Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Dr. Tisza Tímea
Dr. Tisza Tímea
Bemutatkozás:
Dr. Tisza Tímea vagyok. 1988-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem (SOTE) Általános Orvos Karán summa cum laude (jeles eredménnyel).

1988-ben a SOTE Bőr- és Nemikórtani Klinikáján kezdtem el dolgozni, s az intézmény munkatársaként tevékenykedtem 11 évig. A klinika tanársegédjeként a fekvő-és járóbeteg ellátási munka mellett a kívánalmaknak megfelelően részt vettem a betegbemutató üléseken, az orvostanhallgatók oktatásában angol és magyar nyelven, számos konferencián előadóként, tudományos cikkek szerzőjeként szerepeltem.

1991-1999 között az ország elsőként a klinikán elindult STD ambulanciájának munkatársa voltam, ahol a szexuális érintkezéssel terjedő fertőzések korszerű diagnosztizálását és kezelését végeztük helyben működtetett laboratóriumi háttérrel.

1992 óta folytatok magánrendelést.

1994-ben alakult meg a Magyar STD Társaság, melynek alapító tagja lettem, és a Társaság akkori elnöke engem bízott meg a Társaság lapjának, a Magyar Venerológiai Archívumnak a szerkesztésével, amit 2000-ig nagy örömmel és lelkesedéssel végeztem.

2006 novembere óta a Magyar STD Társaság Főtitkára, és a Társaság jelenlegi lapjának (STD és genitális infektológia) szerkesztője vagyok.

Az IUSTI (International Union against the Sexually Transmitted Infections) és az ADA (Alpe-Danube-Adria STD Society) nemzetközi tudományos társaságokban képviselem Magyarországot.

Tagja vagyok a Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság HPV szakértői hálózatának, és a HPV centrum hálózat sokszakági HPV centrumát vezetem.
Szolgáltatások:
A visszatérő hüvelyi folyást, viszketést, a kiújuló nemi herpeszt, a nemi szerveken megjelenő kiütéseket, de akár vizeléskor fellépő csípő érzést is okozhat valamilyen szexuális úton terjedő fertőzés. Jöjjön el STD rendelésünkre, ahol kiderítjük panaszai okát, és megszabadítjuk a kellemetlenségektől!

Az STD az angol Sexually Transmitted Diseases kifejezés rövidítése, ez szexuális úton terjedő fertőzéseket jelent. (Manapság ezt használjuk a régi „nemi betegségek” kifejezés helyett azoknak a fertőző betegségeknek a megnevezésére, melyeket különféle kórokozók okoznak, és elsősorban szexuális érintkezéssel terjednek.)

STD-fertőzést bárki elkaphat, aki szexuális életet él. A nemi szervek érintkezése a partner nemi szervével, száj- illetve végbél-nyálkahártyájával a szexuális együttlét során egyaránt fertőzés forrása lehet. Az STD sokszor tünetmentesek vagy enyhe, jellegtelen tünetekkel jelentkeznek, ezért kérjen Ön is STD szűrést!

A nemiszervi gyulladásos panaszok alapos kivizsgálása azért fontos, mert csak az okok pontos tisztázása után adhatunk célzott, hatékony kezelést. A húgyutak, a nemi szervek kórokozók által előidézett gyulladásos betegségei persze nem mindig szexuális érintkezéssel kerülnek az érintett nyálkahártyákra, de az esetek egy részében valamilyen szexuális aktus révén történik a fertőzés. Kórokozók forrása lehet a partner bármely nyálkahártya-felszíne, az érintkezés módjától függően.

Előzze meg Ön is az STD veszélyes szövődményeit!

Különböző okoknál fogva meggyengülhet a normális „védő” nyálkahártya illetve bőrflóra is, emiatt baktériumok, gombák telepedhetnek meg ezeken a felületeken. Ilyenkor a háttérben álló esetlegesbelgyógyászati betegségeket is ajánlatos tisztázni. Nőknél a normál hüvelyflóra egyensúlyának megbomlása is okozhat panaszokat.

Egyéb kiváltó tényezőkre (allergia, irritáció, sérülés) is gondolni kell, és bőrbetegségek is jelentkezhetnek a nemi szervek területén, akár úgy is, hogy az egyéb testtájakon tünetek nem jelentkeznek.

A szexuális úton terjedő betegségek esetén mindig célszerű az akár teljesen tünet- és panaszmentes partnert/partnereket is vizsgálni, kezelni, mivel ennek elmulasztása visszafertőződés, vagy „ping-pong fertőzés” kialakulásához vezethet! Ez STD szűréssel történik.

Az STD-ben szenvedő betegben a fizikai panaszokhoz gyakorta lelkifurdalás, szorongás társul. Irreális félelmek (meddőségtől, ráktól, gyógyíthatatlan fertőzéstől) súlyosbíthatják a testi bajokat. Az STD-fertőzés a párkapcsolatot is megviselheti, és ennek hátterében sokszor a betegségekkel kapcsolatos nem megfelelő vagy nem egészen pontos ismeretek állnak.
Végzettség(ek):
Tudományos tevékenység, publikációk:
Díjak, elismerések:
Rendelési idő:
Nap Délelőtt Délután Megjegyzés
Hétfő - - - -
Kedd 9:30 11:45 12:00 14:00 előzetes időpont egyeztetés szükséges
Szerda - - - -
Csütörtök 9:30 11:45 12:00 14:00 előzetes időpont egyeztetés szükséges
Péntek - - - -
Szombat - - - -
Vasárnap - - - -
Térkép:
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

Hozzászólások, vélemények:
Az eddigi hozzászólások, vélemények:
Még nem érkezett hozzászólás.
Írjon hozzászólást, véleményt Ön is!

Lépjen be a kommenteléshez vagy regisztráljon páciensként.

Értékelés:
Még nem érkezett értékelés.

Az értékeléshez lépjen be vagy regisztráljon páciensként.

Megválaszolt kérdések:


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK