Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Bokaprobléma

Bokaprobléma kérdések és válaszok

Bokaprobléma
Tisztelt Doktor úr/Doktornő!
Visszatérő bokaproblémával küzdök, az én történetem 2013-ig nyúlik vissza. Ekkor kosárlabdázás közben egyszerre ugrottunk az ellenféllel a labdáért, aki sikeresen a belső lábélemre esett, így a bokám kifordult. Röntgen készült, részleges szakadás volt látható. Pihentetés és rögzítő segítségével 2 hónap után már újra sportolhattam. Ezután 2014-ben futás közben a futópálya szélét eltakaró vizes falevelekre sikerült rálépnem, ami szintén a bal bokám kifordulását eredményezte. Újra röntgen, újra pihentetés, majd 2 hónap után újra sportolhattam. 2016-ban szinten egy futás után, ami alatt nem történt semmi 'baleset', 2 hónapig a lábamra is alig bírtam ráállni. Elmentem orvoshoz, azt mondta, ő nem tudja, mi a baja. Elmentem másik orvoshoz, ő már MRI-re is elküldött, ami az alsó ugróízületnél mutatott folyadékot. A sportot teljesen el kellett hagynom, mert 10 méter futás után, ha hónapokig tünetmentes vagy szinte tünetmentes is voltam, a panaszok újra előjöttek. Immáron a 4. orvosnál voltam, aki azt állapította meg, hogy a bokasüllyedés a probléma, szupináló lábra ajánlott gyógycipőt (amit égen-földön keresve se találtam, de betétet igen, amit azóta is hordok). Továbbá azt mondta, hogy ez jobb nem lesz, ha nem javul, szteroidos injekciót tud javasolni. Erről viszont hallani sem szeretnék...
A szalagjaim nagyon lazák, alig tartják a bokám, a héten egy 5 perces tornát nem tudtam végigcsinálni, pedig direkt nem a bokát terhelő gyakorlatokat csináltam, de azóta fáj, és fájdalmas rálépni, illetve duzzadt.
18 éves vagyok, nem szeretnék belenyugodni abba, hogy így kell leélni az életem, sport és kirándulások nélkül, hiszen aktívan sportoltam az elmúlt 8 évben...
Tudna valami irányt adni, kihez lehetne fordulni, vagy mi lehet a probléma? Kezdem elveszettnek érezni magam...
Előre is nagyon köszönöm!!
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2017. március 20. 13:03
Örülök, hogy végre kiderült, mi áll a panaszai hátterében (egy internetes oldalon ez még kevésbé lehet sikeres, mint egy személyes orvos-beteg találkozás során).
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2017. március 19. 22:18
Köszönöm a választ, időközben kiderült, hogy bokaszalagszakadásom van már 4 éve, amit sikeresen 4 orvos (magán és állami) nem vett észre. Jövőhéten opreálnak.
2017. január 23. 15:58
Kedves Kérdező!
Javaslom, hogy nézzen szét az interneten, hogy az Ön közelében hol van manuálterápiával (dinamikus manuálterápiával) foglalkozó gyógytornász kolléga, aki segíteni tud az Ön panaszain. Mindenképpen hozzájuk érdemes fordulnia.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK