Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Nystagmus 4 hónapos babánál

Nystagmus 4 hónapos babánál kérdések és válaszok

Nystagmus 4 hónapos babánál
Jó napot Doktor Nő!
A segitségét szeretném kérni. 4 hónapos kibabámnál nystagmus gyanúja áll fent. Sem a neuológus, sem a szemész nem állitja, hogy ez biztosan az lenne, mert nem mindig csinálja és nem egy irányban (de csak horizontálisan ), de van mikor nagyon előjön ez a szemtekerezgés. Agyi kordinálatlanságot mondtak még és hogy remélhetőleg még kinövi. A szemész kóros elváltozást a szemben nem észlelt, igy ő azt mondja, hogy idegi alapon van gond. VEP vizsgálatra most kérnek nekünk időpontot, de 6 hónapos kor előtt ezt nem végzik el. Sajnos teljesen el vagyok keseredve, nagyon félek, hogy nem lesz jó a látása. Tudna nekem valami biztatót mondani. A VEP vizsgálat elvégzését követően meg fogják nekem tudni mondani, hogy látni fog a gyermekem? Van esetleg még valamilyen betegség, ami ezzel együtt jár? Fel szeretném venni más orvosokkal is a kapcsolatot, de félek nem tudnak nekem segiteni, mert nagyon pici még a babánk és csak a tényt tudják megállapitani, hogy ez jelen van. Milyen vizsgálatokat célszerű még elvégeztetni? Sajnos azt érzem, hogy megy az idő és csak egyhelyben állunk, senki nem tesz semmit, pedig én nagyon szeretnék a kisfiamnak segiteni. Válaszát előre is köszönöm.
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2016. április 29. 21:05
Kedves Szülő,
amennyire így vizsgálat nélkül tanácsot tudok adni,az a következő.
Lehet,hogy ártalmatlan veleszületett nystagmusa van a babának,ez a legjobb eset,mert nincs jelentősége.Ha a szemész nem talált eltérést,valószínűleg az azért megállapítható,hogy a baba lát.A VEP abban segíthet,hogy a látás épségét igazolja.Ha a kisfiának a neurológus szerint nincs egyéb eltérése (izomtónuszavar,mozgáselmaradás)akkor a nystagmus nem idegrendszeri eredetű.Ha azonban egyéb tünet is van,lehet valamilyen egyéb probléma részjelensége.Ha bármilyen ilyesmi felmerül,egyéb vizsgálatok (izom,genetika,anyagcsere,koponya MRI)lehetnek szükségesek.Én azért azt hiszem,hogy ha a neurológus és a szemész nem aggódik,akkor nagy baj nem lehet.Ha valamiben még segíthetek,szívesen megteszem.Üdv. Dr Cservenyák Judit gyermekneurológus
Megválaszolta: Dr Cservenyák Judit
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this




INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK