Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Prof.Dr.Daróczy Judit
Prof.Dr.Daróczy Judit
Bemutatkozás:
Bőrgyógyász és kórbonctan-kórszövettan szakvizsgám van. Ez utóbbit azért tartottam szükségesnek, mert a szövettani tudás nagyon fontos a bőrgyógyászatban a pontos klinikai diagnózishoz. Tudományos munkám fő témája a bőr nyirokereinek az elektronmikroszkópos kutatása volt, erről könyvem jelent meg angol nyelven. A Magyar Tudományos Akadémia doktora vagyok. Doktori értekezésemet is a bőr nyirokereinek szerkezetéről és működéséről írtam. Ez a munkásság vezetett arra, hogy a nyirokerek leggyakoribb betegségének a klinikai jellemzőit kezdtem vizsgálni és a nyiroködéma sikeres gyógyításának a lehetőségét teremtettük meg munkatársaimmal. Ennek fontos része volt a továbbképzések megszervezése orvosok és gyógytornászok számára. Nyiroködéma azért alakul ki, mert a nyirokerek -, és nyirokcsomók működése akadályozott. Ennek lehet oka veleszületett rendellenesség, de sérülhetnek a nyirokerek az élet folyamán is, pl. baleset, műtét, daganat, besugárzás következtében. A tünetek felismerése egyszerű: a végtagok megvastagodása. A betegséget kezelni kell, mert különben fokozatosan súlyosbodik az állapot, szövődmények alakulnak ki (orbánc, sebek) és az elefántiázisnak nevezett torzító végtag megvastagodás. A kezelés olyan fizioterápia, amiben a nyirok-drenázs( egy masszírozás forma), kompressziós pólyák alkalmazása és speciális gyógytorna alkotják a sikeres ellátást. A lábak megvastagodását, fájdalmát, járási nehézséget azonban okozhatnak más betegsége is: vénás betegség, lipödéma (ami a végtagokon zsír lerakódást okoz). A fájós, vastag láb nemcsak a járást nehezíti, és rontja az életminőséget, hanem a munkaképességet is csökkenti. A gyakori bőrtünetek miatt a bőrgyógyász szakértő kezelése is elengedhetetlen.
Több, mint 220 cikkem jelent meg, 5 könyvet írtam és további 6 könyvben vagyok társszerző. Rendszeresen szerepelek magyar és nemzetközi tudományos konferenciákon. Vezetőségi tagja vagyok az Európai Sebkezelő Társaságnak.
Szolgáltatások:
Végzettség(ek):
Tudományos tevékenység, publikációk:
Magyar Tudományos Akadémia doktora
European Wound Management Assotiation vezetőségi tag
225 cikk
6 könyv
Díjak, elismerések:
Batthyanyi Strattman Érem
Rendelési idő:
Nap Délelőtt Délután Megjegyzés
Hétfő - - 15:00 17:00
Kedd - - - -
Szerda - - - -
Csütörtök - - - -
Péntek - - - -
Szombat - - - -
Vasárnap - - - -
Térkép:
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

Hozzászólások, vélemények:
Az eddigi hozzászólások, vélemények:
Még nem érkezett hozzászólás.
Írjon hozzászólást, véleményt Ön is!

Lépjen be a kommenteléshez vagy regisztráljon páciensként.

Értékelés:
Még nem érkezett értékelés.

Az értékeléshez lépjen be vagy regisztráljon páciensként.

Megválaszolt kérdések:


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK