Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Fogzsabályzó

Fogzsabályzó kérdések és válaszok

Fogzsabályzó
Jó napot!

Fontolgatom, hogy rászánjam magam a fogszabályzóra, de kicsit tartok tőle, hogy fájdalmas lesz. Leginkább attól félek, hogy miután végigszenvedtem 2 évet a fogaim visszagörbülnek. Hallottam már ilyen esetről ismerőstől. Tényleg előfordulhat ilyesmi, vagy csak rám akartak ijeszteni?
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2013. március 18. 21:56
Üdvözlöm!

Benne van a pakliban, de ha hozzáértő szakember végzi, nem valószínű, hogy visszavándorolnak a fogai.
Megválaszolta: Sebők Olga
2013. február 07. 18:14
Kisfokú visszarendeződés előfordulhat, de ha a kezelés végére az front- és oldalfogak érintkezése, vagyis az okklúzió szabályos, ez jelentéktelen. A fogszabályozást érdemes elkezdeni, mert nemcsak esztétikailag, hanem funkcionálisan is javítja a meglévő állapotot. Dr.Rehák Gizella fogszabályozó szakorvos, kandidátus.
Megválaszolta: Rehák Gizella
2013. február 07. 15:02
Kedves Kérdező! Sajnos én is hallottam több olyan fogszabályozási esetről, amikor nem maradt tartós a fogszabályozási kezelés eredménye. De sokkal több olyan sikeres fogszabályozási kezelés van, ami miatt érdemes bele vágnia. Bővebb információért és időpont egyeztetésért, kérem, hogy hívja a 06/20-2434175-ös telefonszámot. Üdvözlettel: Dr.Győrfi Adrienne www.fehergyongy.hu www.altatasos-fogaszat.hu www.fajdalommentes-fogaszati-erzestelenites.hu www.fogaszatportal.hu www.fajdalommentes-fogfeherites.hu www.fogkoeltavolitas.com
Megválaszolta: Dr. Győrfi Adrienne
2013. február 07. 13:25
Kedves kérdező!
Igen, "állítások" után érzékenyek lehetnek a fogai, ami pár napig el is tarthat alkalmanként, de ez a fájdalom nem elviselhetetlen (sőt, van aki "szereti" érezni, hogy állítódnak a fogai).
A visszaállás ellen pedig az ún. retenciós készüléket kell viselni, ami pont ennek megakadályozására van. Lehet kivehető vagy beragasztott típusú.

Üdvözlettel
dr. Egri Réka
Megválaszolta: dr. Egri Réka
2013. február 07. 12:23
Tisztelt kérdező!

18 éves kor alatt szokták elkezdeni a fogszabályzást, de előfordul, h utána is eredményes lehet. A fix fogszabályzó készülék akár másfél évig is fent van. Nem kényelmes, felsértheti a szájat, nem lehet nyilvános helyen enni vele, mert rajta marad az étel....
El kell dönteni, h ez a kevés kellemetlenség megéri-e, h szép fogsora legyen egy életen át. A fix. szabályzó után még kivehető éjszakait szoktak javasolni, h ne dőljenek vissza a fogak.
Keresse fel bátran fogorvosát és konzultáljanak!
Megválaszolta: Bere Árpád
2013. február 07. 11:07
Rögzített fogszabályozó készülék eltávolítása után éjszakai kivehető készülék viselése kötelező, mert az új szituációban rögzülni kell a fogaknak. Ha szükséges, a metsző fogakat a belső felületükön összesinezzük, ezzel is segítve a stabilizációt. Ha betartja az utasításokat kicsi az esélye annak, hogy "visszagörbüljenek" a fogai.
2013. február 07. 10:47
Igen előfordulhat, ha a páciens nem csinálja végig a kezelést, vagy az orvos rosszul kezeli.
Üdv.: Dr. Pados Róbert
[email protected]
Megválaszolta: Dr. Pados Róbert
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK