Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - csigolya törés

csigolya törés kérdések és válaszok

csigolya törés
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!

Édesapám(57 éves) szombati nap folyamán körülbelül 5 méteres magasságból a hátára esett. Kórházba szállítása után röntgen felvétel készült, mely alapján ágyéki 1-es csigolya törést diagnosztizáltak. A CT vizsgálatot csak hétfő délután végezték el rajta, ami kimutatta hogy letört egy darab a csigolyából ami szúrja a gerincvelőt. A baleset óta fekvő helyzetben pihentetik, gyógyszereket kap, ám az idegsebész vizsgálatára csütörtökig várnunk kell. Elsősorban érdeklődnék, hogy lehet-e ilyen sérüléssel ennyit várni bármiféle súlyosabb következmény nélkül? Ilyen fajta sérüléssel engedélyezett a járás, például napi egyszer a mosdóig, természetesen elkerülve a hajlást? Válaszukat előre is köszönöm!
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2014. április 07. 20:41
Tisztelt Hölgyem / Uram! A gerincen van úgynevezett biomechanikai és neurológiai instabilitás. A biomechanikai instabilitás meghatározott részek törése okozza. Emiatt lehet várni ennyi időt, csak közben nem szabad felállni. A neurológiai instabilitás, amikor az idegrendszer funkciója károsodik, azt vizsgálattal lehet kideríteni (érez-e, tudja-e mozgatni az izmait, széklet, vizelet stb.) és az nem tűr halasztást. Nyilván az előző esetről van szó. A leírása alapján semmi kivetnivaló nincs abban, ami történt és nem befolyásolja a hosszú távú felépülését. Ez teljesen megegyezik a nemzetközi normákkal. Üdvözlettel
Megválaszolta: Molnár Szabolcs
2014. április 01. 15:42
Nem tudom, mekkora csontdarab tört le, elmozdult-e, stb....
Nem jó a kezelőorvost megkerülve homályos adatok alapján véleményt kérni másik orvostól. Bízzanak abban, aki kezeli.
Megválaszolta:
2014. április 01. 11:52
Tisztelt Doktor Nő! Köszönöm gyors válaszát! A járással kapcsolatos kérdésemet abból az okból intéztem önhöz, hogy tegnap felállították édesapám. Ilyen esetben nem állhat fent a letört csigolya darab elmozdulása, ami még nagyobb kárt okozhat?
2014. április 01. 08:02
Kedves Aggódó ! Feltételezem, hogy neurológus vagy ilyen vizsgálatban jártam baleseti sebész megvizsgálta Édesapját - RTG és CT lehetőséget igénybe véve pihenést, fekvést javasolt - ha talált volna bármilyen gerincvelő vagy idegrost károsodásra utaló jelet, nem ezt javasolta volna. Fogadjon szót a Beteg az orvosnak és várják meg az idegsebész vizsgálatát.
Ha közben bármi rosszabbodna, ezt úgyis megérezné a Beteg, ill. Őt megvizsgálva ennek tünetét találná az orvos.
Megválaszolta:
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK