Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Gyökérkezelés után fehér foltok, hólyag szerű valamik vannak a nyelvemen

Gyökérkezelés után fehér foltok, hólyag szerű valamik vannak a nyelvemen kérdések és válaszok

Gyökérkezelés után fehér foltok, hólyag szerű valamik vannak a nyelvemen
Fogorvosnál voltam, és gyökér kezelte a fogamat és betömte próba töméssel, később fehér foltok olyan hólyag szerű valamik vannak a nyelvemen, nem fáj de zavar. Hhasználok szájöblögetőt (phlogozolt), de nem múlik. Hol az egyik oldalt van hol a másikon, most mind a két oldalt van, a nyelvem is olyan mint ha be lenne repedezve. A nyaki nyirokcsomóm is meg van nagyobbodva egy hónapja mert felső légúti hurutom volt és az se múlt el. Nagyon félek!!! mi lehet ez? Kérem segítsen! előre is köszönöm
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2012. szeptember 27. 10:17
Kedves Kérdező!
Nem hiszem, hogy aggódnia kellene, de azért mutassa meg a száját egy fogorvosnak. Bővebb információért és időpont egyeztetésért, kérem, hogy hívja a 06/20-2434175-ös telefonszámot.
Üdvözlettel:
Dr.Győrfi Adrienne
www.fehergyongy.hu
www.altatasos-fogaszat.hu
www.fajdalommentes-fogaszati-erzestelenites.hu
www.fogaszatportal.hu
www.fajdalommentes-fogfeherites.hu
www.fogkoeltavolitas.com
Megválaszolta: Dr. Győrfi Adrienne
2012. szeptember 20. 15:01
A nyirokcsomó megnagyobbodás valószínűleg a felső légúti huruthoz kapcsolódik. A nyelven lévő fehér foltok és repedések régebben is ott lehettek, térkép-nyelvnek szokták nevezni és nem jelent kóros elváltozást.
Megválaszolta: DR.Toldi Ferenc
2012. szeptember 19. 12:53
Kedves Kérdező!
Először is ne féljen, inkább cselekedjen!
Menjen el a fogorvoshoz, és kérdezze meg, hogy panaszai származhatnak-e a fogától!?
Így látatlanba, ugyanis ezt nem lehet megmondani.
A nyelvpanaszai akkor lehetnének a fogától, ha annak éles sarka maradt volna a kezelés után, vagy nem zárna jól a tömés, és a kioldódó anyagra lenne érzékeny (ez utóbbinak kicsi a valószínűsége). A nyirokcsomó duzzanat lehet egy fertőzött fogtól, de lehet más elhúzódó fertőzéstől is.
Tehát fáradjon be/vissza a rendelőbe!
Gyógyulást kívánok!
Dr. Péter István
Megválaszolta: Dr. Péter István
2012. szeptember 16. 17:22
Gyökérkezelés során használt fertőtlenítő folyadékok, amennyiben érintkeznek a nyálkahártyával, okozhatnak irritációt, de ez néhány óra, esetleg 1-2 nap után elmúlik. Esetleg az ideiglenes tömőanyagban lehet olyan összetevő ( pl. eugenol ), amire allergiás reakció jelentkezett. Ebben az esetben annak az eltávolítása után rendeződnie kell a problémának. Az egy hónapja fennálló nyirokcsomó duzzanat ( már ha azt nem a beteg fog okozta ) számtalan betegség tünete lehet, amit csak vizsgálattal lehet kideríteni. Javaslom, hogy beszélje ezt meg a kezelő orvosával!
2012. szeptember 15. 21:16
Azt javaslom, háziorvosát vagy fül-orr-gégészt keressen fel panaszával, vérvizsgálattal kimutatható, ha gyulladás van a szervezetben. Az öblögetést folytathatjta természetesen, mert fertőtlenít.
Megválaszolta: Bere Árpád
2012. szeptember 15. 12:39
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Valószínű hogy tünetei valamilyen felső légúti megbetegedéssel vagy egy általános vírusfertőzéssel vannak összfüggésben a gyökérkezeléssel való egybeesése sincs kizárva .Pontos diagnózist csak szájvizsgálat után lehet mondani.Amennyiben tünetei pár napon belül nem javulnak -esetleg súlyosbodnak -úgy mindenképpen keressen fel szakorvost.

Dr Völgyi Virág
Megválaszolta: dr. Völgyi Virág
2012. szeptember 14. 20:05
Én nem vagyok orvos, és bár látni is jó lenne milyen, de 2 dologra gondolok: 1. a vattarolni nem volt elég nedves, amikor eltávolították a szájából, és csúnyán fel tudja sérteni a nyálkahártyát!
2. Valami fertőzés lehet, valami nem volt elég tiszta, pl.egy műszer, vagy a fogorvos nem viselt kesztyűt stb...
Olyat még nem tapasztaltam, hogy a gyökértömő, vagy az ideiglenes tömőanyag allergizálna, de ezt sem lehet kizárni.
Jelezte ezt a panaszt a fogorvosának?
Megválaszolta: Sebők Olga
2012. szeptember 14. 18:46
Mikor volt a gyökérkezelés? Mióta vannak meg a foltok?
Ne féljen, biztos, hogy nem halálos kór!
Biztos kezelhető, de látni kellene.
Ön budapesti?
Üdv.: Dr. Pados Róbert
Megválaszolta: Dr. Pados Róbert
2012. szeptember 14. 18:38
Üdvözlöm!

Bár én fogtechnikus vagyok,de szerintem a nyaki nyirokcsomó a gyökér gyulladásától is eredhet.Kérdés mennyi idő múlt el a gyökérkezelés után,amikor még ezt tapasztalta.
A fehér pöttyök is lehetnek bakteriális dolgok,de javaslom keressen fel egy fog és szájsebészt,Budapesten tudok orvos elérhetőséget ez ügyben ha kéri és kérdezze meg,az a biztos,mert látatlanban senki nem tud semmit mondani.
Megválaszolta: Z.Zsu.
2012. szeptember 14. 18:19
Több dolog okozhatja az észlelt tünetet. Először is: nincs mitől félnie! Biztosan csak átmeneti dologról van szó. Lehetséges okok között szerepelhet egy enyhe felületi gyulladás, fertőzés, ami akár lehet kis hámsérülés miatt (pl. nyálelszívótól vagy egyéb használt eszköztől). További okként szerepelhet az ideiglenes tömésként(gyökértömésként) használt anyag irritáló (allergizáló) hatása is... Alapos fogmosás mindenképpen segít és ezt érdemes kiegészíteni nyelvdörzsöléssel is, amit szintén a fogkefével elvégezhet - erre főleg este, lefekvés előtt jó figyelni. A tisztítás után szintén jó az öblögető. Ha különösebb gond nincs, akkor 3-4 nap után enyhülni kellene a tüneteknek. Ha ezek a tünetek fokozódnak, akkor érdemes felkeresni a fogorvost, hogy esetleg cserélje ki az ideiglenes tömést (gyökértömést) egy másik típusúra. Remélem, tudtam valamit segíteni... Üdvözlettel: Dr.UV
Megválaszolta: Dr.Utassy Viktor
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK