Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Fogtorlódás

Fogtorlódás kérdések és válaszok

Fogtorlódás
Üdvözlöm! Kinőtt szinte egyszerre 3 bölcsességfogam, 2 alul, 1 felül. A 2 alsó rossz helyzetben nőtt, az egyik elfeküdve előrefelé tolta a sort, a másik pedig hátrafelé nőtt. Pénteken műtötték ki az utóbbit, az elsőt már korábban műtéttel eltávolították. Viszont 2 hete minden reggel arra ébredek, hogy nem illeszkedik úgy az alsó és felső fogsorom mint eddig, és mintha folyton az alsóval kitörnének az első felső fogaim. Illetve az alsó első fogakról folyamatosan karcolom le a fogzománcot a felső fogsorom belső részével, az egyik fogamból már 1 pici darab is letörött, szóval nagyon aggódom. Mitől lehet ez? Mit tudok tenni? Fogszabályzóra sajnos nincs pénzem, de így tönkreteszem az alsó fogaim, illetve minden reggel halálfélelemmel azt ellenőrzöm hogy kitörtek-e éjszaka a fogaim, mivel már nem záródik úgy a fogsorom, mint eddig. Köszönöm válaszát!
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2014. október 01. 10:47
Kedves Érdeklődő!

A bölcsességfogak valóban sok galibát tudnak okozni, de jelen esetben a műtét során az egész fogsort érintő nyomás, feszítés lehet a probléma okozója. Általában néhány hét alatt ezek a panaszok megszűnnek, azonban ha továbbra is fennáll, akkor érdemes vagy egy éjszakai harapásemelőt készíttetnie vagy egy ún. Trénert használnia, mely árban nem túl költséges, ugyanakkor hatékony. (További részletek erről: http://www.idealmed.hu/kivehetofogszabalyozokeszulek-debrecen.html )
Remélem, sikerült kicsit csökkenteni aggodalmát! További mosolygós szép napot kívánok!
Dr. Békés Annamária
www.idealmed.hu
www.drbekes.hu
Megválaszolta:
2014. október 01. 08:48
Kedves Érdeklődő!

Nem tartom valószinűnek, hogy néhány nap alatt az egész fogsor illeszkedése megváltozna. Ez fogszabályzóval is hónapokba (évekbe) kerül. Ha a rágófogak helyén foghiány lenne, az okozhat harapás süllyedést. Ha ilyen nincs, a felső- alsó fogak illeszkedése önmagukat is képesek szabályozni. Mindenképp menjen el fogászatra, ott megnézik, van-e rendellenesség, az nem kerül pénzbe.
Üdvözlettel
Dr Déry Péter www.lezerdent.hu
Megválaszolta:
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK