volna minnél többet láttatni az egészségügyi állapotomról.Átlagos testalkatú vagyok 164/57 ,egészségesen étkezem,rossz szokásom a dohányzás és heti 1x alkoholt is fogyasztok.Orvoshoz évente egyszer járok,rutinvozsgálatokra,betegállományban most voltam elöszőr ,2 napot mindössze.Édesapám halála ösztönzött további vizsgálatokra,mivel csak az én közbenjárásomra és túl későn fordult orvoshoz Válaszukat előre is köszönöm Üdvözlettel
Kérdező: szkati Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktrúr/nő! Egy ideje ha testmozgást végzek kondi,sajattest súlyos edzést akkor a fülem budugul edzésközben nagyon és edzes után alig akar kidugulni van hogy napokig érzem a dugulást. Voltam ful-orr gégészeten ott azt mondták hogy az orrnyálka hártyám duzzadt. Ilyenről még sose hallott hogy edzéstől bedugul a fül kijelentette. Hallásvizsgálatra előjegyeztek. Azonban a kijelentését nem értem. Talán a panaszom összefüggésbe van a régebbi kérdésekben feltett tarkófejfájásommal ami a mai napig jelen van? A segítséget előte is köszönöm!
Kérdező: Binidelton001 Válaszok száma: 0 db
idült obstructiv tüdő beteg vagyok rovarirtó mérgezéstöl végül is most a legnagyobb bajom hogy nekem nem hogy sok nyákot köhögök fel inkáb nem akar feljöni a nyák és már nem tudom hogy mit csináljak mert ez igy nagyonrossz b iztos az is hozzájárul hogy én a számon veszek levegöt mert az oromon nem mindig tudok kérem segitsen mit tegyek hogy job legyen az életem elöre is köszönöm.
Kérdező: sgabor54 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr ! Már kb. 3-4 hete fáj a homlokom, a háziorvosom már harmadjára írta fel az antibiotikumot és nem nagyon tapasztaltam javulást. Azibiot 250mg , Fromilid, és még ujra Azi-Sandoz 500mg-os. Melete rengeteg kiegészítőket alkalmazok, fokhagyma, méz, gyömbér, citrom, és gyógynövényes teakeverékek... Infralámpa és Rinofluimucil orrspray Előzmények: Olyan munkahelyen dolgozok, ahol elég gyakran nyitva van az ajtó a kiszállítás miatt, és mellette még megy a klímaberendezés, ami természetesen most fűt. Az orr-melléküreg rtg. felvételen : " A bal sin. max. alsó falán 18 mm szélességű nyálkahártya megvastagodás látható. Egyebekben légtartó melléküregek. BNO Sinusitis frontalis acuta." Az lenne a kérdésem, hogy most van-e homloküreg gyulladásom vagy sem? Lehet-e valamilyen szövődménye, agyhártyagyulladás stb. És van-e további teendő, vagy várjak még vele az antibiotikum hatására. Köszönöm megtisztelő válaszát. Üdvözlettel: Béla
Kérdező: balbela Válaszok száma: 1 db
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kilányom néhány hete, sírva kérte a segítségem abban, hogy régóta tartó problémájában segítsek, mert tovább nem bírja! Mindeddig egyetlen alkalommal sem tett utalást, hogy ilyen gondja van. A következőket mondta: -nagyon zavar, hogy hallom ahogy nyelek, - pislogáskor is elő tudom hozni a recsegő hangokat, de csak ha akarom ( odahajolva én is hallom!),- ha ásítok, bedugul a fülem, és meg kell nyomnom, hogy megint jó legyen,- nyitott szájjal veszem a levegőt, akkor olyan fura hangok vannak. Lefekvéskor nagyon zavar. -Napközben néha el tudok feledkezni róla, de nyelékor mindig van! Fül-orr gégészetre vittem már másnap szegényt, ahol elmesélve a problémát, a doktornő belenézett a fülébe, és annyit mondott, hogy nyitott fülkürtje van, tessék tornáztatni. Elküldött hallásvizsgálatra, ahova 1 hét múlva kaptunk időpontot. Kérdésem az volna, hogy lehetséges-e, hogy ez a diagnózis ilyen rövid vizsgálat után ennyire nyilvánvaló, és könnyen megállapítható volna? A tünetek alapján Ön is erre következtetne? Amennyiben igen, úgy mit jelent a tornáztatás? Erre a kérdésemre a doktornő csak a vállát rántotta meg! Nem lehet, hogy nem nyitott, hanem inkább zárt a fülkürt? Mi okozhat ilyen tüneteket? Mivel a kislányom már lefeküdni sem mer egyedül emiatt, nagyon aggódom érte! Kérdésemre, hogy mióta érzi, hallja ezt, azt mondta, hogy mióta csak létezik ő maga! Viszont most kezdte el zavarni. Felsőléguti betegsége nem volt legalább 1 éve. Kérem segítsen abban, hogyan tudnám meg minél előbb a probléma okát, illetve annak megoldását! Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Zenida Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor Úr! 65 éves vagyok, a hallásom a húszas éveimtől folyamatosan romlik. A hallás vizsgálaton megállapították, hogy súlyos halláskárosodás van a jobb fülemben, szinte egyáltalán nem hallok vele, és ezen nem segített a legdrágább hallókészülék sem. Az mondták, hogy hallóideg sorvadásom lehet. A bal fülem károsodása közepes. Azt javasolták, hogy arra vegyek hallókészüléket, hogy ne romoljon tovább. Kérdésem az lenne, hogy a hallókészülék mi módon akadályozza meg a további hallásromlást hallóideg sorvadás esetén? Ez bizonyított tény? Előre is köszönöm mielőbbi válaszát.
Kérdező: Kovács Judit Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! 4napja kezdett el fájni a torkom,rossz közérzet,gyengeség. Megnéztem erős fény mellett a mandulám,és láttam egy nagy (~0'4mm) átmérőjű lyukat,benne fehér váladékkal. Fülpiszkálóval óvatosan megpiszkáltam,és a fehér darabok/váladék elkezdett kijönni. Majd jobban beleláttam a melyedésbe,és nagyon mélynek tűnik,tele van fehér krém szerű váladékkal,és néhány helyen szürkésfehér színű. Másnap reggelre nagyon bedagadt a mandulám,39 fokos lázam lett,és az egész torkom fehér pöttyös. A nyakamon 7db fájdalmas nyirokcsomó lett. Voltam orvosnál,de csak belekukkantott a számba és annyit mondott hogy ez csúnya. Kaptam Curam 875/125mg-os antibiotikumot,Algopirint és flektor fájdalomcsillapítót. Viszont valamelyik gyógyszert nem bírja a hasam. Akinél voltam doktor Úr csak az általános lakcímemen rendel. Menjek el az igazi orvosomhoz? Mi lehet az a fehér mélyedés ami fáj? A hasmenés meddig fog tartani? Előre is köszönöm válaszát!
Kérdező: Klautri Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor Úr/Hölgy! Egy éve diagnosztizáltak nálam right parapharyngeal mass-t. Mérete 2,5 cm. A korom 40 év. Ez év májusában csináltak transoral biopsy of right parapharyngeal mass with tonsillectomy for access (altatásban), mert nagyon mélyen van a daganat a fülem alatt valahol az alsó állkapcsom mögött, ezért nem tudtak simán csak tűvel mintát venni. Megállapították, hogy a daganat nem rosszindulató, viszont növekszik, és el kell távolítani. A kérdésem az lenne, hogy milyen daganat ez? Nyálmirigy vagy garat daganat? Mit jelent ez ? Kérdeztem az orvosomat, aki a műtétet fogja végezni, hogyan zajlik ez. Ő azt mondta, hogy félbevágja az alsó állkapcsomat, azt szétnyitja, és úgy fér hozzá a mass-hoz. Ezt sehogy sem tudtam elképzelni. Le tudná írni, hogy hogyan történik az ilyen műtét? Nagyon izgulok, már aludni sem tudok lassan tőle. Köszönöm szépen válaszát! Mészáros Anna
Kérdező: thetis Válaszok száma: 0 db
T Dotor ur /nö Több mint egy hete gombocot erzek a torkomban olyan mintha nem tudnek egy falatot lenyelni,de nem faj a torkom ha eszek vagy szok akkor sem . Voltam orvosnal kaptam antibiotikumot meg gargalizalos port de nem akar elmulni söt ugy erzem hogy egyre nagyobb. Az orvos azt mondta hogy gegegyulladas de meg igazan be se vagyok rekedve. Mar nm tudom mit csinaljak kezdek megijedni hogy nincs e gegerakom!!
Kérdező: soregizsu Válaszok száma: 0 db
Kedves orvosok nagyon el vagyok keseredve mert nem sikerül hónapok óta kideríteni hogy bajom lehet,a panaszom hónapok óta mandula gyulladás és fül fájással párosul a fülfájást foghagyma olajjal elég jól kezeltem .A mandulám egy két napig jó aztán vissza tér a kaparó érzés ami kis sárgás pontok jelelnek meg egy kettő a házi orvos azt mondja cukorka elég rá de ez lassan fél éve folyik és sajnos a hátam is fáj ami derék tájon ami csak éjjel jelentkezik nappal nem fáj ,volt vér ,vizelet ,ultrahang ,reumatológia, nőgyógyászat ,röntgen vizsgálatok.Csontkovácsnál is voltam ami nagyon sokat segített és fülakupunktúra is ami a mandulámnak volt csak jó de egy hét múlva ismét megjelent a kaparó érzés és sajnos most a derekam ismét fáj .Fájdalom csillapítok nem használnak és az antibiotikum sem használt egyedül a penicillint még nem próbáltam , a kálcium injekcio ami használ a derekamra egyedül De sajnos senki nem tudja mi bajom lehet mert minden leletem normális nincs semmiféle elváltozás .Kérem segítsenek hogy hova menjek és hol kezdjek el újabb vizsgálatokat vagy mit tegyek mert nagyon el vagyok keseredve hogy mi bajom lehet .Nagyon köszönöm a segítségüket és várom a válaszukat Üdvözlettel és Köszönettel Mátyás Orsolya
A problémám 1,5éve kezdődött torokfájással, arcüreggyulladással, homloküreg gyulladással, ízületi gyulladással egyik antibiotikumot kaptam a másik után (levoxa, fromolid uno, avelox, doxicilin, augmentin, ciprofloxacin, levofloxacin, azivil) végül kiderült, hogy gennyes a mandulám és április 27- én kivették. Kb. 1 hétig éreztem jól magam de utána ismét lebetegedtem és újabb tüneteim lettek : erős, görcsös nyomó fejfájás nyaki forrósággal párosulva, ami most már a hátam közepéig kihat ….különösen ha kisebb szellő megfúj rögtön sapkát kell vennem mert felerősödik fejfájás,de ha a porszívó levegője ér véletlenül akkor is azonnal erősödik a fejfájás. A szemeimben erős nyomást érzek. Állandó gyengeség érzetem van(munkából is kiestem). A testhőmérsékletem 36,8-37,4 között ingadozik napjában többször. A végtagjaim, ízületeim is fájnak, időközönként hányingerem van. A torokfájás is megvan még sajnos. A fül-orr-gégész csinált arckoponya röntgent és CT –t , azon látott a bal oldalon nyálkahártya duzzanatot és azt mondta használjak rhino sprayt,colstopp cseppet és sinupret drazsét. Továbbá közölte velem a doktor úr, hogy van egy nagyfokú orrsövény ferdülésem balra ami meglepett mert 2008. 06 .23-án orrsövény ferdülésre műtöttek a rengeteg fülgyulladásom miatt. Mivel a panaszaim nem múlnak ezért saját elgondolásból csináltatattam egy agykoponya natív MR vizsgálatot. Ennek leletezésén pedig ez áll: A kamrarendszer és a felszín liquortér supra- és infratentorialisan is enyhe fokban tágult. A középvonal helyzete megtartott. Basalisan a kisagy féltekék között megacisterna magna látható. Bal oldalon temporalisan 4mm-es, liquor intenzitású,körül írt képlet ábrázolódik,mely tágult perivasculáris tér, esetleg neurocpithelialis cysta lehetőségét veti fel. A bal oldali parietalis subcorticalis fehérállományban megfigyelhető egy 2mm-es és egy 4mm-es hyperintenz góc a T2 jellegű méréseken. Az elváltozások diffúziós gátlást nem mutatnak. Intracranialis vérzés,annak maradványa és vascularis malformáció nem ábrázolódik. Az agytörzs craniocervicalis átmenet ép. A paranasalis sinusok tiszták. A jobb oldali mastoidalis sejtekben kis kiterjedésű krónikus gyulladásos nyálkahártya megvastagodás ábrázolódik. Ezzel az eredménnyel jártam neurológián ahol azt mondták,hogy a probléma nem indul és tovább irányítottak a fül-orr-gégészetre, ahol szintén azt mondták,hogy nem itt keresendő a baj ezért tovább küldtek belgyógyászatra,a belgyógyász erre azt mondta szerinte pedig fül-orr-gégészeti probléma. Kedves doktor úr mondjon kérem véleményt merre induljak.
Kérdező: krisztina.dkny Válaszok száma: 1 db
Kedves Doktornő ! 2016.03 hó óta fokozatos nehézlégzésem van. Nem sípol a légzésem se belégzésre sem kilégzésre. Inkább olyan mintha nem tudnék nagy levegőt venni és elakadna valahol az oxigén. Ilyenkor orron keresztül próbálok mély ásítást venni és így egy ideig jó a levegőm. Éjszaka csak ülve tudok aludni, mert ha fekszem, akkor minden este nehézlégzésem lesz amire későn kelek fel, ami egy 160/98/128 vérnyomást eredményez. Ez eltart 10-15 percig utána szépen csökken a vérnyomásom, miután egyszer sikerül lemennie a levegőnek. Az összes fára allergiás vagyok, asztmám is van, de csak allergia időben kel kezelnem. Most későn kezdtem el a Symbicort fújását. 03 hó óta van a nehézlégzésem, de az nem volt állandó és 3 héttel ezelőtt lett egy komoly arcüreg gyulladásom amit gyógyszerrel kezeltek és k is gyógyultam, de a nehézlégzés azóta súlyosbodott. Így elkezdtem a Symbicort asztma spréyt fújni. De sajnos semmit nem segít. Régebben nem ilyen volt a fulladásom, hanem érezhetően szűkült a hörgőm de most teljesen más. Előfordulhat, hogy vissza maradt az arcüreg gyulladásból valami és emiatt nem kapok jól levegőt ? Ma orr cseppet használtam kíváncsiságból, pedig nem éreztem az orromba semmit és javult a légzésem. Nem köhögök, de rengeteget krákogok és olyan mintha mindig lenne valami a torkomba és reggel köpetem is van, ami eddig soha nem volt. Válaszát előre is köszönöm !!!
Kérdező: Gica101 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor!Az lenne a kérdésem,hogy túlzásba lehet-e vinni a Valsalva manőver alkalmazását,ha igen milyen káros hatásai lehetnek,fülzúgással járó fülkürthurut esetén?Egyáltalán naponta hányszor kell illetve szabad ezt az eljárást alkalmazni?Köszönöm válaszát.Anna
Kérdező: veramente Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor!Tavaly április elején egy enyhe torokfájást és hig orrfolyást követöen bal fülem eldugult és zúgni kezdett.Azt gondoltam fülzsírdugasz ezért Boramid fülcseppet használtam ami átmenetileg segîtett,de éjszaka felébredt és iszonyatosan szédült és ismét zúgott a fülem.Másnap háziorvoshoz mentem aki egy virusos fertőzést állapitott meg.Mivel aznap fülész nem rendelt .Néhány nap múlva a zúgás ismét kelentkezett és zavaró volt hallani a ház előtt járó autókat de mèg sokszor ha léptem is bebúgott a fülem.Nasivint kezdtem használni Valsalvázt de maradt a mély hangú búgás.Végre eljutottam szakorvoshoz de semmit nem talált biszont mivel sokáig használtam a Nasivint Rhinoqort Aqua64et javasolt.Megkerestem egy màsil fülészt aki mko behúzódott dobhártya fülkürthurut diagnózissal müszeres hallásvizsgálatta küldött.A vizsgálat 1hét múlva volt negativ eredménnyel akkor pont nem volt fülzugás.3hèt után a zúgás megszünt de a zúgós fül körül az arc és a fül mögötti kopogtatásra rezgő hang keletkezett ezenkívül utazáskor az autóból kiszállva is zúg pár percig.4 hónap szünet után ismét ugyan azon az oldalon dugulás zúgás.Ismét elmentem fülészetre,átfújták.Ez volt szeptemberben.Azóta kisebb nagyobb szünetekkel de mély hangon búg.Folyamatosan használom a Rhinocortot, mert volt egy olyan elmélet hogy allergia de a teszt negativ lett,igaz penészre pl nem nézték.Voltam nyaki gerinc röntgenen,carotis uh-on kedden megyek ct-re.Az eddigi vizsgálatok negativok lettek.Nem tudom miért maradt meg a zúgás.Azt érzem hogy összefügghet a fülkürt működésével is.Valsalvázom azóta is de nem mindig tudom azonnal átfújni.Sokszor bedugul és pattog mind a kettő fülem.Ha zúg és közben Valsalvázom erősödik a búgás.Újabb hallásvizsgálat és tympanometria is teljesen tendben volt.Mi lehet Ön szerint a visszatérő fülbúgás oka?
Kérdező: veramente Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2016-05-17 08:32:57
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy kb egy évvel ezelőtt amikor műtöttek, az altató orvos azt mondta, hogy aszimmetrikus a gégém. Ez mit jelent és mitől lehet? A műtét előtt volt egy torok gyulladásom, lehet ettől is? Válaszát előre is köszönöm!!
Kérdező: szgyöngyi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2016-05-17 08:40:25
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A http://s20.postimage.org/gluy2twul/MR000007.jpg illetve http://s20.postimage.org/975magaz1/MR000008.jpg képeken látható a bal oldalon zsírfeltöltött fülben a „fekritkulások”, illetve körülöttük halmozodik-e a kontrasztanyag és ezek együtt véleménye szerint gyulladásra utalnak-e? (A műtét fél éve volt) Tisztelettel a beteg!
Kérdező: viv555 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Turóczy Gergely 2016-04-25 21:26:19
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kb. fél éve, de lehet hogy több ideje, részlegesen kapok levegőt a bal oldalon. Sokat fáj a fejem, főként a bal oldalon a szemöldök ívnél. Néha esténként bedugul az orrom, ha felállok kitisztul. Kb. egy hete fáj a bal oldali arcom, a fogam tövénél. Március -én készült CT. Eredménye: az ethmoidalis sejtek b.o-on közel teljesen, j.o-on részlegesen fedettek. Mk. sin. maxillarisban, b.o-i dominantiával, körkörös vaskos ny.hártya duzzanat látható, melynek a legnagyobb vastagsága b.o-on, medialisan, ill. dorsalisan közel 2 cm, j.o-on a ny.hártya megvastagodás legnagyobb szélessége 6 mm. A sin. frontalis j.o-i recessusában és a sin.frontalis legnagyobb vastagsága 1 cm alatti. A fiz. szájadékok teljesen fedettek. A septum nasi jobbra devial. Vélemény: pansinusitis chr., deviatio septi nasi. Az orvos előjegyzett fess endoszkópos műtétre április 5-ére, de pár napja meg vagyok fázva, tüsszögök, orrom folyik, köhögök. Kérdésem, hogy a fenti eredmények mit jelentenek pontosan, és Ön is úgy látja, hogy ezek alapján feltétlenül meg kell csinálni ezt a műtétet? Gondolom, az orvosom most el fogja halasztani a köhögés miatt, de nagyon félek tőle, főleg hogy nem altatásban fogják csinálni és iszonyúan pánikolós vagyok. Nem lehet ezt a betegséget másképpen kikezelni? Mi a műtét pontos menete? Utána mennyi a gyógyulás esélye, ha tényleg megműtenek? Ha nem engedem, akkor mik az esélyeim a gyógyulásra más módszerrel? Van-e más módszer egyáltalán? Még egy fontos kérdés: most, hogy meg vagyok fázva, milyen orrsprét javasol, ami nem rosszabbítja esetleg az állapotomat? Várom mielőbbi válaszát. Tisztelettel: Gabriella
Kérdező: dgabriella Válaszok száma: 0 db
Már tavaly óta köhögök?Kaptam rá antibiotikumot,akkor úgy látszót csillapodott a köhögés.Égett a torkom nyelőcsövemtől,lefele.a hátam a jobb oldalamnál a lapocka környékén fáj.Mostanra a köhögés annyira felerösödött,hogy reggelente szinte majdnem hányásig köhögök.egyik reggel annyira köhögtem hogy kicsit véres volt a nyák amit felköhögtem.Szerintük is reflux ennek a háttere.Remélem a problémámra tudnak valami konkrétumot mondani.Háziorvosnál voltam,most is refluxt állapított meg.Én szeretném az önök véleményét is meghallgatni.Üdvözlettel Maci!
Kérdező: maci Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor nő /úr ! Nekem 3 éves koromban el tört az orrom amit nem vettek észre és el deformált. De most véletlen kapott egy nagy ütést be dagadt és lila lett ha le hajolok erős fájdalmat érzek azon a ponton . Van rá esély hogy ott újból el tört vagy csak még zúzodhatot? Válaszát előre is köszönöm
Kérdező: selekt Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktorno/doktor Ur! Interneten lattam, hogy fultores utan leszivattak a vert a serult fulrol, igy csokkentve a trauma okozta porctores esztetikai mivoltat. Erdekelne a dolog megforditva, ergo ha egy orvos, pl plasztikai sebesz, vagy ful-orr-gegesz sajat levett veremet fecskendeze a fulembe, akkor be tud ugyanugy tokozodni oda, mint ha trauma erte volna, igy eloidezve karfiolfulet? Valaszat koszinom, maradok tisztelettel: Nagy Peter
Kérdező: bargyor Válaszok száma: 0 db
Üdvözletem. A kérdésem az lenne, 4 hónapja volt egy felső légúti fertőzésem, antibiotikumot kaptam és orrsprayt. Azóta kattog néha a fülem és be van dugulva. Már az utolsó hónapban naponta több alkalommal is tünetmentes vagyok, de csak issza vissza tér a füldugulás és fülkattogás. Az fül-orr-gégész orvos minden hónapba megvizsgál és azt mondja várjunk még 1 hónapot, gyógyszert nem kapok csak várni kell és havonta kontrol. Volt szó műtétről, de azt mondta már a mikroszkópos mérés szerint nem szükséges. Kérdésem az lenne mikor fog ez elmúlni teljesen? ! hónapja tart már és nem kapok rá semmilyen gyógyszert. Krónikus középfül gyulladást állapítottak meg az első hónapban a légúti fertőzés kezelése után erre kaptam 1 orrsprayt amit használtam is 2 hétig azóta 3 hónapja semmit nem kaptam... Tisztelettel: David
Kérdező: dawy Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor nő/úr!19 éves lány vagyok. Nyelési nehézségeim több hónapja fennállnak. Nem tudok normálisan nyelni, ami nemcsak étkezéskor van, hanem folyamatosan amikor jön az inger, hogy nyelnem kell érzem, hogy valami nincs rendben...A nyelési nehézségeim változnak: néha üres a nyelés néha pedig mintha a nyelőcsövem össze lenne szűkűlve. Voltam orvosnál. Elküldtek pajzsmirigy ultrahangra, nyelési próbára, és gyomortükrözésre. Nem találtak semmit. A gyomortükrözésnél kiderült, hogy sok a savam, és rekeszizomsérvem van nyelőcsőgyulladással( ez még júniusban volt)de viszont azt mondták hogy ez nem okozhatja panaszaimat. Olvastam hogy ilyen esetekben elküldenek gégetükrözésre, szövetmintát vesznek, illetve kenetet, hogy kiderüljön van e valami fertőzés a számban, de engem nem küldtek egyikre sem. Nagyon zavaró az egész, úgy érzem e miatt nem élek teljes életet. Kérem segítsen mi lehet a bajom? Kihez forduljak ? Milyen vizsgálatokat lehet még elvégezni, hogy végre kiderüljön mi a bajom?
Kérdező: Boglárka Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Több mint 1 hónapja orvoshoz fordultam,mivel meg volt nagyobbodva a bal oldali nyirokcsomóm.A doktornő tüszős mandula gyulladást állapított meg,amire Actil DUo-t szedtem,,,a gyógyszer befejezés után 2 héttel sem javult a helyzet.Ezután lezárásként Azi Sandoz 500-at kaptam...A nyirok duzzanatom még mindig megvan,se nyelési se étkezési nehézségeim nincsenek,viszont aggódom a nyirokcsomóm miatt.Ez természetes,hogy 4hét eltelével is ugyan olyan ,mint az antibiotikum szedése előtt?A doktornő azt mondta.lehet október is mire visszahúzódik.Ez lehetséges?Természetesen én nem kérdőjelezhetem meg,egy orvos szavát,nem is áll szándékomba,csak olyan távolinak tűnik az október,amikor most augusztus van,és annyi mindent lehet olvasni a nyirok csomó duzzanat betegségeiről, hogy kissé kétségbe vagyok esve,az segíthet ha felkeresek egy fül-orr-gégészt? Várom megtisztelő válaszát Köszönettel Andrea
Kérdező: andrea.er Válaszok száma: 0 db
Hetek óta szenvedek mind két fülem hallójáratának elején egy egy pattanással ami állandóan kifakad. Otthon arctonikkal kezeltem, nem fájt csak kicsit idegesített. Ma reggel mikor felébredtem a bal fülem gennyezik és meg van dagadva illetve nagyon fáj. Nem nyúltam hozzá. A bal fülemmel gyerekkorom óta gondok vannak, ha csak egy kicsi víz is belemegy bedugul és begyullad. (még fa előző nap ki is mosta a szakember). Régebben hetekig kínoztak a rendelőben egy fülgyulladással, emiatt félek visszamenni. Hogy gyógyíthatnám otthon?
Kérdező: Nimra Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az alábbi panaszok 75 éves drága édesanyám panaszai. Édesanyám több betegségben is szenved, de talán ami mostanában a legelviselhetetlenebb a fülzúgás, fejfájás, szédülés, álmatlanság és végtaggyengeség. Édesanyámnál évtizedek küzd az alábbi betegségekkel: - asztma - magas vérnyomás (ebből adódóan 2010-ben kapott egy agyi infarktust) - szívritmuszavar - érszűkület - mozgásszervi probléma (ízület, kopások) - hályog a szemén igazából minden Rengeteg gyógyszert szed, minden problémára valamit. Az elmúlt 1-2 évben panaszkodik fülzúgásra, sípoló hangot, de néha zenéhez hasonló hangot hall. Nem tud aludni, szinte állandóan fáj a feje, kedélyállapota nagyon sokat romlott. Voltunk fülészeten, kimosták a fülét (utána nagyon erős fejfájása volt, és erősen szédült), de nem találtak semmi különösebb elváltozást. Audio spayt használunk, ami ideig-óráig segített, de mára már semmit sem használ. Anya sajnos elég nehezen mozgatható, nagyon változó az állapota, az asztmája miatt, és az erős hirtelen bekövetkező szédülése miatt. Valahogy mindig be lett tudva a sokféle betegségének, az agyában elhalt terület következményének, mert az infarktusa során a mozgásközpont és a beszédközpont bénult. Nagy fájdalmakkal él, az életminősége egyre romlik. Szeretnék segíteni rajt, kell, hogy segíthessek rajta. A kérdésem az lenne, hogy hol kezdjem, kihez forduljak sorrendben először, mert ez az állapot tarthatatlan. Vérvétel a körzetitől, v egyből fűl- orr gégésztől speciálisan? Megköszönném útmutatásukat, tanácsukat. Előre is nagy köszönettel: Horváthné Éva Miskolcról
Kérdező: Éva70 Válaszok száma: 0 db
Jó napot kívánok. A panaszaim már több mint 2 hónapja fennálnak. Az egész egy torokfájással kezdődött, ami 3 nap alatt elmúlt,de rá pár napra észrevettem, hogy nem tudok nyelni rendesen, és folyamatosan jön rám a nyelési inger. próbáltam nem figyelni rá, de addig fajult a helyzet, hogy a nyelést szinte visszadobta valami, többször is kellett nyelni h nyelni tudjak.(hozzáteszem ez nem étkezéskor,hanem a nap folyamán folyamatosan). Kínában dolgoztam a munkából bevittek a kórházba azt mondták be van dagadva a mandulám. csepegtetőt kaptam ,és orvosságot. jobban lettem újra tudtam nyelni....de rá pár napra újra kezdődött minden,és azótta is fennáll. végül hazajöttem, a héten voltam orvoshoz, elküldött vérvételre, pajzsmirigy ultrahangra,nyelési próbára, a vérvételből annyi derült ki, hogy volt valami vírusfertőzés a szervezetben, erre kaptam Isoprinosine t ...azt mondták a pjzsmirigy is rendben van...ezután elküldtek gyomortükrözésre, itt azt mondták hogy nyelőcsőgyulladásom van, és van egy csersznye nagyságú sérv a nyelőcsövön, erre írtak fel emozul t...De a belgyógyász azt mondta, hogy ez nem ad okot a panaszaimra, elküldött neurológushoz, itt pedig azt mondták, hogy a bajom lelki eredetű...magne b6 ot irt fel...lehetséges hogy a stresszmiatt van ? hogy lehet nyelőcsőgyulladásom, ha nem is érzem a gyomorsavat. és soha nem fáj a gyomrom? vagy akkor mi lehet a baj, miért nemtudok nyelni? kérem segítsen, kétségbe vagyok esve, mit tudok még tenni? 19 éves lány vagyok. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Boglárka Válaszok száma: 0 db
és reggelente nagynyomású tussal (letekerem a tusfejet) , slaugszerűvel kitusolom és remekül hallok utána egész nap. Ezért gondolom, hogy ez nem sima süketedés, mert akkor tus+orrfújás után is süket maradnék, de remekül hallok, a legapróbb neszeket is. Amikor reggel nincs időm tusolni (mert ha csak a fülemet tusolnám, akkor is teljesen vizes lennék, de nem mindig van időm reggel,) amikor este tusolok, akkor reggelre süket leszek. Pár éve járok ezzel vizsgálatra, de nem tudnak semmit rá. Kaptam orrsprayt is, az sem rossz, de nem ez a megoldás. Köszönöm előre is a segítségüket. Üdvözlettel: maca
Kérdező: maca Válaszok száma: 0 db
Kerdesem lenne hogy tobb honapja nyak hatso reszen duzzanat tapinthato,fajdalmas.A ful mogotti csont nagyobb,mandulam duzzat es egy feher potty lathato rajta.Nyeleskor erzem hogy allandoan valamilyen valadek urul.Antibiotikum ellenere sem mulnak el a panaszok.Mi lehet a problema?Koszonom a valaszukat!!!Udvozlettel Angyalne
Kérdező: Ildiko61 Válaszok száma: 0 db
A problémám kb 1 hónapja kezdődött ...nyelési nehézségeim vannak amikor eszem nincs baj, de ha iszom érzem hogy valami nincs rendben es ha szimplán csak nyelni akarok érzem hogy nem tudok nyelni mintha valami elzárná a torkomat es nem engedné..mi a baj velem ?
Kérdező: Boglárka Válaszok száma: 0 db
Begyulladt a fulem a fulbevalotol es be van dagadva igy nemtudom kivenni a fulbevalot es faj a fulem. Ilyenkor mi a teendo?
Kérdező: Zsolti Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 22 éves lány vagyok. A jobb alsó bölcsességfogam nő, az egyik csücske már kint van, viszont eléggé be van gyulladva. Fájnak az azonos oldali nyaki nyirokcsomóim is, főleg nyelés közben, ami a fülembe is kisugárzik. Illetve az állkapcsom jobb oldalának közepén kb, olyan mintha kidudorodna valami ér, vagy ideg, ami fáj, ha húzom rajta az ujjamat. Normális ez? Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Kormi
Kérdező: kormi Válaszok száma: 2 db
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 37 éves vagyok, 2-es típusú cukorbeteg, akit decemberben hallóideg daganattal műtöttek. Jobb fülemen a hallásom már a műtét előtt romlott és fülzúgásom volt, ami a műtét után is megmaradt. Fül-orr-gégészt felkeresve 5 napos infúziós kezelést kaptam, majd Cavintot, Betarevint, A és B vitamint kellett szednem. Sajnos eredménytelen volt a kezelés. A gyógyszerektől rosszul voltam, a cukor, ami idáig 5-5,2 értékek között mozgott, minden reggel 6,3-6,5-ös értéket mutatott. A doktorommal egyeztetve a Cavintont elhagytam, majd a hallóideg daganatomat követően kontrollon vettem részt, ahol megbeszéltem az addigi kezeléseket és eredményeket a neurológussal, aki azt ajánlotta, hagyjam abba ezeket a gyógyszereket, mert nem fognak eredményt hozni. Igaza lett, azóta jobban érzem magam és cukorom is kezd noramalizálódni. De sajnos azt is mondta, hogy a daganat elnyomta a hallóideget, ami nem pótolható, sajnos a tudomány még nem tart ilyen szinten, ezért meg fogok süketülni ezt sajnos el kell fogadni, meg kell tanulni a fülzúgással és ezzel a tudattal együtt élni. Irodán dolgozom, így egyre zavaróbb, hogy nem hallok jól a jobb fülemre, főleg ha 2-3 beszélnek egyszerre. Az lenne a kérdésem, hogy tényleg nincs megoldás a problémámra? Hova fordulhatnék még? Illetve felmerült még egy kérdés, hogy így most már fogyatékosnak számítok? Ha igen, akkor ez mit is jelent pontosan, pl. kell-e valahol magamat regisztráltatni, mint munkavállaló mi vonatkozik rám ilyen esetben stb. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: D. D.
Kérdező: Dodo771 Válaszok száma: 2 db
Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy allergiás vagyok szinte mindenre, poratka, füvek. És szinte majdnem mindig el van dugulva a bal orrlyukam, illetve felváltva néha a jobb is. Tengervizes orrspray semmit nem ér, sem a nasonex, mi lehet?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Kb. 2 hete kezdtem érezni, hogy a torkom-mandulám környékén feszül-húzódik. Ez az érzés fennmaradt, azóta is folyamatosan nyomó érzést érzek a mandulám környékén, de nem fáj, egyszer volt csak hőemelkedésem. Pár napja ez a húzódó érzés az állam feletti részhez vándorolt, mintha meg lenne dagadva kicsit. Nincs fájdalmam, nyelési nehézségem, kitapintva nem érzek különösebb csomót, vagy duzzanatot, talán a jobb mandulám keményebb egy kicsit. Mi lehet a probléma? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő / Doktor úr, Régóta fennálló problémám, hogy orrváladék - csorgástól illetve horkolástól szenvedek. 43 éves nő vagyok, nem dohányzom, nem iszom alkoholt, alapvetően egészségesen élek. Néhány éve megjelent nálam egy kellemetlen orrváladék csorgás, amely mintegy ragadós nyákként tapad a manduláimra, torkomra. Fül-orr-gégésznél voltam, semmit sem talált, voltam röntgenen, semmi elváltozás. Voltam vérvételen, a háziorvos szerint minden rendben. A fül -orr - gégész felírt egy receptet, mely gyógyszertári volt, a nevét sajnos nem tudom. Ideig - óráig segített. + Felírt egy másik vény nélküli szert, ez a Suspesio Terpini, melyet - javaslatára az orrba is kellett csepegtetni. Ezen meglepődtem, de hatásos volt, mert az orrban lévő és hátra csorgó nyákot sikeresen feloldotta. De nem tartósan. Sajnos kb. 2-3 óráig tart a hatása, aztán ez a nyák újra termelődik éjszaka lerakódik, és horkoláshoz vezet, ami bosszantó, főleg a partneremnek. Néha, sikerül felköhögni ez a tapadós nyákot, átlátszó többnyire, de ha a manduláimról is felszakad valami, akkor sárgás - gennyes elszíneződésű. Ha a manduláimat megtapintom, külső nyomásra kissé fájnak, duzzadtak. Lázam nincs, nem is volt. Mintha két probléma lenne, egyik a mandulán, egyik az orromban? több köptetőt, antibiotikumosat is próbáltam már, de mindig makacsul visszatér ez a dolog. Egy lenyelhetetlen gombóc érzés a torokban. Ezzel egy időben a nyakamon piros kis kiütések is megjelentek, amelyek nagyon viszketnek. Gondoltam allergiára, de bármit kiiktatok az étkezésből, a probléma fennáll ugyan úgy. Csináltattam laktóz intolerancia vizsgálatot, negatív lett. Hová fordulhatnék elsősorban, mit javasolna? Fül - orr - gégésznél voltam, semmit sem talált. Köszönöm szépen a választ.
Kérdező: PM Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Elhúzódó arcüreggyulladásom miatt a gégész koponya CT vizsgálatot kért, melynek során 2x2 cm-es ciszta jelenléte igazolódott a bal arcüregben, a szemgödör alatt. Az orvos szerint a ciszta majdnem teljesen kitölti az arcüreget, ezért műtéti eltávolítása jött szóba, szájsebészeti konzíliummal. A jelenleg is gyulladt ciszta a bal arcfélre kiterjedő nagy fájdalmat okoz a bal fülig, ezért tegnaptól antibiotikumos kezelést írt elő az orvos (Aktil duo), orrspray használatával. A bal arcfelem mérsékelten duzzadt is. Mára a helyzet kissé javult. A kérdésem az lenne, hogy mivel a ciszta nyilvánvalóan nem most alakult ki, nincs-e lehetőség valamilyen konzervatív kezelésre, a műtét elkerülésére, hiszen ezidáig panaszt nem okozott, a műtéti leírások pedig kissé aggasztóak, nem beszélve az esetleges fogat érintő beavatkozásról. A második kérdésem pedig - mivel nem vagyok meggyőződve arról, hogy a lakóhelyem szerinti kórházban laparoszkópos megoldás is létezik -, hol tudnám ezt a műtéti megoldást igénybe venni? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! A mandulám nagyon sokszor begyullad, az esetek nagy többségében tüszős mandulagyulladásom van. Múlt héten voltam vérvételen. Miután megérkezett az eredmény, a vért levevő hölgy azt mondta, hogy gyulladás van a szervezetembe a mandulám miatt és minél hamarabb ki kellene venni. Mit tegyek?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db
Üdvözlöm! Az állam alatt mindkét oldalon szimmetrikusan 1-1 kisebb nyirokcsomót tapintottam ki, amit csak nagyon nehezen lehet "megtalálni" mert ugrál. Csak akkor tapintható, ha az állcsontomhoz érek. Nem tudom mióta lehetnek ott, mert csak nemrég vettem őket észre. Az lenne a kérdésem, hogy okozhatja-e ezt a nyirokcsomó megnagyobbodást az, hogy most nő a bölcsességfogam? Hozzá kell tennem, hogy nagyon lassan, hónapokba telt mire felszakította az ínyem. Illetve régebbről egy csúnya tüszős mandulagyulladásból maradtak sajnos hegek a manduláimon. Összefügghetnek ezek a nyirokcsomókkal? Vagy valami nagyon rosszra kellene gondolnom? Pont a jobb oldali mandulám a hegesebb és jobb oldalon nő a fogam is. Egy másik orvost is kérdeztem, és szerinte ez nem nyirokcsomó, hanem normális. Várom szíves válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db
Üdvözlöm! Kérdésem a következő: Pár hete észleltem a fülemben pulzáló fülzúgást. Van, hogy egész nap, van, hogy elmúlik egy-két napra, majd újra "zenélni" kezd. Azt vettem észre, hogy mostanában a zajra fel is ébredek és elég intenzíven hallom a hangot. Reggel erősebb. Este viszont akkor hallom jobban, ha fürdök, és sokáig tartózkodom a meleg vízben. Nem tudom van-e összefüggés a nyaki csigolyáknak a fájdalma és a pulzáló fülzúgás között, de én erre is gondoltam. Vérnyomásom rendben van. Az orvosom azt mondta, hogy a fülemben van egy kis probléma, mert nem jól tisztítom és parafinos oldatot javasolt, hogy rendesen kitisztuljon, és a fülem ne zúgjon. Nagyon stresszes időszakon megyek keresztül, ezért arra is gondolt, hogy lehet ez pszichés eredetű probléma is. (van hogy elfelejtem és nem zúg a fülem, ha figyelek rá, akkor újból elkezdi). Milyen betegségek lehetnek egy pulzáló fülzúgás hátterében? Válaszát nagyon köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db
Kedves Doktor Úr/ Nő, Úgy érzem bal kezem, bal lábam valamivel gyengébb, hamarabb kifárad. Belenyilaló Izomfajdalmak kulonbozo vegtagokban véletlenszerűen( labfej, kéz ujjtő, térd, ujjak, vádli, comb, alkar, könyök stb) főleg bal oldalon. Szemem alatt lilás táskák a tünetek megjelenése óta. Bal fulem is tompan fáj, néha szokott zugni dugulni. Bal labam nehezebbnek érzem járáskor és koordinálatlanabbnak. Nyirokcsomóim épek. Orrpolipom is van bal orrmelléküregben. bal Tarkomnal és homlokomnál is fajdogal a fejem, néha hőemelkedésem van. Bal szemem is furcsa, mintha nyomás alatt lenne és fáj, máshogy látok vele. Alsó szemhélyam bal szememen sokszor ráng, és ugyanígy bal kéz, bal lábamban is az izmok nyugalmi állapotban tikkelnek. FONTOS : bal szemfogam gyökércsúcsa gyulladt volt sokáig, vártuk, hogy múljon el a gyökérkezelés és tömés után, de nem akart, majd, rezekálta (levágta a gyökércsúcsot a fogorvos) a panaszaimra. Műtét előtt nem sokkal kezdődtek a panaszok, előtte csak tűszúrás szerű izületi fájdalmak voltak, és bal oldali fej fogfájás. Műtét után a panaszok maradtak. Valahol bal szemfog gyökerénél szokott fájni, és mintha kihatna a bal oldalon a fejemre, nem is nagyon tudok a bal arcomon aludni. Emellett gerincferdulesem van, nyakam előredől és hangosan szokott ropogni, gerincem is szokott középen, és térdem is. Fej CT negativ lett kulonfele helyben vegzett mozgastesztek neurologusnal negativak. Vérképem rendben (cukrom 4.6, de én többnek érzem olykor) EKG-t is mértek 2-3 szor. A pulzusom 1-2 éve már olyan 57-65 közti nyugalmi állapotban, mostanában is ennyi, bár 1 hónapja sokáig 75-80 körül volt. Köhögni nem szoktam egyáltalán. Szemésznél -1-es szemüveget írtak fel mindkét szemre, más problémát nem találtak. (elvileg idült arcureggyulladasom van fül orr gégész szerint, szerintem nem). Étvágyam általában van, székelésem többnyire rendben. Néha hányingerem van (de ez helyzetváltoztatással van, hogy elmúlik). Márciusban kullancscsípés is ért folt nem volt. Közérzetemet nagyon lerontják ezek a panaszok. Gyogyszereket írt fel neurológus és fül orr gégész 1.5 hónapja szedem: milgamma, betaserc, divascan, triapdial, cavinton, momentason sandoz. koszonom válaszát.
Kérdező: dominoxe Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Diamant-Dent Fogegészségügyi Intézet 2015-02-18 16:04:56
Kedves Doktor Úr/ Nő, Úgy érzem bal kezem, bal lábam valamivel gyengébb, hamarabb kifárad. Belenyilaló Izomfajdalmak kulonbozo vegtagokban véletlenszerűen( labfej, kéz ujjtő, térd, ujjak, vádli, comb, alkar, könyök stb) főleg bal oldalon. Szemem alatt lilás táskák a tünetek megjelenése óta. Bal fulem is tompan fáj, néha szokott zugni dugulni. Bal labam nehezebbnek érzem járáskor és koordinálatlanabbnak. Nyirokcsomóim épek. Orrpolipom is van bal orrmelléküregben. bal Tarkomnal és homlokomnál is fajdogal a fejem, néha hőemelkedésem van. Bal szemem is furcsa, mintha nyomás alatt lenne és fáj, máshogy látok vele. Alsó szemhélyam bal szememen sokszor ráng, és ugyanígy bal kéz, bal lábamban is az izmok nyugalmi állapotban tikkelnek. FONTOS : bal szemfogam gyökércsúcsa gyulladt volt sokáig, vártuk, hogy múljon el a gyökérkezelés és tömés után, de nem akart, majd, rezekálta (levágta a gyökércsúcsot a fogorvos) a panaszaimra. Műtét előtt nem sokkal kezdődtek a panaszok, előtte csak tűszúrás szerű izületi fájdalmak voltak, és bal oldali fej fogfájás. Műtét után a panaszok maradtak. Valahol bal szemfog gyökerénél szokott fájni, és mintha kihatna a bal oldalon a fejemre, nem is nagyon tudok a bal arcomon aludni. Emellett gerincferdulesem van, nyakam előredől és hangosan szokott ropogni, gerincem is szokott középen, és térdem is. Fej CT negativ lett kulonfele helyben vegzett mozgastesztek neurologusnal negativak. Vérképem rendben (cukrom 4.6, de én többnek érzem olykor) EKG-t is mértek 2-3 szor. A pulzusom 1-2 éve már olyan 57-65 közti nyugalmi állapotban, mostanában is ennyi, bár 1 hónapja sokáig 75-80 körül volt. Köhögni nem szoktam egyáltalán. Szemésznél -1-es szemüveget írtak fel mindkét szemre, más problémát nem találtak. (elvileg idült arcureggyulladasom van fül orr gégész szerint, szerintem nem). Étvágyam általában van, székelésem többnyire rendben. Néha hányingerem van (de ez helyzetváltoztatással van, hogy elmúlik). Márciusban kullancscsípés is ért folt nem volt. Közérzetemet nagyon lerontják ezek a panaszok. Gyogyszereket írt fel neurológus és fül orr gégész 1.5 hónapja szedem: milgamma, betaserc, divascan, triapdial, cavinton, momentason sandoz. koszonom válaszát.
Kérdező: dominoxe Válaszok száma: 4 db
Kedves Doktor Úr/ Nő, Úgy érzem bal kezem, bal lábam valamivel gyengébb, hamarabb kifárad. Belenyilaló Izomfajdalmak kulonbozo vegtagokban véletlenszerűen( labfej, kéz ujjtő, térd, ujjak, vádli, comb, alkar, könyök stb) főleg bal oldalon. Szemem alatt lilás táskák a tünetek megjelenése óta. Bal fulem is tompan fáj, néha szokott zugni dugulni. Bal labam nehezebbnek érzem járáskor és koordinálatlanabbnak. Nyirokcsomóim épek. Orrpolipom is van bal orrmelléküregben. bal Tarkomnal és homlokomnál is fajdogal a fejem, néha hőemelkedésem van. Bal szemem is furcsa, mintha nyomás alatt lenne és fáj, máshogy látok vele. Alsó szemhélyam bal szememen sokszor ráng, és ugyanígy bal kéz, bal lábamban is az izmok nyugalmi állapotban tikkelnek. FONTOS : bal szemfogam gyökércsúcsa gyulladt volt sokáig, vártuk, hogy múljon el a gyökérkezelés és tömés után, de nem akart, majd, rezekálta (levágta a gyökércsúcsot a fogorvos) a panaszaimra. Műtét előtt nem sokkal kezdődtek a panaszok, előtte csak tűszúrás szerű izületi fájdalmak voltak, és bal oldali fej fogfájás. Műtét után a panaszok maradtak. Valahol bal szemfog gyökerénél szokott fájni, és mintha kihatna a bal oldalon a fejemre, nem is nagyon tudok a bal arcomon aludni. Emellett gerincferdulesem van, nyakam előredől és hangosan szokott ropogni, gerincem is szokott középen, és térdem is. Fej CT negativ lett kulonfele helyben vegzett mozgastesztek neurologusnal negativak. Vérképem rendben (cukrom 4.6, de én többnek érzem olykor) EKG-t is mértek 2-3 szor. A pulzusom 1-2 éve már olyan 57-65 közti nyugalmi állapotban, mostanában is ennyi, bár 1 hónapja sokáig 75-80 körül volt. Köhögni nem szoktam egyáltalán. Szemésznél -1-es szemüveget írtak fel mindkét szemre, más problémát nem találtak. (elvileg idült arcureggyulladasom van fül orr gégész szerint, szerintem nem). Étvágyam általában van, székelésem többnyire rendben. Néha hányingerem van (de ez helyzetváltoztatással van, hogy elmúlik). Márciusban kullancscsípés is ért folt nem volt. Közérzetemet nagyon lerontják ezek a panaszok. Gyogyszereket írt fel neurológus és fül orr gégész 1.5 hónapja szedem: milgamma, betaserc, divascan, triapdial, cavinton, momentason sandoz. koszonom válaszát.
Kérdező: dominoxe Válaszok száma: 0 db
Attila vagyok az előbb írtam a tarkó nyomással kapcsolatban. Az a baj hogy sajnos nyaki gerinc MRI-re nem tudok elmenni mert pacemakerem van.Más vizsgálat nem tudja helyettesíteni ezt az MRi-t? Köszönöm
Kérdező: Attila Válaszok száma: 1 db
Jó Napot! Olyan kérdésem lenne,hogy edzés közbe(gyúrás),ha lehajolok vagy leülök a gyakorlat után vagy közben ,a nyakam illetve a nyakam hátsó része elkezd nyomni két oldalt ez tart kb 20másodpercig utána elmúlik.De többször előfordul. 29éves vagyok,130/80as vérnyomással.Nincs semmi betegségem fél éve voltam teljes kivizsgáláson.Ez kb 3-4hete kezdődhetet,előtte nem volt ilyen problémám.Olyan mintha így befeszülne hátul a fejem ilyenkor.De nem szédülök nem zúg a fülem nem zsibbad semmim,aztán elmúlik.De csak edzésnél jön elő terhelésnél. Köszönöm a válaszukat!
Kérdező: Attila Válaszok száma: 1 db
Üdvözlöm! Február 5-én műtöttek a fültőmirigyemmel. A tüneteim evés közbeni arcpuffadás voltak,görcs.Sok kivizsgáláson voltam,egy cisztám volt amiből szövettant vettek ,valamint mr vizsgálat szerint egy mogyorónyi valami a mirigy mélyén van amit nem tudtak megítélni mi,de műtétre előírtak emiatt teljes parotis eltávolításra a mélysége miatt,műtét közben kiderült kitudják venni a csomót a parotis eltávolítása nélkül.Másfél órás volt a műtét.Most már itthon vagyok,legközelebb csütörtökön kell mennem kötözésre,de a problémám az hogy evésnél iszonyatosan fáj az arcom,még pépes ételnél is,szilárdat abszolút nem tudok enni,valamint ma joghurttal próbálkozásomnál bekeményedett az arcom és megdagadt úgy érzem,mint műtét előtt.Szeretném megkérdezni hogy ez normális műtét után 5 nappal? Lehet nem sikerült a műtét? Legközelebb csütörtökön találkozom orvosommal,de eléggé félek hogy ez nem normális dolog,azért írok ide is. a szobatársamat is hasonló dologgal műtötték hétfői nap,és már csütörtökön evett stb,ezért félek velem valami baj van. Válaszát köszönöm szépen!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Elhúzódó ekcémás hallójárat gyulladásom van,voltam szakorvosnál ahol csak fülcseppet írtak fel.A kérdésem az lenne, hogy antibiotikumot nem kéne szednem? Ugyanis hőemelkedésem is volt (közel láz) és bedagadt a fülem körül is a bőr,duzzadt nyirokcsomó stb,és nem tudom, hogy egy fülcsepptől rendbe jön-e,de már nagyon szeretném, ha végleg rendbe jönne.Ha esetleg szükséges lenne antibiotikum akkor milyet szedjek? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Kb. 5 hónapja érzek a torkomban gombóc szerűséget.Egyébként nem is gombócnak mondanám,inkább olyan,mintha le lenne szűkülve a torkom.Van,hogy alig érzem,de előfordul,hogy szinte öklendeznem kell tőle. A háziorvos elküldött mellkas röntgenre és nyelési próbára,egyik vizsgálat sem mutatott szervi elváltozást. Doktor úr Frontint írt fel nekem,mondván pszichés okok miatt van a panaszom.(Jó ideje családi és egyéb problémákkal küzdök,ami valóban rányomja bélyegét a hétköznapjaimra és közérzetemre)De én továbbra sem gondolom,hogy ettől van ez a kellemetlen érzés.Még talán annyit kell megemlítenem,hogy nyáron voltak allergiás vagy hasonló panaszaim.Orrfolyás például.Gyakran éreztem úgy,mintha valami akadályozná a légzésemet,akkor viszont orron át.Nem tudom van-e összefüggés. Várom válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db
Üdvözlöm! 3 hónapig be volt dugulva a fülem, tegnap elmentem orvoshoz és kimosta nekem. Már korábban is voltak ilyen panaszaim, már sok fülmosásban volt részem. Az orvosom azt mondta, hogy szűk a hallójáratom és nem is egyenes, ezért valószínűleg a későbbiekben is lesznek hasonló problémáim. Érdeklődni szeretnék, hogy hogyan tudnám ezt megelőzni? Azt tudom, hogy fültisztítóval nem szabad tisztítani,ezért valami más módszerre lenne szükségem. (Pl. fülspray vagy hasonló) Előre is köszönöm a válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Tegnap orrfújás közben bedugult a jobb fülem és elkezdtem szédülni, tompán halottam és zúgott a fülem, hanyatt feküdtem és 10-15 perc elteltével elmúlt. Azóta semmi bajom,hozzá kell tennem, hogy kicsit náthás vagyok és vérnyomás csökkentőt szedek. Orvosnál nem voltam még.A kérdésem az lenne, hogy mitől lehetett ez az ideiglenes szédülés és a hallás csökkenés? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! A fülemmel 2-szer is voltam a fülészeten mert a dobhártyámon tompa fájást érzek, és néha beleszúr. Megnézték és nem találtak semmit, nincs gyulladás, ép a dobhártya és száraz a fülem, mint a puskapor azt mondta a Dr-nő. Azt mondta a Dr-nő, hogy nem kell fülcseppet használnom mert nem talált semmit. Semmi baj nem volt a fülemmel, csak az esti fürdés és hajmosás után kimentem az erkélyre este pár másodpercre lehúzni a redőnyöket és reggel arra keltem fel, hogy fülembe gyenge fájdalmat éreztem. Az is igaz, hogy sokszor huzatot szoktam csinálni a lakásban, arra gondoltam tán ettől is lehet ez. Kérdésem az lenne, hogy mitől van ez a tompa fájdalom a dobhártyámon, ha nincs begyulladva, és vegyek-e gyulladás és fájdalomcsillapító fülcseppet? Nagyon zavaró ez a tompa fájás a fülbe. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! November óta gombócot érzek a torkomban a jobb oldalon. Decemberben a gégészeten kiderült,hogy a 20 éve 2x!! kivett mandulámból még mindig ott van egy darabka(egészen mélyen,mintha egy húscafat lógna a nyelőcsőbe) Az orvos szerint nem ettől van a gombócérzés.A gége tükrözéssel negatív.De csak tükrözéssel vizsgáltak meg.Azóta megfigyeltem,hogy hangosabb énekléskor vagy kiabáláskor hirtelen szúrást érzek a torkomban,utána köhögnöm kell,majd krákogni.Mostanában néha horkolok is pedig ez eddig soha nem volt. Augusztusban volt egy orrnyereg repedésem,ami kivizsgálatlan maradt.Lehet köze a tünetekhez?Refluxra utaló jellegzetes tüneteim nincsenek. Milyen szakorvoshoz menjek? Együtt tudok élni ezekkel a tünetekkel,igazából nem annyira zavaróak,csak én minden apró változástól félek,hogy komolyabb bajt jeleznek... Kezdjek el kivizsgálásokra járni,vagy ne görcsöljek annyit és próbáljam elfelejteni az örökös "magamat figyelgetést"?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Nagymamám már több, mint 20 éve szenved arcidegzsábában. Foghúzással kezdődött, amit később továbbiak követtek a fájdalom azonban nem múlt el. Aztán egy ínyműtét következett később gyógyszeres kezelés, a Lyrica egész jól csökkentette a fájdalmait. Jelenleg alkoholos injekciókra járunk félévente, az elején még használt, de már most semmit nem enyhít a panaszain, amik kibírhatatlanok. Van még valamilyen megoldás a fájdalom enyhítésére, amit 80 éveseken is elvégeznek? Mivel lenne érdemes még próbálkoznunk? Válaszát előre is köszönjük! Üdvözlettel
Kérdező: battyan Válaszok száma: 1 db
Üdvözlöm! Kétféle problémával kapcsolatban szeretném kikérni a tanácsát. Az egyik egy fülviszketési zavar: Körülbelül 1 éve van jelen, naponta párszor erősen elkezd viszketni a fülem és azt vettem észre, hogy alig termelődik fülzsírom és ez fennáll mindkét fülemben. A másik problémám egyfajta fülzúgás: Fél éve nagyon megbetegedtem, egy darabig nem mentem el orvoshoz, ami miatt elhúzódott a betegség és 3 hétig erősen fújtam miatta az orrom és mindkét fülemben azóta hallok magas frekvenciájú zúgást(de inkább a balban). Hiába gyógyultam meg, ez a két panasz azóta fennáll. A kérdésem tehát, hogy hogyan tudnám orvosolni ezt a két problémát? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Kisfiam 4 hónapos, a kórházi TOAE vizsgálata rendben volt, hallásproblémát azóta sem észleltünk nála. Nekem azonban súlyos fokú, kevert típusú hallásvesztésem van mindkét oldalon, amire hallókészüléket hordok, emiatt szeretném a kisfiam hallását bizonyos időszakonként ellenőriztetni, hogy ha bármi gond lenne vele, akkor időben tudjunk segíteni neki. A gyerekorvosunk BERA vizsgálatra küldene el, de megmondom őszintén, nem szívesen egyeznék bele a mesterséges altatásba, ha nem feltétlenül szükséges. Közben írtam egy hallásközpontba is, ott azt a választ kaptam, hogy elég havonta megcsináltatni a TOAE vizsgálatot, ha az rossz eredményt hoz, akkor érdemes a BERA vizsgálatot megcsinálni. Érdekelne az Ön véleménye is, hogy valóban elég-e a TOAE, és mennyire pontos ez a vizsgálat, vagy esetleg teljesen mást javasolna? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Körülbelül 10 éve van enyhe fülzúgásom egy koncert óta. Ezt nap közben észre sem vettem, csak este, amikor minden elcsendesült, de különösebben sosem zavart. Vasárnap óta sípol a jobb fülem. Ez elég hirtelen alakult ki. Egyik pillanatról a másikra úgy éreztem, mintha eldugult volna a fülem, aztán elkezdett sípolni, ami körülbelül egy óra alatt halkult le a mostani szintre. Előtte pár nappal volt egy ugyanilyen, de az egy perc alatt elmúlt, azt hittem, hogy a tv sípol. Elmentem vele magánrendelésre hétfőn, kiderült, hogy fülzsíros a fülem, kimosattam, de a fülzúgás megmaradt azóta. A doktornő azt mondta, hogy nem lát gyulladást, vagy bármilyen elváltozást a fülemen, a torkom és orrom szintén rendben volt. (A mandulám kivetettem 5 éve, és a bölcsességfogamnál ínytasakos gyulladásom van, amit most fogok kihúzatnii, mert már havi szinten begyullad.) A doktornő azt mondta, hogy a fülzúgás el fog múlni magától, és hogy a fülzsír okozta. Azóta eltelt pár nap, és kezdek aggódni, hogy mégsem lesz így, ezért utánajártam a témának. Hallom a háttérzajon át, ami olyan 60dB, illetve elég magas hangról van szó, 9950Hz-eshez hasonlított a legjobban (a régi zúgásom ennél mélyebb, olyan 8000Hz körüli). Több kérdésem van a témával kapcsolatban. Várható, hogy elmúlik ez a fülzúgás ennyi idő után? Elképzelhető, hogy nem a fülzsír volt az oka? Szintén múlt héten próbáltam levakarni a penészt az ablakomról, amit, mint kiderült, nem szakszerűen tettem, szóval sok spóra jutott a levegőbe közben. Elképzelhető, hogy ez okozza a tüneteket? Ezen kívül már évek óta sokszor úgy ébredek, hogy el van dugulva az orrom vagy be van dagadva a szemem. Az orrdugulás sokszor már lefekvés után pár perccel elkezdődik, és csak felkelés után múlik el. Az ágyam a már említett ablak alatt van. Voltam ezekkel a tünetekkel régebben böködéses allergia vizsgálaton, ami negatív lett. Elképzelhető, hogy ezt is a penész okozza?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 2 hete zsibbad az orrom hegye, szinte egész nap. Nagyon zavaró tud lenni. A mai napon felfedeztem egy 1X1 cm-es puklit a zsibbadó rész fölött. Nem piros, nem fáj, de így már, hogy észrevettem, eléggé látszik.... Mi lehet ez? Ha orvos, akkor bőrgyógyász vagy fül-orr gégész?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Azt szeretném kérdezni, hogy már vagy 4 napja egy erős ütés érte a bal fülemet és azóta akárhányszor kifújom az orromat mindig erősen jön kifele a levegő a fülemen keresztül, fájdalom csak akkor van, ha megnyomkodom a fülem körül, de nem éles, enyhe füldugulás hatást érzek, és szeretném megkérdezni, hogy ez mitől van és hogyan lehet rajta segíteni?A fülem többször is fel volt szúrva kisebb koromban. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Renner Adrienn dr. 2015-01-07 21:22:57
Üdvözlöm! 4 éve szenvedek fülzúgásban,mindenféle vizsgálaton túl vagyok már.4 okot állapítottak meg amitől lehet a fülzúgásom: nyaki elmeszesedés,5-7 csigolya elcsúszása,2 agyi főér közül az egyik nincs kifejlődve rendesen,depresszió.A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint mitől lehet ez?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Az évek óta tartó köhögésem miatt már több orvosnál is voltam.A tüdőgyógyászaton azt mondták asztmás vagyok kaptam foster sprayt, de nem használt. A pulmonológiai klinikán a légzés vizsgálat után azt mondták, hogy nem vagyok asztmás, lehet, hogy refluxom van. Beszedtem kétféle savcsökkentőt, amit a belgyógyász írt,de a köhögésem nem múlik. A köhögésem száraz , de érzem mindig, hogy tele van váladékkal a légutam, de felköhögni nem tudom, hiába szedem a nyákoldót.nagyon szenvedek, sokszor a buszról is le kell szállnom, mert szégyellem mikor elkap a köhögés, sokszor már öklendezek. Az biztos, hogy porallergiám van, arra szedek is gyógyszert. Most már ott tartok,, hogy a légcsövem is fáj, de csak mikor veszem a levegőt.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Renner Adrienn dr. 2015-01-05 20:19:28
Üdvözlöm! Kisfiam három éves. Torokfájásra panaszkodott és 38 fok körüli láza volt a bőrén kiütések és kb. 5 cm átmérőjű, halvány piros foltok jöttek elő. Nurophent kapott lázcsillapításra. Másnap délutánra felment a láza 40 fokra. Éjjel jött ki hozzá az ügyelet. Az orvos megállapította, hogy a mandulái hatalmasak, azt tanácsolta, hogy várjunk 1-2 napot, és ha nem javul csak akkor írna fel neki antibiotikumot. Másnap reggelre a láza lement, a foltok eltűntek, a mandulája továbbra is duzzad volt, de nem vészesen piros. Harmadnap megnéztük a torkát és a bal oldalon a lágy szájpadlásán egy gombostűfej méretű lukat vettünk észre. (fotót feltöltöttem ide: http://askdoctor.freewb.hu/) A lyuk nem fájdalmas. Ügyeletről ügyeletre mentünk, de gyerek szakorvost nem sikerült találnunk. Végül magánklinikára vittük gyerek fül-, orr gégészetre. Az orvos megvizsgálta, de nem tudott egyértelmű magyarázatot adni, szerinte nem akkut probléma, hanem születési rendellenesség. Azt javasolta, hogy majd menjünk vissza az ünnepek után, hogy a lyukat alaposan meg tudják vizsgálni az átmenő vagy zsákszerű-e. A fiamnak többször volt már mandula gyulladása a torkát így rendszeresen vizsgálták, ha a luk ott lett volna mi vagy az orvos észrevettük volna. Az interneten nem nagyon találtam hasonló esetet, egy-két helyen említenek ilyet, amit antibiotikummal kezeltek. pl. http://www.sciencephoto.com/media/266495/enlarge Kérem, szíveskedjen tanácsot adni mi lehet ez a luk, milyen vizsgálat, kezelés szükséges? Előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne Önhöz ,hogy kb. 2 hónapja fáj a torkom égő és néha csípő fájdalmat érzek benne. Először a mandulámon volt fehér folt 1-2, az elmúlt ,de aztán a gégémen lett olyan furcsa érzés néha gombóc néha pedig fáj, ha lenyelem az ételt.A mandulámban úgy feljebb pedig szúró fájdalmat érzek időnként, mintha beleböknének. Ez mind azóta van mióta volt 8 hónapig egy nyulam ,allergiás vagyok macskára, de nyúlra nem tudom. Viszont ahogy bementem mindig a lakásba éreztem azt a szúros szagot és utána jöttek a tünetek ,csak túl sokáig vártam. Felírtak augmentint és vasat ,de nem lettem jobban tőle. Mi tévő legyek? Rekedt is vagyok sajnos és néha a hangom is olyan mintha el akarni menni. Félek ,hogy nem gyógyulok ki ebből ,már a nyúl nincs meg, elvitték kb 3 hete. Allergia tablettát azt szedtem akkor is amikor megvolt a nyuszi. Mi tévő legyek? Mitől nem múlik ez ,pedig háomszor voltam a gégészeten,megvizsgált rendesen, lenézett tükörrel is ,azt mondta vérbő végig lent. Mi a véleménye?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor. A torkomban kb. 1-1.5 éve vettem észre,hogy van valami benne.Nehéz a nyelés,van mikor a víz is nehezen megy le.Ha üvegből akarok inni,hátra hajtom a fejem,de nem megy,mert olyankor valami el szorít bent.A hangom is rekedtes lett.
Kérdező: bea77 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 5 napja olyan érzésem van mintha gombóc lenne a torkomban ,amit leginkább nyeléskor érzekl,rekedtség is előfordul, bal oldalon az állkapcsomnál be van dagadva a nyirokcsomóm és a torkom nagyon hamar kiszárad.A fejem nyilal 3 napja de csak a bal oldalon és nagyon zavaró. Lázam nincs, hátam jobb oldalt egy pontban fáj, egy hónapja kórházban feküdtem tüdőgyulladással is. Allergiás kötőhártya- gyulladás jtt ki a szememen most a napokban de 4 nap alatt rendbe jött. Köhögni néha köhögök és száraz a köhögés , orrom fújom néha. Mi lehet a baj? ez egy egyszerű megfázás , nátha? vagy komolyabb?A gombóc a torkomban nem múlik, tantum verde sprayt fújok rá napi 3x. Mielőbbi válaszát köszönöm! Üdv Mercédesz
Kérdező: Merci1994 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Kb. 3-4 hete kezdődött a történet. Mindkét talpamon enyhe piros foltok jelentek meg amit elsőnek gombás fertőzésnek láttam, de a Canesten hatására sem enyhült. Elmentem bőrgyógyászatra, itt annyit mondtak rá, hogy apró pici bevérzések... Nekem ez úgy tűnik mára csak gyarapodott mint sem, hogy eltűnjön. Ezután egy hétre kb. torokfájdalmat éreztem ami 2-3 nap alatt a nyaki nyirokcsomóknál (fültő, állkapocs vonalában) megduzzadt. Voltam szájsebészeten, ahol Mumpszot állapítottak meg, és gennyesen ürül a nyálam. Eltelt 2-3 hét szedtem a gyógyszereket, már javulni látszódott az állapotom, az arcom deformáltsága is mérhetően javult. Visszamentem dolgozni, a 2. munkanapomat a szabadba töltöttem. Másnapra megint fájdalmat éreztem, ami nyomásra fájdalmas,érzékeny, enyhe duzzanat. Visszamentem az orvoshoz, voltam laboron, ahol a monociták száma volt kiugróan magas egyedül. Elküldtek fül-orr-gégészetre, ahol megállapították, hogy a nyirokcsomók vannak megduzzadva a nyál tisztán ürül. Kaptam rá gyógyszert, ma reggel ismét megdagadt az arcom, majdnem akkora most mint amikor mumpszot mondtak rá. Felhívtam az orvost és annyit mondott a telefonban, hogy akkor lehet, hogy nem is mumpsz volt? Most akkor mi lehet a betegség? Nem küldtek el nyaki ultrahangra, nincs szövettan, immunológia vizsgálat. Hogy fog kiderülni mi a góc ami esetleg okozhatja? Bakteriális fertőzés okozhatja a problémát? Ki tudja, akarja kideríteni, hogy mi lehet a baj? Kétségbe vagyok esve, egyébként kicsit hipochonder vagyok. Szeretnék meggyógyulni, de ki fog rajtam segíteni? Nekem úgy tűnik ezt lábon nem lehet kihordani, mert nem javul az állapotom.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Mivel a halszálka lenyelését követően (november 25-én történt) továbbra is fennállnak panaszaim,így egy kontroll fül-orr-gégészeti vizsgálaton estem át, ahol megint mindent rendben talált a szakorvos és ismételt nyelőcső illetve gyomortükrözést javasolt,mert a korábbi tükrözés leírt diagnosztikája főleg a gyomorra koncentrált és nem a nyelőcsőre. Javasolt-e ilyen rövid időn belül (november 28-án volt a vizsgálat) újabb gasztroenterológiai vizsgálat? Nem okoz-e a nyelőcsőben, nyelésben további nehézséget, maradandó elváltozást? Az első vizsgálat után is sokáig bajlódtam a nyeléssel, pépeset ettem kb.1 hétig.Ha ez a vizsgálat sem mutat semmilyen elváltozást, van-e más vizsgálati módszer a szálka felkutatására, az égő/ szúró torokfájdalom okának megtalálására, amely kizárólag a történtek után kezdődött? Semmilyen más fájdalmam, panaszom nincs. Köszönöm válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2014-12-18 10:08:32
Tisztelt orvosok! 4 éve arcüreg gyulladással küzdök. 2 fess műtétem volt, az egyik után majdnem belehaltam a szövődményekbe, a másik után 6 hétig utókezeltek mert a műtétre SEM javult az állapotom. A 2. műtét után 3 hónappal ismét begyulladt minden a fejemben. Legutóbbi leletem 3 napos, minden gyulladt, rostacsont,arcüreg,iköböl, homloküreg stb. Már kb a 6. orvost fogyasztom, mind a vállát vonogatja, a fejét csóválja, nem tud velem mit kezdeni. Allergiára telfast 180 és rhinocort aqua megy, bár sem kézről sem vérből kimutatható allergiám nincs. Refluxot nem állapított meg 2 tükrözés sem, mégis savlekötőt szedetnek velem, a gyomrom időnként ég és akkor folyamatosan éhes vagyok. Immunonólia negatív, torokváladék tenyésztés negatív,tüdőgyógyászaton cr. bronchitissel kezeltek szájon át szedett antibiotikummal és 5 alkalmas infúzióval, de a mai napig köhögök. Sem a homeopátiás gyógyszerek, sem az antibiotikumok nem segítenek. Tüneteim: nyirokcsomók duzzanata, köhögés, váladékcsorgás, felső fogak fájdalma (fogászat negatív), fejfájás, hányinger. Nem szeretnék 3. fess műtétet, mivel értelmét nem látom az elmúlt két alkalom után és igen fájdalmasak az utókezelések. Teljesen kétségbe vagyok esve, 4 éve náthás vagyok, rekedt, köhögök, ez már így nem állapot. Ha kell bármilyen vizsgálatra elmegyek, befekszem kórházba kivizsgálásra, életem végéig gyógyszert szedek de szabadítsanak meg ettől. Félek a szövődményektől is, mert azt mondták az iköböl gyulladása elég veszélyes. Fizetek magánkezelésért, megteszek bármit csak kérem adjanak tanácsot merre induljak mert kezdem feladni és beletörődni hogy egész életemben köhögni fogok és náthás leszek. Nagyon köszönöm ha segítenek.
Kérdező: couvet Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! A páromnak több mint egy éve, egy termál fürdőben töltött nap után váladékozni kezdett a jobb füle. (A váladéknak erős szaga is volt). Aktil duot és fülcseppet kapott rá, amitől meggyógyult. Idén ismét begyulladt, most harmadik alkalommal. Minden esetben antibiotikumot és valamilyen fülcseppet adtak neki, majd kontroll alkalmával közölték, hogy meggyógyult. Ha így van,akkor miért gyullad újra és újra be? (azóta nem voltunk strandon és figyelt arra, hogy víz a fülébe ne kerüljön) Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel: M.Tímea
Kérdező: M.Tímea Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Az lenne a problémám, hogy mikor csokit eszek vagy banánt, 1 része megtapad a torkomon, miután szénsavas ásványvizet ittam és persze erre ráeszek. A legvégén már valami nyálkás, de mégis híg állagú dolog alakult ki a torkomban, ami nehezíti a nyelést és szörnyen zavaró. Nem mellesleg ezt fel kell "hánynom" vagy köhögnöm, és nem tudom mi okozza ezt.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 2 hete tüszős mandulagyulladásom van. Ami már úgy tűnik javul, az antibiotikum hatására. Sajnos a köhögés még megmaradt. 2 napja erős köhögő roham kapott el, és úgy éreztem hogy a fülemben valami megpattant.Aznap éjjel kellemetlen nyomást és füldugulást éreztem. Ha hajoltam vagy fordultam olyan érzésem volt mintha valami folyadék löttyenne meg a fülemben. Reggelre csak a füldugulás maradt meg, mostanra is van egy kicsi, de néha bele nyilall a fülembe. Nem veszélyes, csak félek, hogy jobban fog fájni. Az orvosom azt mondta szedjem tovább a gyógyszereket, mert ha a mandulám meggyógyul az is elmúlik. Mi a teendőm? Előre is köszönöm válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Allergiában használ-e az öt gombát (bokros, illatos, pecsétviasz, mandula, hamvaskéreg)tartalmazó készítmény? Ezt ajánlották, de ezekkel a termékekkel kapcsolatban kissé szkeptikusak vagyunk. Gyógyszerek és orrsprayk már nem használnak a szinte állandó orrdugulásban, ráadásul orrsövény-ferdülés is van. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy szédülésem már lassan négy éve, szülés (sectio caesare) óta áll fenn. Mindig másféle a szédülés jellege. Van mikor fekvés, vagy ülés közben elkezd forogni minden ami max. 5 percig tart, de van mikor csak jobbra, vagy balra húzó jellegű, legtöbbször bizonytalan érzetű. Hányinger enyhén társul, az sem mindig. Vérnyomáscsökkentőt szedek, így normális a vérnyomásom (120-130/65-75) Ideggyógyászati vizsgálat: neg. Carotis doppler: neg. MR vizsgálat: mérs. fokú a. vert. által okozott agytörzsi compressio. Kisagy hídszögleti daganat nem igazolódott. FOG vizsgálat: BERA vizsgálattal jo. hullámok nem azonosíthatók biztonsággal. Caloricus ingerlés: Jo. 98 nyst/124 sec. Bo. 123 nyst/118 sec. Hallásvizsgálat: mko. teljes hallás Szemészet: neg. Hasi UH neg. Laborvizsgálatban a coleszterin 5,8 mmol/l, egyébként negatív. Pánikbetegségem van, de nem szedek gyógyszert rá. Napi 2-3 l folyadékot iszom. Annyi még a panaszom, ha a tarkómat masszírozom, akkor erősebb a szédülés. Az lenne a kérdésem, hogy ezek a vizsgálatok mutatnak-e valamit, ami a szédülést kiváltja és esetleg szükség lenne-e más jellegű vizsgálatra? A fül-orr-gégészeten annyit mondtak, hogy a jobb és bal fülem egyensúlya nem egyforma, ezért van a szédülés. De ez csak úgy jön? Miért pont szülés után? Jártam infúziós kezelésre, semmit nem ért. Ne haragudjon, ha értelmetleneket kérdezem, de már nagyon kellemetlen ez a szédülés és szeretnék a végére járni. Előre is köszönöm válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Azzal kapcsolatban fordulok Önhöz, hogy nemtudom mitévő legyek minden évben jelentkező köhögéses betegségemmel. Október-november környékén mindig megfázok. A megfázás első 1.-2. napján elkezd fájni a torkom, amely másnapra köhögéssel is jár. Aznap ahogy megfájdult a torkom, vettem ACC Long 600 mg gyógyszert, amelyből megittam egyet. Másnap elkezdtem köhögni, viszont én a váladékot nem tudom kiköpni, pedig sokszor érzem, hogy köhögök fel. 2. napja iszom az ACC-t, esténként pedig egy NeoCitrant a megfázásra, de most már annyira köhögök, hogy szinte minden 2. percben rámjön és muszáj. Dohányzok kb. 4 éve, de a mai nap már nem gyújtottam rá és mégsem javul a helyzet. Jobb lenne inkább köhögéscsillapítót szednem? Vagy mit csinálok rosszul? Ezt a köhögést inkább már kínzónak nevezném, tavalyi évben pedig olyan köhögésem volt, amely már fullasztó volt. Egyszer csak rámjött bármikor bárhol és elkezdtem annyira köhögni, hogy nem bírtam abbahagyni 5 percen keresztül. Járok rendszeresen tüdőszűrésre, mellkas röntgenen is voltam tavaly. Semmi probléma nem volt, de most mégis megint itt tartok.. Mi lehet a gond? Mit kellene szednem? Köszönöm előre is segítségét.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Szeptember 23.-án bal 6-os fogamat betömték,de a fájdalom nem múlt ezért október 3.-án kaptam Dalicin 300 3x1-et,mikor elfogyott visszamentem az orvoshoz,hogy már az arcom is fáj.Megkopogtatta a fogam meg hideg érzékenységet is csinált de mivel nem reagáltam semmire így azt mondta,hogy nem a fog okoza. Egy hét múlva vissza mentem,hogy még mindig érzem az arcomban a feszülést ugyan azt a vizsgálatot elvégezte de megint nem reagáltam semmire.Közben elkezdett fájni a fejem különböző pontokon fejtető,halánték,tarkó fájdalom és feszülést éreztem.A fogorvos azt mondta,hogy biztos idegi alapon van.Ezt megunva elmentem Okt17-én egy magán orvoshoz csináltak panoráma röntgent azt mondták,hogy nincs gyulladás megkopogtatta a fogam hideg érzékenységet is csinált mivel itt sem fájt a fogam semmire azt mondták,hogy a arc feszülés és a fej feszülés nem a fogtól van.Okt27-én elmentem egy másik fogorvoshoz aki megnézte a panoráma felvételt és azt mondta,hogy 2gennyzacskót lát rajta és gyökér kezelte hátha így múlik a állandó feszülés.De nem múlt.Így Nov3-án kihúzta ami be volt gyulladva.Közben csináltak vérvételt hátha van gyulladás de csak egy pici volt.Fül-orr-gégészeten is voltam csináltak röntgen felvételt azt írták a papírra,hogy MK Sin max halványan fedett.Azt mondták vegyek orr cseppet,csepegtettem egy hét múlva felkerestem egy másik fül-orr gégészt aki azt mondta ezek a feszülések az ínyemen látszik még a csont és azért vannak,de foghúzás előtt miért feszült az arcom és a fejem.Elküldtek neurológiára ahol Tegretol CR 200 mg 1x1 tablettát kaptam ahol azt állapították meg,hogy az érző idegekre rámehetett a gyulladás.Azt szeretném tudni,hogy az arcomban és a fejemben levő feszüléssel merre menjek,vagy még a gyógyulóban levő foghely okozza,mert még az is fáj,főleg az ínynél ahol dudor van és erre mondják,hogy valami csont.A fogorvosom azt mondja legyek türelemmel,hosszadalmas a gyógyulása.Gyógyszert nem kaptam rá. Várom válaszát. Köszönettel.
Kérdező: zsuzsi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Renner Adrienn dr. 2014-11-15 17:27:41
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Már négy hónapja dugul a fülem, kétszer voltam szakorvosnál, aki a vizsgálatot követően megállapította, hogy semmilyen szervi oka nincs annak, hogy a fülem eldugul. Hol a bal, hol a jobb, hol pedig mind a kettő. Ha lehajolok a dugulás megszűnik, viszont újra visszatér. Nem fáj, csak egyszerűen bedugul, onnantól kezdve teljesen orrhangon beszélek, viszont az orrom nem dugul el. Nem minden nap, van olyan is hogy 2-3 napig nem jelentkezik. Voltam hallásvizsgálaton is, ott sem találtak problémát. A vérnyomásom rendben van, inkább alacsony mint magas. Mit lehetne tenni azért, hogy meg tudjam szüntetni a dugulást? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Gyöngyi1982 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Tanyi Zsuzsanna 2015-01-05 11:39:50
Üdvözlöm! Hónapok óta fáj a torkom egyik fele, amivel felkerestem a háziorvost majd a fül orr gégészt is. Mind a ketten azt mondták, hogy valószínű a sav jön vissza és nem is adtak rá semmit. De én a savlekötőt azóta is szorgalmasan szedem, sőt nem is érzem a savat, de a fájás megmaradt. Főleg akkor, ha ásítok vagy orrot fújok. Nyeléskor nem igazán érzem. Mit tehetek még? Menjek vissza a gégészetre? Mi lehet a baj? A gégész bele nézett, de semmi vészeset nem látott.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-10-29 08:38:56
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A kérdésem páromra vonatkozik, nem rám. Az éjjel arra ébredt,hogy valami meleg folyik le a torkán és miután felkelt akkor látta,hogy az vér és vérzik az orra. Néhány hónapja már előfordult egyszer ugyanez. Az este fejfájásra panaszkodott, de amikor hajnalban felébredt erre az orrvérzésre, addigra már elmúlt. Arra sajnos nem emlékszem,hogy a pár hónappal ezelőtti esetnél is fájt-e a feje. Semmilyen gyógyszert nem szed. Megfázva nem volt mostanában, viszont az augusztust-szeptembert végigszenvedte az allergiától. Az a kérdésem,hogy mi okozhatja ezt? Elég ijesztő, főleg,hogy már nem először fordul elő. Mondtam neki,hogy jó lenne ha erről megkérdezne egy orvost, de rettentő makacs, ha rá is tudom venni addig még biztosan hetek fognak eltelni, ezért szerettem volna kicsit tájékozódni. Előre is köszönöm válaszát.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-10-29 08:40:08
Üdvözlöm! 2 évvel ezelőtt, 1.5 hétig tartó lázas (38-38.5), erős hasmenéses megbetegedés után nagyjából 2-3 héttel később jelentkezett a jobb oldali fülemben a "füldobogás" jelensége. Ezt a lázas/hasmenéses megbetegedést az orvos akkor húgyúti fertőzésnek mondta, mely szerinte az IBS-emre hatott. Régebben valóban voltak apróbb gondok az emésztésemmel, de ezek már ÉVEK ÓTA megszűntek! A jelenség nincs szinkronban a szívverésemmel! Bár úgy lenne, az elviselhető lenne, de a jelenség össze-vissza, véletlenszerűen jelentkezik, néha el is múlik percekre, 1-2 órára. Olyan, mintha valaki egy csövet ütögetne enyhén egy gumikalapáccsal, vagy mintha egy csőben nem tudna rendesen áramolni a víz a benne levő buborékok pedig zajt okoznak a vezetékben. Eleinte az ereje nem volt annyira zavaró, de most már nem csak hallom, hanem picit érzem is a dobhártyám mögött. Úgy gondoltam a sportolás segíteni fog, így 1.5 éve rendszeresen futok. Ez segített más apróbb gondomon, de a füldobogásomra semmilyen hatással nincs. A jelenséget főleg fekve (mindegy melyik oldal) és általában a hajnali órákban érzem a legerősebbnek. Napközben a környezeti zajok és a függőleges testhelyzet relatív elviselhetővé teszi. Az első tünet után pár héttel elmentem a fül-orr-gégészetre is, ahol 1-2 vizsgálat, meg Neogranormos kenőcs után közölte az orvos, hogy nem tudja mi okozza. Ekkor egy főorvost kerestem meg magánrendelésen, de mire a vizsgálatokra került a sor, sokat mérséklődött a jelenség, nem találtak semmi különöset. Ezt követően fél évig nem is nagyon jelentkezett, aztán újra visszatért. Nem pszichológiai, vagy stressz gond, ugyanis bizonyos fejtartás mellett valamennyire mérséklődik, vagy rövid időre abbamarad. KERESEK EGY OLYAN ORVOST AKI, KÉPES VÉGRE MEGOLDANI EZT A PROBLÉMÁT! Komoly erőfeszítésbe telik arra koncentrálnom, hogy kizárjam ezt a zavaró jelenséget, zavar az alvásban és a koncentrációban is. Nem igazán szeretném így tovább élni az életem. Kérem segítsenek.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-10-13 09:17:01
T.Segítő ! Minden reggel süket vagyok az egyik fülemre, egészen addig, amíg erős sugarú vízzel át nem tusolom az ORROMAT és a FÜLEMET. Mivel utána remekül hallok és a vizsgálatok is azt bizonyítják, hogy csak a vízsugarazásig vagyok süket, nem tudom elfogadni, hogy nem hallok és nem tudják az orvosok, hogy miért nem. Egyszer 1-2 éve megállapítottak valami VEZETÉKBELI gondot a fülemben, plusz van picike orrpolipom is, de nem javasolták kivenni. Sokféle sprayt és allergia elleni LORINDEN tablettákat kaptam, amelyek SEMMIT NEM ÉRNEK. Amennyiben allergiám van, miért nem vizsgálják ki , mert én kértem, de nem küldtek vizsgálatra. A nyugdíjam 75 ezer Ft és ha este tusolok, másnap, azért, hogy HALLJAK: szintén kell tusolnom, csak így kivitelezhető. A napi dupla tusolás sok pénzbe kerül, nem tudom kifizetni a rezsit, csak ha nem veszek semmit a krumplin és kenyéren kívül. Másik: éjjel és nappal is viszket: talpam, tenyerem, csuklóm, ahol vékonyabb a bőr, azt vettem észre. Próbáltam kideríteni, hogy mire vagyok allergiás, pár hónapig azt hittem, hogy a szacharinra (50 éve azzal iszom a kávét), majd akkor is kés hátuljával kellett vakarnom magam, amikor hetekig nem ettem szacharint. Kizártam a vegetaszerűekben lévő vegyi anyagokat is. Már nem tudom, mitől vakaródzom. Ki lehetne ennek is az okát deríteni ? Nem tudok aludni este sem. 2-4 óra körül alszom el és már 6-7 órakor kinyitom a szemem. Csak erős altatókkal tudok aludni, amelyekre nem akarok rászokni, de néha kellene aludnom kb. 6-8 órahosszat. Sokat edzem magam, dolgozom, fizikai munkát, de akkor sem fáradok el agyilag. Köszönöm: Maca
Kérdező: maca Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Benyovszky Tünde 2014-11-16 11:21:28
Üdvözlöm! Néhány napja elkezdett folyni az orrom, és éreztem, hogy valahol egészen fent eldugult, néha jött ki egy kis zöldes, szilárdabb váladék, de nem tudtam rendesen kifújni. Bűzös, kellemetlen szagot éreztem az orromban és a torkomban is. Majd ma reggel az orrfújás közben kijött egy elég nagy (talán másfél-két centis) szilárd, zöldes, de inkább pirosas váladékdarab (elnézést, eléggé undorító...), és azóta is tiszta az orrom, bár néha még jön vízszerű váladék. Nem fájt semmim, nem nagyon tüsszögtem. A teljes képhez még hozzátartozik, hogy már kb. három hete hörghuruttal küzdök, ami talán már gyógyulófélben van. Miért keletkezhetett ez a bűzös, szilárd váladék? Lehetséges, hogy a hörghurut szövődményeként összeszedtem egy kis arcüreg-gyulladást is? Válaszukat előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-10-13 09:29:39
Üdvözlöm! Kb. 3-4 hete kezdődtek a szédüléseim. Az első borzalmas volt. Felkeltem az ágyból, és szó szerint visszaestem, pörgött a szoba körülöttem, nagyon megijedtem. Aztán erős hányinger, és ki is jött a gyomromból ami benne volt. Utána jobb lett, azt hittem gyomorrontás vagy valami rosszat ettem. Aztán először gyengén, majd erősebben jelentkeztek a szédülések. Néha az ágyban sem mertem még megfordulni sem, annyira szédültem még éjjel is. Állva, vagy napközben nem jöttek ilyenek. Voltam fülészeten, mert azt tanácsolta valaki, hisz a fülben van az egyensúlyért felelős szerv. Írt gyógyszert (Arlevert a neve), ami csökkenti a tüneteket, meg kaptam tájékoztatókat, hogy milyen tornát csináljak a fejemmel meg. Sokat olvastam is, hogy a fülben lévő mikrokristályok mozdulnak el, és a helyére kell billennie, de úgy látszik nekem nem akar. Vasárnap fél nap hánytam, miután délelőtt erős szédülés jött rám, ami rosszabb volt az összes eddiginél. Hiába vettem be gyógyszert, az is kijött, elég ijesztő volt. Aztán ahogy jött, úgy tűnik elmúlt. Most próbálgatom, de nem szédülök, még hajolás közben sem (eddig szédelegtem). Tud tanácsot adni, hogy vajon elmúlhatott, és ahogy jött, úgy ment, vagy ez egy roham lehetett, és visszajön? A füldoki azt mondta, hogy 2-3 hét alatt a tornának köszönhetően helyre kellene billenjen. Ha nem, akkor neurológiára kellene menni, és ott tovább vizsgálják. Elég pocsék felénk az egészségügy, nem tudom, hogy elmúlhat vajon magától tényleg, vagy további vizsgálatokra lehet szükség, hogy mi okozza a szédülés? A hányingert a szédülés okozza, abban biztos vagyok.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-10-03 09:50:54
Jó napot! Az lenne a problémám, hogy a torkom nagyon érzékeny, esténként könnyen kiszárad és reggelre fáj,gyulladt.Ez már több, mint egy éve megy, hogy a torkom valamilyen formában, kevésbé vagy jobban, de be van gyulladva. Több orvosnál is voltam és mindenhol ugyanazt mondták, az állkapcsom alulfejlett és a harapásom is rossz.Két megoldást mondtak: vagy kihúzunk fogat, de mivel az állam meglehetősen kicsi, így eltorzulna az arcom, a másik, hogy szájsebészeti eljárással előrébb hozzák az állkapcsom. A második variáció elég drága, úgy egy millióba kerülne, de ezt kifizetni nem tudjuk. Érdeklődnék, mit tehetnék, támogatja-e a TB vagy valami? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-10-03 09:57:18
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Panaszaim több mint három hete kezdődtek: több napos köhögés, magas láz után a háziorvos antibiotikumot írt fel (Aktil Duo), és köptetőt is szedtem. Ezután igaz, már csak hőemelkedésem volt, viszont a sűrű köpettel járó köhögés mellé éjszakai fulladás is társult. Ekkor mentem tüdőgondozóba, ahol a röntgen mellhártyagyulladást mutatott ki. Újabb antibiotikum kúrát rendeltek el (Levofloxacin) + ibuprofent szedtem. Egy hét után a kontrollvizsgálaton gyógyultnak nyilvánított az orvos, viszont azóta is köhögök (kevés váladék még mindig ürül), illetve jobb bordám alatt érzek fájdalmat néhány napja. Köhögéskor, nagyobb lélegzetvételkor, egy-egy rossz mozdulat során jelentkezik. (Lázam már nincsen, és az éjszakai nyomásérzés/fulladás is megszűnt.) Kérdésem, hogy ez a fájdalom természetes-e ilyenkor, vagy esetleg mégsem múlt el teljesen a betegség? Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-10-03 09:53:46
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Lassan 3 hónapja kezdődött a szájpadlásom hátsó részén érezhető szurkálással a problémám.Ez nem nagyon múlt el, rá 1-2 hétre vettem észre, hogy hátul a nyelvcsap alatti résznél 2oldalt be van pirosodva. Rá pár hétre a jobb oldali mandulám bedagadt, azóta is be van dagadva hol jobban, hol kevésbé, hol fájdalmasan, hol alig észrevehetően. Most már lassan egy hónapja észrevettem, hogy sárgás színőre színeződött a szájpadlásom hátsó része kb. a közepéig, és a lágy részeken 2 oldalt mintha foltok lennének. Mire eljutottam háziorvoshoz, kb. 2 hónap eltelt, ő azt mondta mandulagyulladás, írt fel gyulladáscsökkentőt, és antibiotikumot,valamint gargalizálót.A gyulladáscsökkentőt még szedem, ezen kívül minden elfogyott, de megint fáj a garatom felső része, ahol továbbra is jelen vannak a tünetek. Szakemberhez leghamarabb 1-2 hét múlva tudok csak eljutni, mert addigra leszek biztosítva! Jó lenne valami támpont addig is, hogy mégis mi lehet ez, és miért ragaszkodik hozzám ilyen makacsul még mindig. (zárójelben megjegyezném, előtte kb. 1-2 hónappal hagytam abba a dohányzást, előtte egy nappal ért légkondi több órán át, és ha csapvizet iszom, még jobban fáj)! Néha a fülem felé is irányul a fájdalom! Válaszát előre is köszönöm
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-09-28 10:11:06
Tisztelt Doktor úr / Doktornő! Kb. másfél hónapja horkolok. Fül-orr-gégészeten voltam, a doktornő írt fel allergiára orrspray-t, illetve egy antibiotikumot,de sajnos nem használt. Mit tehetnék?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-09-28 10:13:34
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A kislányom problémájáról szeretném a véleményét kikérni. A kislányom 5 éves, volt egy középfül gyulladása, ami antibiotikumos kezelés után gyógyult. Rá 1 hétre újra fájlalni kezdte a fülét, és a fülkagyló alsó porcos része, ami olyan kis teknőt képez a hallójárat előtt, megduzzadt, így a füle kissé jobban elállt a fejétől. A nyirokcsomók nem voltak duzzadtak. Nem volt a fülkagyló sem feltűnően piros vagy gyulladt, csak ez a duzzanat volt nyugtalanító. Fül-orr-gégész látta, és külső hallójárat gyulladást állapított megy, amit gyógyszeres csíkkal kezelt. A hallójárat duzzanata mára sokat enyhült, már a füle sem fáj, de én a fülkagylót még mindig duzzadtabbnak látom, a füle még mindig eláll, főleg a cimpa környékén, és "keményebbnek" érzem ezt a fülkagylóját. Lehet ez a hallójárat gyulladás következménye még, vagy más oka lehet? Még annyi plusz dolog lenne, hogy a fájdalom jelentkezése előtt 4-5 nappal volt egy csípés is az arcán a fül közelében. Lehet esetleg köze a fülgyulladáshoz és a duzzanathoz? Ha a hallójárat gyulladás oka a duzzanat akkor mikorra várható, hogy elmúlik?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-09-28 10:18:19
Kedves Dr. Barta Ildikó! Nekem már több éve vannak garat torok problémáim.Először csak gombócérzés volt,és lassan állandósult a torok fájdalom,a garat nyálkahártya folyamatosan duzzadt piros. Ha nyelek olyan mintha vmi fájdalmas dolog lenne főleg a jobb oldalon. Voltam már sokszor itt Pápán is gégészeten,de végül a refluxra fogták. Voltam gasztro kivizsgáláson is ,de sosem volt baj a nyelőcsövemen,bár pici sav látszódott a gyomorban. Nem tudom mit tegyek,hova forduljak.Igazából garatcsorgásom is van folyamatosan. Lehet vmilyen szűrővizsgálatot csinálni még? Nem szeretném ha vmi nagy baj lenne és nem vennénk észre. 17 hetes kismama vagyok. Úgy tudom Győrben rendel,szívesen elmennék Önhöz egy alapos kivizsgálásra. Tisztelettel: Ildikó
Kérdező: kollat81 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-09-28 10:19:19
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Mindig hason, a jobb oldalamon fekve szoktam aludni. A hét elején vettem észre enyhe sípolást a jobb fülemben, mikor aludni készülök, rajta fekszem és nagyobb a csend. Ha bedugaszolom a fülem, akkor is hallom vagy ha nagyobb csend vesz körül. Lehetséges esetleg megfázás, vagy a fültisztító rossz használata? A mai nap használtunk egy fülgyertyát is, hátha segít. Azzal tudok javítani ezen Ön szerint? Egy még nem használt. Várom a válaszát, véleményét.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-09-28 10:20:25
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már régebb óta fáj mindig az arcom, a homlokom, a fejem, néha a fülem, és a szemem felső része, szédülni is szoktam, és sokszor slejm szerűt kell kiköpnöm. Hajolásra nyomást érzek az egész arcomban, ill. homlokomban. Az orromon sokszor nem kapok levegőt, az otrivin orrspray is csak ideig-óráig jó. Sokszor volt már arc- és homloküreg gyulladásom, amit kezeltek. Viszont volt olyan is, amit nem. 3 hónapja a fül-orr-gégészeten jártam, ahol röntgenre küldtek. A leletben ez állt: "A jobb oldali arcüreg halványan fedett, folyadéknívó nem látható. A septum nem devial. Sinus frontalis vetületében 10 mm-es osteoma." Az utolsó mondatot senki nem vette figyelembe, kaptam rá nasonex orrspray-t, Augmentin Duo 1000mg-ot, Lendin-t. Azt mondta a Doktor Nő, hogy 3 hét múlva megismétlünk egy röntgent, de mikor visszamentem már Ő nem rendelt így máshoz kerültem, aki jóformán kidobott. Hiába mondtam, hogy a tünetek nem szűntek meg, de még csak nem is javultak, annyi választ kaptam, hogy használjam továbbra is a nesonex-et, röntgenre sem küldött vissza. A tünetek azóta is jelen vannak. 2 napja a reggeli kelést követően éles fájdalmat éreztem a bal homlokomnál és egy fél óráig kettős látásom volt, utána csak vibrált a bal szemem. 1-2 órán belül elmúlt, viszont a fejfájás (kisebb mértékben) azóta is jelen van, főleg hirtelen felállásnál, vagy mozgásnál. A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja ezeket? Az osteoma, amit figyelmen kívül hagytak, vagy esetleg más áll a háttérben? Előre is nagyon szépen köszönöm a választ!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-09-28 10:22:24
Tisztelt Hölgyem/Uram! Orrcsontom törése és az azt követő műtéti repozíció után több, mint egy hónappal is bizsergést, zsibbadást érzek az orrhegyen, érintésre ez fokozódik. Elképzelhető, hogy ez maradandó idegi károsodás jele? Kártérítési szempontból ennek lehet-e jelentősége? Köszönöm válaszát.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-09-28 10:24:16
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Már régebb óta érzem, hogy a torkomnál valami nincs rendben. Vannak napok, mikor fáj és olyan érzésem van mintha valami lenne ott. Nyelésnél ilyen "kluttyanó" hangja van. Pár napig köhögésem is volt, de az lehet az autóban a klímától mert egy hosszabb úton használtam, akkor meg is fáztam egy kicsit. Meg mostanában gyakori a torokköszörülés. Mellékelek egy képet a torkomról. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-09-28 10:25:01
Üdvözlöm! Ma voltam fül-orr gégészeten és Burow csíkot helyeztek a hallójáratomba. A doktornő azt mondta , hogy 2 nap múlva szedjem ki magamnak. De ez nekem nagyon furcsa mert én eddig úgy tudtam hogy naponta meg kell jelenni a kezelőorvosnál, hogy kicserélje/eltávolítsa. Maradhat 2 napig a fülembe a csík?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-09-28 10:32:13
Tisztelt Doktor! 1 év 3 hónapja volt egy tüszős mandulagyulladásom. Elég gyakran gyulladt be, meg sok más betegséget is felszedtem gyakran, ezért gammaglobulint kaptam. Mikor meggyógyultam 2-3 hónap múlva vettem észre, hogy egy tollhegyni sárgás tüsző maradt/kijött a mandulámon. Ez azóta is meg van, már 1 éve. Panaszokat nem igazán okozott, kb 2-3 alkalommal fájt a torkom az elmúlt egy évben, de 1-2 nap alatt túlment, orvosság nélkül is, láz nem volt. Most kicsit jobban begyulladt, lázam nincs, a másik oldalt lett tüszős, de egy nap alatt eltűnt, a fájdalom maradt. Kérdésem a következő: Ez a kis "tüsző" (vagy nem tudom micsoda) mi lehet és okozhat-e problémát? Mennyire lehet súlyos dolog?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-09-28 10:33:30
Üdvözlöm! A kèrdèsem a következő lenne:február 28 gègetükrözès rekedtsèg miatt. Vèlemèny:erezett hangszalag gyulladt gègebemenet.reflux gyanújával tovább gasztroenterologiára, reflux igazolódott, ez okozta a gyulladást.azóta szedem a ppi-t. Rekedtsègem mèg van, de már javult. Egy hete ismèt gègetükrözès,rekedtsègem miatt(nem hagyott nyugodni a dolog)vèlemèny:dysfonia,idült laryngitis ill faryngitys.javaslat,antibiotikum,már beszedtem(5nap) torokfertőtlenitőt, vitamin,ppi tovább szedèse. Kèrdèsem,Ön szerint megfelelö-e ez a terápia,vagy tehetnèk mèg valamit javulásom èrdekèben?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-09-28 10:37:13
Kedves Doktor úr/nő! Azzal a kérdéssel fordulok magukhoz, hogy hetedik hete szédülök folyamatosan, ha álló helyzetben vagyok. Voltam kivizsgáláson labor,CT,kardiológia,fül-orr-gége,röntgen, ideggyógyászaton.De nem találtak semmit sem,(nincs szervi bajom) azt mondták. Van mikor rám tör egy bizonyos állapot amely az ágyhoz tapaszt ennek a tünetei:láz,remegés,nagyon gyors erős szívverés,végtagjaim elhidegülnek (kezem,lábam)fejembe melegségérzet támad a homlokom és a tarkómon. Fülcsengés, fülzúgás. És azt szeretném kérdezni, hogy merre menjek ez-ügyben tovább? Mert kezdek kétségbe esni, hogy nem találtak semmit,de a tünetek fennállnak és a szédülésem nagyon kezd kibírhatatlan lenni. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-10-03 10:01:50
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fél éve fokozatosan elvesztettem a szagló- és ízlelő képességemet. Csak néhány karakteresebb ízt, illetve szagot érzek(citrom, narancs, eper íz, az édes ízt egyáltalán nem érzem, szagok közül ecet, tisztítószerek). Koponya CT vizsgálat eredménye negatív volt, teljes vérkép eredményei is jók. Fül-orr-gégész és neurológus vizsgált, de semmi változást nem találtak. Már nem tudom milyen szakorvoshoz forduljak, van-e remény hogy visszatér valaha a szaglásom és az ízlelésem? Válaszát köszönöm
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Néhány hete fojtogató, szorító érzést éreztem a torkomban. Először valamilyen allergiára gyanakodtam, ám a tükörben láttam, hogy jobb oldalon a torkomban (valószínűleg a mandulámon) körülbelül 1 cm mérető kitüremkedés van, rajta apró fehér hólyagokkal. Ez nyomta a torkom, szorító érzést okozva. Fájdalmat azonban nem éreztem, lázam, egyéb panaszom nem volt. A háziorvosom is tüszős mandulagyulladást diagnosztizált, arra gyanakodott, hogy huzatot kaptam valahol. Gyógyszert nem írt fel, Dorithricin szedését javasolta. A szorító érzés néhány nappal ezután elmúlt, azonban tegnap ismét jelentkezett, a kis gumóval együtt, amelyről képet is próbálok feltölteni. A kérdésem az lenne, hogy ez valóban mandulagyulladás a fájdalom és láz hiányának ellenére? Vajon mi okozza? Nem lenne-e szükség antibiotikumos kezelésre? A választ előre is köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-10-03 10:04:39
Tisztelt Szakértő! Édesapámnak orrsövényferdülése van és szeretné megműttetni, mert az éjszakai nyugodt alvásban akadályozza. többször felébred, hogy nem kap megfelelően levegőt, horkol is erősen. ilyenkor kenőcsöt, orrsprayt használ. reggel szájszárazsága van és mindig kialvatlan. a helyi orr-fül-gégén nem vállalták a műtétet. mit tehetünk? tudnak esetleg magánrendelőt javasolni ami részben tb-alapon vállal műtétet vagy megfizethető? azért, mert 72 éves, nem romolhat le az életminősége amiatt, hogy nem foglalkoznak vele a korára hivatkozva. Várom szíves válaszukat.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-10-03 10:12:02
Mér nem tusolom az orromat (nem is hallok). Tegnap is voltam fülésznél, vittem a CT-t (hogy a polipjaim belelógnak-e a fülembe → vagy ilyesmi) , Gyönyörűek a leleteim, de továbbra sem hallok a bal fülemre, visszakérdezek mindig (amióta az Ön tanácsára nem tusolom ki a fülemet). 8 alkalommal voltam vizsgálatokon és kb. 6 leletem van, góckutatás is. Sok orrspray-t kaptam, attól hallok 4-5 befújás után, de egészséges az, ha mindig fújok ? Jó az ? Menjek el Önhöz ? Ön tud segíteni ? Tisztelettel: maca
Kérdező: maca Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr ! A lentit írta Ön. Kérésem: hogyan kezdjek hozzá, ha Szegeden már pár orvosnál voltam:Klinika (P.A.), SZTK, MÁV.. stb., de továbbra is ALKALMI, IDŐKÖZÖNKÉNTI süket vagyok. Mondták: jöjjek NOVEMBERBEN. Akkorra már javul a fülem ? Köszönöm a segítségét és tippeket is várok. Tisztelettel. T.Kérdező! A nagynyomású spriccelgetés helyett inkább meg kéne keresni a panaszok okát, ehhez alapos fizikális és többféle műszeres fül-orr-gégészeti vizsgálat szükséges. Üdv: fülészorvos
Kérdező: lujza Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor úr! Kb. 3-4 éve küzdök nehézlégzéses problémával. Napközben rosszabb, este lefekvéskor jobb. Voltam gyomortükrözésen 2 éve először, akkor refluxot állapítottak meg. Emozult és Apo Famotidint kaptam. Idővel jobb lett a torkom, a fulladás fennállt. 2013, októberében ismét voltam tükrözésen nem volt a nyelőcsőnél felmaródás. Azt mondták idegeredetű. Nincs Reflux.Jelenleg ismét fáj a torkom, ég, amikor nyelek olyan kattanó hang társul. Szinte már félek a nyeléstől, nehezebben nyelek. Elmentem a gégészetre nem találtak semmi bajt, mondta a doktornő szedjek savlekötőt. KEmozult és Apo famotidint szedek most is. Kb. 1,5 hónapja nyaki uh. is jártam, teljesen negatív lett. Mit csináljak ? El kell menni újabb gyomortükrözésre? A szorító, nehéz nyelést a kattanó hanggal mitől érzem? A pajzsporc körül olyan furcsa hangot hallok, ha nyomkodom a nyakam. Nagyon félek ne hogy daganat legyen. Tüdőgondozóban is voltam, ott sem találtak semmi elváltozást Várom mielőbbi válaszát. Nagyon köszönöm előre is.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-07-30 08:43:47
T.C. ! Pár éve reggel a bal fülemre süket vagyok addig, amíg az orromat ki nem tusolom erős sugárral. Ha mégsem hallok tisztán (befogom az orrom és fújok és nem dugul ki), akkor a fülemet is kitusolom. Bal oldalamra nem támaszkodtatok, mert utána szintén nem hallok. Orvosok klinikán adtak Nasonexet, nem szeretem, szárít és az igazi ok még nem derült ki. Gyulladásgátló gyógyszereket is kaptam, de nincs gyulladásom. Klinikás mondta: jöjjek 7-8 hónap múlva. MÁV doktornő elküldött CT-re és ha úgy látja, hogy az orrpolipjaim IS az oka az időszakonkénti süketségnek. Meg tudnám szokni, ha VÉGLEG süket lennék, de így, hogy egész nap (tus után) remekül hallok, nem tudom elfogadni, hogy nincs gyógyítható oka. Ja: egyszer az is be volt írva, hogy vmi járat, VEZETÉK FERDE. Előre is nagyon köszönöm a segítségüket. Tisztelettel: T.M. U.i.: azért szálltam rá, hogy a végére járok, mert a gázbojleren a nyomást LE KELLETT VENNI KICSIRE. , így a nagynyomású tusolás nem mindig sikerül → → tehát többet vagyok süket.
Kérdező: lujza Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-07-30 08:46:51
Tisztelt Doktor Úr! Kisgyermekes szülőként kérem a tanácsát. 2,5 éves fiú-lány ikerpárt nevelek. 2 éves koruk óta bölcsődébe járnak. Az elmúlt fél évben a kisfiú kb. 5-6 alkalommal volt kénytelen antibiotikumot szedni, mert az 1 éves kora óta nagyobb orrmandulája miatt tavaly ősz óta állandósult nála a nátha és emiatt rendszeressé vált az arcüreggyulladás, fülkürthurut és főként a savós középfülgyulladás. Emellett alapból gyengébb immunrendszerrel rendelkezőként minden más közösségi kisgyerekes betegséget is elkapott, ezért szinte alig volt bölcsiben. Az ikertestvére, a kislány erősebb típus, nála az volt a szokatlan, ha megbetegedett. Az elmúlt fél évet 1-2 három napig tartó náthával és 1 kötőhártya-gyulladással megúszta és szinte végig járt bölcsibe. Idén júniusban viszont nála is kialakult a tesónál már olyan jól ismert soha el nem múló nátha és a gégész nála is folyadékot látott a fülben. Ő is beszedte élete első antibiotikum kúráját. Az orvos arra való tekintettel, hogy ikrek is fertőzhetik egymást, mindkettejük orrmandulájának kivételét javasolta. Önnek erről mi a véleménye? Én laikusként úgy gondolom, hogy a bölcsibe járó kislányom soha nem fertőzte meg a kisfiamat, mert a kisfiam mindig az újra bölcsibe kerülését követően 3.-5. napban betegedett meg újra és a felsőlégúti betegségeit nem kapta el tőle soha a lánytesója. A kisfiam esetében egyetértek a műtéttel, de a kislánynál valóban indokolt lenne?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-07-30 08:52:24
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 4 hónapja tartó torokgyulladással küzdök, ami néha fáj, néha egyáltalán nem érzem. Fül-orr-gégészeten kaptam antibiotikumot, mintát vettek, de nem tenyészett ki semmi, ezután gyomorsavra kaptam Esomeprazolt reflux-gyanú miatt, de semmit nem változott az állapotom. Viszont észrevettem valamit: néhány hétig nem ittam tejet, mert enyhén felpuffadtam tőle, más tejterméket kis mennyiségben viszont fogyasztottam. Ekkor egyáltalán nem fájt a torkom, de a pótlását nem múlt el. Azután elkezdtem inni tejet, reggel egy pohárral, és egyre jobban fájt a torkom. Nagyon kétségbe estem, hogy nem jön helyre a torkom, sőt egyre jobban fájt, kb 5 nap után villant be, hogy azóta rosszabbodott a helyzet, hogy tejet iszom. 4 napja csak laktózmentes tejtermékeket fogyasztok, a pirosság még nem múlt el, de a fájdalom teljesen. Szeretnék érdeklődni, hogy a laktózérzékenységnek lehet ilyen tünete, jó nyomon járok? Általában nem ezeket a tüneteket lehet olvasni a laktózérzékenységgel kapcsolatban, hanem hasmenést, hányást, stb. A választ előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-07-30 08:55:32
Tisztelt Dr! Kérdésem! Mitől megy el az ember hangja? Szédülés is követi.
Kérdező: paskatka Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-07-30 08:56:50
3-4 napja ugy ebredtem,hogy a bal fulem be volt dugulva. A fulcimpam par mm-es lehuzasaval "megnyitottam" a hallas utjat,majd elengedesevel"visszazartam". Ez alapjan megprobaltam kimosni a fulem meleg vizzel, de azota teljesen be van dugulva,tegnap mar kicsit fajdalmas is volt. Kulfoldon elek,es megfelelo biztositas hianyaban egy vagyonba kerul meg csak haziorvoshoz is menni,nem beszelve a korhazak varolistairol. Vettem tegnap fulspray-t,egyszer hasznaltam, de nem hagy nyugodni a gondolat,hogy gyakorlatilag a vizzel dugitottam el veglegesen, ezert nem tudom , hogy jo otlet e ujabb adag folyadekot bejuttatnom ?! Tudom, hogy a legjobb elmenni fuleszetre, es meg is tennem , ha otthon lennek, de ez most sajnos nem opcio. Valaszat elore is koszonom Csaba
Kérdező: Chubs Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-07-30 09:02:07
Üdvözlöm! Már egy ideje nyeléskor érzek egy gombócot a torkomban. Hamar szárad a szám és érzek néha egy enyhe fájdalmat a torkomból, hátra a fülem felé ,valamint úgy érzem, hogy megdagadt a torkom.Nem tudom mi bajom lehet. Lehet gégerák? Azt mondták, hogy a gégerák erős köhögéssel kezdődik. Én nem szoktam köhögni ezért nem hiszem, hogy az. Nemrég lett kivéve a mandulám.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-07-30 09:07:28
Tisztelt Dr.nő/úr! Allergiás vagyok ( por atka) . Az utóbbi fél évbe,mindig erősen el van dugulva az orrom. Általában annyira,hogy se fújni nem tudom se szippantani. Se ki se be. Mindig szájon lélegzek és emiatt sokat köhögök. Használtam otrivin orrcseppet,de csak addig volt jó amíg tart a hatóidő. Kb 6 órán át. Nem gyógyított meg. Mégis mi lehet ez? Orvoshoz gondolom muszáj lesz elmennem, de addig is valami támpontot szeretnék. Köszönöm
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-07-30 09:10:07
Kedves Doktor Úr/Nő! Kérdésem, panaszom a következő: Otthon, a lakásban szinte állandóan folyik az orrom, tüsszögök, eldugul valamelyik orrjáratom és ez nagyon elrontja a közérzetemet. (Budapest belvárosában lakom egy társasházban, 3. emeleten, kis lakásban) Az orrdugulás, orrfolyás miatt nehezen alszom el éjszaka is. Azonban a panaszaim megszűnnek, ha elhagyom a lakást és elindulok a munkába. Ennek vajon mi lehet az oka? Korábban szedtem allergia és ekcéma miatt a Lordestin nevű gyógyszert, azonban az orvosom eltanácsolt a gyógyszer további használatától. Ön szerint mi okozhatja az allergiaszerű tüneteimet? Ez valóban allergia lehet? Korábban végeztek nálam allergiavizsgálatot (tűszúrásosat) és a por-, poratka-vizsgálatra negatív eredmény született. Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-07-30 09:14:00
Tisztelt Doktornő/Úr! Kilenc éves kisfiamról van szó. 3 éve többször megégették az orrát mert sűrűn vérzett neki. Azóta is vérzik, de elég ritkán. Évente egyszer kétszer. És előtte való nap amikor kifújja a levegőt érzem rajta a szagot és vérzik is utána az orra. Jelenleg három napja érzem a vérszagot, de nem vérzik az orra. Ő is érzi a kellemetlen illatot az orrába. Mitől lehet ez? Telente sokszor fullad, kruppos. Sós inhalálás kell neki meg ventolin, flixotide pipa mikor beteg. Köszönöm a válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-07-30 09:20:17
Üdvözlöm! Évekkel ezelőtt elkezdett fájni és kattogni az állkapcsom. Volt olyan is, hogy nem tudtam teljesen kinyitni a számat. Mivel rosszul érintkeztek a fogaim, elküldtek fogszabályozásra. Hamarosan leszedik, de továbbra is jelen van, vagy a fájdalom, vagy a ropogás. Az érdekelne, hogy ha ez nem szünteti meg a problémákat, akkor mivel lenne érdemes még próbálkozni? Köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-08-01 11:46:26
Kislányom 6 éves. Nyaki cisztája van...a ct azt mutatja ki. Nem kaptam semmilyen felvilágosítást arról, hogy ennek a műtétnek, amit el akarnak végezni, van-e valamilyen kockázata, veszélye. A gége bal oldalán helyezkedik el egy 23×17×11mm-es ciszta. A doktornő csak annyit közölt, hogy ki kell venni onnan, mert begyulladhat, tályog is lehet belőle, de nagyon féltem őt. Mekkora műtét ez és nagy kockázata van-e a műtétnek? Köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-08-01 11:50:23
Üdvözlöm! 9,5 éves lányom szinte állandóan köhög és fújja az orrát. Az őszi- téli időszakban ezt az ember betudja a vírusoknak, a hidegnek, de most már a nyár dacára 3 hete folyamatosan figyelem, hogy be van dugulva az orra, az éjjeli fogszabályozót képtelen viselni, az orrát napközben gyakran fújja sűrű váladékkal, olykor hurutosan köhög váladékkal( ez napi 3-4 köhögést jelent). A köptetők nem vezettek eredményre.Ezek a tünetek, ahogy írtam, szinte szeptember óta fennállnak. Most már rettenetesen nyugtalanít, hogy esetleg valami kóros gyulladás miatt történik e mindez. Mit tanácsol, merre induljak vele? Milyen szakrendelést keressek fel vele? Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2014-08-01 11:51:53
Tisztelt Doktor úr/Doktornő! 7-8 hónapja elhúzódó (halláscsökkenéssel nem járó) fülkürthurutom van. Szteroidos orrsprayt kaptam rá hosszú időn keresztül, sajnos hasztalan. Az elmúlt hetekben voltam CT vizsgálaton, a szakorvos ez alapján megállapította, hogy erősen jobbra van ferdülve az orrsövényem, ez okozza a fülkürthurutot. Azonban azt mondta, csak 18 év felett műthető meg. Bővebben nem tájékoztatott a fülkürthurut kezeléséről, azt mondta, majd 2 éve múlva menjek orrsövényműtétre. Ön mit tanácsol, addig mivel lehetne kezelni ezt a makacs betegséget?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Renner Adrienn dr. 2014-07-09 14:42:46
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! 19 éves lány vagyok.Körülbelül három hete voltam orvosnál mert nem tudtam nyelni az orvos azt mondta hogy vérbő a mandulám és gennyes is. Szedtem rá fromilidet, majd visszamentem kontrollra egy hét múlva. Még mindig nem voltam igazán jól, de azt mondta ez csak egy kis torok gyulladás, és szedjek rá algopirint. Én még mindig érzem a torkomban a gócot. Mostanában elég stresszes életet élek, lehet e esetleg pszichikai probléma e ez? Félek hogy félre nyelek valamit. Van amikor tudok szilárd ételt enni van amikor nem. Mikor szilárd ételt nyelek mindig olyan mintha félre nyeltem volna és csúszna lefelé de nem így van ugye mert akkor köhögnék stb. Ön szerint mi a problémám? Köszönettel : Barbara
Kérdező: Barbi19 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Három hete erős mandula gyulladásom volt, két doboz antibiotikumot szedtem be, de azóta is fáj a torkom. Váltakozva fáj, egyik nap kicsit kevésbé, másik nap sokkal rosszabb. Pár napja orr-fül-gégész mondta, hogy a fájdalom ellenére nincs teendő. Gócokat emlegetett, talán a mandulámban? Június 2-ra mandula műtétet írt ki.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
November óta ugyanazt a szúrós szagot érzem a kipufogó gázoknál, péksüteményeknél, kenyérnél, tésztánál, füstnél. Sajnos ez az ízeknél is jelentkezik. Orrmelléküreg gyulladásra gyanakodtam, voltam fogásznál, de nem talált gyulladást. Majdnem ugyanakkor kezdődött, hogy a rágásnál kattog az állkapcsom a jobb oldalon. Ehhez valamennyire ki kell nyitnom a számat, majd becsukni.
Kérdező: szabog50 Válaszok száma: 1 db
Üdvözlöm! Mindkét fülem feszít, érzékeny a hangokra, és általában a fejem is fáj ezzel együtt, de nem mindig, van, hogy amikor lehajolok is érzékeny, néha pedig olyan mintha a dobhártyám mozogna, lüktetne. Ez mitől lehet? Voltam fülészeten azt mondták középfülgyulladás, de már 2 hónapja, csepegtettem is, hallásvizsgálat is volt, de minden tökéletes. Lehet migréntől?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Jó napot kívánok ! A kérdésem az lenne hogy a szűztea forte kapszula okozhat -e orrvérzést mert soha nem vérzett az orrom és most mivel ezt szedtem 2 hete csak erre tudok gyanakodni .Nincs -e benne valami olyan gyógynövény ami ezt kiválthatta ? Vagy még esetleg az örökös fogyókúrámnak is betudható -e hogy valami kiürült a szervezetemből ? Válaszát előre is köszönöm szépen
Kérdező: anita78 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pár napja vettem észre, hogy nyelés közben (nem ételnél) kattogó, recsegő hangot ad a torkom, gégém környéke. Voltam fül-orr gégészeten ahol azt mondták be van gyulladva a mandulám. Viszont ennek a betegségnek a tüneteit egyáltalán nem vette észre magamon. Se láz se semmi. Lehet ez a kattogó hang a mandulagyulladástól, vagy keressek fel egy másik orvost? Tisztelettel: Tibor
Kérdező: Scofoeld30 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr /Nő ! 52 éves férfi vagyok , 3 gyerekünk van , dolgozom. Panaszaim szédüléssel, fül dugulással zúgással , hányingerrel kezdődtek évekkel ezelőtt. LELETEIM :2011.01.17.: mko jó hallás, 2000Hz-től kp.fokba hajló perc.tip. leeséssel. R 42HO H 9030 2012.12.14.: jobb-on :2000Hz-ig jó 2000Hz-től kp. nagyf. hajló perc leeséssel . bal-on : 500HZ-ig jó hallás 500HZ-től kp. nagyfokba hajló perc.leeséssel . (Betaserc ) 2013.03.12. jobb oldalon: 2000Hz-ig ép 2000Hz-től kp.nagyfokba hajló perc .tip. leeséssel. bal oldalon : nagy-súlyos fokú perc.tip. halláscsökk.. Mko.csúcsos tympanogramm, Fénytelen dobhártyák (1dl Glicerin , Lucetam 1200mg 3*2 ) H9120 CT 2013.04.03. : U9990 2013.03.14.: jobb:2000Hz-ig ép 2000Hz-től kp. nagyfokba hajló perc.tip. leeséssel bal oldalon :hallása kiesett. Most 2014_ben ugyan ezek szerepelnek a leleten , de a hallásvizsgálati lapon kb. 3000Hz-nél 60-70db , lejjebb kb 80db van jelölve , lejjebb mint 2013-ban volt . Jelenleg Lucetam , Q 10, C vitamin , Belfogamma -t szedek . Szeretnék adókedvezményt igénybe venni és igazolást kérni ehhez , de a fülész ( a leleten amit kiadott szerepel, hogy állapota véglegesnek tekinthető ) azt mondta neki sok a betege , nem ér rá , majd a háziorvos kiadja az a dolga . A háziorvos viszont azt mondja igaz hogy a bal fülemre süket vagyok , de a jobbra hallok , ezért nem ad igazolást , nem jár adókedvezmény .MOST JÁR , VAGY NEM JÁR AZ ADÓKEDVEZMÉNY ? Hiszen csak a megkeresett fizetésemből vonnának kevesebbet . Lehet hogy nekik nem számít az az évi pár ezert forint , de nekünk már a gyógyszerek is nagy kiadást jelentenek ,főleg egykeresős családként .A feleségem a legkisebb gyerek problémája miatt nem tud dolgozni (magántanuló ), egyébként sincs sok lehetősége .MI OKOZHATTA A HIRTELEN HALLÁSKIESÉST ? Az egyik fiunknak mononucleosisa volt , sokáig tartott míg meggyógyult . A legkisebb gyerekünknek 2012-ben kezdődött a tartós hőemelkedése ,nagy nehezen kiderült cytomegalo vírus fertőzése is volt , a hőemelkedés azóta is van . Arra gondoltunk talán okozhatta valami ilyen jellegű vírus az én süketségemet is , de egyik orvos sem küld szerológiai vérvételre , hogy kiderüljön .Jó lenne tudni , mert talán könnyebb lenne belenyugodni az állapotomba is , ha lenne magyarázat .MELYIK ORVOS KÜLDHET SZEROLÓGIAI VÉRVÉTELRE , ÉS KÖTELES LETT VOLNA KÜLDENI HAMARABB IS ? Nagyon várom részletes válaszát , melyet előre is köszönök. [email protected]
Kérdező: mjutka Válaszok száma: 0 db
39 éves nő vagyok. A torkommal van problémám. Volt egy időszak az életemben, amikor elég hidegben voltam kénytelen aludni. Akkor jelentkezett nálam egy iszonyatosan erős torokszárazság érzés főleg esti alváskor a gégecső hátsó felén. Hanyattfekvő lévén ez elég sok problémát okozott, azóta át is kellett térnem az oldaltfekvésre. A nyelés ekkor szinte lehetetlen és ha iszom, akkor sem "nedvesedik" a torkom vissza. Csak lassan szűnik meg. Azóta semmilyen hideget sem tudok inni vagy enni. A torokszárazságot megfázás nem követi. Most már napközben is bármikor "kiszárad" a torkom, simán attól, hogy a levegőt veszem (mindegy hogy orron vagy szájon át, mindegy hogy nyáron vagy télen). Ez azért is érdekes, mert folyamatosan és eleget iszom "köszönhetően" a 23 éve fenálló vesekövességemnek. Az utóbbi időben egy újabb dolog jelentkezett nálam, mégpedig a gégecső jobb oldalán nyilalásszerű fájdalom (nem sugárzik sehova onnan), ami nappal és teljesen kiszámíthatatlanul jön. Van, hogy csak egyet, van hogy ötöt is egymás után - van úgy hogy napi ötször, van úgy hogy napi hússzor. Megfázva továbbra sem vagyok. A fájdalom nem nagy és tudok tőle nyelni. Reflux nem lehet, mert a gyomrom és a gyomorsavam rendben van és nem jön fel semmi onnan. Mandulám egyik sincs, mert kisgyerek koromban kivették és nem is nőtt vissza. Mi lehet a bajom, mi alakulhat ki ebből? Mit tudok tenni ilyen esetben?
Kérdező: mammara Válaszok száma: 0 db
Tisztelt fül-orr-gégész Doktor! Afelől érdeklődnék hogy van e valami fejlődés fülkagyló plasztika terén? teljes fülkagyló hiánnyal születtem, hallójárat dobhártya van (orvos aki műtött sajnos már nagyon idős 90 év körül) és porcbeültetés-kiemelés volt, de nem lett semmi fül formája. Felszívódott porc, vagy valami kis csonk lett az eredmény. 7.ik műtét után feladtam, elkeseredetten. Bp., Szabolcs utcai kórház bezárása után minden adatom, orvosi papírom ott maradt. Mostanában 7 éves gyermekem érdeklődik hogy nekem miért nincs fülem, mint másnak és ismét nekifognék ha lenne rá lehetőség műtetni , rendkívül zavaró---- valami egybe fülprotézisra gondoltam, vagy ha van ilyen milyen árba lenne. Elmennék mindenféle vizsgálatokra is, ha kell pszichológushoz is, hogy alátámasszam, azt hogy lelkileg zavar a tény hogy ilyen a fülem. válaszát köszönöm Tisztelettel Krisztina
Kérdező: Tövismadárka Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Cím! 3 évvel ez előtti zárójelentésemen ez a BNO kód szerepel: H9190 Hallásvesztés, k.m.n. Az lenne a kérdésem, hogy ez alapján jogosult vagyok-e az adókedvezményre. Várom válaszukat. Köszönettel: Csaba
Kérdező: Trym84 Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktorúr/Nő! Nemrégiben kezdtem el szedni az alábbi gyógyszereket: Rifazid, Sural, Pyrazinamid.A kérdésem a következő lenne: szedhetek-e ezek mellett antibiotikumot,ugyanis mandulagyulladásom lett!? A Ceclor nevű gyógyszerről lenne szó.Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maya95 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Nagy Ida 2014-02-14 09:23:49
Tisztelt Doktor Úr! Kb másfél éve kezdődött, hogy állandóan köhögtem, akkor még terhes voltam. Az elmúlt egy évben legalább 10 féle antibiotikumot beszedtem, nem segített. Elmentem fül-orr-gégészhez, aki csinált gégetükrözést, azt hiszem, szóval kihúzta a nyelvem, és egy tükörrel benézett a garatomba. Ezt írta: Vérbő pörkös orrny., vérbő nikotinosan elszineződött orr és garatnyh., Epypharyxban gennycsorgás, gégebemenetben tapadós váladék. Diagnózis: Idült Pharyngitis. Therápia: Dohányzás elhagyása, Terpin hydrat 3*1 ek, Tantum Verde, Lordestin. Lordestint nem szedtem, mert nem vagyok allergiás semmire, Strepsilt szopogattam, alábbhagytam a dohányzással, de leszokni még nem sikerült, dohányzom már 15 éve...visszamentem controllra, nem tükrözött meg, azt mondta, nem lát változást, de nem vett kenetmintát sem... mit tegyek, hogy ez elmúljon, mert nagyon félek, hogy esetleg összeszűkül a gégém. Gyomortükrözésen voltam utána, mert kb 2 hónapig savat hánytam, ott az eszköz akadálytalanul vezethető le. Menjek esetleg másik fül-orr-gégészhez?! Belgyógyászati vizsgálaton voltam, negatív minden, még a kardiológián is, ott annyi, hogy sokat ver a szivem, de kaptam bétablokkolót...Allergiavizsgálat, légzésfunkctio nem mutatott eltérést... Köszönöm válaszát! Tünde
Kérdező: tundiciccia Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Ésik Katalin 2014-01-13 10:37:21
Üdvözlöm a következőben kérném tanácsát. 10 napja megfáztam orrom folyt torkom begyulladt, orrfújáskor éreztem hogy bedugult a jobb fülem. Azóta nem folyik az orrom, már nem köhögök, viszont a jobb fülem bevan dugulva azóta is, nem hallok vele olyan jól, valamint bizonytalan egyensúlyzavar is van. Használok orrsprayt de nem akar elmúlni. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: pathfinder1000 Válaszok száma: 1 db
Üdvözlöm a következőhöz kérném tanácsát. Pár éve az orrom bedagadt a szőrszál kitépkedéstől. Irtak fel rá kenőcsöt elmúlt, de mindig újra előjön. Érzem hogy feszül fáj, valamint szemmel láthatóan az orromnak az egyik belső fele nagyobb mint a másik. Ez a hidegtől jön elő mindig vagy mitől? Sose fog elmúlni? Szőrszállkitépkedéssel ilyen maradandó gyulladást lehet okozni? Okozhat ez állandó fejfájást? Már fél éve fáj a fejem minden vizsgálaton voltam de sehol semmi. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: pathfinder1000 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr-Nő! A fiam orrmanduláját 2004-be 4 éves korában kivették. A gyerek azóta is hangosan szuszog,evés közben nyög,alváskor szintén nyög,és olyan mintha nem kapna elég levegőt. Kialvatlanul ébred fel,az orra állandóan folyik. Olyan mintha az orra össze lenne dagadva. Voltunk vele ultrahangos vizsgálaton is és nem találtak semmilyen elváltozást. MI lehet a probléma,és hol lehet ezt kivizsgáltatni. Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt doktor Úr/Nő! 48 éves nő vagyok. Már több mint egy éve nincs hangom. Ha nagyon erőltetem akkor ki tudok préselni valamit, amit nem igazán élvezetes hallgatni. Nem ittam alkoholt, szénsavas italt és most se. Nem cigiztem most se, nem eszem fűszeres ételeket, most se. Kántorként dolgozom, dolgoztam, tudom, hogy sokszor megerőltettem a hangom, nem vigyáztam rá, de nem tudom, hogy miért nincs hangom. Nagyon sok orvosnál voltam, nincs semmi bajom. Foniáternél is jártam már, igaz akkor kezdett elmenni hangom. Már nem járok, de a hangom teljesen elment. Kérem ha tud valamilyen megoldást, kérem írja meg. Köszönöm
Kérdező: Szabó Márta Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Nyirkos Péter 2013-11-26 16:36:54
Tisztelt cím!! 2010 óra arcüreg-gyulladással küszködök. 3 éve nem hallottam a saját hangom, folyton náthás vagy rekedt, 3 éve van a garatba hátracsorgó váladék (tenyésztés negatív), orrfolyás, fejfájás, nehézlégzés (pulmonológia negatív, tüdő rendben), köhögés, sárga sűrű orrváladék (tenyésztés scteptococcus pneumonie). Megettem a 3 év alatt kb. 15 embernek elég antibiotikumot, volt vagy 4 ct vizsgálatom, kettő FESS műtétem (2011.nov. Uzsoki kórház ébren, 2013.ápr. Péterrfy kórház altatásban), semmilyen javulást nem hozott, az októberi ct-m szerint ISMÉT műtétre lenne szükségem mert el van záródva mindkét arcüregem. 3 év alatt kb. 10 orvosnál voltam, a legutóbbi ma adta fel a kezelésemet, Műteni egy évben 2x nem lehet, de nem tudott mást javasolni. Nem szeretnék egy harmadik FESS műtétet, mert értelmét nem látom, eredményt nem hoz. Allergiára (vérteszt nem mutatta ki mire) Rhinocort Aqua 64-et és Telfast 180at szedek, a doktornő szerint ennek a kettősnek hatnia kéne a sinusitisre is de nem hatnak. Korábban Avamys is sikertelen volt. Kérem adjanak tanácsot, mit tudnak még tenni mert úgy érzem mindenhonnan elküldenek h bocsánat nem tudjuk már mivel/hogyan kezelni, én meg nem élhetek így....köszönöm ha tudnak javasolni bármit! Déri Mónika
Kérdező: couvet Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Buda Botond 2013-11-19 11:55:24
Tisztelt Doktornő/Doktor ÚR! Tegnap deült ki nálam, egy hallásviszgálaton, hogy Kétoldali közepes foku idegi halláscsökkenés van H9050-es koddal. A kérdésem az, hogy ez mitől lehet hiszen sose volt fül gyulladásom amiota az eszemet tudom? És ki lehet e vizsgálni, hogy mitől? Továbbá az Oep támgatja e a készüléket ha igen annak hány százalékát? Mert nagyon sokba kerül!
Kérdező: Takácsné Ágnes Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Fekete-Szabó Gabriella 2013-11-13 15:05:12
Kérem !!!!!!!!!! Kaphatnék valami kapaszkodót a kérdésemmel kapcsolatban?? Nagyon elvagyunk keseredve legfőképp a beteg fiam aki nagyon szenved nem tud rendesen enni már 5 kg fogyott a betegsége alatt , annyira fáj a nyelés .Kérem szépen segítsenek!!
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fiam 22 éves, 2 hónappal ez előtt kezdődött neki a torokfájása. Háziorvos antibiotikumot adott neki . 2 nappal később fokozódott a fájdalom annyira ,hogy nem tudott lenyelni semmit a folyadékot is csak nehézséggel.Szakorvoshoz fordultunk tőle Sumamedet kapott és antihisztamint. Sajnos a kúra nem segített , tovább küldte kórházi szakrendelésre . Ott gégefedő gyulladással intravénásan kezelték antibiotikumokkal, mivel addigra oedema alakult ki a gégében. 7 nap után haza engedték további gyógyszert nem írtak fel. Sajnos 4 nap elteltével újra oedemas lett a torka,orvosa a szegedi klinikára irányította minta vételt javasolva. A klinikán a laringoszkópos vizsgálat igazolta az oedemat valamint számtalan fehér fibrinszerű foltok borították a gégéjét .Felvették azonnal és kezelni kezdték de konkrét diagnózist nem tudtak mondani. Több orvos vizsgálta a szövettani biopsziát nem csinálták meg ,3 nap után oedemaja visszahúzódott így haza engedték , 1 héttel később jelentkezett a controll vizsgálaton ahol a fehér foltok tovább terjedtek ekkor megcsinálták a biopsziát ,autoimmun betegségre gyanakodva. Az eredmény ezt nem igazolta , tovább küldték belgyógyászatra ott ma vért vettek tőle az orvos a leleteket átnézve véleményezte , mely szerint nem gondolja hogy belgyógyászati eset lenn. Senki nem tud nekünk semmit mondani a fiamat nagyon megviseli a folyamatos szűnni nem akaró fájdalom és a bizonytalanság. Szeretném megkérdezni mi okoz ekkora problémát, és hová fordulhatnánk hatásos segítségért . Nagyon szépen kérem Önt segítsen ! Mielőbbi válaszában bízva , köszönöm megtisztelő figyelmét. Tisztelettel, egy aggódó anya.
Ha az egyik fülre érezhetően gyengébb a hallás, elsőre egy "mosatással" megoldódhat a probléma?
Kérdező: driver Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Fekete-Szabó Gabriella 2013-09-25 12:54:20
Miért pattog a fülem? mivel lehetne meg szünetetni? 2 hete csinálja! Meddig fogja csinálni?
Kérdező: driver Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Renner Adrienn dr. 2013-09-11 16:47:52
MR angiográfiás felvétele ezt mutatta ki: bal oldalon a sinus maxillarisban 13mm-es körülírt kóros képlet látható. Ezt hol távolítják el , milyen szakorvos?
Kérdező: driver Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Renner Adrienn dr. 2013-09-11 16:49:34
Tisztelt Doktor!Nem tudom hogy ez mennyire tartozik az Ön szakterületéhez,de azért el mondom hogy mi a panaszom.Most voltam vérvételen és kiderült hogy alulműködött a pajzsmirigyem mert a TSH 43. Kaptam rá gyógyszert de ami a legjobban idegesít az az hogy nehezen veszem a levegőt és olyan érzésem van mintha lenne egy nagy gombóc a nyelőcsövembe.Ez is a pajzsmirigynek köszönhető?Ugye nem fog elzáródni a nyelőcsövem és nem fogok megfulladni?!Köszönettel
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-09-06 08:21:02
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Körülbelül 7 hónapja a fültő mirigyben észrevettem egy kis csomót, melyből citológiai mintát vettek. A vélemény a következő volt: A cytomorfológia alapján az elváltozás benignos nyálmirigy tumornak tartható, melynek pontos szöveti típusa a látottak alapján nem megítélhető. Diagnózis: Parotis jóindulatú daganata. A daganat az ultrahangos kontrollok során nem változott. (a legnagyobb átmérője kb. 3 cm). A kérdésem az lenne, hogy milyen szövődményei lehetnek a műtétnek, illetve annak ha nem műttetem meg. Én nem akarok belemenni, a műtétbe, félek tőle és két pici gyermekem van. Ön mit javasolna? (Panaszom nincs miatta). Melyiknek van nagyobb kockázata? Sajnos eddig kérdéseimre válaszokat senkitől sem kaptam :( Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Syrinx Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-06-17 09:03:18
Van amikor villamoson, vagy iskolába vagyok, és olyan érzésem van mintha a tüdőm meg a nyelőcsövem összeszűkülne, és alig kapok levegőt. Felmegyek a lépcsőn, leülök, és nagyokat kell lélegeznem hogy kapjak levegőt. Ez már egy ideje megy, és nem tudom miért?
Kérdező: vivi08 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-05-28 10:16:22
Tisztelt Cim ! Fülfájással mentem a szakorvos, megállapitotta, hogy savós váladék van a fülemben, és a dobhártyám kékesszürkére el van szineződve. Elküldött Agyi CT. vizsg. -ra ami negativ volt, ezután felszúrta a dobhártyámat, azt mondta, hogy 4-5 nap alatt behegged. Azóta, habár az orvos azt mondta egy hét után, hogy minden rendben összefort a seb, Én úgy érzem, hogy ki-bejár a levegő a fülemen át a másik fülemhez, a hallásom csökkent, amire szintén azt mondta, hogy lehetetlen. Az audiológus is ezt igazolta. A bal fülemben amit felszúrt, a gép nem tudott mérni semmit, és a jobb fülemben is furcsa eredmények jöttek elő. Az audológus hölgy azt mondta, hogy ez akkor szokott előrodulni, ha még nem záródott be teljesen a dobhártya. Azt orvos azt mondta, hogy melegitsem , Én úgy érzem, hogy a melegitéstől még jobban fáj. Köszönettel
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-05-28 10:48:16
Tisztelt Doktorok!! Április 29én volt második fess műtétem, ez most altatásban. A műtét óta 3x voltam kontrollon, folyamatosan pucolják az arcüregem mert még majdnem 3 hét elteltével is rettenetesen tele van, orrot se a műtét előtt se azóta nem tudok fúji mert minden az arcüregbe rakódik le és már a saját orvosom sem érti ez miért van és miért nem gyógyul egy icipicit sem az orrom ennyi idő elteltével. Kérem segítsenek, miért lehetséges ez? Hozzá kell tennem hogy már lassan 3 hete nem is dohányzom. Köszönettel: mónika
Kérdező: couvet Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-06-17 09:07:27
Kedves Doktor! Pár hete azt vettem észre, hogy éjszaka, ha a jobb oldalamon fekszek, egy idő után bedugul a jobb fülem. Nappal semmi bajom, reggel sincs bedugulva, csak akkor, ha a jobb oldalamon ébredek. A bal oldalon semmi gond, ott nyugodtan tudok aludni. Mitől lehet ez? Korábban volt hallójárat gyulladásom, de az a jobb fülemen volt. Várom kedves válaszát!
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-06-17 09:09:13
Jó napot! Hónapok óta tüsszögök és folyik az orrom, az allergia teszt nem mutatott ki semmit. Mitől lehetnek a panaszaim?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 0 db
Jó napot! Kérdésem: napozásnál a fülünket is indokolt bekenni napolajjal? Nekem eddig sosem jutott eszembe, valahogy mindig kimaradt. A fülön is kialakulhat bőrrák?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-03-29 08:23:57
A kislányom 6 éves, néhány napja fájlalja a nyelvét, főleg amikor eszik. A fogorvos szerint csak kicsi fogszuvasodása van. Mit tehetnénk?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-03-29 08:25:15
Jó napot! Pár napja szédülök,fáj a fejem. A fülem viszket és barna folyadék jön belőle. Mi lehet a probléma?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-03-25 10:46:13
Jó napot! 3 hónapja fehér foltok jönnek ki a nyelvemen. Mitől lehet?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-03-25 10:48:01
Jó napot! Az utóbbi napokban zöldes színű váladékot köhögtem fel. Orrsövényferdülésem van, nem vagyok náthás, csak egy kicsit fáj a torkom. Mitől lehet a zöld váladék?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-03-25 10:47:30
Jó napot! 2 hónapja vették ki mindkét garatmandulámat. Azóta, ha mohóbban iszok visszajön az orromon. Ez mitől lehet?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-03-25 10:54:40
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!! Következő a problémám. 2011 novemberében orrpolip eltávolításom volt. Azóta folyamatosan meg vagyok fázva, folyamatosan tele van az orrom, kifújni akkor tudom maximum ha megfeszülök és úgy érzem kiköpöm a tüdőmet is, de akkor is csak a vér dől az orromból semmi más. Folyamatos váladékcsorgás van a torkom felé, ami olyan méreteket öltött (értem itt, ökölnyi nagyságú) hogy az elmúlt éjszaka egy csomó úgy elzárta a torkom teljes jobb oldalát hogy majdnem megfulladtam, és se köptető se semmi hatására nem szakad fel, nagy nehezen ki tudtam köpni, KETTŐ perc elteltével ott volt egy újabb. Azóta is egyfolytában tele a torkom, az orrom folyamatosan bedugul, ha kifújom ömlik belőle a vér. ha nem fújom akkor a váladék csomóktól nem kapok levegőt. Porallegriám van amire Aeriust és Nasonex-et használok, naponta 2x orröblögetek, sós vízzel gargalizálok, mégsem történik semmi változás. ÖT orvosnál jártam, az általános vélemény: nem kell a véres váladékkal foglalkozni majd elmúlik. Nem múlik. 2011. novembere óta. Kérés ellenére SEM vettek torokváladékot mert minek. Kezdek belefáradni a szélmalom harcba, se a tüdőm nem bírja, sem én és úgy érzem még egy ilyen roham és tényleg belefulladok a saját váladékomba.Kérem segítsenek! Igyekeztem mindent pontosan leírni!! tisztelettel!! D. Mónika
Kérdező: couvet Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr. Buda Botond 2013-03-25 11:26:04
Tisztelt Drnő/Úr! Tavaly december óta arc-homlok-halánték fájdalom, makacs orrdugulás (váltakozó) ,hátrafelé váladékcsosrgás.Orrmelléküreg gyulladással kezeltek. (Augmentin, majd Cifloxin tbl,Ephedrines orrcsepp.) Állapotom nem javult. Orrváladék bakt. eredménye: + Klebsiella oxytoca. Majd Summetrolim tbl-t kaptam. Arckoponya CT eredménye: negatív. Továbbra is fenn állnak problémáim: váltakozva bedugul az orrom, hol a homlokom, hol a halántékom, hol az orrmelléküregtől a fülig fáj mindkét arcfelem, teltségérzet van mindkét fülemben. Nem voltam és most sem vagyok megfázva. Az orromból semmilyen váladék nem ürült és jelenleg sem ürül. Mellkas rtg negatív. Kb két hete az orr mögött érzek valamit amit sem kifújni sem lenyelni nem tudok(Váladékoldásra ACC,Mucoangin,Rinofluimucil orrspré). Prick-teszt 2 hét múlva lesz. Kérdésem: mi okozhatja ezeket a makacsul fennálló problémáimat? Az arckoponya CT kimutatja, ha az orrgaratban van elváltozás? Válaszukat tisztelettel megköszönöm!
Kérdező: heva61 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-03-25 10:51:20
Jó napot! Minden este csepegtetnem kell az orromba, mert be van dugulva, pedig nincs se orrmandulám, se mandulám. Mitől lehet ez az állandó orrdugulás?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Renner Adrienn dr. 2013-03-14 20:13:39
Jó napot! Kérdésem: Altatásban végzik a mandula maradvány eltávolítását? Meddig kell kórházban maradni?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-03-14 09:27:55
Jó napot! Orrfújáskor nagyon gyakran előfordul, hogy a zsebkendő egy kicsit véres. Nem fújom túl erősen, de aggódom, hogy nem lehet-e valamilyen probléma a háttérben?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-03-12 08:35:49
Jó napot! Néhány hete nagyon száraznak érezem a torkom,hiába iszom, a jobb oldalamon olyan érzésem van, mintha idegen test lenne a torkomban. Mitől lehet?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-03-12 08:37:12
Jó napot! Normális, hogy az egyik mandulám kiállóbb mint a másik? Az egyik csúcsosabb, a másik laposabb.
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-03-12 08:39:44
Jó napot! Állandóan maró, kaparó érzésem van a torkomban, Reggelente úgy érzem, mintha rátapadna a nyelvem a szájpadlásomra. Mitől lehet?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-03-12 08:40:48
Jó napot! Három hete kilövettem a bal fülemet. A felső fülcimpámba, a porcba lövettem egy lyukat, mert kicsi karika fülbevalót szeretnék majd tenni bele. Néhány napig nagyon fájt, most már nem fáj, de azóta sem múlt el a nagy pattanásszerű duzzanat. Normális ez? Tudna javasolni valamit, amivel kezelhetném?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-03-12 08:43:22
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! A kisfiam 6 éves, nem sokat beteg, de ha igen, akkor mandulagyulladása van, ráadásul egy ideje hangosan hallgat zenét, és sokszor nem figyel arra, amit mondunk, és kicsit orrhangon beszél. Mikor forduljunk orvoshoz, és mikor gondoljunk arra, hogy a mandulájával van gond, mikor arra, hogy a hallásával? Ha a mandulájával van gond, akkor a műtét megoldás lehet?
Kérdező: moka Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Fekete-Szabó Gabriella 2013-02-27 10:44:37
Tisztelt Doktor ÚR/Doktornő, Nagyjából fél éve tettem le a cigarettát (előtte majdnem tíz évig dohányoztam), de még mindig rekedt vagyok folyamatosan. Mi lehet az oka? Van erre gyógymód?
Kérdező: lilac Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-02-27 08:59:17
Jó napot! Az utóbbi években heti rendszerességgel előfordul, hogy nagyobb, fájdalmas pattanás nő valamelyik fülembe. Mitől lehet?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-02-27 08:56:03
Jó napot! Egy ideje, főleg reggel, felkelés utána 5-10 percig nagyon köhögök, ami váladékürítéssel jár. Bedugul az orrom folyik, és olyan mintha a torkomból jönne fel a váladék. Étkezéskor az étel gőze, illata miatt is előfordulnak ilyen köhögési rohamok. Mi lehet a probléma?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Fekete-Szabó Gabriella 2013-02-14 18:10:43
Jó napot! Néhány napja több alkalommal nagyon viszket a fülem és sokszor elkezd zúgni, sípolni. Lehetséges, hogy valamilyen betegségem van?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-02-14 10:31:36
Jó napot! Húgomnak évente 2-3 alkalommal gennyes mandulagyulladása van. Elmúlna ha kivennék a manduláját?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-02-14 10:23:45
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Sógorom betegségének diagnosztizálásában szeretném a segítségüket kérni. Kérem, írják meg véleményüket minél többen, hogy végre meggyógyulhasson ... A betegség leírása és a kórtörténet: Zsolti 1981-ben született (32 éves), körülbelül 2011 óta vannak komoly egészségügyi problémái. Diagnózis sajnos nincsen. Legkritikusabbak a szemészeti problémái: Homályos látás, fájó-égető érzés a szemekben, naponta összesen egy-két órára tudja nyitva tartani a szemét. A Meibom-mirigyek valamilyen zsírszerű anyagot termelnek, ez néha látszik is, a könnyel együtt ürül. Az anyag egyre szilárdabb lesz, hétről-hétre nehezebben ürül. Bezsírozza a szemgolyót. Gyulladás, fertőzés nincs. (Kenetet vettek, de baktériumot nem találtak, vérkép sem utal gyulladásra.) Fogászati problémák: A fogai rendkívül érzékenyek már a kicsit édes, sós vagy savanyú dolgokra is, így nagyon kevés ételt tud megenni. A tünetei zománcproblémákra utalnak, de ennek látható jele nincs. (Nem tudom, lényeges-e, de az érzékenyég miatti foghúzások után a sebek lassan gyógyultak, gennyes seb keletkezett a fogsor felett a fogínyen, holott a fog már el lett távolítva.) Egyéb: Ezenkívül úgy érzi, mintha az arca, orra felső része homokkal lenne tele és innen ürülne a váladék a Meibom-mirigyeken keresztül. Egyik arcüregében jelentős nyálkahártya-duzzanatot találtak 3D-s fogászati röntgen segítségével. A tünetek az életminőségét jelentősen befolyásolják, lakásból kimenni (rögtön homályosan lát a légmozgástól és fájdalmai vannak), dolgozni, olvasni, számítógépezni, tévézni nem tud, étkezése egyoldalú. Kórtörténet: Nem tudjuk van-e összefüggés, de a szemészeti és fogászati tünetek enyhébb formában 2007-ben, két hónappal egy fogászati kezelést (5-6 fog betömése amalgámmal) követően kezdődtek. Majd lassan, de fokozatosan felerősödtek a tünetek és az állapota ma is romlik. Az eddigi vizsgálatokból az derült ki, hogy komoly szemszárazságban szenved a Meibom-mirigy diszfunkció miatt, az okok kiderítésére vonatkozó vizsgálatok nagyrészt negatívak lettek, a kezelések eredménytelenek. Az eddigi negatív eredménnyel záruló vizsgálatok: arcüregröntgen, arcüreg ultrahang, Sjögren-szindróma vizsgálat illetve immunológiai vizsgálat, vérkép több alkalommal is, prosztatavizsgálat, allergiavizsgálat (fém és egyéb allergiákra), pajzsmirigyvizsgálat, endoklinológiai vizsgálat, kenetvétel a nyálkahártyáról és a szájüregből. Eddigi sikertelen kezelések: szemcseppek és kenőcsök (pl. Tobradex, Cloramfenicol, Balance, Tetran), antibiotikum (Doxiciklin), terápiás kontaklencse, vitaminok nagy dózisban, amalgámtömések kicseréltetése, foghúzások, gyökérkezelések. Természetesen nagyon sok szemésznél, fogorvosnál, több szájsebésznél, fül-orr-gégésznél és egyéb szakorvosoknál (lásd vizsgálatok) járt már. A probléma az, hogy már nincs ötletünk, milyen vizsgálatot lehetne még végezni, illetve hogy a legtöbb orvos még nem találkozott ilyesmivel. Van, aki szerint nem is függenek össze a tünetek vagy csak a tünetek kezelésére próbál koncentrálni, nem az okra. Sokan próbáltak segíteni, de nem sikerült megoldást találni. Minden ötletet, javaslatot szívesen fogadunk. Segítségüket előre is köszönöm! Kriszti
Kérdező: Fuszulykakiralylany Válaszok száma: 6 db Utolsó válasz: Dr.Herczegfalviné dr.Abonyi Etelka 2013-03-16 12:21:28
Jó napot! Az utóbbi időben nagyon lepedékes lett a nyelvem és pöttyök jelentek meg rajta, lehetséges, hogy valamilyen betegségem van?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-02-10 10:51:28
Jó napot! Éjszakánként a párom nagyon hangosan horkol. Kérdésem: meg lehetne szüntetni valahogy?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-02-10 10:53:53
Jó napot! Édesapám már évek óta küszködik a köhögésével. Ahányszor leülünk enni rögtön rájön a fuldoklós köhögés. Reggelente ébredés után is erősebb rohamai vannak, arra panaszkodik, hogy úgy érzi valamilyen váladék csorog a torkán, az irritálja. Mi lehet a probléma?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-02-10 10:55:32
Jó napot! Pár hónapja havi 1-2 alkalommal előfordul, hogy elered az orrom vére. Nem annyira vészes, de kicsit aggódom. Lehetséges, hogy valamilyen betegség okozza?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-02-10 10:56:50
Jó napot kívánok! Fél évvel ezelőtt volt egy arcüreggyulladásom. Azóta úgy érzem, mintha elnehezülne az arcom, ahányszor lehajolok és néha fülzúgásom van. Lehetséges, hogy a korábbi betegségem után valamilyen szövődményem van?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-02-10 10:58:04
Jó napot kívánok! Nagyon könnyen megfázom és nagyon nehezen gyógyulok ki belőle. Mit tehetnék ellene? Állandóan c vitamint szedek. Nem ihatok-ehetek hideget, mert rögtön begyullad a torkom. A mandulámat még nem vették ki.
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-01-27 08:54:57
Másfél hónappal ezelőtt eléggé meg voltam fázva, de azóta is köhögök. A torkom valahogy nem akar rendbe jönni. Evés-ivás után a legrosszabb a helyzet, pedig nem iszom hideget, vagy szénsavasat. A kérdésem: várjak még egy darabig, hátha elmúlik a köhögés, vagy inkább menjek orvoshoz, mert lehetséges, hogy súlyosabb a helyzet?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-01-27 08:56:17
Tisztelt Doktor/nő Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy 1 hete fájt a torkom és a fülem is.Elmentem fülészetre,majd tettek a fülembe gyógyszeres csíkot (burow+pimafucortos) és írtak fel 3 szemes Azitromycin antibiotikumot beszedtem a fülembe cseréltek 2 nap múlva csíkot majd 2 nap múlva ki kellett szedni és azóta be van dugulva a fülem de már nem fáj.Visszamentem megnézték és nincs benne fülzsír és kenőcs sem,csak a dobhártyám mögött be van gyulladva.Adtak gyógyszert LORDESTIN tablettát napi 1_et kell szednem amitől majd kidugul.Lehetséges hogy a gyógyszertől kidugul vagy mit csináljak vele mert nagyon rossz érzés?
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-02-10 10:59:52
Tisztelt doktornő! Pár napja járáskor fura kattogást érzek a fejemben. Ülő helyzetben illetve, ha nem mozgok nem érzem, csak ha megyek. Mi lehet ez? Komoly bajom lehet? Mit tegyek, hogy elmúljon? Elég kellemetlen érzés, fájdalom nincs.
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-02-10 11:01:56
A következőhöz kérném segítségét:! Tarkó, fejfájás panaszokkal indultam 2 hónapja orvoshoz. 2 hét után a panaszaim enyhültek, minimális szédülés volt ill. monitor előtti üléskor nyakfájás. Masszázsra mentem, jobb lett a közérzetem. Neurologiára küldtek, koponya CT negatív lett. Majd fülészet és otoneurologia. A szédülés vizsgálat eredménye egyensúly zavar, jobb oldal gyengébben reagált. Betaverin-t írtak fel, 1 hónapig kell szednem, majd kontroll. Péntek óta szedem, de azóta visszatért a tarkó és fejfájásom..sőt jobban szédülök, mint előtte. Lehet oka a nem megfelelő gyógyszer? Ön mit ajánlana helyette...hallottam Bilobilről is amit szoktak ilyenkor van Cavington vagy Notroopil. Köszönöm válaszát!!!
Kérdező: szimony Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2012-12-03 09:21:06
Tisztelt Gyermekorvos! Mindkét gyermekem közösségbe jár. Az egyik 2,5 éves a másik 4. Szeptember óta szinte folyamatosan náthásak, köhögnek. Milyen immunerősítőt, ill. vitamint ajánl? Ill. azokat milyen hosszú időn keresztül lehet szedni? (Eddig Béres cseppet, és Immunotrofinát adtam nekik - természetesen nem egy időben, csak azért írom, hogy ezeket ismerem.) Köszönöm: Kispiskóta
Kérdező: kispiskóta Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Székely Zsuzsanna 2012-11-06 11:41:11
Tisztelt Fül-orr -gégész Szakorvos! 2,5 éves gyermekem sajnos nem tudja kifújni az orrát, csak befelé szívja a váladékot. Porszívót használunk, de a bölcsődében erre nincs lehetőség. Próbáltuk többféleképpen tanítani az orrfújásra, de nem sikerült eddig megtanítani. Esetleg valami ötletet tudna nekünk ajánlani? (Ha nem taknyos, akkor rendes orrlégzése van.) Köszönöm előre is! Üdv.: Kispiskóta
Kérdező: kispiskóta Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Székely Zsuzsanna 2012-11-06 11:43:49
polypus
Kérdező: Tibi0814 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2012-11-06 09:15:25
polypus
Kérdező: Tibi0814 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2012-11-06 09:15:05
Tisztelt Doktor! 35 éves férfi vagyok, eddig teljesen normál vérnyomással (120-130/80-90 körül), semmlyen egészségügy problémám nem volt. De most már lassan egy hónapja folyamatosan zúg a fülem, olyan érzés, mintha hangyák mászkálnának benne és éjjel-nappal hallom a zúgást. mi okozhatja ezt? összefügghet munkahelyi stresszel? sajnos a fülorrgégészetre csak november elejére kaptam beutalót.... addig mit tudok tenni? kezd megőrjíteni ez a zúgás Köszönöm: Zoltán
Kérdező: moka Válaszok száma: 12 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-01-27 08:58:03


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK