Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Mellkas CT lelet

Mellkas CT lelet kérdések és válaszok

Mellkas CT lelet
Segítséget kérnék, nagyon félek.! Az éves alkalmassági vizsgálaton foltot találtak a tüdőm felett, kivizsgálásra küldött a tüdőgyógyász,amely bronchoscopiából, hasi UH-ból laborból, és CT vizsgálatból állt.
A bronchoscopia során gyulladtnak találták a bal felső lebenyt, antibiotikumot írtak fel. A beavatkozás során, szövetmintát nem tudtak direkt kicsípni, a hörgőmosó folyadékból a direct Koch vizsgálat negatív lett, és a citológia sem mutatott kórosat(P1).
A CT leleten, bal oldalon, az 1/2. segmentumban peripheriasan, dorso- laterálisan 37x25x25mm kiterjedésű, részben köteges jellegű kis levegőbronchogrammot is mutató infiltratum képződés figyelhető meg, amelynek cranialis része kissé tömöttebb struktúrájú, enyhén lobulált felszínű. A bal tüdő egyéb területén, valamint a jobb tüdőben más kóros dentitás eltérés nem mutatható ki.3 hónap múlva CT co.
Ez után ismét antibiotikum következett és egy hét múlva RTG controll, amely szerint az előző felvételhez képest gyakorlatilag nincs változás.
Egy hónap múlva ismét RTG co. lesz, s ha nincs változás, vagy minimális eltérés, műtétet javasolt a tüdőgyógyász, kérdésemre, hogy nem kellene-e tűbiopszia azt válaszolta, hogy annak nem tenne ki, és lehet, hogy a CT controllra sem lesz szükség.
Kérem szépen értelmezze számomra a leletet, és javasoljon esetleges teendőket.
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2012. szeptember 26. 22:33
A két gyógyszer gyakorlatilag azonos hatásspektrumú. Laborvizsgálatok történtek-e? A CT vizsgálat, vagy a rtg vizsgálat képe(i)t tudja-e emailben küldeni?
Megválaszolta: Dr. Laki István
2012. szeptember 25. 23:01
A bronhoscopia után 10 napig Cifránt, majd a CT után Tavanic 500 mg-os tbl.-t 10 napig.
Köszönettel :Piroska
2012. szeptember 25. 10:28
A CT képről csak a leírást látom, így úgy vélem, hogy a képeket és a többi eredményt ismerő tüdőgyógyász véleményét a legcélszerűbb megfogadni, de az ön javaslata is megfontolandó, mivel a leírás szerint az elváltozás peripherias és nagyon könnyen megközelíthető a tűbiopszia számára. Természetesen jó lenne tudni, hogy milyen antibioticumokat kapott, melyek mellett nem történt változás. Ha ezeket megírja, akkor kiegészítem a véleményemet.
Megválaszolta: Dr. Laki István
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this




INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK