Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Tehetetlen vagyok

Tehetetlen vagyok kérdések és válaszok

Tehetetlen vagyok
Üdv

27 éves férfi vagyok, 180cm, 75kg. Eleve fennállt fáradékonyság, fáradságérzet általában az esetek 90%-ában ülőmunkát végzek.
2 hete jelentkezett a munkahelyemen egy tarkótáji fejfájással és hátsó nyakfájdalommal. Nem forgó jellegű szédüléssel, remegéses rosszulléttel, mellkasi forróságérzettel és szapora pulzussal és lègszomjjal járó rosszllét.
Másnap elmentem orvoshoz (a háziorvosom nem rendelt), aki egyszerű vírusfertőzést azonosított. Írt fel Azibiot gyulladáscsökkentőt, úgy, hogy se lázam, se köhögés nem jelentezett.
2 nap múlva a sürgősségin kötöttem ki ugyanezen tünetekkel az egyetlen változás, hogy a testhőm felszökött 37.1 fokra (azóta se haladta meg a 37.2-t, illetve délután és este mindig normalizálódik 36.5 körülre). EKG-n eltérést enm tapasztaltak.
A sürgősségi véreredményeim között 3 eltérés volt: Absz. Neutrophil szám 7.2 (+0.2 eltérés), Neutrophyl% (+1.1%), Lymphocyta% (-1.2%)
Azóta visszamentem egy másik háziorvoshoz, aki kért pajzsmirigyre vérvételt, előre pedig poszttraumás stresszel vett fel táppénzre. Pajzsmirigy eredményeim: Süllyedés 6, CRP 0.7, TSH 1.362, T3 4.93, szabad thyroxin 14.64, eltérés nem volt, minden kb középérték.
Elkezdtem monitorozni a vérnyomásom, ami délelőtti órákban és ébredéskor magas, 140-150/90, pulzus 110-120.
Elmentem egy kardiológushoz, előtte jelentlezett hátfájdalom lapockaizmoknál, ami eleve megvolt a rossz tartásom miatt, szívultrahang és ekg után mozgásszegény életmódra és stresszre vezette vissza az orvos tüneteimet. Ez 3 napja volt.
Azóta estére mindig jobban érzem magam, nem köhögök, de a délelőtti rossz közérzet és magas vérnyomás értékek, melegségérzet megmaradt, plusz kijött egy afta szerű tünet a nyelvem jobb oldalàn enyhén alatta (sós sültkrumpli fogyasztása után közvetlen). Illetve hevesebb szívdobogásérzet, melegségérzet (arc, nyak, mellkas, karok) és hidegre bizsergő, égető érzésem van a bőrömön, főleg a karomon.
Milyen irányban érdemes elindulom egyáltalán, mert a tüneteim teljesen ellehetetlenítik az életem?
Valóban lehet csak pszichés betegség/stressz, amiben ugyan 3 éve volt nem kevés, most az utóbbi időben viszont csak kis dózisban volt részem belőle?
Milyen irányban vizsgáltassam magam?
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2020. június 22. 12:41
Kedves 27 éves Ffi!
Azt javaslom, hogy egy pszichiáterrel beszéljen, keresen fel valakit, aki megfelelő kérdésekkel kiderítheti merre induljon , vagy induljanak tovább. A leírásában testi tünetekről beszélt, de körültekintő választ csupán ilyen kevés adatból nem lehet Önek adni. Mindenképp keressen szakembert, találgatásokba nemszívesen bocsátkoznék abban a tekintetben, hogy a testi tünetei mögött rejlik-e vajon valamilyen pszichés faktor. Jobbulást kívánok. Üdvözlettel,Dr.Papp Tímea pszichiáter
Megválaszolta: Dr.Papp Tímea
2020. június 21. 11:57
Kieg: szívdobogásérzet és melegségérzet relatíve el is múlik hamar, délutánra mindig jobban érzem magam, most a mai nap is reggel jól éreztem magam, majd ébredés után 2 órával jelentkezett ez a melegségérzet (36.8-as testhővel), rossz közérzet, enyhe nyomottság és fejfájás, vérnyomás 140/90/117 ébredés után. 2 óra múlva enyhült is
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK