Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Fejben nyomás érzet

Fejben nyomás érzet kérdések és válaszok

Fejben nyomás érzet
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 52 éves nő vagyok, hobbi szinten futok, nem rendszeresen. Közben figyelem a pulzusom, órával. Mostanában azt tapasztaltam, hogy 140-es pulzus körül nyomást érzek a fejemben, halántékok környékén, de pontosan a helyét nem tudom meghatározni. A nyomásérzet miatt mindig lassítanom kell, ami azt eredményezi, hogy nagyon lassan tudok csak futni. Ha lassítok, a nyomásérzet csökken, ha megállok, el is múlik. Nyugalmi állapotban a vérnyomásom 120/80 körül van, sokszor alacsonyabb ennél. Futás közben nem tudom, hogy alakul a vérnyomásom. A fejemmel kapcsolatban egy problémáról tudok, kiegyenesedett nyaki lordosis, ebből adódóan nyaki porckorongsérv lehetséges, ezt 1 évvel ezelőtti koponya MR vizsgálat mutatta ki. Másrészt ülő foglalkozásom miatt elég rossz kondícióban vagyok, ezért próbálkozom a futással.
Kérdésem az lenne, mennyire vegyem komolyan ezt a nyomásérzetet, illetve milyen orvoshoz forduljak ez ügyben, ha ez szervi problémára utal?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2016. szeptember 14. 12:37
Kedves Doktornő! Köszönöm a gyors választ! MRI-re pont a koponya érvizsgálata miatt utalt be a neurológus, ui. 3 éve volt egy nyakizomgyulladásom, és azóta nagyon fázós lett a fejem, emiatt történt meg az MRI. Az érvizsgálat negatív lett. Minden esetre a nyomás érzés problémám is azóta van.
2016. szeptember 08. 17:32
Kardiológiai szakvizsgálat terheléses EKG-val - közben vérnyomást is mérnek. Ha a nyaki szakaszon MRI sérvet nem igazolt, nem is lehet - a kiegyenesedett nyaki lordosis mást jelen. ( a gerincoszlop nem nyílegyenes, mint egy acélcső, hanem alanatómiai alaphelyzetben van egy finom előre íve, domborulata a nyaki és ágyéki szakaszon és egy hátrafelé a háti szakaszon- Önnek a nyaki kiegyensedett - nyaki csigolyák meszes tüskéi, nyakizmok feszessége spannolhatja ki. Célzott nyaki gerinc MRI pontosíthatja ezt.
A koponya MRI ereket is vizsgált ?
Megválaszolta:
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK