Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Gyermek fejfájás

Gyermek fejfájás kérdések és válaszok

Gyermek fejfájás
Üdvözlöm!
Van egy 13 éves fiam, és évek óta járunk neurológiára mert 6 évvel ezelőtt egy kullancs elleni oltás követően elájult és görcsöt kapott. Azóta nagyon sok EEG vizsgálaton estünk át ahol mindig az az eredmény hogy:
Diffuz kérgi funkciózavar. Utolsó leletünkben még ezt írták:
bal hemipherialis funkciózavar nem zárható ki.
Két MR vizsgálaton vagyunk túl aminek az eredménye: Bal oldalon a törzsducoknál egy 4x7 mm nagyságú, tágabb perivascularis tér látható, mely T2-n fokozott, FLAIR szekventián csökkent, T1-n szekventián is csökkent jelintensitásu terület. Ez az utolsó Mr eredmény. 3 éve is hasonló eredmény volt 8 mm nagyságú eltéréssel.
A gyermeknek nagyon sokat fáj a feje, nehezen tanul, kisebb bambulásai vannak.
Szeretném megkérdezni, hogy ezek a vizsgálati eredmények mit jelentenek.
Segítséget előre is köszönöm!!!
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2016. április 16. 12:11
Kedves Szülő,
a gyermeke rosszullétei egyszerű ájulások lehettek,van aki hajlamos arra,hogy vérvétel-oltás kapcsán összeessen.A fejfájás lehet migrén,fejfájás naplót kellene vezetni,és ezután eldönteni,igényel-e kezelést.Az MR eltérések vsz.nem kórosak.Igazából akkor tudnék pontos választ adni,ha elküldené scannalve a gyerek EEG és MRI leleteit.
Nagyobb baj azonban biztosan nincs.
email:[email protected]
Üdv.Dr Cservenyák Judit
Megválaszolta: Dr Cservenyák Judit
2016. április 15. 20:31
Az MR leletet gyermek neurológussal beszéljék meg !
Ugyanígy azt tanácsolom, hogy a rosszulléteket is Neki mondják el - ez túl kényes dolog ahhoz, hogy ennyi információ alapján bármit is tanácsolhassak.,
Megválaszolta:
2016. április 15. 15:21
Nem szed epilepszia gyógyszert, csak oltás illetve vérvételt követően voltak eszmélet vesztései. Epilepsziát nem állapítottak meg nála, mert spontán görcsei nem voltak. Feje heti rendszerességgel fáj ( 2-3 alkalommal), 2x volt nagyon erős migrénes fejfájása egyszer hányással járt. Az MR-en mindkét alkalommal láttak valamit (8mm és 4x7mm). Ettől lehet a sok fejfájás? Az első eszmélet vesztésnél elesett és nagyon beütötte a fejét is. Jobb oldalt a halántéknál csúnya vérömleny alakult akkor ki neki. . A diffúz kérgi funkciózavart sem tudjuk mit jelent, ez minden alkalommal ott van az EEG leleten.
Segítségét köszönöm!!!!
2016. április 15. 13:37
Kedves Szülő!
Amennyire a leìrtakból kiveszem,a gyermekének oltásr követő rosszulléte zajlott.Epilepsziàt igazolt a neurológusuk?Az eeg lelet utalhat rà,az Mr azonban lényegi eltérésr nem ir,a tágabb perivascularis tér norm.variàció.Szed-e a gyerek gyógyszert?A fejfájás és meglassultság hátterében ez is lehet.Ha több információt ír,részletesebb választ tudok adni.Üdv dr Cservenyák Judit
Megválaszolta: Dr Cservenyák Judit
2016. április 14. 15:15
Az oltás után még kétszer volt eszmélet vesztése, mindkét alkalommal vérvételt követően. Ekkor is volt kisebb görcse. Nem szed gyógyszert. Belgyógyászati betegségről nem tudunk. Az AST eredménye rendszerint magas. Ez is sok éve.Volt kicsit magasabb, de volt amikor 700 fölötti volt.Utoljára 224,3. Van egy kis vashiánya erre szed gyógyszert.
2016. április 14. 14:40
olt-e máskor is eszméletvesztése ? Szed-e epilepszia ellen vagy egyéb hatású gyógyszert ? Belgyógyászati betegsége van-e ?
Megválaszolta:
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK