Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Schmorl-csomó kezelése felnőtt korban

Schmorl-csomó kezelése felnőtt korban kérdések és válaszok

Schmorl-csomó kezelése felnőtt korban
Üdvözlöm!
29 éves kisgyermekes anyuka vagyok. A kislányom 10 hónapos és körülbelül a születése óta küzdök nagyon durva hát- és derékfájdalmakkal. Mostanra sikerült elérnem a háziorvosomnál, hogy röntgent és laborvizsgálatot kérjen az állapotom miatt, amiből ki is derült, hogy "az L.II-csigolya felső zárólemezén Schmorl-csomó kezdemény" található. Erre annyit mondott a doktor, hogy ha szerencsém van, majd elmúlik magától egyszer csak.Én nem hiszem, hogy ez így működne, és nem elégít ki ez a diagnózis, mivel a fájdalom miatt a kislányom napi ellátása is sokszor akadályozva van. Ezt pedig nem engedhetem meg magamnak. szeretném tudni, hogy van-e valamilyen kezelési mód, amivel megszabadulhatok a fájdalomtól, vagy legalább jelentősen enyhíthetném azt. Milyen szakemberhez és hová fordulhatok a problémával, hogy ne a kislányom lássa kárát egy ilyen mondvacsinált, semmilyen diagnózissal?
Köszönöm szépen!
Horváth Katalin
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2014. október 13. 20:14
Üdvözlöm! A Schmorl-csomók sajnos nem tünnek el. a fájdalmat csökkenteni lehet nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel, illetve fizikoterápiás (pl.gyógytorna) kezelésekkel. Javasolnám, hogy keresse meg a területi reumatológiát, ahol a reumatológus szakorvos megvizsgálja és kiírja a személyre szabott kezeléseket.
Megválaszolta: Szabó Angéla
2014. szeptember 01. 10:41
Tisztelt Katalin! A röntgen lelet csak egy része valószínűleg a túlterheléssel járó kórképének. Mindenesetre a kettő együtt tud zavaró panaszokat okozni. A Schmorl hernia nyílván nem most alakult ki, csak jelez egy olyan eltérést, amelyet ha megerőltetünk, az érzékenyebb. Alapvetően gyógytornát és ha minden kötél szakad fűzőt javasolnék (ezt csak akkor, amikor emelget). Emellett természetesen ki kell vizsgálni, hogy más nincs-e ott. Ti. a Schmorl hernia a Scheuermann részjelensége, amikor merev egy gerincszakasz és túl van terhelve egy másik. Ezen a másikon azért ilyenkor kialakulhatnak sérvek, kiboltosulások, stb. Semmi esetre sem műtéttel kezelném őket, de ezekre azért vannak jó gyógytornák. MSz
Megválaszolta: Molnár Szabolcs
2014. augusztus 31. 13:42
Ez egy serdülőkori csigolyanövekedési zavar maradványtünete. Ez nem fáj. Csak azért okoz panaszt, mert az izmok rosszul terhelődnek a tartászavar miatt. Gyógytorna/gerinctorna végzése javasolt.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK