Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Fájdalom gyakorlat közben

Fájdalom gyakorlat közben kérdések és válaszok

Fájdalom gyakorlat közben
Január óta súlyzós edzésekre járok, ahol főleg erőemelő gyakorlatokat végzünk. Guggolás és felhúzás közben jelentkezett egy fájdalom a lábam elülső/oldalsó részén (körülbelül ahol a csípőmbe "csatlakozik").A fájdalom különösen akkor érezhető mindkét oldalon, szimmetrikusan, amikor például felhúzásnál hátratolom a fenekemet és enyhén hajlítom a térdemet (tehát a mozgás felső szakaszában). Guggolásnál szintén a felső szakasz fájdalmas, van, hogy beleremeg a lábam a mozgásba, mintha "nehéz volna valamit hajlítani". Pontosan nem tudom megmondani, vagy kitapintani, hol fáj.
Próbálkoztam a psoas, a farizom, a csípő/derék különféle merevítő, támasztó izmainak nyújtásával, de nem sokat segített. Mindig bőséges bemelegítést végzek, nyújtok, SMR hengert használok. A fájdalom időnként már egészen kis súlyok esetén is jelentkezik, sőt akár súly nélkül is, bár a mindennapi mozgásban szinte egyáltalán nem korlátoz (esetleg ha rosszul hajolok, de ez nem derékfájás/hátfájás). Próbáltam különféle terpesz-szélességet és a lábfejemet kifelé/befelé forgatni.
Voltam egy manuálterapeutánál, talán mintha ideiglenesen kicsit jobb lett volna, de nagy változást nem hozott. Egy hónapig mellőztem az említett mozgásokat, ekkor például a guggolás újrakezdésénél megszűnt a fájdalom, de kis idővel (és a merevlábas felhúzás beiktatásával) újra előjött.
Ön szerint mi lehet ez, mi jut még eszébe az eddig felsoroltakon kívül, mivel lenne érdemes megpróbálkozni? Kérem, arról is írjon, érdemes-e reumatológushoz fordulni, vagy gyógytornászhoz? A sportot mindenképpen folytatni szeretném.
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2016. május 07. 15:28
Akkor javaslom, keressen egy másik manuálterapeutát (olyan gyógytornászt, aki manuálterápiával foglalkozik), mert a leírás alapján úgy gondolom, hogy kisízületi blokkjai vannak, amiket célszerű oldani, és a megfelelő gyakorlatok végzésével megakadályozni ismételt kialakulásukat.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2016. május 07. 11:11
Tisztelt Dr. Andrássy Ilona,
köszönöm válaszát. A manuálterapeuta nem mondta, hogy vissza kell mennem hozzá több alkalommal, így nem is mentem. Gyakorlatokat nem kaptam. Ön mit javasol, kihez/milyen orvoshoz forduljak?
2016. május 07. 06:41
1 manuálterápiás kezelés nem oldja meg a problémát, az összes kisízületi "blokkot" oldani kell, és a terapeuta által javasolt tornát végezni ahhoz, hogy a panaszok ne ismétlődhessenek.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2016. május 06. 12:12
Tisztelt Doktornő!
A lumbalis gerinc vizsgálata milyen eljárással történik? Ez csak gerinc/csigolyaproblémákra világít rá, vagy másra is? Csak azért kérdem, mert a fájdalom érzése nem a hát/gerinc környéki szakaszon jön elő. Kifáradás alatt pontosan mit értünk ebben az esetben? Valamelyik izom fárad ki, vagy mire kell itt pontosan gondolni?
Köszönöm szépen válaszát.
2016. május 06. 11:57
Tisztelt Doktornő!
A lumbalis gerinc vizsgálata milyen eljárással történik? Ez csak gerinc/csigolyaproblémákra világít rá, vagy másra is? Csak azért kérdem, mert a fájdalom érzése nem a hát/gerinc környéki szakaszon jön elő. Kifáradás alatt pontosan mit értünk ebben az esetben? Valamelyik izom fárad ki, vagy mire kell itt pontosan gondolni?
Köszönöm szépen válaszát.
2016. május 06. 11:23
Tisztelt Kérdező!
A lumbalis gerinc vizsgálata elengedhetetlen. Illetve felmerül kifáradás is. Személyes megtekintés után lehet többet mondani. Mivel a panasz kiujult, mindenképpen reumatolóshoz forduljon.
üdvüzlettel
Dr. Luczai marianna
Megválaszolta: luczai marianna
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK