Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Ismételt műtét? Metatarsalgia?

Ismételt műtét? Metatarsalgia? kérdések és válaszok

Ismételt műtét? Metatarsalgia?
Üdvözlöm. 2013.májusába a bal lábfejemet megműtötték, (metatarsalgia). A műtét után kb 3hónapra ismét jelentkezett az elviselhetetlen fájdalom és az órákon, napokon át tartó görcsös érzés. Mivel autót is használok nem veszélytelen, már többször volt rá példa, hogy félre kellett álljak, mert nem tudtam a pedálokat kezelni.Visszamentem a műtétet végző orvoshoz, mire azt tanácsolta szedjek panangin tabletátt és a varratot kenjem contratubex géllel.Én lelkiismeretesen eleget is tettem az utasításának. De egy tubus gél és a panangin szedése se mulasztotta el a fájdalmat és a görcsöket. Mondhatom uazt érzem, mint a műtét elött, mintha semmi nem változott volna. Van olyan, hogy amikor leülök, lefekszem "beindul" a fájdalom és a görcs, bár nem biztos, hogy jó kifejezés a görcs.Nem tudok ellene tenni, igaz a fájdalmat flector porral kitudom iktatni egy ideig, de ez nem megoldás. Rálépni se nagyon merek, nem is nagyon tudok olyan fájdalmam van.Ha cipőbe kell bújnom, már előre rettegek, hogy mikor kezd fájni, görcsölni a lábfejem a 3-4 ujj között és az ujjbegynél a "párna". Elindulok és pár lépés után azt nézem, keresem, hogy hol tudok leülni, megkapaszkodni, hogy kibújjak a cipőből és kicsit megdörgölni a lábfejem,persze ha sikerül, mert az érintés is fájdalmas és nem sokat használ, mert amikor visszaveszem, a cipőm újra kezdődik az egész. A párommal is elindulunk sétálni és ő csak azt veszi észre, hogy megállok, az arcom eltorzul a fájdalomtól a lábam felemelve, nem állok rajta és ha eltudok indulni alig merek rálépni. Fáj minden érintés.Nem hordok orrba szükülő cipőket, nincs bokasüllyedésem. Már nem tudom mitévő legyek. Köszönettel várom válaszát Hajnalka
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2014. január 07. 20:39
Ismét vissza kellen mennie a kezelőorvosához, vagy felresni egy lábsbészettel foglalkozó ortopéd szakorvost, mert valószínűleg vagy az idegen egy "csomó" (neuroma), ami a panaszait okozza, Nagy valószínűséggel ismételt műtéti beavatkozás szükséges. Annak ellenére, hogy "nincs bokasüllyedése", célszerű lenne betétet viselnie.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2014. január 07. 15:56
Kedves Hajnalka! Érdekelne pár információ: milyen műtétet hajtottak végre önön? Felmerült-e a Morton neurinoma? Nem cukros-e? Van-e terheléses röntgen felvétele? Nincs-e esetleg köszvénye?
A fentiekről a véleményem: elmondása alapján a jelenlegi helyzet nem elfogadható. Ezért amennyiben mechanikai oka van ismételt műtétben, ha más oka (cukor, köszvény, stb), akkor azt kell haladéktalanul kezelni.
Üdvözlettel: Molnár Szabolcs dr, ortopéd-traumatológus (email: [email protected])
Megválaszolta: Molnár Szabolcs
2014. január 07. 12:57
Sajnos erre akérdésre-rtg hiányában csak általános válasz tudok adni.
1.Lehetséges, hogy a műtét után kialakult hegedés nyomja az idegeket.
2. Meg kell vizsgálni, hogy érszűkület kizárható-e?
3.Ortopéd cipő, vagy egyedileg készített betét segít-e?
4.Kontroll rtg vizsgálaton nincs -e olyan eltérés, mely panaszait magyarázza.
Minezek mellett érdemes fájdalom ambulanciát felkeresni további segítségért.Üdv. Magyar János dr.
Megválaszolta:
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK