Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Tourette szindróma

Tourette szindróma kérdések és válaszok

Tourette szindróma
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Arra a következtetésre jutottam több cikk,tapasztalat,fórum alapján, hogy Tourette szindrómám van. 25éves vagyok és évek óta vannak kényszercselekvéseim, illetve szemhéj,szemöldök felkar rángásaim de ez nem túl sűrűn. Vannak idegesítő kényszercselekvéseim amit rossz szokásoknak hittem,de talán több annál. Pl lányom kikészített ruháit többször leellenőrzöm ,h minden stimmel el,végig mondom magamban. A naptáramban többször leellenőrzöm a heti eseményeket elmondva magamban még meg nem győződöm róla,h minden elvégeztem. Mindent kényszeresen jegyzetelek,költségeket is az utolsó forintig többször visszamondva,h stimmel-e. Többször felteszem ugyan azt a kérdést mert hallani akarom ,h biztosan az-e a válasz amit már tudok. Munkában többször megnézem,h nem hagytam-e ott vmit,és addig nézem és állok az asztalnál még fel nem fogom és nem tudatosítom magamban,addig nem mozdulok. Ezek alapján elképzelhető, hogy Tourette szindrómám van?

Köszönöm a válaszát előre is.

Tisztelettel
Gulyás Ildikó
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2015. május 31. 06:29
Kedves Ildikó ! az említett betegségnek jóval több testi tünete - akaratlan mozgások, szemhéj-és arcfél tic , hangadások - van, mint Önnek. A pedanteria, precizitas sokszor olyan fokú, hogy
kényszeresnek tűnhet. Lehet nevelés eredménye is, vagy örökléses. Pszihológus ( bölcsészkart végzett ) vagy pszihiater ( orvos ) segíthet a pontosításban - de csak élőben, valódi és alapos beszélgetés után. Jobbulást kívánok - kissé lazább, felszabadultabb gondolkodással. dr.Kiss T.Mária neurológus .
Megválaszolta:
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK