Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Elektromos fogkefe

Elektromos fogkefe kérdések és válaszok

Elektromos fogkefe
Jó napot!

Karácsonyra kaptam egy elektromos fogkefét. Azóta a normál fogkefémmel felváltva használom, mert úgy vettem észre, hogy szinte mindig vérzik a fogínyem tőle. Kérdésem: Lehetséges, hogy én valamiért nem bírom az elektromos fogkefét, azért vérzik az ínyem? Kicsit aggódom, nehogy gond legyen és emiatt hulljanak ki a fogaim...
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2013. március 18. 21:39
Üdvözlöm!

Önmagában a fogíny vérzése nem baj, viszont az elektromos fogkefe lesúrolhatja a fog nyakáról a zománcot, és ínysorvadást okozhat! Csak óvatosan használja (vagy egyáltalán ne).
Megválaszolta: Sebők Olga
2013. március 14. 11:26
Kedves érdeklődő!

Számos oka lehet annak, hogy vérzik a fogínye elektromos fogkefe használatakor. Fontos lenne tudni, milyen készüléket és ahhoz milyen fejet használ, mert ez is befolyásolja a dolgokat. Elképzelhető ugyanakkor az is, hogy túl gyengén mosott eddig fogat, és az elektromos fogkefe most olyan erőt fejt ki az ínyre, ami vérzést okozott. Mindenképpen javaslom, hogy keresse fel kezelőorvosát, mert lehet, hogy fogkő van a probléma hátterében.
Mosolygós szép napot kívánok!
Dr. Békés Annamária
www.drbekes.hu
www.idealmed.hu
Megválaszolta:
2013. március 14. 10:12
Jó napot!
Nem az elektromos fogkefe miatt vérzik az ínye. Lehet, hogy egyszerűen azzal alaposabban mos fogat, a fog tövében is.
Az ínyvérzésnek oka van, meg kell szüntetni.
A honlapomon olvashat a helyes fogmosásról, az íny lézeres gyógyításáról. AZ elérhetőségem is megtalálja a honlapomon.

www.lezerdent.hu

Üdvözlettel: Dr Déry Péter

Üd
Megválaszolta:
2013. március 13. 16:39
Üdvözlöm! Az inye nem az elektromos fogkefétől vérzik,hanem attól, hogy iny gyulladása lehet,amit a fogkő okozhat. Célszerű lenne egy fogászati vizitre eljönni!
Üdv!
Megválaszolta: Dr.Szabó András
2013. március 13. 12:14
Az ínyvérzés nem betegség, hanem tünet (következmény), az ínygyulladás tünete. (A gyulladt állapotú íny erei kitágulnak, faluk elvékonyodik, és felületes érintésre is vérzéssel reagálhatnak...)
Ínygyulladás több okból is bekövetkezhet, de az esetek túlnyomó többségében a fognyakról le NEM mosott lepedékben szaporodó baktériumok okozzák. A nem megfelelő tisztítás oka lehet rossz technikájú fogmosás is, de lehetnek a legjobb fogkefével vagy fogmosási technikával is letisztíthatatlan területek a szájban, pl.: szuvas, vagy fogkővel borított fogfelszínek, pontatlan tömések, koronák, vagy egyéb fogművek, amik a fogkefe számára hozzáférhetetlenek.
Az ínyvérzés tehát azt jelzi, hogy a száj bizonyos területei nincsenek eléggé megtisztítva, azokat alaposabban kell sikálni; konkrétan az Ön esetében: az el. fogkefe jobban hozzáfér az addig tisztítatlan területekhez is - ezt jelzi a vérzés - , és így van esély ezen területek alaposabb karbantartására is.
Szerintem használja ezután CSAK az el. kefét, de ésszerű volna átnézetni a töméseit, vagy egyéb fogműveit a fogorvosával, esetleg, ha szükséges, eltávolíttatni a fogköveit ... MG
Megválaszolta:
2013. március 13. 11:37
Kedves Kérdező!
Az ínyvérzése nem az elektromos fogkefétől van, hanem attól, hogy gyulladt az ínye. keressen fel egy fogorvost minél előbb! Bővebb információért és időpont egyeztetésért, kérem, hogy hívja a 06/20-2434175-ös telefonszámot.
Üdvözlettel:
Dr.Győrfi Adrienne
www.fehergyongy.hu
www.altatasos-fogaszat.hu
www.fajdalommentes-fogaszati-erzestelenites.hu
www.fogaszatportal.hu
www.fajdalommentes-fogfeherites.hu
www.fogkoeltavolitas.com
Megválaszolta: Dr. Győrfi Adrienne
2013. március 13. 10:45
Az elektromos kefe legyen puha /soft / és akkor ínytől a fogak felé mozgatva /függőlegesen / nem okoz sérülést az ínyen sőt maszírozza,erősíti azt.
Megválaszolta: Dr.HORVÁTH ZSOLT
2013. március 13. 10:13
Kedves Kérdező!
Az ínyvérzés NEM fogkefefüggő, hanem az ínygyulladás tünete. Valószínűleg arról van szó, hogy tényleg jobban hozzáfér az elektromos fogkefével az gyulladt ínyszélhez, ami, ha hozzáérnek, vérzik. Azt javaslom minél többet és alaposabban mossa az elektromossal, ha vérzik nem baj, öblítse ki. Ha egy fogkőeltávolítással is kombinálja a dolgot, jó eséllyel 1 héten belül megszűnik a vérzés.
Üdvözlettel: Pozsgai Márta
Megválaszolta:
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK