Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Lábfej fájdalom

Lábfej fájdalom kérdések és válaszok

Lábfej fájdalom
Kedves Orvosok! Mai napon, séta közben egyszer csak éles, szúró fájdalmat éreztem jobb lábfejemen, leginkább a külső részén. Eleinte nem is zavart, de egyre erősödött, olyannyira, hogy mostanra még ránehézkedni sem tudok, mintha a csontom fájna, mintha egy 100-as szöget nyomnának a közepébe. Jobb oldali 2 lábujjam vonalában, kb a lábfej közepéig, majd a sarkamig fáj. A mellékelt képen be is jelöltem pontosan. Nagyon kemény érzés, nem éreztem még ilyet. A legfurcsább az, hogy semmit sem csináltam, nem esett rá semmi, nem ütöttem be, nem léptem rosszul. Vajon mitől lehet ez a szúró fájdalom, és mi lehet a megoldása? Előre is köszönöm segítségüket!
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2013. május 08. 05:58
Tisztelt Hölgyem / Uram! A láb egy nagyon kényes dolog és problémái legalább annyira összetettek, mint a kézé. Nagy valószínűséggel a fenti panaszainak mechanikai oka lesz, tehát abban az irányban kell gondolkodni. Ha jól értem a talpi felszínen a 2-es ujj vonalában, ami a láb külső része felé sugárzik ki? Sajnos a képet valamiért itt nem látom. A legegyszerűbb az lenne, hogy a 2-es ujj hajlító vagy feszítő inának gyulladása. Ez hóropogás szerű érzéssel jár az ín vonalában. Sokszor csak a mozgatás elején.
Lehet olyan ín problémája, ami a boltozatokat tartja fenn. Az ilyen esetleges túlterheléses ín problémát úgy lehetne megnézni, hogy egy lépcsőfokon erre a lábára rááll. Először a külső majd a belső széle lógjon le a lépcsőről és úgy próbáljon lábujjhegyre állni (a másik láb felemelve eközben). Ha nem tudja megtenni, akkor az ín (valamelyik, attól függően, hogy melyik fájt) érintett. Lehet idegprobléma is (pl. relatív túlterhelés, vizesedés), ekkor a bal belboka alatti részről sugárzik ki egy áramütésszerű fájdalom a talpi felszínre. Természetesen emellett más kórokok is szóba jönnek, amit csak egy betegvizsgálattal lehetne kideríteni. Ha gondolja, hogy beszéljünk erről, az e-mail címem: [email protected]
Üdvözlettel: Molnár Szabolcs
Megválaszolta: Molnár Szabolcs
2013. május 07. 18:27
Meg kellene mutassa szakorvosnak, mert csak aza alapján lehet benyomást szerezni arról, hogy "banális" statikus eltérés okozza-e a panaszait, vagy fáradásos törés.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK