Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Fogszabályozás foghúzás nélkül

Fogszabályozás foghúzás nélkül kérdések és válaszok

Fogszabályozás foghúzás nélkül
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr!

Azt szeretném megtudni, hogy az önligírozó/lágy erőkkel működő fogszabályzókkal valóban elkerülhető-e a foghúzás, vagy ez csak szimplán torlódott fogakra érvényes? Ellentmondásos információkat találtam eddig az interneten, miszerint felnőtt korban lévő harapási rendellenességeknél (például felső túlharapás), kiálló frontfogaknál még ezekkel a készülékekkel is előfordulhat, hogy a kisőrlőktől meg kell válni, máshol pedig azt írják, hogy akár az állcsont műtétek is elkerülhetőek ezzel a technikával.
Köszönöm előre is a megtisztelő választ:
Tamás
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2015. január 03. 17:21
Kedves Tamás! A legújabb iskolák nézetei szerint manapság már műhibának minősül fogat eltávolítani a fogszabályozó kezelés miatt, hisz a fogszabályozásnak nem csupán esztétikai, hanem funkcionális jelentősége is van, arra törekednek, hogy minél ideálisabb helyzetű és mennyiségű érintkezési pontot hozzanak létre az alsó és felső fogív között. Ezek után el lehet képzelni milyen érintkezés lesz egy "károsodott" fogívvel szemben. Igaz, hogy az arccsontok növekedésének befejeződése után a lehetséges kezelések limitáltabbak, de szerintem jobb belevágni egy műtétbe, mint ép, egészséges fogakat eltávolítani, mert ha már olyan mértékű a standard értékektől való eltérés (Ricketts analízis), akkor a fogeltávolítás nem hogy nem segít, hanem nagy mértékben árt.
Üdvözlettel, Dr Halla Gabriella
Megválaszolta:
2015. január 03. 15:53
Kedves Tamás!

Ezt inkább úgy kell pontosan megfogalmazni, hogy a lágy erőkkel működő fogszabályzók esetében (mint pl. a Damon rendszer) az esetek túlnyomó többségében (de nem 100%-ban!) elkerülhető a foghúzás. Mivel minden eset más és más, így csak egy alapos vizsgálat alapján mondható meg, hogy Önnél megoldható-e a kezelés a fogak eltávolítása nélkül.
További mosolygós szép napot kívánok!
Dr. Békés Annamária
www.drbekes.hu
www.idealmed.hu
Megválaszolta:
2014. december 19. 08:36
Kedves Tamás!
A technikától független, ha nincs hely a fogak helyre szabályozására, a rendellenesen álló fogakat nincs hova helyretolni. Gyermekkorban még lehet tágítani a fogívet, de csak rögzített készülékkel és meglehetősen hosszú ideig tart. Felnőtt korban valóban a kisörlők eltávolításával lehet helyet adni a szabályos ív visszaállításához.
Üdvözlettel Dr Déry Péter www.lezerdent.hu
Megválaszolta:
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK