Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Tüdőszűrés implantátummal

Tüdőszűrés implantátummal kérdések és válaszok

Tüdőszűrés implantátummal
Tisztelt Doktor Úr!
Mell implantátumom van 2 éve. A műtétem óta most voltam először tüdőszűrésen, ahol jeleztem is ezt. Ennek ellenére sajnos nem tudták megmondani, hogy sikerült e a felvétel.
Annyit mondtak, hogy az implantátum miatt nem látják megfelelően a tüdőt. Még megtudtam, hogy a leletezést tüdőgyógyász szakember végezte, de röntgen orvos NEM!!
Én sajnos így nem nyugodtam meg. Kérdésem az lenne, hogy fontos e, hogy rtg.szakember leletezze ? Valamint más szemmel nézni a tüdőgyógyász és az rtg orvos??
Implantátum esetén akkor hogy lehet jó felvételt/értékelhetőt készíteni??...esetleg nem lehetne, hogy háttal álljak a gépnek..akkor is látszana a tüdő,nem?
Ez egy teljesen laikus elképzelés részemről, de nekem logikusnak tűnik. Egy értékelhető felvétel számomra mégis csak fontos lenne - dohányzom is - de mindentől függetlenül. Nem szeretném azt, hogy "lazán" csak legyintsenek egyet..
Válaszát köszönöm.
Tisztelettel: Andrea
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2014. február 15. 00:20
Köszönöm, értem. Akkor nem erősködöm, hiszen így is 3 felvétel készült,mert az asszisztens nem tudta, hogy mit csináljon...ezek szerint akkor kaptam egy tripla dózist! :-(
2014. február 14. 12:05
Kedves Andrea!
Azt csak egy lehetőségként írtam, hogy, ha a szakorvos bizonytalan lenne a rtg film kiértékelésében, akkor újabb rtg kérésével tisztázhatja, hogy van-e elváltozás, vagy sem. Amennyiben nem kap értesítést, hogy bármi probléma lenne, ne aggódjon, s főleg feleslegesen ne akarjon újabb felvételt, hiszen az egy újabb sugárterhelés. Bízzuk az orvosra a kivizsgálást.
Tisztelettel: Dr. Nagy Ida
Megválaszolta: Dr. Nagy Ida
2014. február 14. 11:38
Tisztelt Doktor Nő!
Köszönöm a válaszát, oldalirányú felvétel sajnos nem készült, de azon leszek, hogy készüljön.... így nyugodtabb leszek majd.
Üdvözlettel:
Andrea
2014. február 14. 09:33
Kedves Andrea! A tüdőgyógyászok egyik legfontosabb és talán legtöbbet gyakorolt feladata az, hogy mellkas röntgeneket nézzenek. Nagyon "jól rá áll a szemük", több mellkas felvételt leleteznek, mint egy röntgen orvos. Ha a tüdőgyógyász mindent rendben talál, megnyugodhat. Implantátummal is lehet értékelhető felvételt készíteni, ha mégis valami gyanús, pl. egy oldalirányú felvétel segíthet a további értékelésben.
Megválaszolta: Dr. Nagy Ida
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK