Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - könyök törés után

könyök törés után kérdések és válaszok

könyök törés után
Kedves Doktor,
Két éve elestem és eltört a könyököm, műtöttek, majd fizikoterápiára jártam és nagyjából rendbejött, de még mindig nem tudom teljesen behajlítani és miután nehezebb tárgyakat emelek, pár napig minden mozdításra kattog.... Az orvos, aki műtött azóta már nem dolgozik a kórházban, így nem tudom kitől megkérdezni, hogy ez normális-e még ennyi idő után is?
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2012. november 13. 20:00
Sajnos a törés után (mégha műtétileg helyre is tették) nem olyan az ízület, mintha nem történt volna semmi. Így sajnos jogosak a tünetei.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2012. október 23. 16:54
Kedves Levélíró! Ennyi idő után már kialakultnak tekinthető az állapota, de ha gondolja, szivesen látom rendelésemen, hogy pontos véleményt mondhassak.
Megválaszolta:
2012. október 15. 11:52
A könyök bonyolult geometriájú izület, és sokféle sérülése lehet. Ha a fenti panasza újabb keletű, keresse fel az operáló osztályt, és újabb fizikális vizsgálat, valamint rtg felvételek tisztázhatják a kattogás okát. A sérülés után rtg. felvétel és az újabb felvétel összehasonlítása is segíthet a diagnózisban. Komoly izületi sérülés sajnos, gyakran hagy maradandó funkciózavart az izületben.
Megválaszolta: Dr. Sólyom László
2012. szeptember 29. 21:53
Látatlanból nehéz megmondani, azt javaslom menjen el a háziorvoshoz kérjen beutalót a reumatológiára, és félévente kérjen gyógyfürdőkezeléseket, de vigye magával a zárójelentést és a kontroll leleteit.
Megválaszolta: Pergéné Nagy Szilvia
2012. szeptember 20. 01:54
Üdvözlöm!

Két év valóban elég idő lenne ahhoz, hogy helyrejöjjön egy traumát szenvedett testrész,.. azonban a könyök egy bonyolult ízület, és persze nem lesz a műtét után pontosan ugyanolyan mint volt, de talán lehetne tenni valamit..
Mivel nem látom élőben a hibát, alaposabb vizsgálatra lenne szükség, hogy megoldást találjunk, ezért előbb bátran keressen meg akár egy traumatológus orvost, hogy mit javasol.
A "nagyjából helyrejött" után kapott-e gyógytornásztól kezeléseket, vagy felállítottak-e Önnek olyan mozgásprogramot, ami stabilizálja a könyök állapotát?.. Végez-e naponta kímélő,"bejárató" gyakorlatokat?
Ha behajlítja fáj-e?.. ha igen, a fájdalom vagy a kattogás honnan ered?.. lehet hogy a hajlításnál az ízesülő csontok alakja más lett, vagy a szalagok rövidebbek.
Akupresszúra még segíthet.
Egyszóval a válasz: a hirtelen megerőltetésre így válaszolhat a könyöke.
Megválaszolta: ...
2012. szeptember 19. 19:02
Kedves Érdeklődő!
Szeretném ha felhívna a 06-20-488-9608 -as telefonszámon, hogy állapotát felmérhessem, és mint mágnesterapeuta segíthessek Önnek. Amennyiben nem az én szakterületem, javaslom, hogy orthoped szakorvos segítségét kérje. Jelentkezését várom

Üdvözlettel: Magyarné Széles Andrea
Megválaszolta:
2012. szeptember 19. 14:23
Nagyon kedves, hogy hozzám fordul kérdésével. Én gyógymasszőr vagyok, így orvos szakmai választ nem tudok önnek adni. Ebben egy orthoped szakorvos, vagy egy gyógytornász tudna segítségére lenni. Biztos itt a keresőben talál othopedust vagy gyógytornászt. Én csak annyi véleményt tudok hozzáfűzni, hogy nyilván egy sérült terület már nem lesz 100%os, érzékeny lehet frontra, nyomásra, egyébre. De a kattogásról mindenképp egy szakorvos véleményét kérdezném meg.
Üdvözlettel: Mészáros Anna
Megválaszolta: Mészáros Anna
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK