Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - retina betegség

retina betegség kérdések és válaszok

retina betegség
Panaszom nyáron kezdődött, tudni kell rólam, hogy gyerekkori baleset miatt csak egy szememre látok.mononucleola vagyok. Tavaly nyáron éjszakánként villanófoltokat észleltem, illetve uszóhomályokat. Azonnal meglézerezték, retinoschisist diagnosztizáltak. a Lezerezés jól sikerült folyamatos kontroll mellett nem található további szakadás. 11 és 2 között van a schisis, 2hnál apróbbb vérzés. Tüneteim azonban nem h nem múlnak, egyre rosszabbul látok. A felvillanások megmaradtak, sőt alul néha olyan mintha víz vibrálna a szememben. Szememben rengeteg fonalszerű uszóhomály van de már meg tanultam velük együtt élni, zavaró, de megszoktam. Üvegtestben szalagos homályok, alul kevés stacioner kérgi homály - ez áll a diagnózisban Több orvos is megvizsgált, valószínűsíthetően üvegtest lezajlása is folyik, ezért lehetnek a villanások, illetve h a homályok száma folyamatosan nő!
Rettenesen fényérzékeny lettem, zavar a tv, az autók lámpája
OCT vizsgálatot és ultrahangot is végeztek, szoros kontroll javasolt - írták a kezelőlapra. Illetve kaptam egy feles pluszos szemüveget. 1 hónapja azonban újabb ijesztő tünetet vettem észre.olyan a látásom mintha egy vízfüggőnyön néznék messzire, kifejezetten nem éles a látásom főleg messzire, illetve eleinte egy két ponton vettem észre, hogy olyan mintha remegne a látásom, de az elmúlt egy két hétben már monitornál illetve telefonkijelzőnél is "hullamzik" a szöveg. Alig bírom elolvasni. Munkám során rengeteg excel táblát használok, ren erősen koncentrálnom kell h lássam.
Múlt héten hármastükörrel, oct-n nem vettek észre semmit újat a fent írtakon kiviül, de én akkor is alig látok,és remegő, hullámzó a látásom. Teljesen tanácstalan vagyok,kihez vagy hova forduljak, Utolsó papíromon az van: kis kerek lyuk változatlan, mko macula durva eltérés nélkül, cornean nincs eltérés, Tüneteket üvegtest leválás is okozhatja,
De vajon a vízenyős látást, illetve, h fehér háttérnél hullámzik a szöveg is ezt okozhatja? Néha úgy érzem megbolondulok... Lehetséges, hogy ez valami más betegség is? Ha esetleg ez vmi macula probléma lennem azt az OCT kimutatná? Lehet, hogy ez idegi alapon van?
Köszönöm előre is a válaszát
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2019. január 30. 23:09
Csak néhány hétig tarthat az üvegtesti határhártya leválási folyamata.
Megválaszolta:
2019. január 30. 19:39
Igazan köszönöm, h mindig ilyen gyorsan vàlaszolnak! Köszönöm, megveszem a keszitmenyt es amennyit lehet pihentetni a szemem. Esetleg egy utolsó kèrdèsemha lehet: protokol szerint az üvegtest levàlàs mennyi ideig tarthat? Ugy èrtem, hogy lehet ez több èv is? Köszönettel: K.
2019. január 30. 19:34
Ha macula probléma okozná panaszait, akkor azt az OCT és a hármastükör kimutatná.
Lehet a maculának szervi károsodás nélkül is funkciózavara, ha fokozott a megterhelés.
Lutein tartalmú táplálékkiegészítőt - pl. Super Opticot javasolnék.
Megválaszolta:
2019. január 29. 19:45
Először is köszönöm a gyors választ! A homàlyos, kisse vizenyős látàs àllandó, főkent közlekedesi làmpàknàl, illetve azok fènyènèl szembetűnő. A remegő latkep főleg monitornàl jön elő, de nem mindig, de mivel sajnos "figyelem"gondoltam lehet idegi alapú.... A sportolàst is abbahagytam, kvàzi a fèlelem miatt. Szemvèdővitaminokat eszem, egeszsegesen tàplàlkozom, cukorbetegsegem nincs, kisse magas a koleszterinszintem (amit szinten nem èrtenek, mert vèkony vagyok). Az uszóhomâlyok sajnos egyre többen vannak, tudom nem kellene stresszelnem, mert attól is növekszik a szàmuk. Az oct vizsgàlatom egy hetes szóval friss, szemnyomàsom rendben. Tvt villanyfèny mellett tudok nèzni, de most főleg a vibràlàs, remegő làtkep zavar, egy szemem van, fèltem. Köszönettel K.
2019. január 29. 16:18
Megértem, hogy nagyon zavarják panaszai. AZ OCT egy részletes, a látóhártya és akár az érhártya rétegvastagságait mutató, szinte szövettani metszet szintű kép készítésére alkalmas, precíz vizsgálóeszköz. Ahogyan leírja, azon az éleslátás helyén kórosat nem láttak. Valóban elképzelhető az is, hogy a leírt tömegesen úszkáló homályok torzítják a látását, amikor azok érintik a látotengelyt. Mindig olyan, mintha vizenyőn át látna? Vagy ingadozik?
Megválaszolta: dr. Serfőző Csilla
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK