Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Térfájás

Térfájás kérdések és válaszok

Térfájás
Tisztelt Webdoki!
Én 25 éves vagyok, nagyon szeretek kerékpározni és hosszasat túrázni. Március közepén kb 1-2 héten keresztül napi 15 km-t kerékpároztam és mellette még 5-10 km-t gyalogoltam. Az egyik alkalommal meredek terepen megfájdult a térdem (pontosabban a térdkalács felső és belső része illetve a térdkalács jobb oldali része) de ennek ellenére folytattam, de ez csak rosszabb lett. Másnap lépni is alig tudtam, természetesen leálltam a kerékpározással és pihentetésbe kezdtem illetve 8 napon át ibuprofen hatóanyagú gyulladás csökkentőt szedtem. Javulás tapasztalható volt, de mivel térdhajlításkor még mindig fájdalmam volt és időközben a bokáim is fájni kezdtek háziorvos tanácsára felkerestem egy ortopédust. Az említett szakorvos a boka fájdalmam hallatára cipőbetétet írt elő vélhetőleg helytelen járás miatt és a térdben keletkezett fájdalom következtében lehet, hogy a bokákban a súlyelosztás megváltozott. A bokafájdalom azóta valóban javulóban van, de a térdfájdalom az maradt. Amennyiben üléskor a lábamat 90 vagy annál kevesebb fokban tartom vagy kerékpározni próbálok (kb. 1 km-t után), akkor újra előjön a fájdalom, ezért itt mindig félbehagyom a kerékpározást és gyalog visszafordulok.

A kérdésem az lenne, hogy ez ízületi probléma vagy a térd nyálkatömlőjéhez lehet köze illetve térdszorító alkalmazása hasznos lehet-e (ha igen, akkor melyik fajta) esetleg valami gyógymód.
Tisztelettel TZsolt
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2013. június 12. 22:42
Tisztelt Zsolt!
Nagy valószínűséggel egy túlterheléses ártalom jött létre. Természetesen meg kell nézni, hogy ez az eltérés a csonton (röntgen felvétel) vagy a porcon (MR - igazából 3 hónapos térdpanaszok fennállása esetén, már lehet kérni) vagy a térdkalács körüli lágyrészekben van. Előbbi kettő esetén más a teendő, mint az utolsó esetben. Térdszorítót meg lehet próbálni, olyat,a mely a térdkalácsot rögzíti. Gyógymódot csak egy személyes vizsgálat után tudnék adni. Üdvözlettel: molnár Szabolcs dr, ortopéd-traumatológus. e-mail: [email protected]
Megválaszolta: Molnár Szabolcs
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK