Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - nem tudom mit tegyek

nem tudom mit tegyek kérdések és válaszok

nem tudom mit tegyek
Jó napot!
Szeretnék segítséget kérni, nagyon sokat hazudtam a szüleimnek és szépen lassan derülnek kifelé a dolgok, és már eléggé elharapódzott ugyanis már 1 éve van egy hazugságom amit folyamatosan hazudnom kell, nemtudom mit tegyek a szüleim már sejtik és azt mondták hogy ha hazudok mehetek a háztól. Nem tudom mitbtegyek ha elmondom az igazat akkor ez lesz, ha nem mondom el akkor kiderül. Mit tegyek? Hogyan tehetném jóvá ? Kérem segítsenek ezt már nembírom
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2014. május 15. 21:41
Kedves Kérdező!
Mivel nem tudom milyen hazugságról van szó, csak általánosságban tudok tanácsot adni: szánja rá magát egy őszinte beszélgetésre valakivel, akinek ad a véleményére és akiben meg tud bízni, utána könnyebben tud dönteni, hogy mit tegyen!
Dr. Lakatos László
Megválaszolta: Dr. Lakatos László
2014. május 15. 05:51
Elmehet mediációra, ahol képviselik magát, és megpróbálnak békét teremteni maguk között, vagy családterápiára, tehát kérheti szakember segítséfét. Lehet, hogy a problémát a szülei megértenék, és megbocsájtanák, tehát, hogy alaptalan a félelme. A hazudozást abba kéne hagyni, és felvállalnia, ami történt, leülni, és úgy előadni, hogy mit miért tett, mélyen magába nézni, hogy a szülei is megértsék, Ez egy igazi békülő beszélgetés kell legyen vádaskodás nélkül, hogy belássa, és megbánja a saját hibáit.. Valószínűleg a szülei meg fogják érteni.Sok sikert!!!
Megválaszolta: Dr Machó Adrienn
2014. május 15. 00:18
Kedves Levélíró!
Csak azt tudom önnek javasolni, hogy vállalja a következményeket, és a hazugságok helyett mondja el az igazat a szüleinek. Ahogy írja is előbb-utóbb többnyire kiderül, ha valótlanságok állításával próbáljuk menteni magunkat. A folyamatos hazudozás különösen nehéz dolog, mert egy idő után már nem is emlékszünk a kitalált történetekre, hiszen a valóságban nem éltük át. Az egyre több ellentmondás, és a más forrásból származó információk a szavahihetőséget végképp megkérdőjelezik. Ön valószínűleg olyan dolgokat cselekszik, amit a szülei (vélhetőleg okkal) elleneznek, tiltanak. A szülők féltik a gyermekeiket, nem akarják, hogy bajba kerüljenek, rossz útra tévedjenek, vagy rossz társaságba keveredjenek. Én tudom, hogy ehhez nem a legcélszerűbb eszköz a tiltás, de a tilalmak hazudozással való kijátszása sem segít a helyzet rendezésében. A szülő-gyermek kapcsolatban nagyon fontos dolog a bizalom. Ez úgy tűnik önöknél minkét irányban megingott. A szülei a hazudozásait kezdik felfedezni, ön pedig nem bízik a szülői elvárások helyességében. Beszéljen a szüleivel őszintén, feltárva azt is, hogy miért alkalmazta a félrevezetési technikákat. Én bízom benne, hogy ezért nem fogják önt otthonról elzavarni. Ha esetleg tartani lehet a szülei indulatos reagálásától, kérjen egy kis támogatást, segítséget egy közeli rokontól, vagy baráttól, esetleg a családsegítő-gyermekjólléti szolgálat családgondozóitól (persze akkor előbb nekik kell mindent őszintén elmondania). Higgye el ezzel nagy kő fog leesni a szívéről, megszabadul a hazugságok kellemetlen terhétől. A "hogyan tegyem jóvá" kérdést, -az őszinte és mindenre kiterjedő beszélgetést követően-, pedig a szüleinek tegye fel, és egyúttal kérje az indokolatlan, vagy túlzó korlátozások enyhítését vagy törlését is.
Remélem, hogy a javaslataim a segítségére lesznek!
Üdvözlettel:
Bagó György Pszichológus, Klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus

2014. május 14. 22:00
Kedves Kérdező!
Nehéz pillanat bevallani a hazugságokat, de a rendezés felé vezető út első lépése. A hazugság legfőbb oka a félelem a megtorlástól. Legjobb lenne rendezni dolgaikat, a legjobb lenne segítséggel. Nem tudom Ön hány éves, milyen helyzetben van. Ez pedig fontos lenne, a megoldáshoz.
Megválaszolta:
2014. május 14. 20:12
Tisztelt Cím!
Sajnos nem írta meg, hány éves, leveléből ítélve még diák. Tanácsom, hogy bármennyire is nehéz, válassza az igazság útját! Persze szülei nem fognak örülni, de idővel megenyhülnek. Természetesen a bizalmat gyorsan el lehet veszíteni, visszaszerezni sokkal nehezebb. Akkor is nyílt lapokkal érdemes "játszani", hosszú távra csak ez lehet az egyetlen út. Jóvá csak úgy teheti, ha megígéri szüleinek, hogy nincs több hazugság és ezt be is tartja! Üdvözlettel: Kerkápoly Csabáné
Megválaszolta:
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK