Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Bölcsességfog

Bölcsességfog kérdések és válaszok

Bölcsességfog
Üdvözlöm! Olyan problémám van, hogy hátrafelé nőtt a bal alsó bölcsességfogam, és kb. 2 havonta begyullad, mivel nem tudott teljesen az íny alól. Napok óta gyógyszeren élek, annyira fáj, enni sem tudok. Voltom fogorvosnál, már többször volt róla szó, hogy műtét lesz a vége, ezzel nincs is gond, viszont 30-ára kaptam időpontot a szájsebészetre, nem kommentálom, tekintettel arra, hogy nem volt ráírva a beutalóra, hogy sürgős. Az lenne a kérdésem, hogy mivel tudom elősegíteni, (mivel a fogorvos semmit nem adott, mondott), hogy addig kibírjam ezt a helyzetet? Valami jó gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapító gyógyszert esetleg tudna ajánlani? Hideget, meleget egyek? Persze majd, ha ki tudom nyitni a szám. Jelenleg az egész nyakam is el van dagadva és iszonyatos fájdalmaim vannak. Sajnos már kiműtötték a másik alsó bölcsességfogamat is, az pont másik irányba nőtt, nekifeküdve az első fogsornak és tolta a sort, szóval sajnos még tudom, hogy majd milyen fájdalmakkal fog járni a műtét, de addig is még ki kell húznom valahogy, ami még több, mint 2,5 hét. Mit tudok tenni, hogy a gyulladás elmúljon? Mivel így műteni se állnak neki. Köszönöm válaszát.
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2014. szeptember 14. 21:33
Kedves Kérdező!
Remélhetőleg azóta már megoldódtak a problémái, csak azért válaszolok, mert talán más is hasonló cipőben jár.

Ha így viselkednek Önnel, és hagyják, hogy a fog gyulladásban maradjon a műtét előtt, az nem egy helyes eljárás, noha egy kollégát sem szeretnék minősíteni, de eleve nem szokás megoperálni egy gyulladásban lévő fogat. A műtét előtt legalább 4-5 napig hiperolos átöblítést, és jodoformos csíkot szoktak alkalmazni, hogy elmúljon a gyulladás, és nem pedig szélnek eresztik a beteget a fájó fogával meg egy időponttal.

Ezért kérnék mindenkit, akinek hasonló "jó" tanácsokat adtak, hogy ne hagyja annyiban, és menjen addig, míg nem talál egy olyan orvost aki korrektül ellátja, mert ahogy kedves Kollégám is írta az előbb, akár az élete is múlhat rajta, és ezzel nem szabad játszani.

Üdvözlettel, Dr Halla Gabriella
Megválaszolta:
2014. augusztus 13. 10:49
Kedves Érdeklődő!
A fog és az íny közé behatolnak kórokozók, attól gyullad be az íny. A honlapomon az "Öndiagnózis" menüpont alatt, ha az egeret ráviszi az íny fájdalma a hátsó gog körül - területre, kap választ a kérdésére! http://www.lezerdent.hu/ondiagnozis.html#

Ha magánrendelőt felkeres, azonnal fogadják és megoldják a műtétet...

Üdvözlettel: Dr Déry Péter www.lezerdent.hu
Megválaszolta:
2014. augusztus 12. 23:02
Mindenképp kellene antibiotikum, fájdalom csillapítóként, Algopyrin, Cataflam, Donalgin, vagy Ibuprofen származék, és menjen mihamarabb orvoshoz, mert ennek lehet életveszélyes szövödménye is! Ez nem játék, nem face-book, nem google, hanem az élete ! Döntsön belátása szerint! Jobbulást!
Megválaszolta: Dr.Szilágyi Katalin
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK