Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Nyakigerinc sérv

Nyakigerinc sérv kérdések és válaszok

Nyakigerinc sérv
A nyaki lordosis íve kiegyenesedett. Az ábrázolódott gerinc szakaszon spondylarthrosis figyelhető meg. A discusokon degeneration jele látható. A C.III.-IV. között discus kismértékű előboltosulása látható,az előboltosuló discus jobb oldali forament szűkíti. A C.IV.-V. közti discus széles alapú körkörös előboltosulása látható,az előboltosuló discus a myelont nem érinti,a foramenekt a degeneratív csontos elváltozásokkal együtt szűkíti. A C.VI.-Vi. közöti discus bal oldali túlsúlyú,bal paramedialis jellegű herniája látható,az előboltosuló discus bal oldali forament szűkíti,valamint diszlokálja myelont. A C.VI.-VII. közti discus minimális előboltosulása látható, érdmi térfoglalás nélkül. A sagittalis síkú méréseken a myelon jeladása hosszú szakaszon inhomogén, ugyanakkor az axiális síkú scaneken ez nem azonosítható, így elsősorban mozgási műterméknek tartható. Intravénás kontrasztanyag adását kövtően kóros kontrszthalmozás nem mutatkozik.
Ez a vizsgálat 2018.09.16-án készült. Azóta gyógytornázom, fájdalmam felére csökkent ,de még így is jelentős. Fájdalomcsillapítót csak nagyon indokolt esetben vehetek be, mivel CHRON beteg is vagyok! 2 éve zúg a bal fülem, amit a fülorr gégész a sérvnek tulajdonított! Várható -e a tornától jelentősebb javulás?
Válaszát előre is köszönöm!
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2019. január 07. 16:41
Kedves Kérdező! A fülzúgás valóban kovetkezhet a problemas nyaki szakasztól, de érdemes minden mást kizárni. Mivel a lordosis ive kiegyenesedett az lenne a cél, hogy a helyes görbületeit visszaallítsa, mert a tünetek csak így tudnak megszűnni. Üdvözlettel Eszter
Megválaszolta: Trásy Eszter
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK