Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Boka MRI eredményhez kérnék szakvéleményt

Boka MRI eredményhez kérnék szakvéleményt kérdések és válaszok

Boka MRI eredményhez kérnék szakvéleményt
Tisztelt Doktor Nő/Úr!

A segítségét kérném a problémáim okának kiderítésében. Hosszú ideje tartó krónikus jellegű bokafájdalmaim okát szeretném kideríteni, de semmilyen lényeges problémát nem tudott feltárni az MRI-t elvégző radiológus doktor, ezért szeretnék Öntől szakvéleményt kérni. Az MRI eredménye letölthető innen:
https://www.dropbox.com/s/1kby11hkntizegc/mri.ZIP

Magamról: 31 éves, amúgy egészséges férfi vagyok, 80kg, 185 cm. Ha bármilyen egyéb információ szükséges, úgy kérem írja meg, és örömmel megadom!

Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2013. december 25. 18:43
Kedves Szabolcs!

Nagyon köszönöm a választ, írtam Önnek emailt!

Köszönettel,
Csaba
2013. december 24. 13:18
Tisztelt Uram! Pár "sablonszöveg" mellett (biztos, hogy van fájdalma; biztos, hogy egy sima radiológiai vagy ortopéd vizsgálattal nem lehet diagnosztizálni a problémát; biztos, hogy a megoldása sem egyszerű; biztos, hogy összetett szemlélettel kell nézni) szeretném hangsúlyozni: az orvostudományban és pláne egy mozgásszervi ellátásban azok az adatok, amelyek egy pillanatfelvételt tükröznek (MR, röntgen) illetve papíron vannak leírva, nem nyújtanak elég információt ahhoz, hogy korrekten meg lehessen fogni egy olyan problémát, amitől ön hosszú ideje szenved és amelynek a megoldása is valószínűleg nem egy mozdulat. Ezek után a felmerülő lehetőségeket, a probléma szűkítése nélkül (= fizikális vizsgálat) sem nem lehet, sem nem ésszerű (idő és hely hiány) ideírni. Tudom, hogy már elege lehet a sok konzíliumból és nem kér még egy "feleslegesnek" tűnő ortopéd vizsgálatot, de pár gondolatot szeretnék felvetni, ami segíthet:
- nem láttam járásanalízist magáról
- nem láttam biomechanikai vizsgálatot (izomerő, ellenállással)
- nem láttam dinamikus nyomáseloszlás vizsgálatot a lábáról
- nem vizsgálta meg senki az egész alsó végtagok (a gerincferdüléstől kezdve, a medence asszimmetrián keresztül a végtagrövidülésig)
- nem végzett senki szisztémás vizsgálatot (szisztémás betegségek)
- talán ettől is fontosabb, hogy a panaszok lokalizációja sem derül ki az egészből = hol is fáj pontosan, mit is ért bokán és annak melyik része?
A fenti vizsgálatokat nem egyszerű elvégezni és magam is küzdök vele, mit hol lehet. Bár tudom bizonyosakat belőle, de legalább az orientációhoz szükséges egy vizsgálat.
Remélem azért valamit tudtam segíteni és higyje el szeretnék is. Magyarul értem a lelki helyzetét, de ezt sem papírból nem mondja meg senki, sem egy pillanatfelvétel alapján, de még egy egyszerű 15 perces magánrendelésen sem.
Szóval kitartás, biztosan van oka, csak még nem találkozott olyan emberrel, aki végigvizsgált volna mindent. Kellemes Ünnepeket: Molnár Szabolcs (elérhetőségem: [email protected])
Megválaszolta: Molnár Szabolcs
2013. december 23. 11:11
Kedves Szabolcs!

De igen, vizsgált meg számos ortopéd orvos is, de ott sem volt egyetértés, hogy pontosan mi lenne a probléma, és mi lenne a megoldás. De igazából mindenki az MR eredményéből indult ki, ezért gondoltam, hogy talán nem árthat egy másodvélemény az MR-ről.

Az ortopédiai vizsgálatok eredményét összefoglaltam ebben a kórlapban:
https://www.dropbox.com/s/ittnw6811ujdjnc/bokaproblema_20131221.doc

Ha rá tudna nézni, és véleményt formálni, azt szintén nagyon megköszönném!

Köszönettel,
Csaba
2013. december 22. 23:07
Tisztelt Uram! Az Mr egy fénykép (magyarul annyi hibaszázaléka van, mint egy fényképnek egy filmhez). Nem vizsgálta meg esetleg egy mozgásszervi szakorvos? A funkció is fontos. Emellett van olyan, amit az MR nem mutat ki, de röntgen igen. Az készült? Üdv
Megválaszolta: Molnár Szabolcs
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK