Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Gyökér kezelés után fájó íny

Gyökér kezelés után fájó íny kérdések és válaszok

Gyökér kezelés után fájó íny
Jó napot!

Kétszer gyökér kezelték a fogamat, az első kezelés után pár napig nyitva volt, akkor nem fájt. Amikor a gyógyszeres tömést megkaptam fájni kezdett, az orvosom kitisztította, így nem fájt. Most ismét fáj, de nem a fog, hanem az íny. Kérdésesem: röntgennel meg lehetne állapítani, ha van még valami gyulladás?
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2013. január 21. 22:44
Kedves Kérdező!
Gyökérkezelés közben nem szabad a fogorvosnak nyitva hagyni a fogat. Úgy kell végezni a gyökérkezelést, hogy közben ideiglenes töméssel le lehessen zárni a fogat. Bővebb információért és időpont egyeztetésért, kérem, hogy hívja a 06/20-2434175-ös telefonszámot.
Üdvözlettel:
Dr.Győrfi Adrienne
www.fehergyongy.hu
www.altatasos-fogaszat.hu
www.fajdalommentes-fogaszati-erzestelenites.hu
www.fogaszatportal.hu
www.fajdalommentes-fogfeherites.hu
www.fogkoeltavolitas.com
Megválaszolta: Dr. Győrfi Adrienne
2013. január 21. 18:45
Kedves Érdeklődő!
Akut gyulladást nem mutat ki rtg-felvétel, de nyugodjon meg, a gyökérkezeléseket gyakran kíséri fájdalom. Legyen türelemmel, a megfelelő kezelés meghozza a várt eredményt!
2013. január 21. 15:59
Tisztelt Kérdező!
A leírás alapján elképzelhető, hogy a fogból kiinduló gyulladás átterjedt a gyökércsúcson át a környező szövetekre, s ez okozza a fájdalmat. A röntgen vizsgálat nem biztos,hogy kimutatja a gyulladást, ez csak hosszabb távon fennálló gyulladás esetén valószinű.

Üdvözlettel:
Dr. Jáky Renáta
Megválaszolta:
2013. január 21. 13:54
Kedves Kérdező!
A gyökérkezelés megkezdésekor általában szokás rtg-felvételt készíteni, amin az orvos tájékozódik a gyökércsatornák elhelyezkedéséről, a csontban zajló gyulladásos folyamatokról. A gyökércsatornában zajló bakteriális folyamatok rtg-nel nem megállapíthatóak, csak a csontban lévő elváltozások. Változás a csontban viszont a gyógyulás után kb fél évvel mutatható ki, tehát ha készült rtg-felvétel a gyökérkezelés elején, akkor változás nem mutatható ki néhány hét vagy nap elteltével.
Megválaszolta:
2013. január 21. 13:31
Valószínüleg meg lehetne, de ezért felesleges rtg-t csinálni: ha fáj, gyulladás van (99%) ...
Megválaszolta:
2013. január 21. 11:41
Jó napot!
Röntgennel meg lehet állapítani, de ha nem mutat semmi elváltozást, attól még lehet gyulladás.
A gyökértömés után még fájhat egy darabig, nem a fog, hanem a gyökércsúcs magasságában az íny. Jó esetben pár nap után elmúlik a fájdalom.

Üdvözlettel
Dr Déry Péter
www.lezerdent.hu
Megválaszolta:
2013. január 21. 11:39
Röntgenen az esetek nagy részében látszik az elváltozás, de ez nem mindig sorsdöntő. Egy újabb, alapos tisztítást és esetleg gyógyszeradagolást követő gyógyszeres - ideiglenes gyökértömés rendszerint megoldja a gondokat.
Megválaszolta:
2013. január 21. 11:39
Kedves Érdeklődő!

Gyökérkezelés elengedhetetlen diagnosztikai eszköze a röntgen. Nem is lehet (és nem is szabad) röntgen nélkül végigcsinálni.
A gyökérkezelés mindig hosszadalmas folyamat, előfordul, hogy akár fél évig is elhúzódik a kezelés. A fogban nem csak 1 fő gyökércsatorna van, hanem számos mellékág is van, aminek a tisztítása, fertőtlenítése nehéz feladat. Különösen nehéz lehet a kezelés abban az esetben, ha a gyulladás túlterjed a fogon. Röntgenen csak az adott pillanatnyi állapot látszik, a gyulladás túlterjedése meglehet anélkül, hogy a foggyökér csúcsa körül a csont felszívódna. Így tehát elég nehéz nehéz megjósolni, mennyire lett kiterjedt a folyamat. Ráadásul egy esetlegesen meglévő nátha is ronthatja a kórképet, hiszen ilyenkor nem igazán lehet eldönteni, hogy az arcüregben a gyulladásból maradt e vissza egy kis szervült rész, ami nyomást gyakorol a fog gyökérére. Talán ezek a ide-oda hatások okozzák a legnagyobb fejtörést a fogorvosok számára. Esetleg lézeres vagy ózonos sterilizálás után megpróbálni ismét a gyógyszeres tömést. (Ritkán egyébként előfordulhat allergia a gyógyszeres tömőanyaggal szemben is - csakhogy tarkítsam a képet).
Amennyiben a gyulladás ezek ellenére sem szűnik, úgy a szájon át adott antibiotikum és gyulladáscsökkentő jön szóba - bár részemről ez mindig az utolsó lépés.
Dr. Békés Annamária
www.idealmed.hu
www.drbekes.hu
Megválaszolta:
2013. január 21. 11:19
A röntgen kimutathatja a gyulladást,de gyakran a csatorna csúcsi részén lévő elágazások az okozói a fájdalomnak.Innen a fertőzés legbiztosabban elektroforézises/DEPOTPHORÉZIS/ eljárással távolítható el.Ez három ülésben,fájdalommentesen megoldható,csak kevés rendelő van ilyen készülékkel felszerelve.Tisztelettel Dr.Horváth Zsolt +36309278322
Megválaszolta: Dr.HORVÁTH ZSOLT
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK