Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Conizació után

Conizació után kérdések és válaszok

Conizació után
Üdvözlöm!
Következő lenne a kérdésem:
2012.12.12 én Conisación estem át műtét közben a tágításnál átszakadt a méhfalam.Szerencsére nem volt utána komplikáció. 1 héttel a műtét után kivette a draint az orvosom majd 22-én telefonon kérdeztem az eredményem.Azt mondta a méhnyálkahártya lelet negatív de a kimetszett részben kezdődő méhnyakrák van! Még a mai napig nem hívott vissza nem kaptam meg az eredményem.Nem tudom mit tegyek? Nem kellene valamilyen kezelés vagy gyógyszer? Csak 3 hónap után lehet újabb kenetet venni? Előre is köszönöm és nagyon várom a válaszát!
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2013. január 28. 15:24
Sajnálom, de most került hozzám az Ön kérdése. Javaslom: keressem meg orvosát vagy a műtétet végző intézetet. Önnek ugyanis fontos, hogy az értesítést személyesen átvegye és akkor a további javalatokat megkapja, mi több kérdéseket tehessen fel személyesen Üdvözlettel: VJ
Megválaszolta:
2013. január 14. 00:33
Tisztelt Hölgyem !
Szerintem ha kóros lett a szövettani eredmény ( ahogy Ön írta: kezdődő méhnyakrák ), akkor ne habozzon, azonnal keresse fel a kezelőorvosát a további teendők elbírálása céljából. A további teendő számos tényezőtől függ: pl. praecarcinomás elváltozásról, in situ carcinomáról, vagy manifeszt méhnyakrákról van-e szó stb.
Megválaszolta: dr Czifra Imre
2013. január 12. 21:43
Kedves kérdező! Mivel folyamatban lévő kezelésről van szó, nem kívánok beavatkozni más kolléga, ráadásul az enyémtől eltérő szakterület kérdésébe. Arra azonban felhívom figyelmét, hogy a méhnyakrákra utaló odavetett megjegyzés nem megnyugtató. Ezért javasolom, "rágja" a kezelőorvosa fülét, egyértelmű diagnózis, és hatékony kezelés céljából! Amennyiben az a válasz, hogy a kimetszés az épben történt, valóban elegendő a sebgyógyulás után 2-3 hónappal, majd negatív esetben további fél év, majd egy év múlva ellenőrző, körültekintően levett citológiai kenetet venni, illetve kolposzkópos vizsgálatot végezni. Hangsúlyozom, ennek menetét a szövettani eredmény ismeretében a kezelő orvosa határozza meg! A fentiekben leírtak a rendestől el nem térő kezelési sémát jelentik. Remélem, válaszom helyes útra irányította kezelését illetően! Üdvözlettel: Dr. Szűcs László
Megválaszolta: Dr. Szűcs László
2013. január 12. 21:34
Ha a kimetszés épben történt, akkor nincs teendő. Ha nem, akkor ismét kell múteni. Ha az első eset áll fenn, akkor 2 évig 3 havonta kell citológiát nézni.
Üdvözlettel:
Petróczi dr.
Megválaszolta:
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK