Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Proktológiai probléma?

Proktológiai probléma? kérdések és válaszok

Proktológiai probléma?
Tisztelt Doktor Nő/ÚR,

Két éve volt lézeres aranyérműtétem. Azóta a reggeli székelést követően a végbél megtisztítása is a napi tisztálkodási rutin része. Pár hónapja a végbélnyílás közelében belülről egy kisebb világosabb dudor jelent meg, pár hete pedig mintha több kisebb ilyen elváltozás lenne a belső részeken. Kérem szíveskedjen tájékoztatni, hogy milyen vizsgálatra lehet szükség a pontos diagnózishoz. Mi állhat a háttérben? Milyen kezelés várható, lehetséges?

Segítségét kérve és köszönve! Tisztelettel Nemén Tamás
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2014. szeptember 15. 21:00
Tisztelt Kérdező!
Úgy látom a korábban küldött válaszom nem ment át. Megpróbálom újra összefoglalni: A leírása alapján gyanús, hogy esetleg HPV vírusfertőzése áll fenn. Minél előbb Proktológiai vizsgálatra van szüksége, leginkább olyan rendelőben, ahol, mint nálunk, Bőrgyógyászati/STD szakemberek is rendelnek.
Az elváltozásokról citológiai mintavétel fog történni és komplex kezelésre van szükség (gyógyszer, védőoltás és lézeres eltávolítás). Jelentkezzen be mielőbb vagy hozzám, vagy Dr Szandányi Rékához, Dr Tisza Tímeához, vagy Dr Tóth Bélához. (www.koc.hu)
Üdvözlettel, Dr Egri Gábor
Megválaszolta: Dr. Egri Gábor
2014. szeptember 13. 20:04
Tisztelt Kérdező!
A leírás felveti a HPV vírusfertőzés okozta szemölcsök lehetőségét, bár természetesen látatlanban nehéz diagnosztizálni bármit is. Proktológián kellene jelentkezni, ahol egyértelműen meg tudjuk mondani. Ha beigazolódik, mielőtt eltávolítjuk, citológiai mintát veszünk, vírustipizálás céljából és gyógyszerrel látjuk el. Nem minden Proktológián van erre lehetőség, pedig nagyon fontos. A végbéltáji szemölcsöket mi, Proktológus sebészek távolítjuk el de a vírusfertőzés komplex kezelését bőr/nemigyógyász szakember koordinálja. Én a Körúti Orvosi Centrumban végzem ezeket a beavatkozásokat. Ha bejelentkezik, szívesen megvizsgálom és elindítom a kezelét. További információkat olvashat a Rendelő honlapján a vírusos szemölcsökről: http://www.korutiorvosicentrum.hu/std-nemigyogyaszat-mi-a-hpv
Üdvözlettel: Dr Egri Gábor sebész-proktológus, www.koc.hu
Megválaszolta:
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK