Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Hízás

Hízás kérdések és válaszok

Hízás
Jó napot!

Sajnos az 5 éves kislányom eléggé meghízott az elmúlt 1-2 évben. Én is hibás vagyok, mert sokszor ráengedtem, hogy édességeket egyen. Nem tudom mi tévő lehetnék, mostanában próbáltam kevesebbet adni neki, odafigyelni, mit eszik. Elsősorban őmiatta változtattunk az étkezési szokásainkon a férjemmel néhány héttel ezelőtt. Egészségesebb ételeket eszünk, kevés édességet, sok zöldséget, gyümölcsöt, sovány húsokat de a kislányom nem érti az egészet. Azóta állandó hisztirohamai vannak, folyton édességet enne. Hogy tudnám rászoktatni a helyes étrendre?
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2013. február 19. 20:15
Helyesen teszi, hogy próbál változtatni táplálkozási szokásukon. Semmiképpen ne adja fel ezt a szándékát! "Minden kezdet nehéz!" De hosszú távon hálás lesz magának, és a családja is Önnek. A kislánya most olyan tüneteket produkálhat, mint akinek elvonási tünetei vannak, sajnos az édesség, szénhidrátok rabjává vált, Muszáj rá hatást gyakorolnia, és érvényesítenie akaratát, nemsokára enyhül majd az édesség utáni vágya. Kezdetben adhat neki, diabetikus édességet,de csak napi 1 alkalommal, majd 2 naponta, és egyre ritkábban. Helyettesítse az édességet gyümölcsökkel, gabonafélékkel diabetikus vagy natúr joghurttal, Korpovit keksszel...
Megválaszolta: Kelemen Di
2013. február 15. 13:16
Sok-sok türelemmel és kitartással.
Megválaszolta: Tibay Rózsa
2013. február 15. 09:54
Kedves Érdeklődő!
Amit tett az egészséges táplálkozás érdekében az helyes, de egy 5 éves gyermek esetében nem könnyű dolog. Ők nehezen változtatnak még bármit is, hát még ha ételről-édességről van szó. Azt tudom javasolni, hogy legyen hozzá türelemmel, idővel megszokja az új étrendet, alkalmazkodni fog a megváltozott étkezési szokásokhoz. Hetente 1x nyugodtan adjon neki édességet (nyilván ne nagy mennyiségben). Lehetőség szerint kapjon almás, meggyes rétest, gyümölcsjoghurtot (amit ön készít otthon natúr joghurtból és gyümölcsből (friss vagy fagyasztott), édesítés nélkül, vagy pici méz hozzáadásával. Bár az édesítőszerekkel sincs baj, de 6 éves kor alatt nem ajánljuk, ezért még egy darabig kerüljék. Csokoládét is kaphat időnként 1 kockányit. Majd ezeket egyre több gyümölccsel kellene kiváltani, de a fokozatosság elveinek betartásával.
Megválaszolta: Felek Mihály
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK