Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Szorongás

Szorongás kérdések és válaszok

Szorongás
T. Doktor Úr/Nő. Januárban kiderült, hogy epekövem van, és műteni kell. Sajnos nehezen viseltem a betegségem, és nem tudtam feldolgozni, hogy műteni fognak :( Kiborultam. Nagyon sokat sírtam. Egyéb egészségügyi próblémáim is voltak, és bebeszéltem magamnak, hogy rákos vagyok. Azóta számos vizsgálaton voltam, nagy próbléma nincs. EPE REFLUX. Nem dolgoztam 3 hónapig...sokat voltam egyedül, volt időm agyalni. Teljesen kikészültem. Amikor kiderült a vizsgálatok során, hogy nem nagy a baj, fokozatosan kezdtem jobban lenni.Már dolgozom ami jót tesz. Január óta diétázom, de szerintem az " ideg" is közre játszott a 20 kg fogyásban. Az alvásommal is próbléma van. 3-4 óra alvás után csak forgólodas. Voltam a phsziatrian, kaptam gyógyszert. A doktornő kérdezte, hogy irjon- e fel? Jártam már nála többször előtte. De az állapotom fokozatosan javul. Nem szeretném szedni a gyógyszert amit felirtak. Szeretnék érdeklödni, hogy tud-e ajánlani nekem valami gyógynövényes szert? Szorongás a diagnózis. A xanaxot időnként szedem.A felírt gyógyszer neve:Velaxin. Vàlaszát előre is kószönóm. Tisztelettel: Csertekné Mariann.
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2018. június 14. 18:23
Köszönöm a válaszát. Cserteknè
2018. június 14. 12:48
Kedves Mariann!
Az Ön panaszán a gyógyszeres kezelés valamelyest javított, de alvászavara van. Ennek több oka lehet. Egyik oka lehet, a feldolgozatlan , még mindíg fennálló szorongás, amit kognitív viselkedésterápiával lehet kezelni még a gyógyszer mellett. Másik oka az lehet, hogy tapasztalataim szerint a Velaxint szedő betegek egy részénél egy idő után romlik az alvás, mert este is szedik a gyógyszert. Nem tudom Őnnek hogy van elosztva a gyógyszer a napszakokra. Amennyiben napi háromszor szedi, akkor lehet az alvászavarnak ez is az oka. javaslom, hogy a Velaxinnak azt a formáját írassa fe, ami elhúzódó hatású és naponta csak egyszer, reggel kell bevenni a megfelelő dózisban. Remélem segítettem a válasszal. Jobbulást kívánok sok szeretettel.Dr.Papp Tímea
Megválaszolta: Dr.Papp Tímea
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK