Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Antidepresszáns mellékhatások meddig állnak fent?

Antidepresszáns mellékhatások meddig állnak fent? kérdések és válaszok

Antidepresszáns mellékhatások meddig állnak fent?
Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Scippa, Rilex, Anafranil. Ezek mennyire hatásosak és erősek?

Több mint 10 éve fennálló kényszerbetegségre, generalizált szorongása és ezekkel társuló tünetekre kaptam ezeket, mert már a napi dolgaimat se tudtam elvégezni szinte.

HAS: 28 pont a leleten ez van.

Scippa 10mg -ból reggel 1-et kell, Rilex 2.5mg-ból 2x fél (ez reggel meg este vagy reggel meg délbe?), Anafranil 25mg este 1.

Ma van a 3. napja hogy beszedtem őket, első nap kicsi hányinger volt, tompultság, majd memóriazavar (pl.: ültem és az gondolkodtam hogy az előbb mit akartam csinálni és nem jutot eszembe csak kicsit később) pici szédülés, de ami a legrosszabb az a tenyérizzadás, szó szerint csöpög a tenyeremből a víz, viszont kezdem magam kicsit jobban érezni. Ezek a tüentek elmúlnak majd? ha igen kb mikor? Azt olvastam ,hogy a rilex-et max pár hétig szabad csak szedni a betegtájékoztatóba ez van. De miért? És utána fog ez helyett hasonlót felírni? Mert úgy tudom ,hogy az antidepresszánsokhoz kell szedni nyugtatót is. Az analfranil miért kell ezek mellé? Az nem ugyanaz kb. mint a Scippa? És a libidó csökkenésre mint mellékhatásra lehet szedni ezek mellé potencianövelőt, például ginsenget? Ugy hallottam szabad. Köszönöm 31/Férfi
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2018. december 29. 09:44
Kedves Kérdező! Az Ön által feltett kérdésdömpingre igyekszem lényegre törő választ adni, ami segíthet jobban átlatni a gyógyszeres kezelését.
Az antidepresszánsok, melyeket szed (Scippa, Anafranil) általában 2 hét után kezdik el kifejteni hangulatjavító hatásukat.
Az Anafranil készítményről fontos lehet tudnia, hogy nagyon jó eredményeket mutattak ki kényszerbetegeknél a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatosan. A mellékhatások hányinger, szájszárazság, tompultság egyénenként változóan jelennek meg, ill. kb. 2-3 hét alatt mérséklődni szoktak. A gyógyszer hatását és mellékhatását tekintve feltétlen konzultáljon , jelezzen vissza kezelőorvosának, az együttműködés és közös párbeszéd az orvossal elengedhetetlen. Javaslom, ne az interneten kutakodjon, hanem a beállító orvosával beszéljen rendszeresen , ha problémája van, ez a legcélravezetőbb! A Rilex szorongáscsökkentő gyógyszer, és mint minden hasonló készítmény hozzászokást eredményezhet , ezért nem javasolt végtelenségig alkalmazni. Vannak olyan páciensek viszont akiknek az állapotában - kiegészítve a hangulatjavító gyógyszereket - hosszabb távon is segítség lehet ezek szedése, mert így stabilak és pszichésen kompenzált az állapotuk. Potencianövelő ezek mellett alkalmazható.
Dr.Papp Tímea
Megválaszolta: Dr.Papp Tímea
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK