Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Nyaki gerincsérvre súlyfürdő

Nyaki gerincsérvre súlyfürdő kérdések és válaszok

Nyaki gerincsérvre súlyfürdő
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!
Bal vállövemben van egy izomcsomó , mely szinte állandó jellegű fájdalommal és nyak alsó részének nyomó jellegű fájdalmával jár. Viszont a fájdalom elviselhető, nem kell rá fájdalomcsillapítót szednem. Ha forgatom a fejem, jobb oldalon lentre és fentre néha kisugárzik a fájdalom. Továbbá hirtelen felállás miatti gyakran erősen szédülök. Más tünetem nincs, karom nem zsibbad, szorítóereje normális. 38 éves vagyok, irodai ülő munkát végzek.
MR leletem alapján idegsebész véleménye, hogy fiziko,- illetve balneoterápiával kezeltessem, ha ezek nem használnak, szóba jöhet a műtét. Javasolta a súlyfürdőt, de véleménye szerint ezt nem szívesen írják fel nyaki gerincsérvre a reumatológus orvosok. Javasolta még az autodekompressziós módszerekkel kiegészített McKenzie tornát is.
Kérdésem, hogy Ön az alábbi MR lelet alapján javasolná-e a súlyfürdőt ( ha nem, miért nem) és ezt a tornát, továbbá megfelelő kezelés lenne-e esetemben még a tangentor, ultrahang és a masszázs?
Nyaki gerinc MR CIII - C VII.:
A cervicalis lordosis kiegyenesedett. A corpusok magassága normális. A C V. discuson bal oldali laterális hernia figyelhető meg, mely a myleonon mérséklet, asszimetrikus deformitást okoz, a canalis median-sagittalis síkban mért átmérője 7 mm, szűkebb.
A C VI. discus lapos, a discuson körkörös potrusio figyelhető meg a ventrlis liquortér deformitásával, a canalis átmérője 8 mm, szűkebb. A myelonon számottevő deformitás nem látható. A myelon jelintenzitása normális. A craniocervicalis átmenetben kóros nem detektálható.

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm: Ágnes
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2017. szeptember 02. 22:44
t Ágnes!
kiszakadt serv eseten ovatosak vagyunk a huzóerokel, egyebkent nem ellenjavalljuk pl a sulyfurdo kezelest. A mc kenzie torna is hasznos porckorong problemak eseten, az on altal leirt egyetlen panasz viszont masszazs, fizioterapia gyogytorna kezelseket kivanna
Megválaszolta: luczai marianna
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK