Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Szemvörösség oka

Szemvörösség oka kérdések és válaszok

Szemvörösség oka
Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

Két hónapja abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését, és az elmúlt két menstruáció alkalmával az első vérzéses napon a jobb szemem bevörösödött. Első alkalommal elmentem a szemészetre, aki a vizsgálat során nem állapított meg bakteriális, vagy allergia okozta megbetegedést. Műkönnyet javasolt, mert a szem szárazságát viszont észrevételezte.
A szemem kb. 1.5 hét alatt helyre valamennyire. Majd a következő menstruáció alkalmával ismét teljesen bevörösödött a szemem, illetve ég valamennyire.

Tavalyi évben is előfordult szemvörösség, de nem ilyen mértékben.

Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e összefüggés a fogamzásgátló elhagyása vagy a menstruáció és a szemvörösség között?

Köszönettel,
Hajni
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2017. január 19. 11:26
Kedves Hajni! A prolactin szint miatt nincs mit aggódni, amíg nem ismerjük. A szemvörösség pedig nehezebb dió. Idézek Söveges szemész professzornő közleményéből: "A herpes simplex által okozott keratitisek lefolyása kezelés nélkül 6 hét, de ...A vírus lappangási helyéről időnként kirajzik...Az aktivitást kiválthatja stresszállapot, egyéb betegség, infekció, menstruáció stb." Tehát "a labda a szemorvosnál pattog". Lehet, hogy Önnek is ez a problémája, és fölösleges nőgyógyászati problémát keresni.- Üdvözlettel.
Megválaszolta: Deáky Zsolt
2017. január 12. 11:01
Tisztelt Hölgyem! A prolactin szint egyszerű vérvétellel tisztázható. Magas érték esetén a gyógyszeres kezelés könnyen megoldható, és hatékony.
Üdvözlettel.
Megválaszolta: Deáky Zsolt
2017. január 10. 17:47
Köszönöm a Doktor úr válaszát. Milyen jelenség állhat a ciklus és a szemvörösség mögött. Èn pajzsmirigy, koleszterin vagy nemi hormonok miatt aggódom. Tavaly elég magas volt a koleszterinszintem. Voltam vèrvètelen ahol azt nèztèk hogy a rossz koleszterinnel van-e gond. De negativ lett a vèrvizsgálat. Prolaktin nevű hormon túltermelődèstől fèlek mèg.
Tavalyi èvben kisfiamtól többször kaptam el kötőhártyagyulladást, inhártyagyulladásom is volt. De az inhártyagyulladás hasonló a mostani èrágassághoz.

Pènteken megyek orvoshoz, de szeretnèk felkèszülten menni.
2017. január 10. 16:26
Tisztelt Hölgyem! A szemszárazság inkább az idősebb kor jelensége, nem tudom, ön hány éves, de még menstruál, így nagyon koros nem lehet. Abban az értelemben, hogy az aktuális hormonszintnek sokirányú hatása lehet, az összefüggés nem zárható ki. Azért időnként jelentkezzen a szemorvosnál ellenőrzésre, mert a ciklussal való összefüggés mögött más jelenség is állhat.
Üdvözlettel.
Megválaszolta: Deáky Zsolt
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK