Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - szemmigrén

szemmigrén kérdések és válaszok

szemmigrén
Üdv!

Angliában élek és egyre többször látok villogó fényes formákat, amiket vagy fejfájás követ vagy azzal kezdődnek. Ezek fél órásak vagy maximum 1 órásak szoktak lenni. Voltam vele itt Angliában szemésznél, aki minden egyéb lehetőséget (például: retinaleválás) kizárt. Közölte velem, hogy a szemeim teljesen egészségesek, majd azt mondta, hogy szemmigrénem lehet, ami inkább neurológiai probléma.
Majd monda, hogy menjek el a körzeti orvosomhoz kérjek tőle vérvizsgálatot emiatt. Kaptam beutalót, megvolt a vérvizsgálat. Teljesen normális a vérképem. De sajnos a tüneteim egyre gyakoribbak és súlyosabbak. Volt olyan eset is amikor a elkezdődött egy villogó ponttal, majd ez a pont addig nőtt, amíg majdnem 100%-ban lefedte a látómezőmet. Nagyon ijesztő volt majdnem vaknak lenni kb. fél óráig és utána volt életem legerősebb fejfájása. Hozzáteszem ez az eset az autópályán történt vezetés közben, mivel vezetésből élek.
Eleget alszom, iszom elég folyadékot. Szedek A, C és E vitaminokat, mert a szemész azt tanácsolta, hogy ezek csökkenthetik a tüneteimet. Illetve mondta, hogy kerüljem a stresszt is.
A kérdés az lenne, hogy mit tehetek még annak érdekében, hogy minimalizáljam a tüneteimet súlyosságát illetve azok gyakoriságát?

A segítséget előre is Köszönöm
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2018. augusztus 25. 22:07
Panaszai egyértelműen migrénre utalnak, mely aurával indul. Egyetértek a szemorvossal, aki vizsgálta Önt. A migrén megfelelő gyógyszerrel kivédhető, ha a bevezető tünetek jelentkezésekor azonnal beveszik. Ezt a gyógyszert azonban csak neurológus írhatja fel. A negatív vérvizsgálat nem zárja ki a migrént. A neurológus koponya vizsgálatot szokott végeztetni a fejfájás okának tisztázására.
Megválaszolta:
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK