Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Bölcsességfog-csonthártya gyulladás

Bölcsességfog-csonthártya gyulladás kérdések és válaszok

Bölcsességfog-csonthártya gyulladás
Kedves orvosok!

Szeretnék pár kérdést feltenni a bölcsességfog műtétemmel kapcsolatban. Sajnos egy eléggé flegma orvos operált aki még annyit sem mondott hogy nem ehetek tojást, erről is csak az internetről értesültem, miután már megettem. Szóval lenne pár kérdésem, biztos vagyok benne hogy Önök tudnak nekem segíteni. Június 10én műtötték ki a jobb alsó bölcsesség fogam feltárással. Kaptam Augmentin duot a gyulladás ellen, ez annyira jól hatott hogy június 20ára csonthártya gyulladást kaptam , a seb pedig váladékozott és vérzett, kaptam gyógyszeres gézt a sebbe illetve Dalacin 300 kapszulát, 4 napig napi 4x1et, június 22én gézt cseréltek amit 23án kiszedhettem magamnak, többször nem kellett mennem. Azóta a seb köszöni jól van, nem vérzik, nem gyennyedzik, első kérdésem az lenne hogy ez a marha nagy lyuk kb mikorra fog begyógyulni? Mert az eltelt 18 napban sokat nem ment még összébb és addig nem igazán merek a jobb oldalon enni amíg nem gyógyul be mert nem szeretném ha belemenne bármiféle ételdarabka, így is minden étkezés után szájvízzel finoman kiöblítem a szám. Másik kérdésem az lenne hogy a seb szélén mi az a fehérség? Biztos hogy nem lepedék mert naponta többször mosom a sebet is nagyon óvatosan! Másik dolog hogy még mindig tompán fájdogál az állkapcsom.Mondták hogy ez nagy műtét volt és hogy ez elvileg még normális, van hogy be kell vennem naponta 1 Fortedolt rá. Ez meddig normális, hány hétig? Illetőleg ha valami kicsit keményebbet eszem-hiába a másik oldalon rágok, úgy érzem hogy a jobb oldalon az összes fogam fáj, alul-felül mind, ez is normális még 18 nappal a műtét után?
Elnézést hogy ennyi kérdésem van de az orvosom tényleg semmit nem mondott, semmire nem készített fel és elvileg már vissza sem kell mennem hozzá szóval nincs kitől megkérdeznem ezeket a dolgokat :(
Köszönöm ha segítenek!

Mónika
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2014. június 30. 21:54
Kedves Mónika! Nagyon sajnálom ami Önnel történt, menjen be a Mária utcai / VIII. K./ szájsebészeti klinikára s beszéljen ott egy orvossal, nagy valószinüséggel segíteni fognak!
Megválaszolta: Dr.Szilágyi Katalin
2014. június 30. 09:23
Kedves Mónika! Igen ez mind lehetséges.4-6hét a gyógyulás és nem óvatosan,hanem nagyon jól ki kell öblíteni és jól megmosni a helyét.Ajánlom a Listerines szájöblítést.Üdv.Dr.Várnai Lívia
Megválaszolta: Dr.Várnai Lívia
2014. június 29. 09:58
a válaszait köszönöm, akkor megbarátkozom a gondolattal hogy a kaja belemegy a lukba :)
2014. június 29. 09:54
Kedves Déry Péter!

Én úgy tudom bölcsességfog műtét után tilos a tejtermék és a tojás fogyasztása 3-4 napig. Mindenhol ezt olvastam az interneten és rengeteg orvosnál is ezt a választ találtam, úgy gondolom akkor talán lehet valóságalapja. Nekem műtét előtt egy nappal mondta egy barátnőm hogy szerinte nem szabad tejterméket enni, miután bevásároltam 8 liter tejet hogy majd eszem tejbegrízt meg pudingot, és a műtét után ettem másnap rántottát és akkor találtam meg az interneten hogy nem szabad tojást sem enni, akkor mégsem kaptam túl körültekintő tájékoztatást úgy gondolom...kérdéseimet meg nem tudom neki feltenni mivel nincs mivel visszamennem hozzá, előjegyzési naptára szerint meg maximum július végére kapnék hozzá időpontot....
2014. június 29. 07:34
Kedves Mónika!
Nem az orvos flegmaságán múlik, hogy az orvos nem mondta, hogy mit ehet. Ehet mindent. A kérdéseit nyugodtan tegye fel a kezelőorvosának, szerintem fog válaszolni. A marha nagy lyuk ott lesz egy jó darabig, a kaja bele megy, nyugodtam mossa fogkefével, fogkrémmel. Jó időbe telik, míg a seb kicsontosodik.
A tompa fájdalom normális, nem szeretjük, de sajnos ez van. Idővel csökkenni fog, majd elmúlik. A fehérség a sérült nyálkahártya, a mosással el fog tűnni.

Üdvözlettel
Dr Déry Péter
www.lezerdent.hu
Megválaszolta:
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK