Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Dr. Tisza Tímea
Dr. Tisza Tímea
Bemutatkozás:
Dr. Tisza Tímea vagyok. 1988-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem (SOTE) Általános Orvos Karán summa cum laude (jeles eredménnyel).

1988-ben a SOTE Bőr- és Nemikórtani Klinikáján kezdtem el dolgozni, s az intézmény munkatársaként tevékenykedtem 11 évig. A klinika tanársegédjeként a fekvő-és járóbeteg ellátási munka mellett a kívánalmaknak megfelelően részt vettem a betegbemutató üléseken, az orvostanhallgatók oktatásában angol és magyar nyelven, számos konferencián előadóként, tudományos cikkek szerzőjeként szerepeltem.

1991-1999 között az ország elsőként a klinikán elindult STD ambulanciájának munkatársa voltam, ahol a szexuális érintkezéssel terjedő fertőzések korszerű diagnosztizálását és kezelését végeztük helyben működtetett laboratóriumi háttérrel.

1992 óta folytatok magánrendelést.

1994-ben alakult meg a Magyar STD Társaság, melynek alapító tagja lettem, és a Társaság akkori elnöke engem bízott meg a Társaság lapjának, a Magyar Venerológiai Archívumnak a szerkesztésével, amit 2000-ig nagy örömmel és lelkesedéssel végeztem.

2006 novembere óta a Magyar STD Társaság Főtitkára, és a Társaság jelenlegi lapjának (STD és genitális infektológia) szerkesztője vagyok.

Az IUSTI (International Union against the Sexually Transmitted Infections) és az ADA (Alpe-Danube-Adria STD Society) nemzetközi tudományos társaságokban képviselem Magyarországot.

Tagja vagyok a Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság HPV szakértői hálózatának, és a HPV centrum hálózat sokszakági HPV centrumát vezetem.
Szolgáltatások:
A visszatérő hüvelyi folyást, viszketést, a kiújuló nemi herpeszt, a nemi szerveken megjelenő kiütéseket, de akár vizeléskor fellépő csípő érzést is okozhat valamilyen szexuális úton terjedő fertőzés. Jöjjön el STD rendelésünkre, ahol kiderítjük panaszai okát, és megszabadítjuk a kellemetlenségektől!

Az STD az angol Sexually Transmitted Diseases kifejezés rövidítése, ez szexuális úton terjedő fertőzéseket jelent. (Manapság ezt használjuk a régi „nemi betegségek” kifejezés helyett azoknak a fertőző betegségeknek a megnevezésére, melyeket különféle kórokozók okoznak, és elsősorban szexuális érintkezéssel terjednek.)

STD-fertőzést bárki elkaphat, aki szexuális életet él. A nemi szervek érintkezése a partner nemi szervével, száj- illetve végbél-nyálkahártyájával a szexuális együttlét során egyaránt fertőzés forrása lehet. Az STD sokszor tünetmentesek vagy enyhe, jellegtelen tünetekkel jelentkeznek, ezért kérjen Ön is STD szűrést!

A nemiszervi gyulladásos panaszok alapos kivizsgálása azért fontos, mert csak az okok pontos tisztázása után adhatunk célzott, hatékony kezelést. A húgyutak, a nemi szervek kórokozók által előidézett gyulladásos betegségei persze nem mindig szexuális érintkezéssel kerülnek az érintett nyálkahártyákra, de az esetek egy részében valamilyen szexuális aktus révén történik a fertőzés. Kórokozók forrása lehet a partner bármely nyálkahártya-felszíne, az érintkezés módjától függően.

Előzze meg Ön is az STD veszélyes szövődményeit!

Különböző okoknál fogva meggyengülhet a normális „védő” nyálkahártya illetve bőrflóra is, emiatt baktériumok, gombák telepedhetnek meg ezeken a felületeken. Ilyenkor a háttérben álló esetlegesbelgyógyászati betegségeket is ajánlatos tisztázni. Nőknél a normál hüvelyflóra egyensúlyának megbomlása is okozhat panaszokat.

Egyéb kiváltó tényezőkre (allergia, irritáció, sérülés) is gondolni kell, és bőrbetegségek is jelentkezhetnek a nemi szervek területén, akár úgy is, hogy az egyéb testtájakon tünetek nem jelentkeznek.

A szexuális úton terjedő betegségek esetén mindig célszerű az akár teljesen tünet- és panaszmentes partnert/partnereket is vizsgálni, kezelni, mivel ennek elmulasztása visszafertőződés, vagy „ping-pong fertőzés” kialakulásához vezethet! Ez STD szűréssel történik.

Az STD-ben szenvedő betegben a fizikai panaszokhoz gyakorta lelkifurdalás, szorongás társul. Irreális félelmek (meddőségtől, ráktól, gyógyíthatatlan fertőzéstől) súlyosbíthatják a testi bajokat. Az STD-fertőzés a párkapcsolatot is megviselheti, és ennek hátterében sokszor a betegségekkel kapcsolatos nem megfelelő vagy nem egészen pontos ismeretek állnak.
Végzettség(ek):
Tudományos tevékenység, publikációk:
Díjak, elismerések:
Rendelési idő:
Nap Délelőtt Délután Megjegyzés
Hétfő - - - -
Kedd 9:30 11:45 12:00 14:00 előzetes időpont egyeztetés szükséges
Szerda - - - -
Csütörtök 9:30 11:45 12:00 14:00 előzetes időpont egyeztetés szükséges
Péntek - - - -
Szombat - - - -
Vasárnap - - - -
Térkép:
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!Hozzászólások, vélemények:
Az eddigi hozzászólások, vélemények:
Még nem érkezett hozzászólás.
Írjon hozzászólást, véleményt Ön is!

Lépjen be a kommenteléshez vagy regisztráljon páciensként.

Értékelés:
Még nem érkezett értékelés.

Az értékeléshez lépjen be vagy regisztráljon páciensként.

Megválaszolt kérdések:


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK