Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Sjögren szindróma.

Sjögren szindróma. kérdések és válaszok

Sjögren szindróma.
Az orvosom szerint ez a betegség nem gyógyitható. Itt a nyálkahártyák elsorvadnak. Utána majd mi lesz. A trombózis miatt jelen pillanatban a Syncumárból napi 10 szemet szedek, mert az INR értéket 3-3.5 -re kell felvinni.
Igazából a rák kialakulásától félek. A torkom folyamatosan be van gyulladva és válladék jön le. A szemem fáj és folyamatosan romlik a látosom. A fülem egyik pillanatról a másikra elkezd erős fájdalommal fájni.
Az immunrendszert ilyenkor lehet egyáltalán valamivel erősíteni? Ne legyek állandóan fáradt.

Előre is köszönöm a v álaszt.

Tisztelettel: Szabados Erzsébet
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2013. május 10. 22:40
Tisztel kérdező!
A sjögren syndroma autoimmun betegség, 90%ban nőket érint .A külső elválasztású, tehát enzimeket, nedveket termelő mirigyek érintettek, ezek funkciója károsodik főleg a nyál és könnyelválasztás károsodik, de érintett lehet a hasnyálmirigy (emésztés) is. Emellett ízületi fájdalom, nem roncsoló jellegű gyulladás, Raynaud jelenség (kéz fázékonyság, lividitás, krónikus fáradtság syndroma, társul, ritkábban a vese az idegek érintettek. Daganatok közül főleg a limfoma gyakoribb, a torokgyulladás a csökkent váladék termelés miatt jön létre (műnyál, citromos víz). A szemfájdalom a könnymirigyek érintettsége miatt (műkönny, csöppek), a fülben serosus otitis zajlik ilyenkor. A thrombosis miatt henatologiai kivizsgálás szükséges antifoszfoliidek keresése céljából
Kérdéseire nem könnyű vélaszolni a terápia sok esetben tüneti terápiát írtam oda. a bő folyadékbevitel fontos de nem elég, a rendszeres szűrővizsgálat szintén. az immunrendszer erősítésére jó pl: a homeopathia ( oscillococcinum, engystol limfomiosot de fontos az alkati terápia is) , a propolis de a sjögrenre jellemző fokozott allergiás hajlami miatt ezt óvatosan kell kezdeni. Schüssler sókból: kalium foszforicum, kalium chloratum jön szóba. Részletesebb válaSZHOZszemélyes vizsgálat elengedhetetlen. Öszzeségében ez a betegség, jóval kellemetlenebb tünetekkel jár, mint amilyen rosszak az életkilátásai.
Jó napot
DR Luczai Marianna
Megválaszolta: luczai marianna
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK