Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Gyermek szeme csipásodik

Gyermek szeme csipásodik kérdések és válaszok

Gyermek szeme csipásodik
Tisztelt Doktornő! Kislányom 11 hónapos. Születésétől kezdve könnyezett, váladékozott a szeme (jobbik), így 4 hónaposan átmosták a könnycsatornáját, majd 5 hónaposan újra, mert nem volt javulás, azóta viszont rendbe jött. Kb. decemberben kezdődtek a náthás, megfázásos időszakok nála, ekkor megfigyelhető volt, hogy a náthával egyidőben a szemei is csipásodtak, de a nátha megszüntével ez el is múlt. Most viszont a legutóbbi megfázása mikor elmúlt (kb. 3-4 hete), a váladékozás mégis megmaradt. Ezt egyébként úgy kell elképzelni, hogy reggelente ébredésnél van neki mindkét(!)szeme csipásodva, van hogy elég sok van neki rajta, a szempilláin is, és néha már teljesen száraz ez váladék, de van mikor még folyós. Vajon újra elzáródott a könnycsatorna? De mivel itt könnyezésről nincs szó, csak a váladék van, az is csak reggel, és mindkét szeménél, napközben pedig semmi, így ezt nem tartom valószinűnek.
Lehet, hogy a nátha idején átvitte a fertőzést a szemére? Mert mikor folyt az orra, kente, dörzsölte bele rendesen a szemeibe...
Egyébként nem gyulladt, nem piros egyik sem. Nem tudom, lehet-e összefüggés, de feltűnt, hogy alvásnál mikor az orrán beszívja a levegőt, kicsit úgy hallani, mintha horkolna, nem annyira hangos, de mégis vmi hangot ad az orra...Várom mielőbbi válaszát! Köszönettel: Sz. Dóra
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2013. augusztus 12. 10:23
Kedves Sz. Dóra! A felső léguti hurut részeként gyakran jelentkezik kötőhártya gyulladás is, melynek a váladékozás lehet a tünete (más egyéb enyhe szempanszok mellett). Az ilyen panaszokat kúra szerűen alkalmazott antibiotikum szemcseppekkel tudjuk orvosolni. A szemészeti vizsgálat azonban nélkülözhetetlen, mert a cseppet csak orvosi javaslatra lehet elkezdeni. használni. Üdvözlettel: Dr. Szabados Edit www.stjameshospital.hu
Megválaszolta: Dr. Szabados Edit
2013. május 16. 12:46
Kedves Dóra!

Nem ritka, hogy felsőlégúti fertőzés után a kórokozó átterjed a szemre és kötőhártyagyulladás alakul ki. Igaza van, a váladék valószínűleg ezért van jelen. Érdemes, ha nem mérséklődik, a panasz megvizsgálni és szükség esetén antibiotikum tartalmú szemcseppel kezelni. Amennyiben korábban már 2x is sikeresen szondázták a kislánya könnycsatornáját, valóban kicsi az esély rá, hogy ismételen elzáródjon.
Ebben az életkorban egyébként is javasolt ( természetesen gyulladásmentes állapotban) a szemészeti vizsgálat, hogy megnézzük, van- jelentős fénytörési hibája illetve nem kancsal-e.
Üdvözlettel: Dr. Serfőző Csila
www.gyerekszemesz.hu
Megválaszolta: Dr. Serfőző Csilla
2013. május 06. 22:53
Kedves Dóra!

Nem valószínű, hogy elzáródott a könnycsatornája. Inkább a nátha ment rá a szemére. A duzzadt orr nyálkahártya is nehezíti a könny lefolyását az orrba és ez könnypangáshoz vezet. Ha pedig pang a könny, akkor könnyebben befertőződik.
Orrspray és antibiotikumos szemcsepp a megoldás.
Megválaszolta:
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK