Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - csípőprotézis?

csípőprotézis? kérdések és válaszok

csípőprotézis?
Idézet: "A klinikai kép és rtg. alapján a panaszok hátterében csípőfelj. rendellenesség talaján kialakult sec. arthrosis véleményezhető. Végleges döntés a műtéti megoldást illetően a műtét során látott kép adhat. Így elképzelhető ún. "lengőcsípős" Girdlestone állapot is a műtéti kimenetelt illetően. De természetesen az elsődleges cél a TEP beültetés."
Erről szeretnék érdeklődni, ha nem sikerül a protézist beültetni, milyen életminőségre számíthatok a "lengőcsípővel? Illetve azt is szeretném megtudni, hogy külföldön alkalmaznak-e más szakmai protokollt ilyen esetben?
Köszönöm a válaszát.

Tisztelettel: Evika
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2014. július 08. 23:02
Tisztelt Doktor Úr!
Köszönöm a válaszát. Nem az orvosomban kételkedtem, csak a környezetemben kérdezgették, hogy vajon külföldön van-e valamilyen más lehetőség is, ami biztatóbb. Értem én, hogy, ha nincs megfelelő anatómia viszony, nincs hová beültetni a protézist, korlátozottak a lehetőségek.
Nagyon köszönöm a részletes felvilágosítást.
Tisztelettel: Éva
2014. július 08. 22:05
Tisztelt Evika!
Sir Gathorne Robert Girdlestone (1881–1950), oxfordi ortopédsebész, akiről ma is el van nevezve az oxfordi Ortopédiai Klinika (Nuffield Orthopaedic Centre) könyvtára. Ezzel próbáltam alátámasztani azt, hogy ez egy külföldön is ismert és használt eljárás, amelynek igen is meg van a helye jelenleg is a műtéti ellátásban. A csípőprotézis a 20. század legnagyobb egészségügyi találmánya, de nem minden esetben éri meg, sokszor heroikus küzdelemmel is (ez inkább az amerikaiakra jellemző) protézist berakni ott, ahol egy megfelelő, de természetesen egy eredeti csípőhöz vagy egy csípőprotézishez képest csökkent életminőséget biztosít. A Girdlestone helyzet stabil, fájdalmatlan. Rövidebb lesz valószínűleg a lába, nem lesz akkora a mozgástartomány, de panaszmentesen tudja majd élni az életét. A fenti szöveg nekem inkább arra utal, hogy teljesen korrektül ezt a lehetőséget is elmondták magának. Természetesen a csípőprotézisre törekednek, mindent megtesznek érte, ami nem kockáztatja a maga egészségét (a műtéti terhelésre gondolok egy indokolatlan küzdelem során). Szóval teljesen korrekt, őszinte. Nem erre törekszik, de mint eshetőségről fel kell, hogy világosítsa. Üdvözlettel
Megválaszolta: Molnár Szabolcs
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK