Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Nystagmus 4 hónapos babánál

Nystagmus 4 hónapos babánál kérdések és válaszok

Nystagmus 4 hónapos babánál
Jó napot Doktor Nő!
Köszönöm, hogy ilyen gyorsan reagált az előző kérdésemre. Közben sikerült elvégeztetni a VEP vizsgálatot, aminek a következő lett az eredménye: "Binokuláris VEP-et regisztráltunk 120’, 60’, 30’, 15’ fokperces sakktábla-mintaváltás mellett. A gyermek a vizsgálat alatt végig jól figyelt. T2circ statisztikával [2] igazolható szignifikáns agyi válasz volt regisztrálható két sakktáblaméret esetén. Az életkorra jellemző standardokkal összevetve a mért P100 latenciaértékek megnyúltak. Látencia 120'-nál 113 ms, illetve a 30' látencia 134 ms. A vizsgálat igazolja a gyermek látásfunkciójának meglétét, azonban a megnyúlt P100 latenciaértékek a két szignifikáns válasz esetén arra utalnak, hogy az ingerre adott válasz központi feldolgozása lassult. A kapott eredményeket a gyermeknél észlelt nystagmus nagyban befolyásolhatja."
Nem tudják, hogy ez mitől van illetve, hogy mi lesz ennek a következménye. Ön szerint milyen vizsgálatokat kellene még elvégeztetnünk? Kihez kellene még fordulnom, szemészhez, neurológushoz? Szeretném tudni, hogy minden rendben van-e. Nagyon aggódom, hogy a kisfiam fog-e látni, vagy, hogy valamilyen betegsége van :( Eddig nem tapasztaltunk mozgásfejlődésében elmaradást, szépen fordul oldalra és jobb oldalt már a hátról-hasra fordulás is sikerült egyedül. Amit tapasztaltam, hogy kicsit lógatja a fejét (egy idő után, sokat nézünk lefelé, vagy vállra dől, viszont hason nagyon szépen kitartja magát akár percekre is). Illetve néha amikor nagyon megszeretné fogni a játékát néha beleremeg a feje és a kezei (látszik, hogy nagyon összpontosít). De csak ennyi amit tapasztalunk. Várom válaszát és nagyon köszönöm előre is a segítségét!
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2016. május 21. 10:57
Tisztelt Édesanya,
csak most láttam a kérdését az oldalon,ezért válaszolok később.A VEP lelet alapján a látópálya épsége megtartott,és valóban a nystagmus befolyásolhatja annak eredményét.Így látatlanban mindenképpen szükséges lenne gyermekneurológiai vizsgálat,és esetleg részletesebb kivizsgálás,hogy megnyugodjon (EEG,koponya MRI,stb.)Javaslom a neurológiai és a gyermekszemészeti ellenőrzést.Üdv.dr Cservenyák Judit
Megválaszolta: Dr Cservenyák Judit
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK