Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Hormon gyógyszer vagy küret SÜRGŐS!

Hormon gyógyszer vagy küret SÜRGŐS! kérdések és válaszok

Hormon gyógyszer vagy küret SÜRGŐS!
Tisztelt Orvosok! Közel 1 éve tart a kálváriám és a jelenlegi helyzetem nem tűr halasztást. A kezelő orvosom (endokrinológus) csütörtökig nem elérhető, nekem pedig már tegnap műtőasztalom kellett volna lennem ( 35 éves nőként harmadjára, nagyjából 4 havonta) az ambuláns lapomra írt igen bő, friss, darabos vérzésem miatt, ami 6. napja tart és egyre bővebb. Már nem tudom elhagyni a lakást miatta, ilyen vérmennyiséget még sosem láttam. A diagnózisom méhnyálkahártya túlburjánzás, Hyperplasia, Hypermenorrhea, mindkét szövettanom negatív. Az utolsón annyi szerepel szabálytalan proliferatios fázisképű endometrium. A jelenlegi helyzetet a Provera 5 mg menszesz 15-24. napja közötti szedése idézte elő-. Órák kérdése és válaszhoz, orvosi segítséghez kell jutnom! Eddig két küretem volt sokkal kevesebb vérzés miatt, amit több nőgyógyász sem talált indokoltnak.Nem oldotta meg a problémát, 6 hét után ismét nem szűnt meg a vérzésem, ezért került sor gyógyszeres kezelésre. Pont emiatt nem szeretnék újabb műtétet, hisz ez az út már ismert. A Provera okozhat-e ilyen mértékű vérzést , folytatható-e ez a terápia (3 havi adagot írtak fel)és meddig tartható ez a liter számra kiömlő vérmennyiség anélkül, hogy elvéreznék, vagy ahogy az ambuláns lapon látom a vérzés mennyisége konzervatív kezelés mellett is fennáll, tehát a kezelés sikertelen? Milyen reményeim lehetnek még? A Proverától is depresszívvé válok, a Mirena mellett menszesz nélkül ez állandó lehet? Őszintén szólva már a méheltávolítást is vállalnám, csak ne lássak többet vért. Kérem jelezzenek vissza nekem amilyen hamar csak lehetséges! Telefonon is próbálok segítséget kérni, de attól tartok a délelőtt folyamán lépnem kell, nem vagyok biztos abban, hogy csütörtökig képes leszek talpon maradni, olyan mértékben gyengülök. Köszönöm!
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2016. február 02. 16:05
hzJvh6 http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
Megválaszolta:
2013. november 22. 02:54
RsZoWU http://www.c1dOvW6eef5JOp8ApWjKQy5RO5mLafkc.com
Megválaszolta:
2013. november 14. 14:55
ksZRCf http://www.MHyzKpN7h4ERauvS72jUbdI0HeKxuZom.com
Megválaszolta:
2013. május 01. 08:09
Tisztelt asszonyom!
Uj gyogyszer áll rendelkezésre az ilyen problémák megoldására,amely et az OEP 90 %.ban támogat,tehát havi 4900 ft költséget jelnt csak önnek.jo hatásfokkal csökkenti az ilyen panaszokat.merem ajánlani.tel 06204419060
Megválaszolta:
2013. április 30. 22:33
Én nem tartom sikeresnek a Mirenát.
Van más megoldás is, de ezeket csak vizsgálat után lehetne használni.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. A tabletták csökkentik a vérzést, sok nő -noha nincs partnere- ezért szedi.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István
.
Megválaszolta:
2013. április 30. 18:38
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat. Azóta túl vagyok a harmadik műtéten, a vérzésem megszűnt. Extrém mennyiségű volt. Innentől van 6 hét haladékom, hogy valamilyen megoldást találjunk az újabb operáció elkerülésére. Nem tudom ezek után a Provera alkalmazása célszerű lehet-e, közvetlenül ez volt a bő vérzés kiváltója, esetleg ahogy a menszesz jelentkezik azonnal bele kell-e vágnom Mirena felhelyezésébe. Az eddigi tapasztalatok alapján, ha csoda nem történik és el nem áll a vérzés magától cselekednem kell. Van-e esetleg más lehetőség is, ami Ön szerint segíthet megszüntetni ezt a betegséget? Drasztikus fogyást javasoltak, mert 101 kg vagyok, vagy állandó fogamzásgátló szedést, legelegánsabb megoldásként pedig a spirált. Nem tudom a menszesz nélküli élet mennyire viselne meg mentálisan, a Proverától kisebb dührohamaim voltak. A pszichés gyógyszerem elhagyása is szóba jöhet, Elontril 150 mg-ot szedek, aminek semmiféle nőgyógyászati mellékhatása nincs, vagy nem ismert. Egy barátnőm Gestogént szed és ez megoldja a menszesz problémáit. Ez is segíthet ilyen hosszú vérzészavar esetén esetleg?
2013. április 30. 08:08
Ilyen nbő vérzés mellett már nem sok gondolkodni valója van.
Curettage és, majd, huzamos hormonterápia. Ha nem oldja meg a kérdést nincs más hátra mint a méh nagyrészének eltávolítása.
Még egy útat lehet megpróbálni a méh nyhártyájának le"égetése".
Nem tudom hol lakik, de megyei intézetet keressen fel.
Megválaszolta: Dr. Hajnal Attila
2013. április 30. 08:07
Ha jól értem, Ön elvérzés miatt közvetlen életveszélyben van. Javaslom, azonnal menjen be a legközelebbi nőgyógyászatra! (Amíg nem késő....)
Üdvözlettel:
Petróczi dr.
Megválaszolta:
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK