Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - terhes vagyok?

terhes vagyok? kérdések és válaszok

terhes vagyok?
Üdv!
Ma telt le a 6hét egézségügyi küret után.
Betartottam az orvosom minden utasítását!
Küret utáni 2.héten véreztem (olyan volt mintha megjött volna)
Tegnap kellett volna megjönnie az előző vérzésemtöl számítva-de csak kevés barna folyàsom volt. Kedden volt 2hete egy olyan eset hogy szeretkezés utolsó szakaszaiban vett fel a párom óvszert. Lehetséges hogy terhes vagyok?
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2013. március 23. 10:55
Igen volt már.
Tegnap és tegnapelőtt barnás folyásom volt-most viszont egyértelmüen vérzek. Remélhetőleg ez már a mensesem.
Most épp úgy fáj a hasam mint küret előtt.
Megvárom amig a vérzésem elmúlik és vissza megyek-az orvosommal is úgy volt megbeszélve hogy 6hét elteltével ha megjön az első menses vissza kell mennem kontrolra.
Remélhetőleg igy a jövőhéten vagy max az azt követő héten már issza tudok menni. Válaszát nagyon szépen köszönöm!!! Szép napot Önnek!!!
2013. március 23. 10:35
Kedves Kérdező. Volt korábban petefészek gyulladása? A vérzési rendellenességek, a fájdalom és a hőemelkedés arra utalnak, hogy kismedencei gyulladása van.(Ebbe a petefészek gyulladás is beletartozik). Fizikális vizsgálat nélkül nem lehet állapotáról többet mondani, de már az Ön panaszai alapján feltétlenül szükséges lenne az ez irányú kivizsgálás és a megfelelő kezelés, mert enélkül nagy a veszélye a meddőség kialakulásának. Üdvözlettel: Dr. Milánkovits Márton
Megválaszolta: Dr.Milánkovits Márton
2013. március 23. 08:59
Azért történt küret mert mert menses előtt is és után is nagyon vastag volt a méhnyálka hártyám és polipjaim is voltak. Alhasi fájdalommal mentem orvoshoz.
Hónapok óta fájt a hasam csak az utolsó orvos akinél jártam tudta megmondani hogy mi a baj.
Szövettan eredményben az állt hogy több helyen be volt vérezve a méhnyálka hártya és túltermelődik az ösztrogén...
19éves vagyok.
Küret után kb 4-4napig volt minimális barnás folyásom és a két hét elteltével volt olyan vérzésem mintha megjött volna. Mensesem egyébként rendben zajlott csak annyi baj volt h sokat fájt a hasam. Gyermekem még nincs. Hőemelkedésem volt.
2013. március 22. 23:55
Kedves Kérdező!

Az Ön által leírt előzmények után nem várható az, hogy terhes lenne, azonban nem elégedhetünk meg ezzel a rövid válasszal.
Leírja, hogy Önnél egészségügyi küret történt. Ha ezt a megjelölést helyesen használja, akkor ez azt jelenti, hogy nem terhesség miatt történt ez a kis-műtét. Ezzel kapcsolatosan is egy sor kérdés merül fel: Milyen panaszok miatt történt a műtét? Ezek mióta álltak fenn? Mi lett a szövettani eredmény? És így tovább. Egy egészségügyi küret után két hétig vérezni, az nem „normális”, továbbá az sem, hogy ez a vérzés a menstruációs vérzéshez hasonló erősségű legyen. Az egészségügyi küret után a vérzés erőssége csökkenő tendenciát kell, hogy mutasson. Nem tudjuk, hogy volt-e láza, vagy hőemelkedése. Nem tudjuk, hogy voltak-e vagy vannak-e alhasi fájdalmai. Nem közömbös az sem, hogy Ön hány éves. Volt-e terhes, szült-e már, volt-e spontán vetélése, koraszülése vagy halvaszülése. Idáig rendszeresek voltak-e a menstruációi és gyengék, erősek vagy átlagos erősségűek voltak-e. Úgy gondolom, hogy nem kell folytatnom tovább a megválaszolatlan kérdések felsorolását ahhoz, hogy belássa, kezelőorvosához szükséges fordulnia újra, aki valószínűleg ezek nagy részére már most tudja a válaszokat.
Úgy gondolom, hogy Önnek elsősorban a terhességtől független panaszait kell kivizsgálni és megfelelő kezeléssel megszüntetni.
Üdvözlettel
Dr.Milánkovits Márton


Megválaszolta: Dr.Milánkovits Márton
2013. március 22. 20:55
Igen, ez is lehetséges. Keresse fel orvosát.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a vérzéskimaradás okairól írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István
Megválaszolta:
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK