Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Dr. Forrai Péter
Dr. Forrai Péter
Kategóriák: Pszichoterapeuta,

Az orvos és a szakember elérhetőségének megtekintéséhez lépjen be vagy regisztráljon páciensként.
Úgy érzi, hogy magára maradt a problémáival, vagy nem vállalná azokat szívesen? Ne féljen kérdezni, hiszen oldalunkon név nélkül/anonim módon kérdezhet orvosainktól!
Bemutatkozás:
A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, posztgraduális képzés során az egyetemhez tartozó Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesületben (VIKOTE) kognitív és viselkedésterapeuta szakorvosi végzettséget szereztem.

A MÓDSZERRŐL:

Mindannyian másképpen reagálunk az eseményekre. Életből vett példát alapul véve, a házaspár moziba megy. Egyikük végig élvezi a cselekményt, nagyokat nevet, elégedett. Társa szorong a film alatt, fél közben, leizzad, szédül. Esetleg kirohan az előadásról. Fentiekből következik, elsősorban nem a szituáció a lényeg, hanem a neki tulajdonított jelentés.

Az események különböző érzéseket keltenek bennünk, gyakran testi érzéseket is megtapasztalunk (gyomorgörcs, gombóc a torokban), mindezekre reagálunk valahogyan (pl. lemondjuk az igéretes állásinterjút).

A KOGNITÍV TERÁPIA során a gondolataink hátterében megbújó egyéni gondolat-torzításokat, hiedelmeket, gyermekkorban rögzült merev mintázatokat igyekszünk felkutatni és módosítani. Eredményesen kezelhetőek pl.: önmagunkkal kapcsolatos gondok, depresszió, pánik, fóbia, szociális fóbia, szorongás, pszichoszomatikus betegségek, evészavarok, PTSD.

A VISELKEDÉSTERÁPIA tanuláselméleti alapokon nyugszik, pontosan feltérképezi az egyén viselkedését a különböző szituációkban és módosítja azokat, helyreállítja a környezettel, családdal való harmonikus egyensúlyt. Hatásos pl. fóbiák, kényszerek, rossz szokások (tic, körömrágás, stb.), szexuális zavarok esetén.

A kognitív és viselkedésterápia módszereit a még nagyobb siker érdekében gyakran kombináljuk.

Környezetünkben gyakoriak a személyiségzavarok (pl.: borderline és nárcisztikus). A személy rendkívül stabil és mélyen gyökerező mintázatairól van szó, eredményesen kezelhetők SÉMATERÁPIÁVAL. Ehhez speciális technikák állnak már rendelkezésre.

A TERÁPIA CÉLJA, a páciensek minél hamarabb önállóan vezessék tovább életüket!

Ehhez minden segítséget biztosítok empátiával, teljes elfogadással.

ANGOLUL IS/ IN ENGLISH
Szolgáltatások:
Stressz, szorongás, kényszerek, pánik, fóbiák, depresszió, magatartás,- és önértékelési zavarok, személyiségzavarok, pszichoszomatikus gondok, függőségek, rossz szokások, bipoláris betegség, étkezéssel kapcsolatos problémák, párkapcsolati és munkahelyi nehézségek. Sémafókuszú technikák alkalmazása, asszertív kommunikáció, autogén tréning, relaxáció tanítása, mindfulness.

Egyéni ülések során türelmesen és részletesen feltárjuk a problémát, kialakulásának folyamatát és azt is, milyen zavart okoz a személy és környezete, pl. a család, munkahely viszonyában. A terápia során megismerjük az egyénre jellemző gondolkodásmódokat, beállítódásokat, hiedelmeket, majd ezeken igyekszünk közösen változtatni.

A páciensek új felismeréseiket a való életben kipróbálják és azonnal bizonyítékot szereznek, arra vonatkozóan, mi a legsikeresebb működésmódjuk.

SZEMÉLYES ÉS SKYPE-TERÁPIA EGYARÁNT LEHETSÉGES.
.
Végzettség(ek):
* Semmelweis Orvostudományi Egyetem

* Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület (VIKOTE) pszichoterápia szakvizsgára felkészítő posztgraduális képzése

* Pszichoterápia szakorvosa


Tudományos tevékenység, publikációk:
Díjak, elismerések:
Rendelési idő:
Nap Délelőtt Délután Megjegyzés
Hétfő - - - - Telefonos egyeztetés szerint
Kedd - - - - Telefonos egyeztetés szerint
Szerda - - - - Telefonos egyeztetés szerint
Csütörtök - - - - Telefonos egyeztetés szerint
Péntek - - - - Telefonos egyeztetés szerint
Szombat - - - - Telefonos egyeztetés szerint
Vasárnap - - - - Telefonos egyeztetés szerint
Térkép:
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

Hozzászólások, vélemények:
Az eddigi hozzászólások, vélemények:
Még nem érkezett hozzászólás.
Írjon hozzászólást, véleményt Ön is!

Lépjen be a kommenteléshez vagy regisztráljon páciensként.

Értékelés:
Még nem érkezett értékelés.

Az értékeléshez lépjen be vagy regisztráljon páciensként.

Megválaszolt kérdések:


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK