Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Gyökér kezelés után fájó íny

Gyökér kezelés után fájó íny kérdések és válaszok

Gyökér kezelés után fájó íny
Jó napot!

Kétszer gyökér kezelték a fogamat, az első kezelés után pár napig nyitva volt, akkor nem fájt. Amikor a gyógyszeres tömést megkaptam fájni kezdett, az orvosom kitisztította, így nem fájt. Most ismét fáj, de nem a fog, hanem az íny. Kérdésesem: röntgennel meg lehetne állapítani, ha van még valami gyulladás?
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2013. január 21. 22:44
Kedves Kérdező!
Gyökérkezelés közben nem szabad a fogorvosnak nyitva hagyni a fogat. Úgy kell végezni a gyökérkezelést, hogy közben ideiglenes töméssel le lehessen zárni a fogat. Bővebb információért és időpont egyeztetésért, kérem, hogy hívja a 06/20-2434175-ös telefonszámot.
Üdvözlettel:
Dr.Győrfi Adrienne
www.fehergyongy.hu
www.altatasos-fogaszat.hu
www.fajdalommentes-fogaszati-erzestelenites.hu
www.fogaszatportal.hu
www.fajdalommentes-fogfeherites.hu
www.fogkoeltavolitas.com
Megválaszolta: Dr. Győrfi Adrienne
2013. január 21. 18:45
Kedves Érdeklődő!
Akut gyulladást nem mutat ki rtg-felvétel, de nyugodjon meg, a gyökérkezeléseket gyakran kíséri fájdalom. Legyen türelemmel, a megfelelő kezelés meghozza a várt eredményt!
2013. január 21. 15:59
Tisztelt Kérdező!
A leírás alapján elképzelhető, hogy a fogból kiinduló gyulladás átterjedt a gyökércsúcson át a környező szövetekre, s ez okozza a fájdalmat. A röntgen vizsgálat nem biztos,hogy kimutatja a gyulladást, ez csak hosszabb távon fennálló gyulladás esetén valószinű.

Üdvözlettel:
Dr. Jáky Renáta
Megválaszolta:
2013. január 21. 13:54
Kedves Kérdező!
A gyökérkezelés megkezdésekor általában szokás rtg-felvételt készíteni, amin az orvos tájékozódik a gyökércsatornák elhelyezkedéséről, a csontban zajló gyulladásos folyamatokról. A gyökércsatornában zajló bakteriális folyamatok rtg-nel nem megállapíthatóak, csak a csontban lévő elváltozások. Változás a csontban viszont a gyógyulás után kb fél évvel mutatható ki, tehát ha készült rtg-felvétel a gyökérkezelés elején, akkor változás nem mutatható ki néhány hét vagy nap elteltével.
Megválaszolta:
2013. január 21. 13:31
Valószínüleg meg lehetne, de ezért felesleges rtg-t csinálni: ha fáj, gyulladás van (99%) ...
Megválaszolta:
2013. január 21. 11:41
Jó napot!
Röntgennel meg lehet állapítani, de ha nem mutat semmi elváltozást, attól még lehet gyulladás.
A gyökértömés után még fájhat egy darabig, nem a fog, hanem a gyökércsúcs magasságában az íny. Jó esetben pár nap után elmúlik a fájdalom.

Üdvözlettel
Dr Déry Péter
www.lezerdent.hu
Megválaszolta:
2013. január 21. 11:39
Röntgenen az esetek nagy részében látszik az elváltozás, de ez nem mindig sorsdöntő. Egy újabb, alapos tisztítást és esetleg gyógyszeradagolást követő gyógyszeres - ideiglenes gyökértömés rendszerint megoldja a gondokat.
Megválaszolta:
2013. január 21. 11:39
Kedves Érdeklődő!

Gyökérkezelés elengedhetetlen diagnosztikai eszköze a röntgen. Nem is lehet (és nem is szabad) röntgen nélkül végigcsinálni.
A gyökérkezelés mindig hosszadalmas folyamat, előfordul, hogy akár fél évig is elhúzódik a kezelés. A fogban nem csak 1 fő gyökércsatorna van, hanem számos mellékág is van, aminek a tisztítása, fertőtlenítése nehéz feladat. Különösen nehéz lehet a kezelés abban az esetben, ha a gyulladás túlterjed a fogon. Röntgenen csak az adott pillanatnyi állapot látszik, a gyulladás túlterjedése meglehet anélkül, hogy a foggyökér csúcsa körül a csont felszívódna. Így tehát elég nehéz nehéz megjósolni, mennyire lett kiterjedt a folyamat. Ráadásul egy esetlegesen meglévő nátha is ronthatja a kórképet, hiszen ilyenkor nem igazán lehet eldönteni, hogy az arcüregben a gyulladásból maradt e vissza egy kis szervült rész, ami nyomást gyakorol a fog gyökérére. Talán ezek a ide-oda hatások okozzák a legnagyobb fejtörést a fogorvosok számára. Esetleg lézeres vagy ózonos sterilizálás után megpróbálni ismét a gyógyszeres tömést. (Ritkán egyébként előfordulhat allergia a gyógyszeres tömőanyaggal szemben is - csakhogy tarkítsam a képet).
Amennyiben a gyulladás ezek ellenére sem szűnik, úgy a szájon át adott antibiotikum és gyulladáscsökkentő jön szóba - bár részemről ez mindig az utolsó lépés.
Dr. Békés Annamária
www.idealmed.hu
www.drbekes.hu
Megválaszolta:
2013. január 21. 11:19
A röntgen kimutathatja a gyulladást,de gyakran a csatorna csúcsi részén lévő elágazások az okozói a fájdalomnak.Innen a fertőzés legbiztosabban elektroforézises/DEPOTPHORÉZIS/ eljárással távolítható el.Ez három ülésben,fájdalommentesen megoldható,csak kevés rendelő van ilyen készülékkel felszerelve.Tisztelettel Dr.Horváth Zsolt +36309278322
Megválaszolta: Dr.HORVÁTH ZSOLT
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK