Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - derékfájás? őrület?

derékfájás? őrület? kérdések és válaszok

derékfájás? őrület?
István vagyok, 37 éves, 180cm, 63kg. Problémám kezdetéig kifejezetten hajlékony, mozgékony, jó erőnlétű. Jelenleg reumatológiai kezelés alatt állok.
November második felében lázas, megfázásos betegségbe keveredtem és ekkor megerőltető fizikai munkát végeztem.
Másnap reggel szinte nem bírtam lábra állni, csak székre és egyéb eszközökre támaszkodva ment a helyváltoztatás. Házi gyógymódokkal - ahogy a megfázást is szokás - kezeltem magam, de nem elég sikerrel. Derekam égetően fájt, a hajolás fájdalmas, feszítő volt; ízületeim gyengültek, egészen kis terheléstől is nyilallt a bal csukló, térd, és a jobb könyök, váll. December elején mentem el a háziorvoshoz. (És ide illik az, hogy Isten malmai lassan őrölnek.) Gyakorlatilag ez év január közepére jutottunk el odáig, hogy lett egy laborlelet. Eddigre már a térdem miatt enyhén sántítottam, a bal farpofám, meg a combom állva és járás közben nyilallt, plusz a többi említett dolog. 2x1 150mg mydethon és 2x1 100mg aflamin lett felírva, továbbá 10 elektromos kezelés és 10 masszázs derékra. Jelenleg még nem értem a kezelések végére. Gyógyszerem már nincs. A váll-könyök-csukló-térd dolog teljesen rendbe jött, A deréknál a fájdalom letisztult, a csigolyák körül érződik. A masszázsok óta far- és comb nyilallások kifejezetten erősödtek, a hajoló mozdulatokat is akadályozzák. Emiatt nem megy a hanyatt fekvésből a felülés és már a zoknihúzás sem. Ülő, ill. vezető testhelyzetben a derékfájás nem annyira zavaró, de a far-comb nyilallások egészen rövid, 1-2 perc után olyan kényelmetlen helyzetet teremtenek, hogy nem tudok kellőképpen a teendőmre összpontosítani. Előreláthatóan március végére fogynak el a kezelések, majd csak utána kaphatok időpontot. Az, hogy nem érzem jól magam a bőrömben, meg ez az elnyújtott betegellátási rendszer már lelkileg is kikezd.Nem tudom ,mi a bajom. Őszintén megvallva azt sem tudom, hogy egy vérképpel lehet-e megalapozott diagnózist felállítani.
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2014. március 06. 21:25
Tisztelt kérdező!
Sajnos, pontosan nem tudom körülhatárolni, mi a kérdése. Nem diagnosztizálunk egy laborvizsgálati leletből. Általában. Mivel nem vizsgáltam önt nem tudom megállapítani, hogy elég e az ön esetében. pl. egyes kórképek kizárására. Az elnyújtott rendszer amelyről ír, valóban lélekölő. Én egy kisvárosban dolgozom, ahol nincs előjegyzési rendszer. egyelőre. a kezeléseket napi rendszerességgel adjuk. de heti három mindenképpen fontos, másképp ahogy írja szétnyúlik az ellátás. Ha konkéré kérdése van, kérem írja meg
Jó estét!
Dr.Luczaimarianna
Megválaszolta: luczai marianna
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK